Εκτός από πουλιά, έχετε άλλα κατοικίδια ζώα;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ποιο/α κατοικίδια έχετε, εκτός από πουλιά;

• Σκυλιά

• Γάτες

• Ερπετά

• Υδρόβια - Αμφίβια (ψάρια, χελώνες κ.α.)

• Τρωκτικά

• Κουνέλια

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται αφού ψηφίσετε.
Τέλειο φτου φτου φτου!
Δεν πηδάει από την κούνια;

Είναι πανέμορφη και να την χαίρεστε! Και πόσο χαίρομαι που βλέπω άκοφτα αυτιά και ουρά! Πόσο πιο όμορφα και γλυκά είναι έτσι τα παρεξηγημένα πιτμπουλάκια! ❤️️️️

Είναι πανέμορφη και να την χαίρεστε! Και πόσο χαίρομαι που βλέπω άκοφτα αυτιά και ουρά! Πόσο πιο όμορφα και γλυκά είναι έτσι τα παρεξηγημένα πιτμπουλάκια! ❤️️️️
σωστα!👍

Τι γατί είναι αυτό! φτου φτου φτου απίστευτος να τον χαίρεσαι!
Δεν τα κοιτάει περίεργα τα παπαγαλάκια;:)

Ευχαριστω πολυ @maria p ! :D

Καμια φορα ναι.. καμια φορα οχι.. Ειναι στα φεγγαρια του.. Απο οταν ηταν μωρο, μεγαλωσε με τα παπαγαλακια. Περισσοτερο ειναι περιεργος - ειδικα οταν πετανε εντονα. Παει κ βαζει τα πατουσια του στα καγκελα, αλλα επειδη ειναι πιο βαρυς, καμια φορα "μπαταρουν" τα κλουβια 😛

Δεν ρισκαρω να τα φερω σε αμεση επαφη πλεον.. Δλδ, τα βγαζω για ελευθερες πτησεις στο δωματιο μου κ κλεινω την πορτα.. Ο Grizzly παραμενει απεξω. Μονο οταν ηταν μωρο κ τα εβγαζα, τα κοιταζε περιεργα κ τον τρομαζανε :D

Επισης δεν υπαρχει περιπτωση να λειπω κ να τους αφησω στο ιδιο δωματιο - ακομα κ αν ειναι στα κλουβια. Παντα σε διαφορετικο δωματιο.. Και στη βεραντα ακομα που πλεον ανοιξε ο καιρος, παντα με επιβλεψη.

Δε μπορεις να προβλεψεις πώς μπορει να αντιδρασει, δυστυχως.. Εχει τρομερη αλτικοτητα κ μπορει να φτασει αρκετα ψηλα.. Κραταει απο ρατσες που γενικα ειναι μεγαλοσωμες αλλα κ αρκετα "δραστηριες".. Πολυ υψηλο ενστικτο κυνηγου. Δεν ειναι δλδ "γατι σαλονιου".. Ειναι 8,5 κιλα κ φαινεται για 5 το πολυ 6..
Κ ο συμπεριφοριολογος που τον εχει αναλαβει, μου εχει πει γενικα να τον επιβλεπω με αλλα ζωα κ ειδικα πουλακια.. Π.χ. Δεν του εχω αγορασει παιχνιδια με φτερα.. ειναι σα να τον ενθαρρυνω.

Θεωρω ομως οτι αν καποια στιγμη ξαναβαλει τα πατουσια στα κλουβια κ τα budgie πανε κ τον δαγκωσουν, θα το παρει το μαθημα του κ δεν θα ξανασχοληθει.. 😉:D

Πανέμορφος ο γάτος σου. 😉 Απο ποιες φυλές κρατάει και γιατί τον βλέπει συμπεριφοριολόγος;

Φοιβο μου, ευχαριστω! Κραταει απο Ανατολιτικες ρατσες, απο ο,τι μου εχει πει ο συμπεριφοριολογος (πλακα πλακα, ο συγκεκριμενος εχει ειδικευτει κ σε εξωτικα πουλια, παπαγαλους κτλ αν θελετε να σας πω ποιος ειναι)..

