Εκτός από πουλιά, έχετε άλλα κατοικίδια ζώα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ποιο/α κατοικίδια έχετε, εκτός από πουλιά;

  • Σκυλιά

  • Γάτες

  • Ερπετά

  • Υδρόβια - Αμφίβια (ψάρια, χελώνες κ.α.)

  • Τρωκτικά

  • Κουνέλια


Τα αποτελέσματα εμφανίζονται αφού ψηφίσετε.
Πολύ ενδιαφέρον τύπος! :D Πολλές γάτες δαγκώνουν ενώ τις χαιδεύεις απο αγάπη.

Το ψάχνεις γενικά το θέμα πολύ και μ'αρέσει. Βέβαια να μας πεις ποιος είναι ο συμπεριφοριολόγος, αχρείαστος να 'ναι.:D
 
Πανέμορφος.
Πανέμορφα άγριος θα έλεγα διαβάζοντας όλα όσα γι αυτόν γράφεις στο προηγούμενο πόστ.

Σ'ευχαριστω πολυ πολυ, Γιαννη μου! Κ να φανταστεις οτι δεν τον υιοθετουσε κανεις οταν βρεθηκε - ηταν ο πιο μικρος απο τα υπολοιπα αδερφακια κ ηταν.. Καφε... Οποτε, τον "τσιμπησα" εγω με τη μια. Για 1,5 μηνα με μπιμπερο τον ειχα. Απογαλακτιστηκαν αποτομα ολα τα μικρα της γεννας, γιατι φολιασαν τη μαμα τους..

Αλλα θα το λεω παντα: μπορει να τον "εσωσα" απο τους δρομους, αλλα αυτος με "εσωσε" αργοτερα, οταν περασα μια πολυ σοβαρη απωλεια.. Αυτος με "κρατησε".. Κανεις αλλος. :)
 
Σοφία πολύ όμορφος και ωραία πράγματα μας αναφέρεις.
Συμπεριφοριολόγος είναι κάποιος που έχει μελετήσει τις ράτσες και την ιστορία κάποιου είδους;Διακρίνει μέσω αυτών την εκάστοτε συμπεριφορά και προτείνει;Υπάρχει συγκεκριμένη σπουδή; Πρώτη φορά το ακούω για αυτό και ρωτάω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sapien
αν θελετε να σας πω ποιος ειναι
Μπορείς αν θέλεις να αναφέρεις επαγγελματίες καθώς και την άποψή σου για αυτούς, είτε είναι θετική είτε αρνητική.

Κούκλος ο γάτος!
 
Φοιβο μου, ευχαριστω! Κραταει απο Ανατολιτικες ρατσες, απο ο,τι μου εχει πει ο συμπεριφοριολογος (πλακα πλακα, ο συγκεκριμενος εχει ειδικευτει κ σε εξωτικα πουλια, παπαγαλους κτλ αν θελετε να σας πω ποιος ειναι)..
:)Θα σε παρακαλούσα να μας πεις Σοφία
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sapien
Πολύ ενδιαφέρον τύπος! :D Πολλές γάτες δαγκώνουν ενώ τις χαιδεύεις απο αγάπη.

Το ψάχνεις γενικά το θέμα πολύ και μ'αρέσει. Βέβαια να μας πεις ποιος είναι ο συμπεριφοριολόγος, αχρείαστος να 'ναι.:D

Ο συμπεριφοριολογος για τον οποιο μιλαω, ειναι ο μοναδικος στην Ελλαδα.. Θα το γραψω στη λιστα! Δεν χειριζεται τα περιστατικα οπως θα εκανε ενας εκπαιδευτης. Που κ οι εκπαιδευτες, ειναι παντα κ παντου χρησιμοι! Απλα η συγκεκριμενη ειδικευση εχει να κανει με την συμπεριφορα, τους λογους, το background κτλ.. Πρωτα αλλαζεις ΕΣΥ κ μετα αλλαζει το ζωο.. Με τον Grizzly ασχοληθηκε παρα πολυ στενα, ηταν παντα διαθεσιμος ο,τι ωρα κ να ηταν (νταξ' οχι ξημερωματα!), οποιο κ αν ηταν το θεμα (ακομα κ βλακεια)..

