Γενικά Εντυπωσεις απο το εκτροφειο στην Ροδο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ntiko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Χρήστο σου ευχομαι καλη επιτυχία στην επιλογή του παπαγάλου σου. Ελπίζω μετα απο όλη αυτή την επικοδομιτική συζήτηση να μην ξεχάσεις να τσεκάρεις το δαχτυλίδι του πουλιού, να του ζητήσεις ένα πιστοποιητικό υγείας του πουλιού απο κάποιον γιατρό, ένα αντίγραφο του DNA για να εισαι σιγουρος για το φύλο του και φυσικά μια αποδειξη πληρωμής των χρημάτων που θα συμφωνήσετε, μιας και έτσι οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός, σωστός και έντιμος επιχειρηματίας. Και φυσικά να διατηρήσετε και τηλεφωνική επαφή για να σε ενημερώνει και να σε στηρίζει σε καθε πιθανό προβλημα που μπορεί να προκύψει σχετικά με την διατροφή, την υγεία του και την καλυτερη εκπαιδευσή του.:)
 
Σε ευχαριστώ Billy! Αν στο αυριανό τηλεφώνημα κρίνω ότι όλα βαίνουν καλώς το πιο πιθανόν να συνεχίσω τη διαδικασία!
 
Χρηστο οντως αυτον που σου προτεινε και μενα μου αρεσει λιγο πιο πολυ! Προκαταβολη ειχα δωσει και εγω για τον δευτερο τον κοκατουα ενα μηνα πριν και αντι να τον παρω μεσα Ιουνιου μου τον κρατησε ενα μηνα γιατι ηθελα να παω διακοπες και τον ζητησαν αρσενικο και δεν τον εδωσε! Κατι αλλο μπορει να εγινε αλλα αυτο δεν νομιζω!
 
Σε ευχαριστώ Τζωρτζινα! Μα νομιζω ότι είναι αυτονόητο να μου στείλει μαζί με το πουλί και κάποο πιστοποιητικό του! Και αντε για την απόδειξη ας πούμε ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητη μιας και η συναλλαγή έγινε μέσω τραπέζης για την προκαταβολή και υπάρχει το παραστατικό ( και θα υπάρχει το αντίστοιχο και για το υπόλοιπο ποσό). Αλλά μου κανει εντύπωση ότι στον Ευθύμη που αγόρασε και 2 πουλιά και μάλιστα μεγάλα ( κακατουα) δεν έστειλε κανένα χαρτι, πιστοποητικό ή κατι σχετικό!
 
καλημερα ricky γιαυτο προκαταβολη δινεις εφοσον εχουν γεννηθει τα πουλια και εχει περασει η πρωτη εβδομαδα που ειναι και η πιο επικυνδινη. τουλαχιστον εδω στους εκτροφεις (σοβαροι) υπαρχει η πρακτικη να ανακοινωνουν οτι εχουν πουλια για πουλημα γυρω στις 80 ημερες οπου πλεον μπορει ανετα να το κλεισει ο ενδιαφερομενος και εχει πολυ πιο μικρες πιθανοτητες να αρρωστησει η και να ψοφησει. συνηθως οταν εχουν μεινει πολυ λιγα πουλια και για να μην μπαινουν στον μπελα του ταισματος οι εκτροφεις κατεβαζουν τις τιμες οπως και αν αγοραζεις ποσοτητα. Θα περιμενουν τις νεες γεννες. σε οτι αφορα το σαϊτ σημερα οπου ειδα απο εσας εδω οτι υπαρχει μπηκα αλλα λεει οτι ειναι προσωρινα κλειστο. Καλημερες σε ολους σας!
 
Χρήστο να σου πώ κάτι που έιχα μάθει παλίοτερα απο ενα φίλο σε φυτώριο... Μια κυριά είχε κλησει μια τριανταφυλλια.. Είχα την περιεργεια να δω αν ερχοταν κάποιος άλλος πελάτης και την ζητουσε... αν θα την πουλούσε... Και μου άπαντησε και βέβαια θα την πουλουσα και θα έλεγα στην άλλη οτι δεν την είδα πολυ καλα σαν άρρωστη... Και γι αυτο σου έφερα μια άλλη τριανταφυλλια...Αρα θα πουλούσε δυο και θα ήταν ολοι χαρουμενοι.. Και ο ενας που πηρε την τριανταφυλλια αλλα και ο άλλος που δε του έδωσαν την άρρωστη τριανταφυλλια και τον προσέξανε σαν πελατη...Φυσικα και δεν έγινε ποτε αυτο, αλλα με τα λεφτα όλα γινονται...
 
Καλά με αστυνομικές ταινίες και εξιστόρηση ιστοριών καθημερινής τρέλλας δεν πρόκειται ποτέ να βγει άκρη. Χρήστο έχεις την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα. Απόδειξη του εκτροφέα, που να περιγράφει έναντι ποιου τιμήματος και ποιου προϊόντος έχεις; Να λέει για πράδειγμα "εισέπραξα από τον κο. Rikcy 300€ ως προκαταβολή για την πώληση τάδε πουλιού αξίας τόσων ευρώ";
Από εκεί και πέρα, ο άνθρωπος, όπως λένε όσοι τον έχουν συναναστραφεί, είναι έντιμος, μπορεί να ναι και άψογος εκτροφέας, αυτό δεν σημαίνει και άριστος επαγγελματίας . Η γνώμη μου είναι να πάρεις τα λεφτά σου πίσω και αν θέλεις άλλο πουλί (εσύ ξέρεις, αν και όπως φαίνεται έχεις προτίμηση) το επαναδιαπραγματεύεσαι, αν όχι πας αλλού. Στο εμπόριο οι μεσοβέζικες μη καθαρές λύσεις βγάζουν πάντα κάποιον χαμένο. Και έχοντας εκεί τα λεφτά σου, εσύ είσαι που μιλάς από μειονεκτική θέση.
 
