Φάρμακα Επαναληπτική χορήγηση Pulmosan

Ρωτάω γιατί έπεσα πάνω σε αυτό
Canary Diseases and Treatments
που στη παράγραφο της θεραπείας αναφέρει ότι είναι για όλα τα γνωστά παράσιτα. Γι αυτό ρωτάω αν κάποιοι που το χρησιμοποίησαν είδαν και αποτελέσματα και σε άλλα παράσιτα.
 
-Eχεις δίκιο. Προτείνεται και για red mite αλλά και για ψείρες.
Προσωπικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει γιά τέτοιους λόγους ποτέ.
 
Η ιβερμεκτινη εχει δραση σε νηματωδεις (ασκαριδες καπιλλαρια ακανθοκεφαλα συγγαμwση gape worms)
 
Καταπολεμά δηλαδή,ΛΕΕΙ , ταινίες και σκουλίκια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: BISBA
Θα σου πω εκεί που βρήκα εγώ. Στην αρχή της Γιαννιτσών στον Καραμανίδη. Είναι ακριβώς κάτω από την είσοδο του ΟΣΕ. Γιαννιτσών με Αναγεννήσεως είναι και ακόμη και σε πετ σοπ αν πας εκεί θα σε στείλουν (εμένα τουλάχιστον με έστειλαν).
Άρχισα τη θεραπεία χτες βράδυ και περιμένω να δω αποτελέσματα.
 
Από ένα σύντομο ψάξιμο που έκανα στο νετ είδα ότι γενικώς ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν διάφορα σκευάσματα με βάση την Ιβερμεκτίνη.
Κάνοντας μια σούμα βλέπω ότι παλαιότερα έβαζαν το σκεύασμα στον λαιμό ή στο φτερό ψάχνοντας κάποια φλέβα που έχουν τα πουλιά εκεί. Το λέω με επιφύλαξη γιατί δεν γνωρίζω ανατομία καναρινιών. Μετά κάποιες εταιρείες προσέθεσαν κάποια συστατικά που γίνεται πιο εύκολη η απορρόφηση από τον οργανισμό. Έτσι έχουμε 2 ειδών σκευάσματα αυτά που απορροφούνται από τον οργανισμό και αυτά που δίνονται από το στόμα. Επίσης πολλοί έχουν αρχίσει και χρησιμοποιούν σκευάσματα με βάση την moxidectin, το σκεύασμα ονομάζεται Scatt, η οποία υποτίθεται είναι πιο άκακη για τα καναρίνια. Η διαφορά ανάμεσα στη χορήγηση από το στόμα και το δέρμα είναι ότι στη μεν πρώτη περίπτωση το σκεύασμα μένει ενεργό 3 4 μέρες στον οργανισμό ενώ στη δεύτερη μένει 3 βδομάδες. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι στη πρώτη περίπτωση έχει μικρότερη επίδραση στα όργανα του πουλιού λόγω του μικρότερου χρόνου επίδρασης.
Κάπου αλλού ανέφεραν ότι είναι προτιμότερο να χορηγείται ιβερμεκτίνη που είναι για πόση από άλογα, γιατί το σκεύασμα είναι φτιαγμένο να δίνεται από το στόμα και όχι σε ενέσιμη μορφή.
Τα παραπάνω είναι μία σούμα από διάφορα που διάβασα και δεν αποτελεί γνώμη για οποιοδήποτε θέμα μιας που δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε βιολόγος, ούτε φαρμακοποιός, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον που θέλει να ψάξει περισσότερο αυτά που κατάλαβα και εγώ.
 
Πολύ χρήσιμα όλα! Αν θες σημείωσε και κάποιες πηγές ώστε να διευκολυνθούμε λίγο στο ψάξιμο.
 
Πόσα ml είναι γιατί το VALANEQ που πήρα και είναι 50 ml και το πήρα 56,60
 
5.7 τα 15 άρα τα 50 19 ευρώ το άλλο τα 50 56.60 ευρώ. Μεγάλη διαφορά τιμής.
 
Πουλιά σε θεραπεία με το VALANEQ

Θάνο, εσύ έχεις κάποια πουλιά σε θεραπεία, με το VALANEQ;
 
Όχι ακόμα. Έχω ένα που έχει πάρει μια δόση Pulmosan και θα περιμένω να του δώσω και μια δεύτερη την άλλη βδομάδα. Θα περιμένω να περάσει η πτερόρροια να δω πως θα πάει και βλέπουμε. Είχα πει να το δοκιμάσω άμεσα αλλά τελικά αποφάσισα να περιμένω.
 
Τελικά με το Pulmosan δεν είδα πολύ φως και αρχίζω θεραπεία στο νερό. Συνεχίζω να πιστεύω ότι το κύριο θέμα με τα spot on είναι ότι πρέπει να πετύχεις τη φλέβα εκεί (jugular vein) για να περάσει καλά το φάρμακο στο αίμα πράγμα που αν δεν έχεις καλή γνώση ανατομίας μάλλον είναι δύσκολο. Ίσως γι αυτό λέγανε κάτω από το φτερό παλιά γιατι και εκεί πρέπει να έχει μια αντίστοιχη φλέβα.
Θέλω να προσθέσω εδώ ότι μετά από ψάξιμο ανακάλυψα ότι τα ακάρεα δεν κάνουν αυγά αλλά προνύμφες (larva) οι οποίες θέλουν μερικές μέρες για να ενηλικιωθούν και να αρχίσουν να τραβάνε αίμα για να πάρουν φάρμακο.
Επίσης από ότι είδα οι Αμερικάνοι και οι Αυστραλοί κάνουν θεραπεία ανά βδομάδα για 3 εβδομάδες.
Στην Αμερική υπάρχει ένα σκεύασμα ονόματι S76, το οποίο το φτιάχνει κάποιος γιατρός υποτίθετα,ι το οποίο περιέχει ιβερμεκτίνη και κάποια άλλα συστατικά που υποτίθεται κάνουν μια πιο ολοκληρωμένη θεραπεία.
 
