Ασθένειες Επιθυμία για καταγγελία κτηνιάτρου + pet shop

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Pep
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Pep

PB New Member
Εγγραφή
27 Αυγ 2019
Μηνύματα
14
Χθες πήγα το καναρινάκι μου σε ένα γνωστό κτηνίατρο στη Θεσσαλονίκη. Είχε στον αέρα το ένα ποδαράκι, αυτό με το δαχτυλίδι και δεν το πατούσε. Πήγα στο γιατρό, μου είπε θέλει αντιβίωση, και να του κόψει κάποιος το δαχτυλίδι. Άνοιξε ένα τροχό μικρό να το κόψει και μου είπε ότι δε λειτουργεί. Έτσι με έστειλε σε ενα γνωστό pet shop. Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να του κόψει το δαχτυλίδι και καταλαθως το πετσοκοψε, άρχισε να αιμορραγεί, προσπάθησε να του σταματήσει την αιμορραγία, δε μπόρεσε, με ξαναστείλε πίσω στο γιατρό για να του κάνει ραμμα, βόπου και το έχασα.
Ο γιατρός εκεί μου είπε ότι είχε φλεγμονή, έκανε περισφιξη και λογικό ήταν να μη μπορεί να κοπεί το ποδαράκι σε τέτοιες περιπτώσεις και είναι φυσιολογικό που το χασαμε.
Ισχύει αυτό;

Πρόκειται πιθανως περί ιατρικού λάθους και
ήθελα να δω αν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.

Υγ: το καναρινάκι ήταν δώρο, οπότε ήμουν ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτό, αλλά το είχα αγαπήσει κιόλας.
 
όπου και το έχασα.
Νομίζω ότι το πουλάκι έφυγε από το υπερβολικό στρες και την καταπόνηση όντας ήδη ένα καταπονημένο πουλάκι. Για κανέναν άλλο λόγο από αυτούς που επινόησαν! Αν είναι δυνατόν..Ήθελε πάρα πολύ προσοχή και φροντίδα η όποια προσπάθεια για αποθεραπεία..

Θα πρότεινα να μας αναφέρεις και τον γιατρό και το PetShop.

Λυπάμαι πολύ..
 
Κτηνίατρος: Σαντοριναιος Δημητριος, Γαμβέττα 112, Θεσσαλονίκη.
Pet shop: Χατζηγεωργίου Εμμανουήλ, Μάρκου Μπότσαρη 123, Θεσσαλονίκη.

Και οι δύο μου είπαν ότι όταν το πουλάκι παθαίνει περισφιξη, δε μπορείς να κάνεις τίποτα και είναι φυσιολογικό που όταν πήγε να κοπεί το δαχτυλίδι, να πεθάνει από αιμορραγία το καναρινάκι.

Το ότι έφυγε μέσα σε μισή ώρα ενώ το πήγα για έναν έλεγχο για σπάσιμο ποδιού, με έχει στεναχωρήσει βαθύτατα, δεν το περίμενα καθόλου.
Το ότι οι γιατροί μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό με εξοργίζει ακόμη περισσότερο.
 
Πήγα στο γιατρό, γιατί στεκόταν στο ένα πόδι και το άλλο το είχε στον αέρα. Δεν το πατούσε καθόλου το πόδι στο οποίο είχε το δαχτυλίδι. Δε φαινοταν να έχει φουσκωσει, φαντάστηκα ότι έχει πιθανόν σπάσει το ποδαράκι του.
Το πρόσεχα συνέχεια, το τάιζα όλα όσα έπρεπε αλλά δυστυχώς δεν πρόβλεψα να του βάλω αντιβίωση με τη μία,. Απλά δεν ήξερα.
Τελικά είχε το ποδαράκι του στον αέρα λόγω αποστήματος μου είπε που είχε εκεί.
Αντί να του δώσει αντιβίωση απλά, με έστειλε στο πετ σοπ να κόψει το δαχτυλίδι, γιατί ο "τροχός μου δε δουλεύει". Και εκεί ο άνθρωπος που μου είπε έχει εμπειρία με πουλάκια απλά του κόψε κάπως λάθος το πόδι και μου είπε "αμάν, κάναμε ζημιά, γρήγορα στον κτηνίατρο να βάλει γάζα, αλλά λογικά θα το χάσεις".
Τα έχασα, περίμενα απλά μια αντιβίωση η μία γαζουλα.
 
Ο Σαντοριναίος εδώ στο forum έχει εξαιρετική φήμη! Και σίγουρα δεν την έχει τυχαία γιατί θεωρείται ένας εξαιρετικός γιατρός!

Βεβαία αυτό δεν σημαίνει κάτι. Όλοι έχουν και τις κακές τους στιγμές και σίγουρα η περίπτωση σου ήταν μια από αυτές.
Αυτό που εγώ θεωρώ λάθος κατά την δίκη μου φτωχή κρίση και άποψη είναι να σε στέλνει ο γιατρός στο petshop ενώ η πορεία είναι η αντίθετη! Δεν σε στέλνει ο γιατρός στο petshop για θεραπεία!
Εδώ λοιπόν έχουμε το σφάλμα του γιατρού κατά την γνώμη μου.

Ο πετσοπάς έκανε ότι μπορούσε γιατί αυτό ήξερε. Δεν του ρίχνω ευθύνες πέραν από το ότι θα ίσως θα έπρεπε να μην το προσπαθήσει εάν δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για αυτό που κάνει.
Για μένα την ευθύνη την έχει ο γιατρός κατ' αποκλειστικότητα! Να πάει να βρει τροχό ή να βρει άλλο τρόπο ή να πάρει τo όποιο εργαλείο από τον πετσοπά και να την κάνει αυτός την προσπάθεια αφαίρεσης του δαχτυλιδιού.
Σε αυτό το σημείο ίσως θα έπρεπε κι εσύ να σηκώσεις το ανάστημα σου και να μην την δεχτείς αυτή του την πρόταση..

