Φάρμακα Επαναληπτική χορήγηση Pulmosan

Τέλος για τον τρόπο μετάδοσης δεν αναφέρεται πουθενά ότι μπορεί να μεταδωθούν από τα αξεσουάρ του κλουβιού.
Βασίλη θα επικαλεστώ και πάλι το εσώκλειστο φυλλάδιο οδηγιών του Pulmosan Anti-windpipemite τουλάχιστον για όσους χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο φάρμακο.
Pulmosan Anti-windpipemite είπε:
Δεδομένου ότι οι ταΐστρες και οι ποτίστρες αλλά και οι λεκάνες στις οποίες τα πτηνά κάνουν μπάνιο, ενδέχεται να αποτελούν πηγές νέας μετάδοσης της νόσου, συνιστάται ο εξονυχιστικός καθαρισμός και η απολύμανση αυτών των δοχείων.
Δεν ξέρω πλέον τι είναι σωστό και τι είναι λάθος με αυτή την υπόθεση. :) Παραθέτω απλώς το συγκεκριμένο απόσπασμα μόνο και μόνο επειδή προσωπικά χρησιμοποιώ τα φάρμακα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες χρήσεως τους, όταν φυσικά δεν υπάρχει κάποια άλλη οδηγία από το γιατρό που χορήγησε το φάρμακο.
 
Παιδια αντιμετωπιζω και γω προβλημα με τα ακαρεα της τραχειας.Ακολουθωντας τις αναγραφομενες οδηγιες για το παλμοσαν (μια σταγονα στο λαιμο κτλ),τα ακαρεα εξαφανιστηκαν απο την τραχεια αλλα οχι και οι συριγμοι. Μετα απο 10-14 μερες ξαναεμφανιστηκαν. Δεν μπορει και η δικια μου η περιπτωση να ειναι συμπτωση. Καποιο λακο εχει η φαβα! Τωρα θα ακολουθησω την θεραπεια του κ.Λευτερη και θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα.
 
Ακολουθωντας τις αναγραφομενες οδηγιες για το παλμοσαν (μια σταγονα στο λαιμο κτλ),τα ακαρεα εξαφανιστηκαν απο την τραχεια αλλα οχι και οι συριγμοι. Μετα απο 10-14 μερες ξαναεμφανιστηκαν.
Με ποιο τρόπο είσαι σίγουρος ότι εξαφανίστηκαν τα ακάρεα και αυτό που έμεινε ήταν μόνο συριγμοί;

καποιο λακο εχει η φαβα! Τωρα θα ακολουθησω την θεραπεια του κ.Λευτερη και θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα.
Αυτό που εξηγώ στο μήνυμά μου και μιλώντας προσωπικά πάντα, είναι ότι εφόσον αποφασίσω να χρησιμοποιήσω το πουλμοσάν θα ακολουθήσω τις οδηγίες για το πουλμοσάν. Αν διαπιστώσω τελικά ότι δεν έχει αποτέλεσμα, θα αλλάξω φαρμάκο.

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το Pulmosan με τις οδηγίες που δίνονται για το φάρμακο της tafarm και όχι το ίδιο το φάρμακο της tafarm με τον συνιστώμενο γι' αυτό τρόπο χορήγησης. 😕
 
Αναφερομαι στα ακαρεα της τραχειας και το τσεκαρα με την μεθοδο της λαμπας. Τωρα αν εξακολουθουσε να εχει το πουλακι ακαρεα στους αεροφορους σακους αυτο δεν ειμαι σε θεση να το γνωριζω. Οσο αναφορα το παλμοσαν και το φαρμακο της ταφαρμ αυτο που γνωριζω ειναι οτι το πρωτο εχει ιβερμεκτινη 0,12% ενω το δευτερο (της ταφαρμ) 0,11%. Τωρα στην κοινη λογικη ποια ειναι η διαφορα τους για να διαφερουν τοσο πολυ οι αγωγες;
 
