Γενικά Ζευγάρι umbrella cockatoo

Τι εννοεις σαν ενεργα ηφαιστεια; Οχι την αφηνει να φαει. Ποτε δεν ειδα να την δαγκωνει. Το αιμα δεν ειναι στο δερμα, εκει που βγαινουν τα νεα φτερα, αυτα ειναι που εχουν αιμα και ειναο δαγκωμενα. Πελλετς εχω αυτα που βαζω στους μακαο αλλα δεν... Το λιγο που τους εχω παρατηρησει η θυληκια τρωει μονο τα φυστικια. Και το αρσενικο πιο πολυ ηλιοσπορο και σχεδον τιποτε αλλο, και λιγο απο το πατε...

Εννοώ ότι έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές τα αρσενικά κοκατού να τραυματίζουν πολλές φορές θανάσιμα τα θηλυκά κατά την περίοδο του οίστρου. Έχουν πτερόροια; Αν έχουν και βγάζουν νέα φτερά τότε τα "καλάμια" που βγαίνουν σπάνε εύκολα με λίγη αγαρμποσύνη και ματώνουν. Εαν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό απλά παρακολούθησέ το τις επόμενες ημέρες περισσότερο.

@Φοίβος ναι φίλε, έχουν πτερόρροια. είναι σε 3-4 σημεία.
@Μαρία Ρ. το ασβέστιο είναι της versele laga.
το κλουβί που τους έχω τώρα είναι 1χ1χ,050.
πάντως έχει όρεξη η θυληκιά. Πηγαινοέρχετε, χορεύει, όταν τους βάζω στο σπίτι πετάει, το αρσενικό δεν πετάει καθόλου.

@Ariadnh ναι από κύπρο είμαι

@Φοίβος ναι φίλε, έχουν πτερόρροια. είναι σε 3-4 σημεία.
...

Σε μια φυσιολογική πτερόροια δεν διακρίνονται σημεία. Αν δεν ταίζεις πέλετς πάρε ένα καλό πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα να βάλεις στο νερό τους κι αλλαγή σαφώς κάθε μέρα, αν γίνεται και 2 φορές λόγω ζέστης.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Μην στηρίζεσαι όμως μόνο στα συμπληρώματα, φρόντισε την διατροφή, ρώτα και τον παλιό, διάβασε και ένα χρήσιμο άρθρο.

Μιχάλη μου αυτό μοιάζει σα να μαδιέται το πουλί.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Αλλάζουν όντως φτερά, τουλάχιστον το θηλυκό. Το αρσενικό δεν θα έπρεπε να έχει σημείο που να βλέπεις δέρμα. Η αλλαγή κλίματος είναι μεγάλη αν ήρθαν κι αυτά απο τη Δανία στην ζέστη που έχει αυτή τη στιγμή η Κύπρος. Το θηλυκό είναι πράγματι αδύνατο διακρίνω την καρίνα της με γυμνό μάτι. Εγώ θα επικοινωνούσα άμεσα με τον εκτροφέα τους.

είναι το αρσενικό αυτό που του λείπουν κάποια φτερά. η φότο αυτή που λείπουν φτερά είναι πριν 20 μέρες περίπου. έχουν ξαναβγεί αρκετά. σιγά σιγά θα κλείσει

από ολλανδία είναι αυτά. @Φοίβος να την πάω σε κανένα γιατρό λες;

από ολλανδία είναι αυτά. @Φοίβος να την πάω σε κανένα γιατρό λες;
Εαν είναι ήμερη κι εύκολη να την πιάσεις, αύριο κιόλας. Αλλιώς φώναξε τον γιατρό εκεί. Το θέμα είναι να βρεις κάποιον που να έχει ιδέα.

δύσκολο το έργο μας. σου είπα μόνο μια κοπέλλα είναι που είναι η δουλειά της τα πουλιά

• Like
Αντιδράσεις: Foivos
Το θέμα είναι να βρεις κάποιον που να έχει ιδέα.
Ο πατέρας μου πάντως σε επίσκεψη στον γιατρό που ανέφερα πέτυχε παπαγάλο που είχε πάει για επανεξέταση ύστερα απο αφαίρεση όγκου στο ράμφος/ρουθούνια, εγχείρηση απο τον ίδιο.Φαίνεται να ξέρει, αυτές είναι και οι σπουδές του.

