Γενικά Ερωτηση για ολους, προσφέρετε αγάπη & στοργή στα πουλιά σας;

renegade.cy

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2008
Μηνύματα
72
Πόλη
Λευκωσία
😎Σας παρακαλώ να απαντήσετε ειλικρινά εσείς που λέτε ότι αγαπάτε και προσφέρετε αγάπη και στοργή στα πουλιά σας

Πόσοι από τα μέλη του forum έχουν κόψει τα φτερά σε μεγαλωμένα στο χέρι πουλιά είτε σε ζακο είτε σε αλεξανδρινούς είτε σε cockatoo κλπ για να μην πετάξουν;

Αυτό δεν είναι εναντίον στην φύση του πτηνού; Γιατί παραβιάζετε το δικαίωμα στο παπαγάλο να πετάξει;

Αν σας έκοβαν τα ποδιά πως θα νιώθατε; σκεφτήκατε ποτέ ότι έτσι νιώθουν και οι παπαγάλοι σας;

Εγώ δεν έκοψα ούτε σκοπεύω σε αυτό που έχω μέσα στο σπίτι πετά ελευθέρα οπού θέλει

Περιμένω ειλικρινείς απαντήσεις
 
εγώ δεν τα έκοψα.. Και δεν θα το κάνω ( African Grey ) αλλά ο καθένας όπως νομίζει μπορεί να πράξει και το πτηνό δεν νιώθει πόνο για αυτό. Πολλοί φοβούνται μην τους φύγει. Μακριά και πεθάνει μόνο του.. Αλλα και φυσικά του στερείς κάτι όμορφο και κάτι που είναι στην φύση του.. Υπάρχουν πολλές απόψεις για αυτό το θέμα και σε πιο παλιά posts μπορείς να το ψάξεις
 
δεν το σκεφτηκα ποτε και ουτε το σκεφτομαι να τα κοψω τα φτερακια του, απλα ειμαι πολυ προσεκτικη οταν βγαινει απο το κλουβακι του να ειναι ολα κλειστα και οι κουρτινες...
 
Η συζήτηση αυτή έχει γίνει πολλές φορές και είμαι τις γνώμης οτι ναί κάποια στιγμή είναι αναγκαίο! Οταν λέμε κόψιμο φτερών δε μιλάμε για ακρωτηριασμο οπότε τα παράδειγμα με το κόψιμο των ποδιών ήταν κατα τη γνώμη μου και πάντα φιλικά, ατυχές! Δε σημαίνει οτι ελέγχο την πτήση του παπαγάλου οτι δεν αγαπώ τον παπαγάλο! Δεν έχω αυτή την περίοδο παπαγάλο οπότε η γνώμη μου δε μετράει αλλα αν είχα πιστεύω πως αν ήταν αναγκαίο θα το έκανα! Θα βγώ για λίγο off topic και ζητάω συγνώμη αλλα πιστευω πως οπουδήποτε και οτιδήποτε κι αν κάνουμε πιστευω πρέπει να υπάρχει μετρο... Δεν είμαι της άποψης πρώτα το πουλί και μετά ο άνθρωπος, αλλα και φυσικά δεν είμαι της άποψης έλα ΜΩΡΕ ΠΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ... μια μέση λύση στη πίο συναιθηματίκη της πλεύρα θα ήταν πιο υγιείς για αυτή την όμορφη ενασχόληση που λέγεται έχω ένα κομμάτι της φύσης στο χώρο μου!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Συμφωνώ δεν μιλάω για ακρωτηριασμό αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ούτε ο άνθρωπος μπορεί να περπατήσει ούτε το πουλί να πετάξει όπως πριν…
 
