Αναπαραγωγή Ερωτήσεις σχετικά με το ζευγάρωμα στα budgerigar

Να σας ζησει το μικρουλι! Ανεβαστε φωτο να το δουμε και εμεις!Για την απορια σχετικα με την τροφη που ταιζουν οι γονεις τα μικρα:ειναι αναμασημενη τροφη που βρισκεται στον προλοβο τους. Σας ευχομαι να βγαλετε κι αλλα πουλακια και με το καλο να φερετε το παιδακι σας στον κοσμο.
 
Βρε τι έξυπνα πουλιά που έχουμε τελικά... :D

Χθες που γυρίσαμε σπίτι βρήκαμε και τα δύο αυγά πεταμένα έξω από τη φωλιά στον πάτο του κλουβιού. Και τα δύο είχαν σπάσει λίγο από την πτώση. Ανοίγοντάς τα είχαν μέσα μόνο κρόκο και ασπράδι, κανένα ίχνος πουλιού έστω και σε αρχικό στάδιο.

Όλα καλά προς το παρόν. Τελικά αυτό με τις ακαθαρσίες πώς να το χειριστούμε; Θα πρέπει να περιμένουμε να βγει το μικρό από τη φωλιά;

Φωτό εντός των ημερών 🙂
 
Καλύτερα θα ήταν να περιμένετε να βγεί το μικρό από την φωλία και μετά αφαιρείτε την φωλιά για καθαρισμό. Θα πρέπει να την κρατήσετε για κάποιο διάστημα εκτός μέχρι (και εφόσον θέλετε) να ξαναμπείτε σε διαδικασία αναπαραγωγής (διάθεση... Διατροφή).
Φιλικά, Γιάννης
 
OK θα το αφήσουμε να βγει πρώτα.

Δε θέλουμε να την βάλουμε να ξαναγεννήσει αμέσως. Ας την αφήσουμε να ξεκουραστεί και βλέπουμε προς το τέλος του καλοκαιριού και αν έχουν διάθεση.

Να σου πω την αλήθεια, θέλουμε να ακολουθήσουμε τα πατροπαράδοτα έθιμα, μια φορά το χρόνο και αυτή την Άνοιξη:D
 
1. Πριν από μια εβδομάδα
2. Προχθές
3. Και σήμερα


Μπορείτε να παρατηρήσετε και την τρύπα που είχε ανοίξει η θηλυκιά στο πλαϊνό της φωλιάς πριν κάνει αυγά, την οποία και έκλεισα με άλλο ξύλο απ'έξω.



 

Συνημμένα

  • baby1.webp
    baby1.webp
    45,9 KB · Προβολές: 147
  • baby2.webp
    baby2.webp
    39,9 KB · Προβολές: 136
  • baby3.webp
    baby3.webp
    37,2 KB · Προβολές: 149
Να σου ζησει. Καλα πως τα καταφερε και ανοιξε τετοια τρυπα...
 
Αντε τωρα να δουμε τον μικρο και στο πρωτο του πεταγμα! Να σου ζησει!
 
Το μικρό έκανε την παρθενική του έξοδο από τη φωλιά. Απολαύστε το
 

Συνημμένα

  • 3545473229_c1d90a1f50_o.webp
    3545473229_c1d90a1f50_o.webp
    38 KB · Προβολές: 137
  • 3545473239_e23c2d577f_o.webp
    3545473239_e23c2d577f_o.webp
    29,1 KB · Προβολές: 128
  • 3545473515_6eb088bb1b_o.webp
    3545473515_6eb088bb1b_o.webp
    53,1 KB · Προβολές: 131
  • 3545473529_eb10888bd2_o.webp
    3545473529_eb10888bd2_o.webp
    25 KB · Προβολές: 114
Να σας ζησει το κουκλακι... Ο αρσενικος σου ειναι πανεμορφος.
 
Μια χαρουμενη και ευτυχισμενη οικογενεια! Το μωρο ειναι πανεμορφο! Να το χαιρεσαι!
 
παιδια καλησπέρα,

θα προσπαθησω να "στριμωξω" μια απορια και εγω σχετικα με τα μπατζι...