Δε καταλαβα αν είπες την ιστορια μου ιστορια καθημερινης τρελλάς...Αν το έκανες ηταν πολυ ωριμη παρατηρηση.. Τα συχαρητηρια μου! Ηθέλα απλά να του δέιξω οτι οταν έχεις μαγαζι όλα πωλουνται.. Και αν ηρθε ο πελατης εκει και ηθελε τον συγκεκριμενο παπαγάλο.. Αντε διωξτον...Αλλα οπως είπα μπορει οντως να ηταν άρρωστος... Ο κ Αργυρου νομίζω είνια απο τους καλυτερους στην Ελλάδα οπότε ας κάνει ο χρήστος οτι καταλαβαίνει..
 
όχι ρε συ, η δικιά σου κατατάσεται στις αστυνομικές ταινίες (πλάκα κάνω). Εσύ λες μια ιστορία που είναι αληθινή, εγώ θα πω για έναν άλλο που περίμενε τον πελάτη μέχρι που έμαθε ότι ο πελάτης είχε πεθάνει. Θέλω να πω, πως με σενάρια, δεν γίνεται δουλειά και δεν είναι και αυτό το ερώτημα, το τί έγινε τελικά ο παπαγάλος. Το θέμα είναι τι είδους συμφωνίες κάνουμε και πως τις κατοχυρώνουμε. Μην κατηγορούμε δηλαδή τους άλλους, αν δεν φροντίζουμε και εμείς από τη μεριά μας, να κάνουμε ό,τι καλύτερο.

Υ. Γ. Πριν 2 μέρες ένας φίλος μου έχασε αρκετά χρήματα από έναν εκτροφέα σκύλων στην Ευρώπη. Του είχα πει, επειδή κάνω συνέχεια πληρωμές στο εξωτερικό, ποιος είναι ο σωστότερος και πιο ασφαλής δρόμος. Του φάνηκε πολύπλοκος και με επιπλέον έξοδα και προτίμησε την W.U. O εκτροφέας δεν ήταν απατεώνας, απλά έπεσε έξω ο άνθρωπος. Τα 1700 € είτε κατασχέθηκαν, είτε είναι σε κάποιον λογαριασμό της πτωχευμένης εταιρίας. Πάντως χάθηκαν...
 
εγώ σου προτείνω να το πάρεις το DYH Amazon, είναι εξαιρετικά πουλιά.. Τουλ. μέχρι 4-5 χρ.
 
Φυσικα και ειχα κατοχυρωσει την αγορά μου (στη προκαταβολή που είχα δώσει είχα γράψει στο παραστατικό της τράπεζας την αιτιολογία ακι το είδος) ! Επίσης το πουλάκι είχε γεννηθεί πρωτα και μάλιστα είχα ζητήσει να κάνει τεστ DNA στα πουλακια της ίδιας γέννας επειδή ήθελα αρσενικό! Τέλος πάντων! Αν δω ότι σήμερα είναι συνεπής σε αυτά που μου είπε στο χθεσινό τηλεφώνημα και δεν μου τα αλλάξει πάλι τις τιμές και αρχίσει να μου τα μπερδεύει, θα συνεχίσω τη συναλλαγή! Σας ευχαριστω ολους για τις απόψεις σας!
 
Ετσι για την ιστορία σχετικά με την αναπαραγωγή:

The Loro Parque Foundation's breeding centre houses more than 100 Aviaries that are specifically designed to simulate the natural enviroments of the parrots residing within.It houses 2000 to 3000 birds.The breeding success has been phenomenal.In 2004,a total of 1458! babies representing 188 parrot species and subspiecies were banded.The state of the art breeding centre continues to report annual hatchings of many rare species. (Bird Talk magazine,''a new Spix to the Mix'',Nov 2006 issue).

Aυτή η αναφορά μας υποδεικνύει ξεκάθαρα τις προυποθέσεις για το set ενός breeding programme, δεν νομιζω στο Loro Parque να μην ξέρουν τι τους γίνεται...
 
Χρηστο αν ειναι ετσι οπως σου τα πε του αξιζουν και συγχαρητηρια που δεν σου στελνει ενα αρρωστο πουλι. Κι εγω στην θεση σου θα περνα αυτο που μου προτεινει.


Στο εκτροφείο του δεν έχω πάει, παρά μόνο στο κατάστημα που άνοιξε κοντά στην πόλη.
Τα κλουβια ήταν καθαρά και επικρατούσε τάξη.

Βαγγελη εχει καταστημα; Που;
 
Στο Ασγουρο η στην Σγουρου καπως ετσι λεγετε η περιοχη
 
Back
Top