Ναι φιλαρακο απλά γράφεις πιο πάνω στο αρχικό σου ποστ εσας αν σας έκοβαν το πόδι πως θα νιώθατε;Αν μας κοπεί το πόδι δεν μπορούμε να περπατήσουμε χωρίς βοήθεια ενω αν κόψεις τα φτερά πτήσης το πουλί πάλι πετάει αλλα απλα πιο χαμηλά και μικρότερη απόσταση! Σχεδόν το ίδιο πέταγμα που κάνει σε ένα θωρακισμένο δωμάτιο ερμειτικά κλειστο, απλα στη προκειμένη περπιπτωση μπορεί να πετάξει στη εξοχή, στην αμμουδιά να είναι γενικότερα περισσότερο χρόνο μαζί σου! Οπώς είπα και πρίν δεν εχω μεγάλο παπαγάλο για να σου πώ ακριβώς πως θα αντιδρούσα!
 
Καλυτερα να το χασω παρα να του κοψω τα φτερα του..

Αυτο σημαινει ομως οτι το καταδικαζεις σε σχεδον βεβαιο θανατο αφου αν το χασεις οι πιθανοτητες να επιβιωσει ειναι λιγοστες καθως πολλα ειδη ειναι τροπικα και δεν αντεχουν το χειμωνα ειτε δεν βρισκουν την καταλληλη τροφη. Καποια βεβαια ειναι πιο ευπροσαρμοστα και τα καταφερνουν αλλα αυτο δεν μπορει να το εγγυηθει κανεις. Ειναι αυτο ενδειξη αγαπης ενω το ψαλιδισμα των φτερων πτησης δεν ειναι; Οταν λεμε "κοψιμο φτερων" εννοουμε καποιων συγκεκριμενων φτερων ωστε να μην παιρνουν μεγαλο υψος και να μην πετανε σε πολυ μακρινη αποσταση. Η "ελευθερια" ουτως η αλλως μεσα στο σπιτι ειναι περιορισμενη που μονο ελευθερια δεν ειναι αφου αν ειχαν γεννηθει στη φυση οι αποστασεις που θα πετουσαν θα ηταν τεραστιες και πανω απο το κεφαλι τους θα ειχαν γαλαζιο ουρανο και οχι ταβανι.

Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν χρειαζεται να ειμαστε αφοριστικοι με τις αντιθετες απο τις δικες μας αποψεις σε τετοια θεματα λεγοντας οτι καποιοι δεν αγαπανε τα πουλια τους επειδη διαλεξαν να τα προστατεψουν απο τραυματισμους η απωλεια με αυτον τον τροπο ο οποιος ειναι και ανωδυνος.
 
Αν σας έκοβαν τα ποδιά πως θα νιώθατε; σκεφτήκατε ποτέ ότι έτσι νιώθουν και οι παπαγάλοι σας;
με την ίδια λογική (ξερω οτι καποια μέλη του φορουμ ειναι αντίθετα γιατι το έχω ξανααναφέρει, οι γνώμες σας ειναι ευπρόσδεκτες αλλα απευθύνομαι αποκλειστικά στον renegade.cy ) αν σου "εκοβαν" την ελευθερια; Πως θα ενιωθες; το σκέφτηκες; Γιατι εχεις ενα πουλι μεσα στο σπιτι σου; Γιατι του στερεις το φυσικο του περιβαλλον; Και μη μου πεις εκτρέφονται για να ειναι σε σπιτια, αν δεν αγοράζαμε δε θα εκτρέφονταν. Γιατι παραβιάζεις το δικαιωμα του να ζει στη ζουγκλα; 😱ναι και εγω το ιδιο κανω μη βιαστείς, αλλα σε ρωταω. Και ναι σε λιγα χρονια θα εχει γινει ο παπαγαλος "σκυλος" και η πλυοψηφια θα ζει στο σπιτι, γι'αυτο φταιμε εμεις ομως.
 
εγώ τον βρήκα στον δρόμο τραυματισμένο λίγο πριν από την επίθεση του από γάτα και επειδή το σπασμένο φτερό του δε κόλλησε καλά δεν πέταξε ποτέ ο Αλέκος. Δεν ξέρω όμως αν πριν πετούσε.. Τον ρωτάω αλλά κάνει την πάπια! 🙂υπό άλλες συνθήκες θα ήθελα να πετάει γιατί γι'αυτόν τον λόγο λέγεται πουλί απλά θα τον πρόσεχα ακόμα περισσότερο,έχοντας τον ελέυθερο μέσα στο σπίτι!
 