στην παρουσα φαση εχω 2 μπατζι και εδω και μερες η φωλια εχει γεμισει με 7 αυγα!

καθε πρωι ριχνω μια κλεφτή ματια ανοιγοντας το πορτακι για να δω πως παει το κλωσημα...

μερικες φορες εχω παρατηρησει οτι η θηλυκια κανει στην ακρη ενα αυγο κλωσωντας τα υπολοιπα αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι παντα το ιδιο.. μπορει να σημαινει κατι αυτο; καταλαβαινει αν ειναι γονιμοποιημενο;

και στα ευχαριστα...

σημερα το απογευμα το 1ο αυγο εσπασε και εκανε την εμφανιση του ο μικρος ενοικος του!

απο οτι εχω διαβασει σε καποια ποστ δεν πειραζουμε τα μικρα και την φωλια μεχρι αυτα να βγουν εξω, σωστα;

υπαρχουν καποια πραγματα που πρεπει να προσεξω ή να κανω άμεσα;

ευχαριστώ :)
 
υπαρχουν καποια πραγματα που πρεπει να προσεξω ή να κανω άμεσα;

Να βαλεις αυγο καλα βρασμενο ή αυγοτροφη για να ταιζουν οι γονεις, καλο θα ηταν η τροφη κ το νερο να ειναι κοντα στη φωλια ετσι ωστε αν βγαινει κ το θηλυκο να εχει ευκολη προσβαση σε αυτα

Μην τα πολυενοχλεις, μια φορα την ημερα ελεγχος νομιζω αρκει
 
Ειναι αστειο που εχει παρει το σχηματισμο που εχουν τα φτερα του μπαμπα του, αλλα τα χρωματα και τα ματια της μανουλας.Ασε που δειχνει και πολυ υπακουο μωρο! Να σας ζησει και με το καλο και το δικο σας μωρακι!
 
καλησπέρα σας,

καποιες περαιτερω εξελιξεις σε οτι αφορα ενα ζευγαρι μπατζι που εχω και καποιες αποριες σε θεματα που με απασχολουν...

ειναι η 1η φορα που ασχολουμαι με τα μπατζι τα οποια απεκτησα περισυ το καλοκαιρι...

φετος ειχαμε τα πρωτα αυγα... 7 στο συνολο! Μεχρι στιγμης εχουν βγει 4 πιτσιρικια αλλα εχω αρχισει να αγχωνομαι γιατι δεν περιμενα τοση παραγωγικοτητα!

οι ερωτησεις/θεματα που θα ηθελα να θεσω ειναι τα εξης:

α) ο αρσενικος μου δινει την εντυπωση οτι εχει βαρεθει και πασχει απο καταθλιψη (κατα μια εννοια) δεν κελαηδαει οπως παλια.. μηπως τον εχει επηρεασει το γεγονος οτι ειναι συνεχεια μονος του;
η θηλυκια δεν του δινει καμια σημασια γιατι ειναι ολη την ωρα μεσα στην φωλια...

β) υπαρχει θνησιμοτητα στους νεοσους παπαγαλους; δλδ θα ειναι φυσιολογικο απο οσα εχουν βει μεχρι τωρα καποιο να ψοφησει γιατι απλα δεν αντεξε ο οργανισμος του;

γ) ποσο καιρο θελουν να ανοιξουν τα ματια τους και

δ) ποσο καιρο θελουν μεχρι να συντηρουνται μονοι τους;

ε) και μια ερωτηση που ακομα δεν εχω βγαλει ακρη.. ειναι πιθανο να παρατηρηθει αιμομιξια σε περιπτωση που εχω αδερφακια θηλυκο+αρσενικο μαζι;

ευχαριστω πολυ
 
Μπράβο! Να σου ζησουν όλα!

Λοιπόν νατα παρουμε ενα ενα τα πράγματα:
Ο αρσενικός σου δεν πάσχει απο καταθλιψη, αλλα μάλλον βάρυνε υπο το άγχος των ευθυνών. 😀 Ειναι Πατέρας πια και δεν υπάρχει καιρός για ερωτικά και διασκέδαση. Οταν μεγαλώσουν τα μικρά θα βρει τον παλιο καλό του εαυτό.