Συνεργαστηκε αψογα κ με την κτηνιατρο που τον παρακολουθει.. Ειναι πολυ προσγειωμενο ατομο, επαγγελματιας, ξερει να χτισει σχεση με το ζωο.. Δεν του "μαθαινει κολπα", αλλα το "αγκαλιαζει". ΑΥΤΟ για μενα ειναι το σημαντικοτερο.

Το θεμα το ψαχνω παντα αρκετα.. Ειτε ειναι για τα budgies, ειτε ηταν για τον γατο.. Κ τωρα με το σπουργιτακι.. Δε μπορω να κανω αλλιως.. Προσπαθω ναι μεν, να τα εχω σπιτι, αλλα να μην προσβαλλω κ την φυση τους. Γι'αυτο κ τον Grizzly δεν προσπαθησα να τον κανω "του καναπε".. Ποτε δεν του απαγορευσα τιποτα. Κυριολεκτικα τιποτα. Ανεβαινε οπου ηθελε, εκανε ο,τι ηθελε.. Τον αφησα να "βγαλει απο το συστημα του" ο,τι του ερχοταν. Ετσι, μεγαλωνοντας δεν του εμειναν απωθημενα.

Πλεον, δεν εχει λανθανουσες συμπεριφορες.. Μονο τις "φυσιολογικες".. Σπαστικες καμια φορα για τους ανθρωπους, φυσιολογικες για τα ζωα. Με τα budgies το ιδιο. Δεν ενοιωσαν ποτε ανετα να ανεβουν στο χερι μου, στον ωμο μου.. Οπως βλεπω αλλους κ τους ζηλευω. Δεν τα πιεσα. Ο Stevie ανεβαινει. Ο Conan οχι. Οπως νοιωθουν ανετα.

Θα ελεγε κανεις οτι στο σπιτι μου θα γινοταν ο κακος χαμος, επειδη τα αντιμετωπιζω ετσι. Αλλα ολα κυλανε μια χαρα. :)
 
Σοφία πολύ όμορφος και ωραία πράγματα μας αναφέρεις.
Συμπεριφοριολόγος είναι κάποιος που έχει μελετήσει τις ράτσες και την ιστορία κάποιου είδους;Διακρίνει μέσω αυτών την εκάστοτε συμπεριφορά και προτείνει;Υπάρχει συγκεκριμένη σπουδή; Πρώτη φορά το ακούω για αυτό και ρωτάω.

Μπορείς αν θέλεις να αναφέρεις επαγγελματίες καθώς και την άποψή σου για αυτούς, είτε είναι θετική είτε αρνητική.

Κούκλος ο γάτος!

:)Θα σε παρακαλούσα να μας πεις Σοφία

Αχμ, μολις ειδα οτι η λιστα εχει να κανει με Πτηνιατρους, οποτε θα τον αναφερω εδω.

Λεγεται Χρηστος Καραγιαννης. Ειναι κτηνιατρος-συμπεριφοριολογος, εχει σπουδασει Λονδινο κ τουλαχιστον μεχρι προσφατα δουλευε κ εκει. Δηλαδη για πολυ καιρο ηταν μια Λονδινο, μια Ελλαδα.

Αν εχετε πετυχει ποτε την εκπομπη Animaniac στον Alpha, εχει εμφανιστει κ εκει.

Ερχεται σπιτι για να δει το ζωακι, στο χωρο του..

@Deukalion Ο συμπεριφοριολογος, μελετα συμπεριφορες. Κ σε βοηθαει να διορθωσεις τις λανθανουσες απο αυτες. Π.χ. αν μαρκαρει μεσα στο σπιτι.. αν επιτιθεται οταν δεν χρειαζεται ή δεν πρεπει.. αν ειναι φοβικο.. κτλ..
Λιγο πολυ, ολοι οι κτηνιατροι, σπουδαζοντας, μελετανε κ ρατσες για να εχουν καποια σημεια αναφορας. Βοηθαει αυτο στην περιθαλψη του ζωου.. Αλλιως θα χειριστεις ενα pug κ αλλιως ενα labrador.