Να αναφέρω ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει ο Σταύρος. Αν δεν μας καλύπτει απόλυτα ένα φάρμακο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο που να μας καλύπτει. Το θέμα ξεκίνησε πρώτον επειδή δεν έβρισκα άλλο φάρμακο (και τώρα δεν έχει νόημα να το αλλάξω αφού η πρώτη χορήγηση έχει γίνει) και δεύτερον για να μαζευτούν γενικά πληροφορίες επειδή πολλοί ρωτάνε κατά καιρούς και πέρνουν διάφορες απαντήσεις όσον αφορά τη συχνότητα χορήγησης. Προσωπικά μόλις τελειώσει η συγκεκριμένη θεραπεία δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσω και θα στραφώ σε κάποιο άλλο προϊόν. Τέλος έψαξα στο site της εταιρείας και δυστυχώς δεν βρήκα κάποιο τρόπο επικοινωνίας για να κάνω ερωτήσεις σχετικά με την χορήγηση (για την ακρίβεια δεν βρήκα καν το προϊόν). Πιστεύω ότι θα ήταν οι πλέον αρμόδιοι για να μας ενημερώσουν αλλά...
Ευχαριστώ όσους ανταποκρίθηκαν και έγραψαν τις εμπειρίες τους από την χρήση του Pulmosan. Εμένα τουλάχιστον με βοήθησε να βγάλω κάποια συμπεράσματα για τη χορήγηση του φαρμάκου.
 
Δεν γνωρίζω κάποιο άλλο. Εγώ μάλλον θα υιοθετήσω το Vetermec λόγω της χορήγησης μέσω του νερού που με βολεύει αφάνταστα αλλά και της χαμηλότερης επικυνδινότητας. Το Pulmosan πιθανόν να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ μόνο όταν φέρνω καινούρια πουλιά.
 
Τώρα πρόσεξα το θέμα και θα ήθελα να προσθέσω την ταπεινή μου γνώμη.

Καταρχήν το άκαρι είναι ύπουλο και θέλει προσοχή. Αν δεν αντιληφθούμε γρήγορα την προσβολή του πτηνού από αυτό τότε λόγω κύκλου που έχει η θεραπεία δυσκολεύει. Έχω χρησιμοποιήσει κ΄το σκεύασμα της ταφαρμ και της μπογκένα σε καναρίνι. Τον καιρό που έβαλα της ταφαρμ με εφαρμογές 2/εβδομάδα για 2 εβδομάδες με ενδιάμεσα κενή το καναρίνι ορθοπόδησε. Όταν ξαναεμφανιστήκαν και χρησιμοποίησα πουλμοσάν με τις οδηγίες ανά μήνα και μετά το άλλαξα ανά 15 ημέρες το πτηνό χειροτέρεψε έως το άκαρι έφτασε στον πνεύμονα (αποτέλεσμα νεκροψίας). Σίγουρα η ιβερμεκτίνη είναι δηλητίριο και απόδειξη ότι η συχνή χρήση στο πτηνό που πέθανε έδειξε αλοίωση στο συκότι.

να σημειώσω ότι της ταφαρμ (acaricine) έχει 0,10% ιβερμεκτίνη και το πουλμοσάν 0,12% που δείχνει ότι της ταφαρμ ενδύκνυται καλύτερα για συχνλοτερες εφαρμογές. Επιπλέον το αξιοπερίεργο είναι ότι της ταφαρμ έρχεται σε 2 φιαλίδια. Το 1 έχει ιβερμεκτίνη καθαρή και το άλλο το έκδοχο έλαιο και τα αναμυγνύουμε. Μήπως η ανάμιξη έχει ημερομηνία λήξης και γιαυτό το πουλμοσάν μερικές φορές δεν είναι ικανό να σκοτώσει το άκαρι;

Πάντως από τη μέχρι τώρα μικρή εμπειρία μου πιστεύω ότι η επανάληψη των εφαρμογών τουλάχιστο ανά 7-8 ημέρες είναι το κλειδί. Αν θυμάμαι καλά ο ίδιος χρόνος εφαρμογής ιβερμεκτίνης ισχύει και για τα...ψάρια ιχθυοτροφείου. (και όμως ναι το δίνουν το διάβασα σε μια σελίδα αλλά δε θυμάμαι που).
Βετερμεκ δεν έχω χρησιμοποιήσει οπότε δε μπορώ να εκφέρω γνώμη.
 
