Ασθένειες Επίθεση από γεράκι και τραυματισμός καναρινιού

Alexandra tsoum

PB New Member
Εγγραφή
10 Φεβ 2018
Μηνύματα
10
Πόλη
Πρέβεζα
Το είχα εξω στο μπαλκόνι και του επιτέθηκε ένα γεράκι. το είδα τελευταία στιγμη και όταν πήγα εκεί κοντά το γεράκι έφυγε.Φοβήθηκα παρα πολύ μην το έπνιξε αλλά ευτυχώς ζει! Το θέμα είναι πως είναι χτυπημένο το ενα του ματακι και είναι αρσενικό και ενώ κελαηδουσε τόσο πολύ ξαφνικά μετα απο αυτό το συμβάν δεν κελαηδαει. Σας παρακαλώ πολύ, βοηθηστε με και πείτε μου τι πρεπει να κάνω! Ελπίζω μόνο να μην έχει τυφλωθεί και να είναι απλως ένα χτυπηματακι και να θρέψη με το χρονο. Εσείς τι λέτε;
 
Φιλε πραγματικα δεν ξερω αν ξανα κελαίδισει
Πρεπει να το πας σε ειδικο να στο εξετασει για το
Ματι
Παντως οσο αναφορα για το κελαηδημα εξαρτατε πολυ
Απο τον χαρακτηρα του καναρινιου

Καλο βραδυ...
 
Αλεξάνδρα, λυπάμαι για το πουλάκι σου. Πάρε το μέσα στο σπίτι, σε ήσυχο σημείο, και άφησέ το να κοιμηθεί σε ησυχία.
Αν τώρα που μιλάμε είναι ξύπνιο, περιέγραψέ μας την κατάστασή του, δλδ κινείται; κάθεται κάτω στον πάτο φουσκωμένο; Τρέμει;
Για το μάτι του, δεν ξέρω τι να σου πω, κανονικά θα πρέπει να το δούμε, ίσως μια φωτογραφία καθαρή θα μας έδινε περισσότερες πληροφορίες, αλλά μην το ανησυχείς τώρα.
Αύριο το πρωί όμως καλά θα ήταν να βγάλεις μια φωτό.
Για το κελάηδημά του, πιθανότατα όταν θα γίνει καλά, θα κελαηδήσει πάλι.
Για το γεράκι: θα έρθει ξανά και ξανά, οπότε θα πρέπει πριν το βγάλεις ξανά έξω να φτιάξεις προστασία για το κλουβί ή να αγοράσεις μία έτοιμη. Οι γενικές αρχές είναι κάποιο φράγμα (π.χ. κουνελόσυρμα) το οποίο δεν θα πρέπει να λυγίζει (άρα όχι δίχτυ), και να περιβάλλει το κλουβί και να βρίσκεται μακριά από αυτό τουλάχιστον 10 εκατοστά από κάθε πλευρά του. Ο βρόγχος του προστατευτικού αν πρόκειται για κουνελόσυρμα θα πρέπει να είναι μικρός ώστε να μην χωρά να περάσει π.χ. το ράμφος μιας καρακάξας, άρα περίπου 1 χ 2 εκτατοστά.
Ενημέρωσέ μας για τις εξελίξεις
Καλή ανάρρωση, εύχομαι
Αν θέλεις αύριο και δεις ότι το πουλάκι είναι πολύ πεσμένο, δώσε του δεξτρόζη στο νερό από το φαρμακείο ή έστω λίγο ζαχαρόνερο ή και almora plus στο νερό, για να πάρει ενέργεια και ηλεκτρολύτες.
 
Το οτι θα ξανακελαηδηση ειναι σιγουρο αρκει να επιβιωση, εξαρταται ποσο σοβαρο ειναι το χτυπημα που εχει κ ψαξε το λιγο γιατι εχουν κ στο σωμα χτυπημα καμια φορα που δεν φενετε κ συνηθως εκει στα φτερα. Ευχομαι να σου πανε ολα καλα και το παθημα να γινετε μαθημα ποτε κλουβια εξω χωρις προστασια
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους! Θα το πάω αύριο σε έναν ειδικό.Λοιπόν, σήμερα δεν κελαιδάει πάλι που παλιότερα δεν σταμάταγε, αλλά κινείται και όταν πάω δίπλα του και του μιλάω μου κάνει ένα απλό ιιι και τρώει λιγότερο από τις άλλες φορές. τώρα, για όσο αφορά το ματάκι του λέτε να του το έβγαλε η απλώς να το τραυμάτησε; Σας παρακαλώ πείτε μου
 
Αύριο το πρωί όμως καλά θα ήταν να βγάλεις μια φωτό.
Κι εγώ περιμένω μαζί με το Γιάννη μια δυο φωτογραφίες να δούμε την κατάσταση και να σκεφτούμε κάποια λύση πέραν του γιατρού που επιβάλλεται αλλά λόγω της αργίας θα είναι αρκετά δύσκολο για σήμερα.
 
