Φροντίδα Επίθεση από γεράκι στα καναρίνια

vagcanaries

PB New Member
Εγγραφή
19 Σεπ 2017
Μηνύματα
69
Πόλη
Άγιος Δημήτριος
Σήμερα ξεσκέπασα τα πουλιά για καθαρισμα, νερά και για 10λεπτα μπήκα σπιτι αφού τα εχω μπαλκόνι. Μολις έκλεισα το τηλέφωνο πήγα να τα κλείσω μιας και τα εχω σε ντεξιον σκεπασμένα. Το γεράκι γαντζωμένο στις ζευγαρωστρες έχει φάει ένα αρσενικό τιμπραντο και μια θηλυκιά gloster. Μεγαλη στενοχώρια τι να πω για 10 λεπτά!
 
Λυπάμαι πολυ.
Δυστυχώς όσα φέρνει η ωρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Τα πουλιά σου χρειάζονται πρόσθετη προστασία απο μή ελαστικό πλέγμα, κατά προτίμηση συρμάτινο και σε σχετική απόσταση απο τα κλουβιά.
Είναι επισης πολυ πιθανό το γεράκι να επανέλθει ξανά και ξανά, εφόσον πλεον εχει εντοπίσει πιθανή λεία και μάλιστα έχει ήδη μια θετική εμπειρία.
Αν θελεις, απολυμανε όπως μπορεις την πρόσοψη τουλάχιστον των κλουβιών σου, μια και υπήρξε επαφή.
 
Λυπάμαι πολύ, ειναι κάτι που με τρομάζει κι εμένα η επίθεση από αγρια πουλιά. Επειδή είμαι κι εγώ από Μπραχαμι, η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορούν γεράκια συχνα εδώ. Είναι το ρέμα, είναι και ο Υμηττος δίπλα. Κουραγιο... ☹
 
Είναι λυπηρό και στενάχωρο,το ακούς να συμβαίνει σε άλλους και πιστεύεις ότι δεν θα σου συμβεί ποτέ.
Λυπάμαι πολύ.☹

Δυστυχώς είναι σκληρό να συνειδητοποιείς με τον χειρότερο τρόπο ότι όλα μπορούν να συμβούν στον καθένα μας.. Αλλά ας το δούμε και αλλιώς.. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τα δυσάρεστα αλλά και τα ευχάριστα.:)

Απλά πολλές φορές και αναφέρομαι πρώτα στον εαυτό μου, νομίζουμε ότι τα δυσάρεστα μας τυχαίνουν ενώ τα ευχάριστα μας αξίζουν... Φυσικά τοποθετούμαι επι γενικού και όχι επι της απώλειας σου!
 
Δυστυχως φιλε μου κριμα αλλα δεν πρεπει ποτε τα πουλια να μενουν εκτεθειμενα στο μπαλκονι χωρις προστασια γερακια κ αετοι καθως και κουκουβαγιες η καρακαξες παρακολουθουν απο πολυ μακρυα ακομα κ οταν το δικο μας ματι δεν τα βλεπη, οποτε η συνεχης προστασια ειναι επιβεβλημενη.Στην περιπτωση σου τιποτα δεν εγινε τυχαια απλα σε παρακολουθουσε πολλη ωρα κ οταν ειδε οτι εφυγες εκανε την επιθεση του.
 
Λυπηρό.. Τα γεράκια έχουν εξοικειωθεί στις πολεις πια, τουλάχιστον τα μικρά σε μέγεθος αν και βλέπω κσι μεγαλύτερα. Θέλει προσοχή.
 
Back
Top