Γενικά Εντυπωσεις απο το εκτροφειο στην Ροδο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ntiko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Mike κατα την αποψη μου υπωθηκε κατι πολυ λογικο.Αν δεν κανω λαθος εκτρεφεις καποια δυσκολα ειδη και σου ζητηθηκε να μας πεις τις εμπειριες σου και να μας δωσεις συμβουλες.?Θα ταν πολυ χρησιμο να μας πεις τις αποψεις σου πανω στην αναπαραγωγη πχ των μακαο.Ασχετως αν δεν σκοπευει καποιος απο εδω στην εκτροφη τους.Απλα για εμπλουτισμο γνωσεων..
 
Καλησπέρα παιδια! Να ρωτησω κι εγω κατι σχετικο και κυριως τον Ευθυμη απο Καστορια! Είναι αξιόπιστος ο κος Αργυρου; Και το ρωτάω αυτό επειδη εδω και 3 μήνες είχα πληρώσει προκαταβολή για ένα Blue Front Amazon Chaco και μόλις σήμερα μου είπε ότι δεν μου στέλνει το πουλί γιατί διέκρινε οτι δεν ειναι καλά στην υγεία του! Ενώ όλο αυτό το διάστημα είχαμε συνεχή επαφή δεν μου ανέφερε τίποτα τέτοιο ούτε μου τηλεφώνησε νωρίτερα να με προϊδεάσει έστω! Μάλιστα μου πρότεινε να μου δώσει κάποιο άλλη Αμαζόνα! Μήπως κάνει και τίποτα εισαγωγές και κάτι πήγε στραβά με το όλο θέμα; λέω εγώ τώρα! Τι να κάνω; Να δεχτώ να αγοράσω κάποια άλλη Αμαζόνα μιας και έχω στείλει και προκαταβολή εδώ και 3 μήνες ή απλά να ζητήσω πίσω τα χρήματα μου και να ψάξω από αλλον εκτροφέα; Υπάρχουν άλλοι εκτροφείς στην Ελλάδα/ Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!
 
Εγω θα σου πρότεινα να πάρεις πίσω τα λεφτά σου! Τωρα το τι αρρώστησε ετσι ξαφνικά μπορέι οντως να έτυχε και να μη σημαίνει τίποτα άλλο...
 
Προσωπικα εγω θα τον εμπιστευομουν σε αυτα που μου ελεγε γιατι απο τοσες συζητησεις που εχουμε κανει, οντως ειναι ατομο που αν εχει και το παραμικρο προβλημα στο πουλι δεν σου το στελνει! Οσο για το αν κανει εισαγωγη:τα δαχτυλιδια μετα πως τα περναει;Ξερεις οι παπαγαλοι ειναι και ευαισθητα πουλια τηνμια μερα μπορει να ειναι καλα και την επομενη να το βρεις χαλια! Μια γνωστη μου εχει κοκατιλ και προχθες της αρωστησε ενα στα καλα καθουμενα και χθες το βρηκε ψοφιο! Απο εκει και περα εσυ ξερεις! Εγω θα επερνα απο τον Αργυρου!
 
Μπορεί και να έχετε διίκιο! Αλλα υπάρχει κάτι ακόμη που με βάζει σε υποψίες! το εξής : στο site που διατηρεί υπάρχουν αναλυτικά οι τιμές για κάθε παπαγάλο και συγκεκριμένα το ΒFA Chaco τον είχε στα 1300ευρώ ! Όταν σήμερα μιλήσαμε και μου είπε τα περί αρρώστιας μου πρότεινε άλλη Αμαζόνα (Double Yellow Headed την οποία κοστολογεί στο site από 1700ευρώ έως 1900ευρώ) και ότι θα μου τη δώσει στα χρήματα που είχαμε συμφωνήσει και ισχυρίστηκε ότι ήταν τα 1500ευρώ! Όταν του ανέφερα ότι η συμφωνία ήταν άλλη και μάλιστα όταν του είπα ότι και στο site του οι τιμές είναι αυτές που λέω μου απάντησε άσχετα με το θέμα των τιμών! Μάλιστα από περιέργεια μετα από 1-2 ώρες περίπου από τη συνομιλία μας όταν προσπάθησα να μπω στο site του για να ξαναδώ τις τιμές διαπίστωσα ότι το site του είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας! Σύμπτωση ρε παιδια όλα αυτά; Δεν είναι λίγο περίεργα;
 
Και μενα περιεργα θα μου φαινοταν ετσι που μου τα λες! Δεν θελω να σε παρω αλλο στο λαιμο μου, πρεπει να αποφασησεις μονη σου!
 
Αντρας ειμαι Ευθυμη! Χρήστος το ονομα μου! Δεν πειράζει! Είπαμε να ξαναμιήσουμε αύριο στο τηλέφωνο για να το σκεφτώ πρώτα και μετα να δούμε τι θα κάνουμε! Ευθύμη να σε ρωτήσω σε παρακαλώ! Όταν παρέλαβες τους Κακατούα σου έστειλε και όλα τα χαρτιά τους ( πιστοποιητικό?, είχαν δαχτυλίδι του έτους γέννησης τους; τιμολόγιο; ); Αυτό είναι ένα δείγμα το πόσο σοβαρός είναι στις συναλλαγές του!
 