Οσο αναφορα το παλμοσαν και το φαρμακο της ταφαρμ αυτο που γνωριζω ειναι οτι το πρωτο εχει ιβερμεκτινη 0,12% ενω το δευτερο (της ταφαρμ) 0,11%. Τωρα στην κοινη λογικη ποια ειναι η διαφορα τους για να διαφερουν τοσο πολυ οι αγωγες;
Σημασία δεν έχει η ποσότητα της θεραπευτικής ουσίας μέσα σε ένα φάρμακο αλλά η διαδικασία και ο τρόπος με τον οποίο φροντίζει ο παρασκευαστής του φαρμάκου να απορροφάται από τον οργανισμό, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικό. Υπάρχουν φάρμακα στην αγορά (γενικά) τα οποία προορίζονται για τον ίδιο σκοπό, περιέχουν την ίδια φαρμακευτική ουσία και παρόλα αυτά κάποια είναι περισσότερο αποτελεσματικά από τα άλλα, λόγω της σύστασής τους η οποία επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα. Εάν δε συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα υπήρχαν χιλιάδες φάρμακα στην αγορά αλλά η μόνο ένα φάρμακο για κάθε ασθένεια.

Αυτό που είπα στο μήνυμά μου και προφανώς δεν έγινε κατανοητό είναι, ότι δεν μας αφορά η περιεκτικότητα της θεραπευτικής ουσίας μέσα στα φάρμακα και η σύγκρισή τους με βάση αυτό το δεδομένο, αλλά η αποτελεσματικότητά τους. Δε θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει δηλαδή το 0,12% της ιβερμεκτίνης που περιέχει το Pulmosan αλλά το υπόλοιπο 99,88% που περιέχεται στη σταγόνα και κάνει αποτελεσματική τη διαθεσιμότητα της φαρμακευτικής ουσίας στον οργανισμό. Επειδή όμως δεν είμαστε φαρμακολόγοι και δεν είμαστε καν υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε ποια θα πρέπει να είναι η συνολική σύσταση του φαρμάκου, το κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Το σύνολο των συστατικών από τα οποία θα αποτελείται το φάρμακο είναι δουλειά και ευθύνη του παρασκευαστή και με βάση αυτά ορίζει τη δοσολογία και τον τρόπο χορήγησης προκειμένου να κάνει το φάρμακό του αποτελεσματικό.

και δεύτερον για να μαζευτούν γενικά πληροφορίες επειδή πολλοί ρωτάνε κατά καιρούς και πέρνουν διάφορες απαντήσεις όσον αφορά τη συχνότητα χορήγησης.
Εννοείται πως η συζήτηση δε γίνεται για να κρίνουμε τις ενέργειες του καθενός μας αλλά για να εκφράσουμε την άποψή μας σχετικά με ένα θέμα, στο οποίο υπάρχει αρκετή θολούρα. :)
 
θα ηθελα να κανω τον δικηγορο του διαβολου, για αλλη μια φορα, στο θεμα του πουλμοσαν
μηπως οι οδηγιες ειναι ελλειπεις στο φυλλαδιο της εταιρειας για κερδοσκοπικουθς καθαρα λογους;δηλαδη, χορηγουμε συνεχως φαρμακο, βλεπουμε βελτιωση ΑΛΛΑ οχι θεραπεια, με συνεπεια να αγοραζουμε συνεχως φαρμακο;
εμενα παντως το μονο που με εχει καλυψει ειναι το βετερμεκ, με της οδηγιες χρησης του αλεξανδρου, με το πουλμοσαν πειραματιστηκα παρα μα παρα πλολυ και βρηκα οτι το μονο σχημα που κανει δουλεια ειναι αυτο που ηδη εχω αναφερει, το ακαρισιν της ταφαρμ δεν το δοκιμασα ο ιδιος αλλα ενας φιλος, απλα διαβασα της οδηγιες χρησης του,τελος παντων το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχουν και πολλες θετικες γνωμες για το πουλμοσαν
 
Και οι δικές μου παρατηρήσεις από το Pulmosan. Δυστυχώς απογοητευτικά. Τελικά σε προχωρημένο στάδιο δεν κάνει και πολλά πράγματα εκτός από το να καθυστερεί την ανάπτυξη των παρασίτων. Πιθανόν αν αντιληφτούμε τα παράσιτα νωρίς να ενεργεί αλλά στη δικιά μου περίπτωση σε 2-3 μέρες μετά την χορήγηση ο βήχας επέστρεψε. Δοκίμασα εβδομαδιαία χορήγηση αλλά ακόμη και μετά από τρεις δόσεις επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Δυστυχώς δεν βρίσκω και πουθενά το Vetermec. Μέχρι και σε εμπόρους φαρμάκων χονδρικής έψαξα αλλά μόνο το ενέσιμο διάλυμα έχουν.
 
