Ασθένειες Επιθυμία για καταγγελία κτηνιάτρου + pet shop

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Pep
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η ευθύνη του γιατρού είναι μια και μόνο μια:
Ότι δεν είχε ψαλιδακι, δε δούλευε ο τροχός και δε με παρέπεμψε στο σωστό άτομο.
Όποιος πάει να τα δικαιολογήσει όλα αυτά, για εμένα είναι εντελως λαθος η απλά μπορεί να μη θέλει να θιχτεί η φήμη ενός ιατρού για τον Χ η Υ λογο.
Δεκτή η άποψη σας, απλά σας παρακαλω μη συνεχίζετε να τον δικαιολογειτε τουλάχιστον σε αυτό το thread. Σας το ζητάω σαν παράκληση, σεβαστείτε το.
 
Η ευθύνη του γιατρού είναι μια και μόνο μια:
Ότι δεν είχε ψαλιδακι, δε δούλευε ο τροχός και δε με παρέπεμψε στο σωστό άτομο.
Αυτές είναι τρεις. 🙂

σας παρακαλω μη συνεχίζετε να τον δικαιολογειτε τουλάχιστον σε αυτό το thread. Σας το ζητάω σαν παράκληση, σεβαστείτε το.
@Pep, είναι κατανοητή η στενοχώρια σου, αλλά δεν μπορούμε να μην επιτρέψουμε κάποιον να πει την άποψή του σε ένα θέμα δημόσιας συζήτησης, εφόσον δεν παραβαίνει κάποιο κανόνα των όρων χρήσης.
 
Εννοείται, για αυτό λέω δεκτή η άποψη του καθενός. Τουλάχιστον να διορθώσω κάποια πράγματα: δεν είπα η δεν εννοούσα (πάρτε το όπως προτιμάτε) ότι είναι κομπογιαννίτης, όπως αναφέρθηκε. Είπα/εννοούσα ότι μου φάνηκε σαν κομπογιαννίτης για λίγα λεπτα και φέρθηκε έτσι για λίγα λεπτά. Σημαίνει ότι τον κρίνουμε μόνο από αυτά; Οχι. Σημαινει ότι είπα ότι είναι κομπογιαννίτης γενικά και είναι έτσι πάντα; Ουτε.
Αυτά προς αποκατάσταση του τι ειπωθηκε από μέρους μου επειδή διάβασα κάποια πράγματα που θεωρώ πως τροποποιήθηκαν η έχασαν το νόημα τους.
Πάντα φιλικά!
 
@Pep
Δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι νομιζω και λαθος να ειναι η αποψη σου για τον συγκεκριμενο γιατρό δεν δυναται να του κανει ζημια μια και μονο κριτικη.

Εξ'αλλου οπως συμβαινει και στους δικους μας γιατρους, καλος ειναι ο γιατρος που λυνει το δικό μας προβλημα και οχι αυτος που μπορει να εχει λυσει ολων των αλλων αλλα οχι το δικο μας.
 
Παντως εδω μεσα ολοι κατακρινουμε την ενεργεια του γιατρου πανω στο συγκεκριμένο πτηνο, αλοιμονο αν δε το καναμε ετσι;
Κανενας δεν διεγραψε την ιατρικη πορεια καποιου γιατρου. Ο Πατρικιος πολυ σωστα γραφει οτι πρεπει να ειμαστε πιο προσεκτικοι σε αυτα που γραφουμε, και οτι καθε σωστη επισήμανση χαθηκε στα ΔΑΚΡΥΑ στις ΦΩΝΕΣ και στο ΑΙΜΑ.
Ας φερουμε λιγακι και τους εαυτους μας στη θεση του @Pep , διοτι και δακρυα εχυσε και αιμα ειδε. Το οτι δεν συνεβηκε σε εμας, δεν σημαινει οτι πρεπει να το περασουμε στο χαλαρο, δεν αναιρουμε το γιατρο σαν γιατρο, αλλα σε αυτη την περιπτωση το να δωσει παραπεμπτικο για πετσοπα, μου ειναι αδιανοητο. Ενταξει, εκει το τερματησε.
 