Eνα σοβαρο προβλημα με τα ακαρεα ειναι οτι οταν πολυκαιρισουν στο πουλι κατεβαινουν στην τραχεια πολυ χαμηλα προς τους πνευμονες και εκει ειναι πολυ δυσκολη η αντιμετωπιση τους και το πουλμοσαν δεν πιανει. Προσωπικα σε μια μεταλλαγμενη καρδερινα τις εδωσα ανα 2 μερες Χ3 φορες πουλμοσαν αλλα παλι βηχει. Τωρα αρχισα μετα απο 10 ημερη διακοπη αρχισα την δευτερη επαναληψη... Το ιδιο πουλι ειχε παρει την ανοιξη Θεραπεια με βετερμεκ δυο φορες(οπως τα ειπε ο Αλεξανδρος) και ενω φανηκε μια αρχικη βελτιωση τελικα ξαναπηγε πισω . Εκ των υστερων νομιζω οτι θαπρεπε να επεμενα και να του εδινα ανα 9ημερο και αλλες φορες(ποσες 😉 και οχι μονον 2
 
1) Eνα σοβαρο προβλημα με τα ακαρεα ειναι οτι οταν πολυκαιρισουν στο πουλι κατεβαινουν στην τραχεια πολυ χαμηλα προς τους πνευμονες και εκει ειναι πολυ δυσκολη η αντιμετωπιση τους και το πουλμοσαν δεν πιανει.
2) Προσωπικα σε μια μεταλλαγμενη καρδερινα τις εδωσα ανα 2 μερες Χ3 φορες πουλμοσαν αλλα παλι βηχει. Τωρα αρχισα μετα απο 10 ημερη διακοπη αρχισα την δευτερη επαναληψη...
3) Το ιδιο πουλι ειχε παρει την ανοιξη Θεραπεια με βετερμεκ δυο φορες(οπως τα ειπε ο Αλεξανδρος) και ενω φανηκε μια αρχικη βελτιωση τελικα ξαναπηγε πισω . Εκ των υστερων νομιζω οτι θαπρεπε να επεμενα και να του εδινα ανα 9ημερο και αλλες φορες(ποσες 😉 και οχι μονον 2

1) Ο πτηνίατρος μου είπε ότι αν κατέβουν προς τον πνεύμονα είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν έχει ελπίδες το πουλί. Βέβαια ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις που ακριβώς βρίσκονται τα ακάρεα.
2) Από ότι έχω καταλάβει για τον κύκλο αναπαραγωγής των ακάρεων είναι ανά 7 ημέρες περίπου. Δίνοντας ανά 2 μέρες επί 3 φορές στις 6 ημέρες έχεις δώσει την τελευταία δόση. Τα ακάρεα που εκολλάπτονται την 7η μέρα δεν πεθαίνουν και συνεχίζουν μετά από 7 ημέρες να αναπαράγονται
3) Και στα δικά μου στη 2η θεραπεία δεν είχαν καθαρίσει τελείως (το ένα τουλάχιστον). Από την 3η φορά και μετά δεν εμφάνισαν ξανά σύμπτωμα. Συνόλικα (με Pulmosan και vetermec) χορήγησα 5 φορές ιβερμεκτίνη στα πουλιά χωρίς μέχρι στιγμής να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα. Πιστεύω πάντως ότι παραπάνω φορές είναι πολύ ρίσκο για το συκώτι τους.
 
Και να μην ξεχναμε οτι μετα να δινουμε φουλ πολιβιταμινες

Πολυβιταμίνες σε σκεύασμα δεν έδωσα. Η ιβερμεκτίνη πειράζει στο συκώτι. Κάποιες βιταμίνες επιβαρύνουν επίσης το συκώτι και γιαυτό δεν χορήγησα συμπλήρωμα. Μετά τη θεραπεία αλλά και κατά τη διάρκειά της έδινα πολλά φρούτα και αυγοτροφή για την ενίσχυση των πουλιών.

ΥΓ. Πολυβιταμίνες και προβιοτικά δίνουμε μετά από θεραπεία με αντιβίωση για την γρήγορη επαναλειτουργία της εντερικής χλωρίδας.
 
Βασιλη οντως καποιες βλαπτουν αλλα οχι οι πολυβιταμινες οι τυπου πολυ<Β>.Ισα ισα μαλιστα οταν ειναι το συκωτι πειραγμενο τις χρειαζεται πολυ περισσοτερο γιατι τοτε το συκωτι δεν μπορει να συνθεσει η να απορροφηση απ τιςτροφες. Σου καταθετω την αποψη κτηνιατρου που με συστησε να δινω καθημερινα απο μια σταγονα πολυΒ στο στομα αδιαλυτη σ ενα πουλι που ειχα προβλημα
Φιλικα
 
Back
Top