Γενικά Επίθεση από γεράκι σε θηλυκό καναρίνι μου

Υπάρχει κάποιο ποστ το οποίο περιγράφει ακριβώς τόσο την τεχνική της κουκουβάγιας όσο και εκείνη του αρουραίου. Μου φαίνεται αφορούσε την επίθεση σε κλούβα με πολλές απώλειες. Το παιδί που είχε τα πουλιά ήταν σε άθλια κατάσταση μετά από αυτό. Οπως σου είπαν και τα άλλα παιδιά, δεν το βγάζει ολόκληρο αλλά σε κομμάτια.

Ενας φίλος μου είχε πει οτι λόγω έλλειψης πείρας είχε βάλει δύο αρσενικά μαζί και όταν γύρισε βρήκε το ένα και κάποια υπολείμματα από το άλλο. Γι' αυτό ο Μάκης επιμένει "τα αρσενικά να είναι το καθένα μόνο του".
 
παπαγαλακια εχουν φοβο η μονο καναρινια και καρδερινες κλπ;

το καλοκαιρι εγω τοχω ολη μερα σχεδον εξω τι κλουβι και τωρα τη μιση μερα ειναι εξω,τι να κανω να το εχω μονο μέσα;
παντως τα πουλια χρειαζονται και τον ηλιο και τον καθαρο αερα και τη φασαρια απο αλλα πουλια. Δηλ δεν μπορει να ταχουμε συνεχεια μεσα στο σπιτι. Και ουτε μπορω να φτιαξω καμια κατασκευη για το μπαλκονι γιατι δεν το βαζω παντα στην ιδια θέση.

τουλαχιστον θα περιοριστει πολυ το διαστημα που μενουν έξω. Και καλυτερα να μην το χαιροντε τοσο το εξω και να τα εχουμε παρα το αντιθετο.

δεν κατηγορώ τα γερακια γιατι και αυτα για επιβιωση το κανουν οχι απο ευχαριστηση αλλα...

οι καρακαξες εχουν φοβο για τετοιες επιθέσεις η μονο γερακια;(στην πολη)
 
Και μικρά κοτοπουλάκια από ό,τι ξέρω. Για επιθέσεις σε κλουβιά δεν γνωρίζω.
 
Οι καρακαξες επιτιθονται σε ολα τα πτηνα, εμενα και σε καναρινι, το τραβηξε αποτ ο ποδι και του το ξεριζωσε, απο τοτε τα εχω σκεπασμενα με χοντρο πολυχρωμο τουλι, δεν πλησιαζουν...
 
Οι επιθέσεις που γίνονται και που ξέρω εγώ γιατί τις έχω δει είναι οι εξής.
Το γεράκι συνήθως χτυπάει τα φτερά του στα πλαινά του κλουβιού για να φοβήσει το πουλί και να του προκαλέσει σύγχυση.Αυτό μέσα στον πανικό του αρχίζει και χτυπιέται μέσα στο κλουβί. Κάποια στιγμή που το βρίσκει βολικά το αρπάει με το πόδι και αφού το πνίξει το τρώει μέσα στο κλουβί.
Τα ίχνη από επίθεση από γεράκι είναι λίγα πούπουλα το κεφάλι και τα πόδια.
Η καρακάξα γυρίζει γύρω γύρω από το κλουβί προσπαθεί να βάλει μέσα τα πόδια της και χτυπάει με το ράμφος της. Επιτίθεται και σε αυγά γιατί της είναι πιο εύκολα στο να τα πιάσει.
Τα ίχνη που αφήνει είναι πολλά υπολείματα από το πουλί τρώει λαίμαργα και πολλά πούπουλα. Συνήθως με το ράμφος της λυγίζει και τα κάγκελα.
Τα ποντίκια και η κουκουβάγια περιμένουν συνήθως την νύχτα. Εξάλου και τα δύο δραστηριοποιούνται την νύχτα. Περιμένουν και όταν το πουλί κουρνίασει αθόρυβα επιτίθονται. Η κουκουβάγια πνίγει το ποντίκι προσπαθεί να πιάσει από το πόδι ή κάπου αλλού και τραβάει.
Επιθέσεις από γεράκια θα δούμε λίγες από καρακάξες πολλές αφού αν βρει φαγητό μία φορά ξαναγυρνάει στον τόπο του εγκλήματος. Κουκουβάγιες σπάνια αλλά αλοίμονο μας στα ποντίκια. Υπάρχουν παντού. Τα χειρότερα είναι τα μικρά που καμία φορά χωράνε και μπαίνουν μέσα στο κλουβί.
Θα συμφωνήσω με τον Στάυρο,υποχρέωση μας είναι να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψουμε τους φίλους μας.
 
Πωπω συγκλονιστικό να το βλέπεις!άλλο να το διαβάζεις απο τις περιγραφές πολλών μέσα στο φορουμ κ άλλο νατο βλέπεις.. Το κακομοιρο. Τι ήταν; Εμενα σε παπαγαλάκι μου έκανε.. Τελιά εζησε; Γιατι ατο τέλος του βίντεο δέιχνει το μεγάλο πουλί να προσπαθεί ακομα αλλά το πουλάκι μέσα στο κλουβί δε φαίνεται πουθενά..
 
Το γεράκι αυτό μάλλον είναι νέο και άπειρο αφού έχασε το παπαγαλάκι μέσα από τα νύχια του.
 
Πραγματικά συγκλονιστικό το βίντεο! Και παρατηρήστε οτι πρόκειται για πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή... Φανταστείτε τί μπορεί να συμβεί στα προάστια ή σε μέρη με δασώδεις ή βραχώδεις εκτάσεις στις κοντινές περιοχές...☹
 
Ισίδωρε δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο οσον αφορά στα γεράκια
 
Back
Top