Εξωτερική κλούβα απο ξύλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PPIPIS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PPIPIS

PB Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2007
Μηνύματα
71
Πόλη
Αθήνα
Εχω στην κατοχή μου 10 πουλακια άγρια. Καρδερίνες και λουβαράκια. Τα έχω 2 χρόνια τώρα και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να έχουν το δικό τους ενιαίο κλουβί. "Εχω προμηθευτεί τα ξύλα και την σίτα η οποία θα είναι πλαστική. Τα ξύλα θα βαφτούν για να αποκτήσουν αδιάβροχη ιδιότητα και μετα θα περαστούν με υλικό που τα προστατευει απο την μούχλα. Οι διαστάσεις θα είναι 2*2 και 2,70*2. έχει κανείς τίποτα συμβουλές για την κατασκευή που μπορούν να μου φανούν χρήσιμες΄. υπολογίζω να μου πάρει καμιά βδομάδα η κατασκευή.
 
Με προσοχή κοίταξέ τα όλα και σίγουρα θα βρείς ιδέες για την κατασκευή σου.

volierebouwvanmierlo.nl/duivenrennen.htm

duivenrennen
 
Εχω τρία μικρά πευκάκια, ένα μικρο έλατο, γλάστρες με ρίγανη και δεντρολίβανο. Σκοπεύω να τα βάλω μέσα. Ξεκίνησα σήμερα την κατασκευή και βρίσκομαι ήδη σε καλό δρόμο. Εχω προβληματισμούς σχετικά με τις ταίστρες και τις ποτήστρες. Θα είναι σίγουρα εσωτερικές. Υπολογίζω σε καμιά βδομάδα να τελιώσω οπου θα βάλω και τις αντίστοιχες φωτογραφίες στo site.
 
Φιλε η κλουβα θα ειναι μεσα η εξωτερικη γιατι αν ειναι εξω νομιζω θα εχεις προβλημα και με το ξυλο που θα θελει βαψιμο και με την σιτα την πλαστικια
 
Φιλε μου αυτο που θα πρεπει να προσεξεις ιδιαιτερα αν η κλουβα ειναι εξω ειναι σε ποια μερια θα την τοποθετησεις ωστε να μην τα χτυπαει απο παντου ο αερας αλλα και ο ηλιος το καλοκαιρι. Ειναι καποια βασικα παγματα πριν την φτιαξεις μετα παμε σε αλλα οπως να μην υπαρχει κινδυνος χτυπηματος απο αρπακτικα αλλα και καλο κλεισιμο και στον πατο γιατι μπορει να μπουν ποντικια μεσα και μετα κλαψτα! Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο!
 
Λοιπόν η κλούβα θα είναι εξωτερική και το ξύλο θα το βάψω και θα το συντηρώ σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οσο για την σίτα την πλαστική δεν μπορώ να σκεφτώ ενα λόγο για να βάλω σιδερένια. Και τα πουλιά θα τραυματίζονται περισσότερο και δεν θα ειναι και αισθητικά τόσο όμορφο. Απο την άλλη δεν μπορεί να σκιστεί. Τι θα πέσει πάνω της πία. Ότο πάτωμα θα έχει τουβλάκι γυρω γύρω 5 πόντους μετα θα αρχίζει ξύλο και μετά η σίτα. Οροφή είναι πλαστικό που μοιάζει σαν κεραμίδι. Για ποντίκια τώρα λίγο δύσκολο γιατί είναι σε ταράτσα, αλλα και να υπάρχει κάποια πιθανότητα θα βάλω κάποιο δίχτυ χαμηλά για να μην περνάνε. Επειδή έχω προχωρήσει πολύ την κατασκευή (βασικά είμαι στα τελίωματα), αυτό που με προβλημάτισε λίγο μετά και απο της χθεσινές βροχές είναι η υγρασία που φάνηκε να μαζευεί λίγο το πλαστικό στην οροφή. Σύντομα θα βάλω και φωτογραφίες.
 
Θα ανεβάσω κάποιες φώτο αλλα δεν είναι έτοιμη ακόμα.
 

Συνημμένα

  • C00046.webp
    C00046.webp
    16,1 KB · Προβολές: 707
Απλά για να δείτε για τι μιλάμε. Μόλις την τελείωσω και εξωτερικά και εσωτερικά θα ανεβάσω και άλλες.
 

Συνημμένα

  • DSC00048-1.webp
    DSC00048-1.webp
    13,6 KB · Προβολές: 384
  • DSC00047.webp
    DSC00047.webp
    14,5 KB · Προβολές: 337
φιλε μου απο οτι βλεπω μεχρι τωρα καλα τα παs μια φιλικη συμβουλη τα ξυλα απο εξω εκτοs απο το λαδη να τα περασηs και βερνικη θαλασηs για να μην εχει προβλημα απο την βροχη. Φιληκα σακι40
 
Φιλε πολυ καλη ειναι εγω ειχα αλλο σχεδιο στο μυαλο μου και ελεγα για το ξυλο και την σιτα κατι σαν την δικια μου κλουβα που ειναι σε κηπο. Παντος προσεχε λιγο την συντηρηση του ξυλου και δεν θα εχεις προβλημα ποτε. Καλα τελειωματα και γρηγορα τα πουλια μεσα να ειναι πιο ανετα.
 