Βασίλη δοκίμασε της Ταφαρμ το acaricine. Τουλάχιστο εγώ το θεωρώ καλύτερο από το πουλμοσάν και έχω την εντύπωση ότι δρα καλύτερα. Το vetermec δεν το έχω χρησιμοποιήσει

Βασίλη το vertemec είναι ενέσιμο και είναι αυτό που ψάχνεις. Είναι για βοειδή κτλ και διάβασε εδώ Vetermec - Veterin
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ Vetermec δεν βρήκα. Βρήκα όμως VALANEQ . Δίνεται με τον ίδιο τρόπο; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
 
Πρόσφατα είχα ενα κρούσμα σε 1 πουλί με ακάρεα δοκίμασα με το Pulmosan αλλά χωρίς αποτελέσματα (έκανα επανάληψη στις 8 μέρες και ξανά επανάληψη σε άλλες 8) διαβάζοντας ένα άρθρο απο τον Αλέξανδρο για το Vetermec είπα να το δοκιμάσω, με συνενόηση που είχαμε και πληροφορίες που πήρα απο τον ίδιο το έκανα, τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα και απο ότι περίμενα. Βασίλη την ίδια απορία είχα και εγώ σχετικά με το ενέσιμο διάλυμα, είναι αυτό που λέει ο Κώστας, απλά μόνο υπο αυτή την μορφή διαλύεται στο νερό.

Φιλικά
 
Ευχαριστώ ρε παιδιά. Νόμιζα ότι είναι διαφορετικό αυτό που χορηγούμε στο νερό αλλά αφού λέτε ότι το έχετε δοκιμάσει μάλλον κατάλαβα λάθος.

Πρόσφατα είχα ενα κρούσμα...
Αφού το έχεις χρησιμοποιήσει. Αναφέρει ο Αλέξανδρος ότι χορηγούμε 36 ώρες. Το έβαλες βράδυ και έμεινε δύο νύχτες και μία μέρα, ή το έβαλες μέρα και έμεινε 2 μέρες και μία νύχτα; Έχει διαφορά νομίζω γιατί αν μείνει 1 μέρα τα πουλιά θα πιούν πολύ λιγότερο από ότι αν μείνει 2.
 
Βασίλη το έβαλα πρωί στις 7 και το έβγαλα την επομένη στις 4 το απογεύμα περίπου δηλαδή 33 ώρες. Και βέβαια πάντα με τον φόβο μην πάθουν κάτι. Την επόμενη φορά (που δεν ελπίζω να ξανασυμβεί) θα το βάλω πρωί και θα το βγάλω πρωί ξανα (24 το μέγιστο).
 
Η ιβερμκτίνη εκτός από τα ακάρεα της τραχείας έχει επίδρασή και σε άλλους τύπους παρασίτων;
 
εγω εχω σταματηση την χρηση του και οταν χρειαστη να κανω θεραπεια με ιβερμεκτηνη την χορηγω στο ποσιμο νερο με της οδηγιες του αλεξανδρου 36 ωρες απο το πρωι στης 7 εως την επομενη ημερα στης 1900 το απογευμα χωρις να υπαρξη κατι δυσαρεστο τα πουλακια ειναι μια χαρα
το valaneq ειναι ακριβως το ιδιο
 
Το εταιρικό φυλλάδιο μιλάει για καταπολέμηση
των Sternostomatraheocolum(τραχεία-αερόσακκοι)
knemidocoptes pilae(ράμφος-προσωπο)
knemidocoptes Jamaicensis(πόδια)

Υ. Γ Αναφέρομαι στο Pulmosan
 
Back
Top