Δεν καθησε να μου αναλυσει το γενεαλογικο δενδρο του, γιατι πολυ απλα δεν το ξερουμε. Γεννηθηκε αδεσποτακι.. Απλα απο την συμπεριφορα του, τα χρωματα, την γουνα του, τα μοτιβα, την φυσιολογια, την κατατομη γενικα, εβγαλε καποια συμπερασματα.. Π.χ. Δεν τον κανεις να κραταει απο Περσιας, ετσι οπως τον βλεπεις 😉 Αλλα τιποτα δε μπορει να ειναι σιγουρο, ακριβως επειδη γεννηθηκε αδεσποτακι.. Ομως, συμφωνα με αυτα που ειδε κ ο συμπεριφοριολογος κ τα συζητησαμε (γιατι το ειχα ψαξει κ εγω απο πριν - πολυ!), βασει αυτων με καθοδηγησε κ επεσε μεσα.. :)

Υ. Γ. αν καταληξουμε να κρατησουμε το σπουργιτακι (μακαρι οχι, αλλα λεω *ΑΝ*) θα φωναξω παλι τον Χρηστο για να δουμε τι θα κανουμε με τον Grizzly.
 
👍Τον βρήκα, δεν θ΄αργήσω να τον επισκεφτώ:D ευχαριστούμε Σοφία!

χεχεχ! Εισαι μια εσυ! :D

Δεν θα τον επισκεφθεις - θα ΣΕ επισκεφθει 😉 θα πρεπει να δει το ζωακι στον χωρο που ζει!
 
Κατι στο οποιο μου διεφυγε να αναφερθω:

Πολύ ενδιαφέρον τύπος! :D Πολλές γάτες δαγκώνουν ενώ τις χαιδεύεις απο αγάπη.

Οι γατες δαγκωνουν οταν τις χαϊδευεις, αλλα οι δαγκωματιες διαφερουν..
Γενικα δαγκωνονται μεταξυ τους για να παιξουν.. Ή για να δειξουν αγαπη.. Πώς κανουμε καμια φορα οι ανθρωποι, οταν βλεπουμε ενα πολυ χαριτωμενο μωρο κ λεμε "θα το κανω μια μπουκια!" ή "θα το φαω!". Δεν ειναι τυχαιο το ενστικτο που μας βγαινει.. Ειμαστε κ εμεις predators 😉 Αλλα δεν εχουμε την διαθεση να το δαγκωσουμε για να το σκοτωσουμε.

Ετσι ειναι κ για τις γατες. Θα δαγκωσει για να "επιστρεψει την αγαπη".. ΠΡΟΣΟΧΗ ομως: δεν θα ειναι δαγκωνια που δεν θα ξεκλειδωνει απο το δερμα σου! Θα ειναι σαν ενα "περασμα" με τα δοντια κ τα χειλη της..

Αν θελει να "παιξει", ισως σου αφησει κ σημαδι στο δερμα, αλλα δεν θα το εχει κανει απο επιθετικοτητα..
(Αυτο το κανουν συνηθως γατια που εχουν απογαλακτιστει προωρα ή/και εχουν χωριστει νωρις απο τα αδερφακια τους - καλη ωρα, το δικο μου)

Αν θελει να σου κατεβασει το δερμα (κοινως να σου κανει κακο - να επιτεθει), θα το καταλαβεις, γιατι θα χρησιμοποιησει κ νυχια κ γενικα η γλωσσα του σωματος της θα ειναι "σε κατασταση μαχης"..