Με τις τιμές θέλει λίγο προσοχή. Σε αρκετά από τα είδη που έχει στην σελίδα του, άλλες τιμές γράφονται εκεί και άλλες τελικά σου λέει στο τηλέφωνο.
Ίσως να μην ασχολείται με το internet και να μην αλλάζει τις τιμές του εκεί, πάντως χτυπάει άσχημα αυτή του η παράλειψη (?)
Γενικά στη συνεννόηση δεν είναι καλός, μιας και τα ελληνικά του δεν είναι και τα καλύτερα.
Στο εκτροφείο του δεν έχω πάει, παρά μόνο στο κατάστημα που άνοιξε κοντά στην πόλη.
Τα κλουβια ήταν καθαρά και επικρατούσε τάξη.
Γενικά πιστεύω ότι είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης και δεν θα πρέπει να τον φοβάσαι :) στη συναλλαγή σας.
Πάντως και αυτός στέλνει πουλιά στα κεντρικά μαγαζιά της Αθηνάς και μάλιστα μου είπε ότι είναι "αναγκασμένος" να στέλνει μιας και είναι καλοί πελάτες...
 
Ούτε τιμολόγιο ούτε κάποιο άλλο χαρτί πιστοποιητικό που να δείχνει τον εκτροφέα; Όσο για τα δαχτυλίδια είναι το μόνο εύκολο να τα αλλάξει σε κάποο πουλι που θα εισάγει με άλλα δικά του δαχτυλίδια! Εσένα αυτό δεν σε προβλημάτισε; Το θέμα είναι ότι εγώ τον εμπιστεύτηκα τυφλά εδώ και 3 μήνες και ξαφνικά σήμερα μου ανέτρεψε τα πάντα! το δίλλημα μου είναι μεγάλο! Συγγνωμη που ξαναρωτάω! άλλοι εκτροφείς στην Ελλάδα υπάρχουν; Ξέρει κανείς κάποιες πληροφορίες;
 
Στην σελιδα του τα cockatoo medium sulphur τα εχει 2200 ακι μενα μου τα εδωσε απο 1800 το καθενα!
 
Σε ευχαριστώ Vag990 ! Εσύ τι λες σχετικά με αυτό που προέκυψε; Να προχωρήσω στη συναλλαγή και να παρεω την Double Yellow Headed Αμαζόνα που μου πρότεινε; Ευχαριστώ!
 
εγω θα σ προτεινα να μην φοβασαι γτ ειναι γνωστος σ ολη την ελλαδα, δεν ειναι απατεωνας.. Ετυχαν ολα αυτα, δεν μπορει ετσι ξαφνικά να χαθηκε...
 
Χρηστο αυτο που λες γιατα δαχτυλιδια δεν ειναι λογικο! Καλα θα κοψει το παλιο,το καινουργιο θα κοψει το ποδι,θα το περασει και μετα θα το ξανακολλησει;
 
Σας ευχαριστω για την ενημέρωση! Απο οσο καταλαβαίνω οι περισσότεροι λέτε ότι δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύει έτσι απλά για τη δουλεια του και τη "φήμη" του! Βέβαια εγώ η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα την αρχική μου επιλογή(ΒFAmazon Chaco) αλλά από όσο γνωρίζω και η Double Yellow Headed Amazon είναι εξίσου καλό πουλί ! Δεν ξέρω, αν δω ότι στο αυριανό τηλέφωνημα είναι καλύτερα τα πράγματα ίσως προχωρήσω στη συναλλαγή! Μιας και λέτε ότι το λιγότερο αυτός ο ανθρωπος δεν είναι απατεώνας! Θα σας ενημερώσω για τη συνέχεια, ευχαριστώ!
 
Στην σελιδα του τα cockatoo medium sulphur τα εχει 2200 ακι μενα μου τα εδωσε απο 1800 το καθενα!

Ακόμα και αυτό δείχνει κακή εικόνα. Οι τιμές που αναγράφονται σε έναν κατάλογο πρέπει να είναι και οι πραγματικές. Όχι μόνο όταν δεν μας συμφέρει αλλά και όταν είναι υπέρ μας.


Οι λόγοι που σου πρότεινε αυτή την αλλαγή μπορεί να είναι διάφοροι. Μπορεί όντως να αρρώστησε το πουλί, μπορεί να πήγε κάποιος από το εκτροφείο του και να επέμενε να του τον δώσει, μπορεί να τον είχε υποσχεθεί σε κάποιον και να το είχε ξεχάσει.
Δεν μπορώ να σου προτείνω εγώ ποιον παπαγάλο να πάρεις. Εμένα όλοι μου αρέσουν :Wink:
 
Μην νομίζεις Ευθύμη ότι δεν δεν μπορεί να κοπεί το δαχτυλίδι! Έχει τύχει να το κόβουν κτηνίατροι επειδή δημιούργησε μόλυνση στο πόδι παπαγάλου!
 
Φίλε Vag990 έχεις δίκιο! Παρόμοιες σκέψεις έκανα κι εγώ για τις περιπτώσεις που μπορεί να ισχύουν! Αλλά να έχε υπόψην σου ότι έχω δώσει προκαταβόλή 300ευρώ εδώ και 3 μήνες πριν ακόμη βγουν από τα αυγά τα πουλάκια! Πως μπορεί να δίνει σε έναν οποιαδήποτε στιγμή όταν ήδη κάποιος πελάτης του, εγώ δηλ. , έχω "κλεισει" ουσιαστικά τον παπαγάλο! Ασχημο αυτό και αντιεπαγγελματικό!
 
Back
Top