δεν ειναι το ιδιο με το να σου κοβουν τα ποδια.. Καταρχας συμφωνω οτι εδω τα εχουμε σε κλουβια.. Το να μην τους κοβουμε τα φτερα και να λεμε οτι οποιος το κανει δεν αγαπαει το παπαγαλο του το θεωρω βλακεια απο τη στιγμη που εχει του στερεις την ελευθερια(και εγω και ο καθενας)... Αν μου το ελεγε ενας που δενε χει παπαγαλο γιαυτο το λογο τοτε ναι να του πω και μπραβο, αλλο το οτι διαφωνω...

το να κοψεις ΣΩΣΤΑ τα φτρα σημενει οτι το παπαγαλακι πεταει αλλα οχι τοσο ψηλα, αλλα πεταει γυρο στα 4 περιπου μετρα, αυτο μπορει να το γλυτωσει και απο κυνδινουν μεσα στο σπιτι.. Εγω απο τα μικρα κοκατιλ τα ειχα κοψει. Για να μην πεσουν πισω απο καποιο βαρυ-ψηλο επιπλο, αλλες φορες γινετε για λογους συμπεριφορας, σεβαστη η καθε αποψη αλλα να μην λεμε και οτι οποιος το κανει δεν αγαπαει τα ζωα του...
 
Τα φτερά αλλάζουν 2 φορές τον χρόνο. Αν τα φτερά ήταν σαν πόδια τότε δεν θα υπήρχαν άνθρωποι με αναπηρία στα πόδια τους. Θα τα άλλαζαν ανα 6 μήνες. Το κόψιμο των φτερών γίνεται για την ασφάλεια των πουλιών τα οποία, λόγω του οτι έχουν γεννηθεί στην αιχμαλωσία, έχουν πολύ λίγες πιθανότητες επιβίωσης σε περίπτωση πόυ χαθούν. Άλλωστε αν κοπούν σωστά δεν αποκλείουν απο το πουλί τη δυνατότητα της πτήσης. Απλώς έτσι δεν μπορούν να πετάξουν τοσο ψηλά ή τόσο μακριά.
 
Και βέβαια προσφέρω αγάπη και στοργή στα πουλιά μου. Και το θεωρώ απαράδεκτο να έχεις πουλιά και να τα ξεχνάς (παρκάρεις) στο μπαλκόνι για να τα χαίρεσαι μόνο όταν εσύ έχεις την ανάγκη - έχουν κι αυτά ανάγκες. Από τη στιγμή που αναλαμβάνεις τη φροντίδα τους γνωρίζοντας ότι είσαι υπεύθυνος για το γεγονός ότι δε ζουν ελεύθερα στη φύση, θα πρέπει να τα θεωρείς ως μέλη της οικογένειας. Δε θα άφηνες το παιδί σου κλεισμένο στο μπαλκόνι για να παίξεις μαζί του μόνο όταν θα είχε όρεξη για κούτσου κούτσου...

Όσον αφορά στα φτερά, δεν πιστεύω ότι τα ακρωτηριάζεις, αν κάνεις το σωστό κόψιμο (πιο πολύ ως κούρεμα το βλέπω). Είναι ένα αναγκαστικό κακό γιατί στο σπίτι μέσα είναι επικίνδυνο να τραυματιστούν αν σκάσουν επάνω σε κάποιο παράθυρο ή ακόμα χειρότερα αν είναι μαθημένα στο σπίτι και κατά λάθος βγουν: πως ξέρεις ότι θα βρουν τον δρόμο να γυρίσουν πίσω και ότι δε θα τα φάει κάποια γάτα; Εφόσον έχουμε επιλέξει να συντελέσουμε στην στέρηση της ελευθερίας τους θα πρέπει να φροντίσουμε να μην τα εκθέσουμε σε ένα περιβάλλον που δεν έχουν μάθει να ζουν και στους κινδύνους που υπάρχουν στο περιβάλλον αυτό. Επίσης, είναι σημαντικό το σπίτι να έχει σίτες στα παράθυρα και τα πουλάκια να βλέπουν και λίγο ήλιο.
 