Καμια φορα, εμεις οι ανθρωποι θελουμε ντε κ καλα να τα χαϊδεψουμε.. Αυτα εκεινη την στιγμη, δεν θα ειναι στην ιδια φαση.. Λιαζονται, ξαπλωνουν, πλενονται.. Δεν θελουν ενοχληση.. Θα σε "προειδοποιησουν" δαγκωνοντας ελαφρα κ βγαζοντας λιγακι τα νυχια.. Δεν θα σου προκαλεσουν βλαβη ομως..
Αν επιμεινεις, φιλε μου.. ας προσεχες! :D

Αν ειναι σε φαση να το χαϊδεψεις, θα σπρωχνει κοντρα το κεφαλι του, την ωρα που το χαϊδευεις κ εσυ.. ή θα γυρισει ανασκελα, τυπου "κανε μου κ την κοιλιτσα!"

Επισης, αν το βλεπεις κ σου γυριζει κ τεντωνει τον "πωπο" του 😛 με την ουρα καγκελο, αλλα να "λυγιζει" στην ακρη, παλι ειναι δεκτικο.. Αλλα εκει περιμενει να του μυρισεις τον "πωπο", οπως κανουν κ οι αλλες γατες! :D Φυσικα, εμεις σαν ανθρωποι, απλα θα χαϊδεψουμε! Το δεχεται!
 
... Καμια φορα, εμεις οι ανθρωποι θελουμε ντε κ καλα να τα χαϊδεψουμε.. Αυτα εκεινη την στιγμη, δεν θα ειναι στην ιδια φαση..
άσχετο-σχετικό... Που να έβλεπες τι ταράκουλο έπαθε εκείνη η πάπια (περιμένοντας τον γιατρό) όταν σώνει και καλά μια κυρία (με κουνελάκι) με το έτσι θέλω την χάιδεψε. Γενικά ο κόσμος μπορεί να έχει ζώα στην κατοχή του, αλλά δεν έχει και παιδεία...
 
άσχετο-σχετικό... Που να έβλεπες τι ταράκουλο έπαθε εκείνη η πάπια (περιμένοντας τον γιατρό) όταν σώνει και καλά μια κυρία (με κουνελάκι) με το έτσι θέλω την χάιδεψε. Γενικά ο κόσμος μπορεί να έχει ζώα στην κατοχή του, αλλά δεν έχει και παιδεία...

Ξερεις κατι; Το παν ειναι να εχεις αγαπη κ απο κει κ περα ασχολεισαι οσο μπορεις κ οσο σε παιρνει..
Π.χ. η κυρια που θελησε να χαϊδεψει την παπια (μα καλα πού βρεθηκε η παπια 😉, ενταξει, το εκανε απο αγαπη.. απλα η κακομοιρα δεν ηξερε οτι θα αγχωσει το ζωακι..

Συνηθως, οι μεγαλυτεροι σε ηλικια ανθρωποι, ειναι λιγοτερο δεκτικοι στο να "εκπαιδευονται".. Το βλεπω κ απ΄τη μανα μου που μεγαλωσε με ζωα στο χωριο της.. Ακριβως επειδη εχει αυτη την εμπειρια, πιστευει οτι ξερει καλυτερα κ οτι αυτα που ακουγονται στις εκπομπες για ζωα ή στα αρθρα ειναι "υπερβολικα"..

Εμπειρικα ομως, αρχισε να καταλαβαινει οτι καλα κανουν ολοι κ μιλανε για μελετες, δικαιωματα των ζωων, ευζωϊα κτλ.. (οχι οτι ποτε θα εκανε κακο σε ζωο, π.χ. το microchip το θεωρουσε υπερβολη).