Με τον αέρα πώς θα τα πηγαίνουν τα πουλιά Ppipis εκεί επάνω; Έχεις σκεφτεί κάτι σχετικά με αυτό το θέμα;
 
Τα ξύλα τα έχω περάσει ένα χερι με ένα υγρό που βοηθάει τα ξύλα να αποκτήσουν αδιάβροχη ιδιότητα(χρησιμοποιείται κυρίως σε πλοία). Κατόπιν θα τα περάσω με τον ειδικό λούστρο. "Οσο αφορά την πλάτη της κλούβας αν και δεν φαίνεται καθαρά το κενό που φαίνεται η σίτα, έχω τοποθετήσει ένα πλαστικό που μοιάζει σαν τζάμι."Ετσι τουλάχιστον στην πλάτη θα είναι προφυλαγμένο απο τον αέρα και το νερό. Στα πλαινά σκέφτομαι να βάλω κάτι σαν μουσαμά εξωτερικά, που θα μαζευεί σαν ρολό και θα τα προφυλάσω το βράδυ και όταν βρέχει. Μάλλον το ίδιο θα κάνω και απο μπροστά. Θα ΄βαλω και κάποια φυτά εξωτερικά κυρίως μικρά πευκάκια οπου θα βοηθήσουν και αυτά. Αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι η πόρτα. Η εξωτερική όπως φαίνεται και στην φώτο είναι μια χαρά αλλα όταν θα θέλω να μπώ μέσα θα υπάρχει κίνδυνος να φύγουν. Προσανατολίζομαι να κάνω και εσωτερικά ένα μικρό κουβούκλιο με μία πόρτα ώστε μόλις περνάω την μία να κλείνει πίσω μου και να ανοίγει η άλλη.
 
Αυτό το τελευταίο που λες,θα ήταν πολύ καλλύτερα
αν μπορούσες να το έκανες πρόσθετο, εξωτερικό,
και να μη χάσεις απο τον εσωτερικό χώρο.
 
Πολύ σωστό αυτό που λές για τον χώρο με έχει προβληματίσει. Πρέπει να διασφαλίσω οτι θα μπορώ να μπαίνω χωρίς να έχω τον φόβο μην φύγει κανένα. Μέχρι και κουρτίνα σκέφτηκα να βάλω. :D
 
Κάτι τέτοιο ας πούμε.
Δεν υπάρχει λόγος βέβαια να είναι και τόσο μεγάλη η είσοδος.
 

Συνημμένα

  • voliere2.webp
    voliere2.webp
    20,7 KB · Προβολές: 426
Καλή ιδέα φαίνεται, θα κοιτάξω πως μπορώ να το προχωρίσω. Ευχαριστώ για την φωτογραφία. Αν και θα την αρχίσω πάλι την κατασκευή μετά απο καμιά βδομάδα γιατι υπάρχει πολύ διάβασμα αυτην την περίοδο. ☹
Για τις ταίστρες και τις ποτίστρες έχετε καμιά ιδέα;
 
Είσαι μερακλής και έχεις προγραμματίσει αρκετά καλά το όλο εγχείρημα.
Μερικά πράγματα που θέλουν προσοχή:
Το πλαστικό πλέγμα με τον ήλιο αφυδατώνεται και μετά ξεραμένο όπως είναι σπάζει με το παραμικρό φύσημα του αέρα (για τοποθέτηση σε κλούβα στην ταράτσα του δίνω το πολύ 2 χρόνια ζωής). Ψάξε καλύτερα για ανοξείδωτο σύρμα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Τα ξύλα όπως είπες θέλουν μεγάλη προσοχή σε εξωτερικό χώρο, πολλές φορές όμως ενώ εξωτερικά μένουν άθικτα το σαράκι τα τρώει εσωτερικά. Η καλύτερη λύση για αυτό είναι τα ξύλα πριν χρησιμοποιηθούν να βουτηχτούν στο πετρέλαιο.
Καλό θα ήταν να υπάρχει ένας χώρος εσωτερικά στον οποίο να μπορούν τα πουλάκια να καταφύγουν όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή.
Καλύτερα βάλε διπλή πόρτα εισόδου, είναι η πιο σωστή λύση.
Το πλεξιγκλάς πρέπει να χρησιμοποιηθεί με προσοχή και όχι ευρέως για να μη μετατραπεί η κλούβα σε θερμοκήπιο.
Καλή επιτυχία φίλε, περιμένω τις φωτογραφίες με τα πουλάκια μέσα.
 
Back
Top