Τύλιξε γύρω γύρω το κλουβί μ΄ένα πανί και άφησε το μπροστινό μέρος ελεύθερο Αλεξάνδρα, προσπάθησε να του δημιουργήσεις κάποια αίσθηση ασφάλειας. Ήταν μεγάλο το σοκ του...
 
Το πήρες μέσα στο σπίτι Αλεξάνδρα;
Λες Σισσυ; ... Δεν θα φοβηθει ετσι περισοτερο, και θα νιωσει απομονομενο;
Εγώ αυτό θα έκανα για κάποιες ημέρες ώσπου να ''χαλαρώσει'':)
 
Αλεξανδρα μου προσπαθησε να ηρεμησεις για να ηρεμησει και το πουλακι! Σκεπασε το οπως σου ειπε η Σισσυ και βγαλε τις φωτο οπως σου ειπα.
Με το πανικο τα κανουμε χειροτερα τα πραγματα!
 
Εγώ αυτό θα έκανα για κάποιες ημέρες ώσπου να ''χαλαρώσει''
Σπάνια επίθεση από γεράκι με φανερή ύπαρξη αίματος πάνω τους επιτρέπει στα πουλιά να επιβιώσουν. Συνήθως τα τραύματα είναι είτε σχεδόν άμεσα μοιραία ή μετά από λίγες μέρες με την μόλυνση των πληγών που σίγουρα θα ακολουθήσει.
Καλό είναι Alexandra tsoum να επισπευσθούν οι φωτογραφίες για να μπορέσουμε να δώσουμε κάποιες οδηγίες που ίσως βοηθήσουν.
 
δεν εχει αιματα πουθρνα, δεν το ανεφερα ποτε αυτο ευτυχως το ειδα τελευταια στιγμη και μονο. Ατο ματακι. Του το χτηπησε λογικα

ενταξρι βασια μου θα προσπαθησω ευχαριστω:)👍

βεβαια απο εκεινο το συμβαν και. Μετα ολο μεσα ειναι
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ακομα και το ενα ματι να εχασε που δεν νομιζω σιγουρα ειναι πολυ τυχερο
Το δικο μου το αφησα εξω απροστατευτο και το μεσημερι που γυρισα το μονο
Που βρηκα οταν γυρισα ηταν πουπουλα και αιμα στα καγκελα του κλουβιου


Καλη συνεχεια και καλη αναρρωση στο καναρινι...
 
Αλεξάνδρα μου λυπάμαι ειλικρινά για το συμβάν. Ήδη ό,τι θα σου έγραφα έχει απαντηθεί και με το παραπάνω από τα παιδιά πιο πριν αλλά επειδή μου έστειλες μήνυμα, ήθελα να γράψω δυο λόγια σαν συμπαράσταση:)
Αφού το καναρινάκι σου δεν έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς την ώρα του περιστατικού, αν δεν είχε το τραύμα στο μάτι, θα σου έλεγα πως σε λίγο καιρό θα είναι μια χαρά και θα κελαηδάει όπως πριν.
Το τραύμα στο μάτι, μπορεί να έγινε επειδή χτυπιόταν μόνο του στο κλουβί ή από τα νύχια ή το ράμφος του αρπακτικού.
Συμφωνώ με τον Μισαλούρη πως αν δεν πάρει αντιβίωση, ειδικά στην δεύτερη περίπτωση, το πουλάκι δυστυχώς θα χάσει τη ζωή του από μόλυνση.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να το δει γιατρός για να χορηγήσει το φάρμακο.
Το να χάσει το ματάκι του δεν είναι πρόβλημα, θα βλέπει από το άλλο. Το θέμα είναι η ζωή του.
Δεν μας είπες, πότε έγινε το περιστατικό; Χθες ή έχουν περάσει κάποιες μέρες;
Επίσης επικροτώ την άποψη της Σίσσυ να σκεπάσεις τις τρεις πλευρές του κλουβιού για να νιώθει ήρεμα το πουλάκι και να ανακτήσει δυνάμεις. Δεν τρομάζουν στα κλειστά, αντιθέτως τους δημιουργείται ασφάλεια, κάτι σαν φωλιά ας πούμε.
Περαστικά και βάλε τις φωτογραφίες όσο μπορείς πιο γρήγορα.
 
... καλή τύχη στο πουλάκι σου.
δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε όσα έχουν ήδη ειπωθεί... απλώς γράφω για να σου πω πως σε καταλαβαίνω και σε συμπονώ.
Καλή δύναμη!
 
Back
Top