Εγω απο την αλλη, παρακολουθω οσο μπορω ο,τι υπαρχει.. Απο αρθρα, μεχρι εκπομπες, μεχρι fora εξωτερικου κτλ.. Απο οπου μπορω μαθαινω, για να ειμαι προετοιμασμενη.. Κ απο τον Χρηστο εμαθα πολλα.. Οπως κ απο τον κοινο μας πτηνιατρο 😉

Δεν την εχουν ομως την ιδια ορεξη ολοι.. Αν εχουν αγαπη κ σεβασμο, απεναντι σε ο,τι εμψυχο μας περιβαλλει, εμενα μου φτανει.. Κ αν κανουν λαθη.. ενταξει.. κανουμε κ εμεις πολλα μωρε.. Παρολο που ψαχνομαστε, ετσι δεν ειναι..?:)
 
εγώ ασχολούμαι πάνω από 20 χρόνια με ενυδρεία από την κατασκευή τους έως και την αναπαραγωγή των κατοίκων τους...
Στην ομάδα ήρθες; petbirds.gr/groups/Ενυδρεία-Ψάρια.3/
Θέλουμε να θαυμάσουμε τα έργα σου και εδώ δημοσίως και στην ομάδα με λεπτομέρειες :)
 
δυστηχός δεν εχω πολλές φωτό και δεν μπορώ να βγάλω ευκολα αλλά θα προσπαθήσω ...
 
Σοφία μου ( @Sapien ) δε σε ξέρω προσωπικά αλλά ήδη σε έχω συμπαθήσει! Ελπίζω να έρθεις στην συνάντηση: https://community.petbirds.gr/threads/Επιμορφωτική-Συνάντηση-Μελών-petbirds.26855/ να σε γνωρίσουμε από κοντά!

Ο Γκρίζλυ είναι τέλειος και πραγματικά μοναδικός! Να τον χαίρεσαι! Και τα μπατζάκι σου φυσικά! Μ αρέσει πολύ αυτό που είπες ότι όλα θέλουν αγάπη και πρέπει να σεβόμαστε τα θέλω τους.. Αν θέλουν θα ανέβουν στο δάχτυλό μας θα έρθουν για χάδια αν δε θέλουν γιατί να τα πιέσουμε; Θα τον ψάξω και εγώ τον συμπεριφορολόγο και ίσως κάνω στροφή στην καριέρα μου! :D
 
Σοφία μου ( @Sapien ) δε σε ξέρω προσωπικά αλλά ήδη σε έχω συμπαθήσει! Ελπίζω να έρθεις στην συνάντηση: https://community.petbirds.gr/threads/Επιμορφωτική-Συνάντηση-Μελών-petbirds.26855/ να σε γνωρίσουμε από κοντά!

Ο Γκρίζλυ είναι τέλειος και πραγματικά μοναδικός! Να τον χαίρεσαι! Και τα μπατζάκι σου φυσικά! Μ αρέσει πολύ αυτό που είπες ότι όλα θέλουν αγάπη και πρέπει να σεβόμαστε τα θέλω τους.. Αν θέλουν θα ανέβουν στο δάχτυλό μας θα έρθουν για χάδια αν δε θέλουν γιατί να τα πιέσουμε; Θα τον ψάξω και εγώ τον συμπεριφορολόγο και ίσως κάνω στροφή στην καριέρα μου! :D

Σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Αναφορικα με την συναντηση, θα ειναι σεμιναριο για καναρινια.. σωστα; Δεν εχω καναρινια αγαπη μου! (Κατα το "ντεν εκω αυτοκινητο καρντια μου" αν θυμασαι) :D

Αν ειναι "γενικου περιεχομενου" κ μπορω να ερθω οπου κανονισετε (επειδη, οντως δεν εχω ουτε αυτοκινητο) θα το κανονισω να ειμαι εκει!
 
Δεν εχω καναρινια αγαπη μου! (Κατα το "ντεν εκω αυτοκινητο καρντια μου" αν θυμασαι) :D
😀 ουπς αυτό μου διέφυγε!

Αν ειναι "γενικου περιεχομενου" κ μπορω να ερθω οπου κανονισετε (επειδη, οντως δεν εχω ουτε αυτοκινητο) θα το κανονισω να ειμαι εκει!
Δεν είναι γενικού περιεχομένου είναι για τα χρώματος.. αλλά ντάξει εμείς θα κανονίσουμε να πάμε για καφέ! Χεχεχε 😛
 
Back
Top