Να χαιρεσαι που η θηλικια είναι ολη την ωρα στην φωλιά και φροντίζει τους νεοσσους.. Αυτο σημαινει οτι έιναι μια πολύ στοργική μητέρα.

Με τα μπαντζι συμβαινει το εξης: Η θυληκιά γεννάει μέρα παρά μέρα τα αυγά και κάθεται και κλωσσάει απο το πρώτο αυγό. Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα όταν ο πρώτος νεοσσους θα είναι 14 ημερών τοτε θα σκάει το τελευταίο αυγό. Αυτη η διαφορά στην ηλικία τους κάνει το μικρότερα να μην μπορούν να διεκδικήσουν τροφή με τον ιδιο δυναμισμό με αποτέλεσμα κάποια απο αυτά να πεθαίνουν☹ Δεν φταίνε ομως οι γονείς για αυτό... Που να προλάβουν να θρέψουν τοσα στόματα...
Σε περίπου μια βδομαδα θα ανοιξουν δειλα δειλά τα ματάκια τους.
Οι γονείς θα τα φροντίζουν για ένα μηνα περίπου και μετα τα μικρά που θα μεγαλώσουν πολύ γρηγορα, θα ανεξαρτητοποιηθουν.

Επισης καλο είναι να κρατησεις 2-3 ( ή όσα μπορείς να διαχειριστείς) και να κανεις ανταλλαγή τα υπόλοιπα για να μην υπάρξουν περιπτώσεις αιμομιξίας μεταξύ τους.
 
Το πρώτο πουλάκι μας κατάφερε να... αποδράσει ☹

Ενώ πήγαμε να το βγάλουμε για να καθαρίσουμε τη φωλιά (μιας και έβγαινε καθημερινά και έμενε όλη την ώρα έξω αλλά όποτε πλησιάζαμε έμπαινε μέσα), μια στιγμή απροσεξίας είχε σαν αποτέλεσμα να φτερακίσει.

Φάγαμε τον τόπο στην αρχή αλλά τίποτα. Κάποια στιγμή μετά από 3 ώρες ακούσαμε τους γονείς να φωνάζουν και τελικά το βρήκαμε στην από κάτω βεράντα. Στήσαμε επιχείρηση μπας και το πιάσουμε, κατεβάσαμε το κλουβί στους από κάτω, αλλά τίποτα. Ενώ πήγε κοντά στο κλουβί, μετά ξαναπήγε στη δική μας βεράντα. Το βράδυ την έβγαλε καμουφλαρισμένο σε ένα φυτό στην ταράτσα και το επόμενο πρωί την είχε κάνει.

Ελπίζουμε να μην έχει πρόβλημα επιβίωσης, κν και οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Πάντως είχε μάθει να τρώει μόνο του. Αν είναι να επιβιώσει δεν πειράζει που έφυγε. Άλλωστε κατά καιρούς έχουμε επισκέψεις παπαγάλων στη βεράντα μας και δείχνουν μια χαρά.

Ποιός ξέρει, ίσως κάποια μέρα επισκεφθεί τους γονείς του και μας πει και καμιά καλημέρα :D

Και επειδή πλέον ζει ελεύθερο, είπαμε ετεροχρονισμένα να το ονομάσουμε Τέρι από το Λευτέρη ή Ρία από το Ελευθερία :D
 
Λυπαμαι, σιγουρα δεν εχει μαθει ακομη να πεταει καλα κ το πιο πιθανον να ειναι κουρασμενο κ πεινασμενο, συνεχισε να ψαχνεις, ειναι δυστυχως πολυ ευκολη λεια☹

Την ειχα παθει κ εγω ετσι, το βρηκα την αλλη μερα το πρωι δεν ειχε πλεον δυναμη κ ηταν κατω στον κηπο, ειναι 1 ετους πλεον!
Απο τοτε καθαριζω παντα σε κλειστο χωρο

Ευχομαι να το βρειτε!
 
Back
Top