Παιδιά, ας είμαστε και κάπως σχετικοί. Πόσων ανθρώπων η βέρα, το δαχτυλίδι έχει κολλήσει και δεν βγαίνει, το δάχτυλο πρήστηκε και πήγαν στα επείγοντα; Και πόσοι από αυτούς αντί για τα επείγοντα πήγαν στον κοσμηματοπώλη; Την απάντηση δεν τη γνωρίζω φυσικά ούτε κι εγώ, αλλά, χωρίς να σημαίνει ότι ο γιατρός δεν είχε υποχρέωση να έχει μεριμνήσει για ειδικό ψαλίδι, ειδικό τροχό, συντήρησή του κλπ, και μόνο με το ενδεχόμενο να θεωρούσε τον συγκεκριμένο πετσοπά πιο ικανό στην κοπή του δαχτυλιδιού, προσωπικά θα προτιμούσα τον πεσοπά. Το ζήτημα είναι ότι κάνουμε (και εγώ τώρα το ίδιο κάνω) υποθέσεις χωρίς να γνωρίζουμε τα κίνητρα του γιατρού (για το καλό του πουλιού; Επειδή είδε τα ζόρικα; λόγω του ότι δεν άντεχε;...), αλλά και τα κίνητρα του ανθρώπου που πλήγωσε κατά λάθος (ή από λάθος χειρισμό; ή επειδή δεν μπορούσε / δεν φανταζόταν / δεν...) το πουλάκι. Το θέμα λοιπόν είναι ότι το καναρίνι δυστυχώς πέθανε (το οποίο θα μπορούσε να είναι και ευτυχώς διότι μπορεί και να κατέληγε υποφέροντας περισσότερο), κι εμείς (μαζί κι εγώ) αναζητάμε / αποδίδουμε ευθύνες, και καλώς το κάνουμε, αλλά εφόσον δεν έχουμε όλα τα δεδομένα, πού θα μπορούσαμε να καταλήξουμε; Και πόσο ορθό θα ήταν αυτό;
Δύο πράγματα έχω να δηλώσω καταλήγοντας... (1) κλονίστηκα πάρα πολύ με τον συγκεκριμένο γιατρό τον οποίο θεωρούσα από τα διάφορα ποστ εδώ μέσα, μέχρι πρόσφατα top από πλευράς συνέπειας και ευαισθησίας. (2) στενοχωρέθηκα με τον θάνατο του πτηνού και με την απώλεια και με τη θλίψη και τον προβληματισμό του θεματοθέτη μας...άντε κι ένα τρίτο... (3) άρχισα να αναρωτιέμαι πόσα πράγματα δεν γνωρίζω, πόσα θα μπορούσα να υποτιμήσω, πόσα δεν θα πέσουν στην αντίληψή μου όταν θα συμβαίνουν. Και νιώθω ήδη ανασφάλεια, αλλά σκέφτομαι ότι θα πρέπει να έχω τον νου, να αναγνωρίζω τις καταστάσεις και να ακούω τον εσώτερο εαυτό μου... Το ίδιο πιστεύω και οι υπόλοιποι.
 
Σε ΠΟΛΥ πρησμένο πόδι δεν αφαιρείται το δακτυλίδι και μάλιστα με ψαλίδι. Αντιβίωση, μπεταντίν ή κάποια κορτιζονούχος αλοιφή και συνεχής παρακολούθηση.Αν πάει καλά και πέσει η φλεγμονή όλα γίνονται πιο εύκολα. Αν δεν βελτιώνεται τα πρώτα 24ωρα, πάμε σε οδοντιατρικό τροχό και πολύ σταθερό χέρι για να έχουμε πιθανότητες επιτυχούς αφαίρεσης.
Είναι πολλές αυτές οι τρείς γραμμές σαν οδηγία; Οχι βέβαια. Νομίζεται οτι θα τις διαβάσουν,θα τις πάρουν σοβαρά και θα τις εφαρμόσουν πολλοί, αν τους τύχει κάτι παρόμοιο. Πολύ αμφιβάλω. Προσωπικά δεν ασχολούμαι ποτέ με το τί έκαναν οι άλλοι. Ψάχνω να βρώ τις αστοχίες μου και τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης σε πιθανές ατυχίες. Μπορεί κάλλιστα η ευθύνη να καταμεριστεί σε όλους τους εμπλεκόμενους και με συγκεκριμένα ποσοστά. Ε και; Το πουλάκι θα γυρίσει πίσω ; Αν όμως δεν επέτρεπα να φτάσει σ' αυτό το σημείο δεν θα υπήρχε και αντικείμενο συζήτησης.
 
Σε ΠΟΛΥ πρησμένο πόδι δεν αφαιρείται το δακτυλίδι και μάλιστα με ψαλίδι. Αντιβίωση, μπεταντίν ή κάποια κορτιζονούχος αλοιφή και συνεχής παρακολούθηση.Αν πάει καλά και πέσει η φλεγμονή όλα γίνονται πιο εύκολα. Αν δεν βελτιώνεται τα πρώτα 24ωρα, πάμε σε οδοντιατρικό τροχό και πολύ σταθερό χέρι για να έχουμε πιθανότητες επιτυχούς αφαίρεσης.
Θέλω να σταθώ σε αυτά που έγραψε ο Μάκης.
Τή είναι αυτό που τόν κάνει να βγάλει αυτό το συμπέρασμα;
Και συμφωνώ με αυτά που γράφει.
Είναι η πολύχρονη εμπειρία του και η παρατήρηση εκατοντάδων πουλιών που ένας γιατρός μπορεί να μην την αποκτήσει ποτέ γιατί δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τόσα περιστατικά με πουλιά.
Το ενδιαφέρον και η μελέτη σε ένα είδος που αγαπάς και φροντίζεις σού δίνει την εμπειρία.
Και εδώ θα συμφωνήσω με τον Πατρίκιο η εμπειρία είναι που μετράει.
Μπορεί κάποιος που μελετά και ασχολείται όπως ο Μάκης να έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε κάποιο περιστατικό από ένα γιατρό.
Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένας εκτροφέας να αντικαταστήσει την συμβουλή του γιατρού.
Βέβαια δεν σημαίνει ότι ένας εκτροφέας από την άλλη δε μπορεί να έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην αφαίρεση ενός δακτυλιδιού από ένα γιατρό.
Εγώ πιστεύω ότι το πουλάκι έφυγε από ένα ανθρώπινο λάθος που δεν έχει να κάνει με την ιδιότητα του αλλά με μία κακιά στιγμή.
 
Back
Top