Εχε υποψιν σου οτι η ενταση της φωνης του κοκατου ειναι σχεδον ιση με τον ηχο ενος Boeing!
Παναγιώτη είναι τόσο δυνατή ή υπερβάλλεις;

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Ειναι ευκαιρια να κανω μια ερωτηση.. Μου εχει πει ενας εκτροφεας παπαγαλων στην Κυπρο πως τα πουλια που στελνουν απο Ολλανδια συνηθως ειναι στειρα. Για να μην δημιουργηθουν απογονοι και να συνεχισει ο κοσμος να αγοραζει απο αυτους. Σαν λογικη δεν μου φανηκε χαζη. Ισχυει; Εχει ακουσει καποιος κατι παρομοιο;

@Ariadnh Δεν ισχυει αυτο, υπαρχουν πολλοι που τους εχουν γεννησει τα πουλια που εφεραν απο Oλλανδια. Ισως να ισχυει για σπανιες περιπτωσεις.

@Greek yorkshire Δεν ειναι τοσο δυνατο οσο στους μακαο. Οταν κραζουν οι μακαο προσπαθω να καλυφτω, αυτα ειναι σαν boieng. Απλα οι cockatoo το κανουν χωρις σταματημο

Ειναι ευκαιρια να κανω μια ερωτηση.. Μου εχει πει ενας εκτροφεας παπαγαλων στην Κυπρο πως τα πουλια που στελνουν απο Ολλανδια συνηθως ειναι στειρα. Για να μην δημιουργηθουν απογονοι και να συνεχισει ο κοσμος να αγοραζει απο αυτους. Σαν λογικη δεν μου φανηκε χαζη. Ισχυει; Εχει ακουσει καποιος κατι παρομοιο;

Aριάδνη αυτά είναι υπερβολές. Δεν έχουν λογική οι φήμες αυτές διότι η στείρωση σε αυτά τα ζώα είναι μια επέμβαση για την οποία δεν έχουμε γνώση σχετικά με την μετέπειτα πορεία του ζώου κι επίσης απαιτεί περίπλοκο χειρουργείο με κίνδυνο να το χάσεις. Κανείς δεν θα το έκανε.

Ο πατέρας μου πάντως σε επίσκεψη στον γιατρό που ανέφερα πέτυχε παπαγάλο που είχε πάει για επανεξέταση ύστερα απο αφαίρεση όγκου στο ράμφος/ρουθούνια, εγχείρηση απο τον ίδιο.Φαίνεται να ξέρει, αυτές είναι και οι σπουδές του.

Στην Κύπρο;

Ναι Ανέστη στην Κύπρο, εκεί μένει ο βιολογικός μου πατέρας 19 χρόνια.
Εδώ είναι το ρεπορτάζ, μήνυμα 14 και έπειτα https://community.petbirds.gr/threads/Σε-τι-δοσολογία-χορηγούμε-το-vetermec-στα-καναρίνια.24782/
και στα σχόλια πτηνιάτρων μήνυμα 90 https://community.petbirds.gr/threads/Σχόλια-για-το-θέμα-των-Πτηνιάτρων.2792/page-5
Υπάρχουν δύο αναφορές του στην λίστα #53,#50 https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/page-3

Σε περίπτωση που δεν καλυφθείς απο τον κτηνίατρο εκεί κι επειδή είσαι σε δυσχερή θέση λόγω τοποθεσίας, θα σου μεταφέρω το μήνυμα του Tony Silva (ενός απο τους γκουρού της εκτροφής παπαγάλων παγκοσμίως). Του έστειλα ένα μήνυμα με όλες τις πληροφορίες που μας έδωσες και μου πρότεινε 3 αντιβιοτικά για 10 ημέρες για να καλυφθούν όλες οι πιθανές λοιμώξεις μιας και πιστέυει ότι περι αυτού πρόκειται. Το στρες του ταξιδιού ίσως τα έκανε να εκδηλώσουν κάτι που έκρυβαν.

Back