Αν όντως το πουλάκι είχε πάθει περίσφιξη δεν το αμφισβητώ. Αμφισβητώ μόνο το ότι "έτυχε" να φύγει εκείνη την στιγμή. Μπορεί να έφευγε μετά από μια ημέρα εάν και εφόσον.. Όμως επί του προκειμένου και χωρίς να είμαι γιατρός φυσικά, θεωρώ ότι έφυγε από την μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστη.

Ήταν άτυχο το πουλάκι φίλε μου.. Κι εσύ μαζί του..😐
 
Ίσως θα έπρεπε να μη πάω ναι, απλά μου είπε ότι είναι μια υπόθεση ρουτίνας.
Μάλιστα μου είπε να μη το φέρω καν από εκει, παρά μόνο όταν τελειώσει η αντιβίωση μιας εβδομάδας για να το δει για ακάρεα.
Ας βγει και ο ίδιος να το διαψεύδει η να μας πει γιατί το εκανε.
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό καθώς λέω 100% την αλήθεια.
 
Αν είναι διογκωμένο το ποδαράκι μόνο με ειδικό τροχό γίνεται. Και απαιτεί πολύ λεπτούς χειρισμούς και γνώση. Και πάλι καταπονείται το πουλάκι, όπως και να έχει..

Για να κοπεί με το ψαλίδι πρέπει να υπάρχει ένα διάκενο μεταξύ του εσωτερικού του δαχτυλιδιού και του ποδιού όπου θα μπει η άκρη του ψαλιδιού για να γίνει η κοπή.
Παρακάτω το ψαλίδι. Είναι κατανοητό από τον τρόπο που λειτουργεί το πόσο δύσκολο είναι να λειτουργήσει ανώδυνα σε ένα πρησμένο ποδαράκι.

1566903715884.webp
 
Αυτό ακριβώς έγινε, και από λάθος του πετσοπα την πετσοκοψε, και άρχισε να αιμορραγεί σαν τρελο.
Αν ήταν πιο διογκωμένο από όσο νόμιζα, μάλλον δεν έπρεπε να γίνει προσπάθεια αφαίρεσης δαχτυλιδιού, έπρεπε να το αφήσω έτσι, να του δώσω αντιβίωση και το πολύ να έχανε το ποδαράκι του, η και όχι.
Γιατί ο γιατρός χτυπούσε τα ποδαράκια και αυτά ανταποκρίνονταν, άρα αιματωνοταν.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες.
Πραγματικά απαίσιο ιατρικό λάθος..
 
Αυτό ακριβώς έγινε, και από λάθος του πετσοπα την πετσοκοψε, και άρχισε να αιμορραγεί σαν τρελο.
Αν ήταν πιο διογκωμένο από όσο νόμιζα, μάλλον δεν έπρεπε να γίνει προσπάθεια αφαίρεσης δαχτυλιδιού, έπρεπε να το αφήσω έτσι, να του δώσω αντιβίωση και το πολύ να έχανε το ποδαράκι του, η και όχι.
Γιατί ο γιατρός χτυπούσε τα ποδαράκια και αυτά ανταποκρίνονταν, άρα αιματωνοταν.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες.
Πραγματικά απαίσιο ιατρικό λάθος..
Πριν εναν μήνα που πήγα τα μικρά μου για προληπτικο έλεγχο, συναντήσαμε και έναν Αλεξανδρινό με πρησμένο το πόδι και ο πτηνιατρος πρότεινε αυτό ακριβώς που λες. Έδωσε δηλαδή αντιβίωση για να υποχωρήσει το πρήξιμο και μετά από κάποιες ημέρες θα πηγαιναν για να αφαιρέσουν το δαχτυλίδι. Βέβαια δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
 
Περασα το ιδιο μαρτύριο ακριβώς, για τους ίδιους περίπου λόγους, ευτυχώς χάρη στο γιατρο και την καλή του καρδιά χωρις να θρηνήσω. Και φυσικά έχω την άποψή μου από τότε και τα όποια γεγονότα έχω δει και η πείρα που έχω αποκτήσει μάλλον την ενισχύουν παρά την αποδυναμώνουν.

Συγνώμη, από τα μέλη του φόρουμ που διαφωνούν, που θα το πω αλλα απ' την ώρα που μπαίνει αυτή η ατσαλένια χειροπέδα (εχω διαφωνήσει με παιδια στο φορουμ γι' αυτο και συνεχιζω να εχω την ίδια ακριβως αποψη) καταδικάζουμε ουσιαστικα το πουλακι εάν του πρηστεί το ποδι και καθυστερήσουμε λίγο να το προσέξουμε να κινδυνέψει να πεθάνει. Ο θάνατος είναι η πιο πιθανή κατάληξη κυρίως λόγω του σοκ του πουλιού. Η ζωή με ένα πόδι η επόμενη ακριβώς.

Ο γιατρός κατ' εμέ δε φταίει (περαν της παραπομπής στο πετ σοπ που πιθανόν έγινε καθώς ο ίδιος δεν έπαιρνε το ρίσκο) και ο πετσοπας καθόλου. Μιλάμε για μια επέμβαση που πήρε σχεδόν μία ώρα στον γιατρό για να την κάνει στον παπαγαλακο μου και τον σώσαμε από τύχη όπως είπε ο άνθρωπος.

Και ξανά στη σκέψη μου γυρνάνε μεταλικές χειροπέδες που δε βγαίνουν παρά μόνο με κίνδυνο να χαθεί το πουλάκι.
 
Back
Top