Καταρχας το χρωμα του, παραπεμπει σε Havana Brown, η οποια σαν ρατσα εχει προκυψει απο color points μαζι με ολομαυρες γατες για να βρει το χρωμα καφε (ολο καφε, χωρις μοτιβα - ο Grizzly εχει μοτιβα). Κ επικοινωνει πολυ με τα "χερακια" του (μπροστινα ποδια), οχι τοσο με το στομα (εκτος κ αν θελει να δαγκωσει). Πολυ ανθρωποκεντρικος - σιχαινεται να τον αφηνεις μονο του.. (χαρακτηριστικα των Havana)

Το βαρος του κ η σωματοδομη του, πανε σε Savannah ή Bengal.. Τα μοτιβα σε κοιλια κ προσωπο θυμιζει Bengal.. Τα πισω ποδια κ μεγεθος σε Savannah (τα πισω ποδια ειναι πιο ψηλα απο τα μπροστινα).. Κ πολυ μυωδης.

Επισης, οι Havana Browns ειναι πολυ κοντινες με τις Σιαμαιες.. Που σημαινει τρομερα οξεια ακοη, εντονο κυνηγετικο ενστικτο κτλ.. Δεν ειναι το γατι που θα το παρεις αγκαλια κ θα κατσει ησυχα. Π.χ. τα Ragdolls τα κανεις ο,τι θελεις..

Η πρωινη του ασκηση, ας πουμε δεν ειναι απλα να κυνηγησει μια μυγα κτλ.. Θα κανει parkour ολο το σπιτι. Κυριολεκτικα. Οταν τον παιζω με μια κορδελιτσα, π.χ., για να παει απο το σημειο Α στο σημειο Β, θα πηδηξει σε 10 διαφορετικα σημεια στο ενδιαμεσο. Απο οταν ηταν 6 μηνων, μπορουσε να πηδηξει πανω απο το κουφωμα της πορτας 😱 Τωρα δεν το κανει συχνα αυτο, επειδη εχει βαρυνει κ εχει μεγαλωσει (26 μηνων) :D αλλα ενιοτε, το κανει!

Συμπεριφοριολογο φεραμε περισυ το καλοκαιρι, επειδη εδειξε σημαδια επιθετικοτητας. Μας εξηγησε καποια πραγματα, του καναμε κ καποιες ασκησεις.. Αλλαξαμε καποιες συνηθειες που λανθασμενα τις συνεχιζαμε κ ειναι πλεον σχεδον οπως ηταν μικρος. Ειναι δαγκωνιαρης - δεν προκειται να το κοψει αυτο ποτε - αλλα τουλαχιστον οχι τοσο οσο περισυ. Επισης, δεν φοβαται. Τιποτα. Οποτε το να τον απειλησεις οταν θα κανει κατι στραβα, δεν εχει αποτελεσμα.

Ειναι καποιες γατες που ειναι τρομερα ησυχες, τις κανεις ο,τι θες κ γενικα ειναι πιο "ευκολες". Ο Grizzly ειναι αλλη φαση.
Αλλα ειναι σαν διχασμενη προσωπικοτητα. Δλδ, θα κοιμηθει στην αγκαλια σου για ωρες, θα ερθει να σε γλυψει αν δε νοιωθεις καλα, αν πονας καπου ερχεται κ καθεται ακριβως εκει που πονας.. Δεν θα σε ξυπνησει αν δει οτι κοιμασαι.. Δεν εχει μαρκαρει ποτε στο σπιτι. Ουτε εξω. Τον εχω απο 15 ημερων κ μου εχει κανει 3 ζημιες, μετρημενες. Δεν "επιβαλλεται" κακοτροπα, οπως θα νομιζε κανεις.. Κ ειναι τρομερα ομιλητικος :)

Οπως καταλαβαινεις, το ονομα του, ναι μεν του το δωσαμε επειδη εμοιαζε με αρκουδακι Γκριζζλυ, οταν ηταν μωρο.. Αλλα του ταιριαζει κ σαν συμπεριφορα 😛

Back