Φάρμακα Επαναληπτική χορήγηση Pulmosan

Επαναφέρω το θέμα μια και πολυχρησιμοποιείται για να προσθέσω υλικό από την συνομιλία περί scatt και s76 που έγινε εδώ:
https://community.petbirds.gr/threads/Ακάρεα-και-καναρίνια.11600/

Στην πιο κάτω σελίδα υπάρχει ένα συγκριτικό μεταξύ SCATT και S76.
Lady Gouldian Finch .com - SCATT versus S76

Ως κύρια σημεία είναι ότι αναφέρεται ότι ο κύκλος των ακάρεων είναι 14 - 21 ημέρες και ότι το Scatt παραμένει ενεργό στο αίμα για 3 εβδομάδες δηλ 21 ημέρες (χορήγηση συνήθως 1 φορά άπαξ). Αντίθετα το s76 όταν διαλύεται στο νερό παραμένει ενεργό για 7-8 ώρες με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χορήγησή του 2 φορές την εβδομάδα για 3 εβδομάδες. Για τα εσωτερικά όργανα είναι πιο ακίνδυνο το s76 μια και παραμένει το πολύ για 48ώρες στο αίμα σε αντίθεση με το scatt που παραμένει για 21 ημέρες πριν αποβληθεί. Επιπλέον το s76 καταπολεμά και σκουλίκια και άλλα εξωπαράσιτα και βακτηρίδια, ενώ περιέχει βελτιωτικά για την υγεία του πτηνού. Αντίθετα το scatt καταπολεμά μόνο ακάρεα και κόκκινη ψείρα. Παράλληλα το s76 χρησιμοποιείται σε όλα τα πτηνά ανεξαρτήτως ηλικία σε αντίθεση με το scatt που χρησιμοποιείται σε πτηνά με ηλικία μεγαλύτερη των 6 μηνών. Και τα δύο απαιτούν 2ήμερη χορήγηση αντιβοίωσης για αποφυγή δευτερογενών λοιμόξεων. Τέλος το scatt αυξάνει το στρές γιατί απαιτεί πιάσιμο του πτηνού.

Η τελική απόφαση για το τι θα χρησιμοποιθεί είναι θέμα απόφασης και επιλογής του καθενός μας ανάλογα με το ποθούμενο, το ρίσκο που θα πάρει και το μέγεθος της εκτροφής που έχει.
 
Από προσωπική εμπειρία με το S76 μπορώ να πω ότι δεν έχει καμία επίπτωση τουλάχιστον στην γονιμότητα των πουλιών.Χορηγήθηκε στα πτηνά μου μόλις 1 μήνα πριν το πρώτο αυγό (τότε ήρθε στα χέρια μου) χωρίς κανένα πρόβλημα. Μετά την χορήγηση του ακολούθησε τριήμερο με liviferm.
 
Το S76 πωλειται στην χωρα μας; Εχω την εντυπωση οτι και αυτο και το Scatt μονο με παραγγελεια μπορουν να ερθουν και οχι ιδιαιτερα ευκολα για τους περισσοτερους.

Ισως η συγκριση, απο τους εμπειροτερους, θα επρεπε να τεθει και μεταξυ των ζευαριων vetermec - S76 αλλα και Pulmosan - Scatt.
 
Back
Top