εγω εχω να πω το εξης. εχω εναν αλεξανδρινο 4 φορες μ εφυγε απο απροσεξια βεβαια κ τον επιανα επειδη εψαχνα πολυ βεβαι δεν του εκοβα τα φτερα επειδη κ εγω ημουν κατα. Αλλα μετα την 4ο φορα π πεταγε για 3,4 μερες κ δεν τον επιανα τ τα εκοψα. Τα 3 πρωτα τα αφησα κ εκοψα τα 4,5 επομενα; λεω ε δεν πεταει τωρα... Μεσα στο σπιτι δεν πεταει ουτε ενα μετρο πεφτει κατεφ8ιαν κατω τον λυπη8ηκα. Αλλα ελα ντε που στο τελοσ εξω στο μπαλκονι οπως τον εβρεχα εξω απο το κλουβι τρομαξε κ πεταξε.. Πολυ υψος δεν πηρε αλλα πηγε πολυ μακρια 300-400 μετρα τα προχοροησε μετα απο 4 ωρεσ το βρηκα και ηταν στην κορυφη δενδρου. Με αυτο 8ελω να πς οτι Η δεν τα εκοψα καλα τα φτερα Η απλοσ πετανε καλα οποτε 8ελουνε. Αλλα μεσα στο σπιτι να πεταει ετσι δεν κανει πιστευω δεν προκειται να του τα ξανακοψω κ οτι γινει. Κ απο τοτε που του εκοψα τα φτερα δεν με εμπιστευεται φοβαται μην πεσει απο το χερι μου.
 
Μιά χαρά και με ασφάλεια μπορούν να πετάξουν και έτσι. Ίσως έπρεπε να αφήσεις μόνο 1 ή δύο φτερά ή να κόψεις πιο κοντά αυτά που έκοψες. Απλώς μέχρι να μάθει το πουλί να χρησιμοποιεί τα φτερά του κομμένα παίρνει λίγο καιρό. Γιάννη, μην ανησυχείς. Θα συνηθίσει και θα σε ξαναεμπιστευτεί. Η γνώμη μου είναι να μην τα ξανααφήσεις έτσι τα φτερά. Καλύτερα να στενοχωριέται που δεν μπορεί να πολυπετάξει παρά να καταλήξει στα νύχια κάποιας γάτας ή να πεθάνει μόνος του έξω απο αρρώστια ή ασιτία.
 
εμεις εχουμε αναγκη τα ζωα και απλα εχουμε κανει τα ζωα να εχουν αναγκη αυτα εμας. Το αν θα κουρεψω τα φτερα του παπαγαλου μου για να μην το σκασει δεν νομιζω οτι με αυτο το πραγμα δεν το αγαπω, δεν το αγαπω αν το εχω μονιμα στο κλουβι, αν δεν του βαζω νερο, αν δεν του βαζω φαι, αν δεν το καθαριζω, αν δεν του μιλω, μεγαλο παπαγαλο μαλλον δεν θα παρω ποτε γιαυτο ακριβως το λογο που αναφερατε παραπανω, οχι για να μην του κουρεψω τα φτερα αλλα γιατι το λυπαμαι που θα ειναι αναγκασμενω να πετα μονο μεσα στο σπιτι. Τωρα θα μου πεις γιατι δεν το κανεις και με τα καναρινια σου; Ειμαι αμαρτωλος και ισως σκεφτομαι πως θα κανω το χομπι μου και οχι αν το ιδιο το ζωω πρεπει να βρισκεται σε ενα κλουβι.
 
Back
Top