Φροντίδα Ημερος η οχι Αλεξανδρινος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης intenso
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

intenso

PB New Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2014
Μηνύματα
5
Καλησπερα. Προχθες πειρα εναν Αλεξανδρινο παπαγαλο 2,5-3 μηνων τα'ι'σμενο στο χερι. Ο ανθρωπος ο οποιος τον πειρα τον ειχε σε ενα κουτι απο το Σαββατο το βραδυ και τον παπαγαλο τον παρελαβα Κυριακη στις 14:00. Το παπαγαλακι καθεται να το χα'ι'δεψω μερικες φορες, του εδωσα μηλο και εφαγε απο το χερι μου και το χα'ι΄δεψα, Το θεμα ειναι πως τις περισσοτερες φορες οταν παω να τον χα'ι'δεψω ψιλοτρεμη και προσπαθη να φυγει, ουτε συζητηση να ανεβει στο χερι μου. (το κλουβι ειναι παντα ανοιχτο και ο παπαγαλος καθεται επανω στο κλουβι) Επισης ενα θεμα που με απασχολει ειναι πως τα φτερα του εχουν κοπει πολυ αυστηρα και το πουλακι δεν μπορει να πεταξει ουτε 2 μετρα. Και το τελευταιο: μου ειπε πως το πουλακι τα'ι'στηκε με κρεμα και μετα εκατσε 10 μερες στο κλουβι και επειτα το πειρα εγω. Τα ερωτηματα μου ειναι: Αν το παπαγαλακι ειναι οντως τελειος ημερο; Αν απλα ειναι στρεσαρισμενο απο την κακοποιηση που εφαγε; Αν το ενοχλει που τα φτερα του ειναι τοσο αυστηρα κομενα; Πως μπορω να κερδισω την επιστοσινη του και πως να του συμπεριφερθω; και αν ειναι οντως 3 μηνων (αν μπορειτε να το καταλαβεται απο την photo)
1921229_10202672936017490_1671367749_o.jpg
 
Γεια σου να σου ζήσει, είναι πανέμορφος!
Δεν ξέρω για την ηλικία, με μια αναζήτηση στο internet βρήκα αυτόν που είναι 5 μηνών και νομίζω φαίνεται μικρότερος από τον δικό σου.
Βέβαια μεγάλος δεν είναι.
Τώρα όσο για την συμπεριφορά του, λογικό είναι να περάσει μία φάση προσαρμογής στο νέο περιβάλλον.
Με υπομονή και μαλακή συμπεριφορά θα οικοδομήσετε σταδιακά την σχέση σας.
Διάβασε και το ανάλογο άρθρο του φόρουμ μας Αλεξανδρινός Παπαγάλος – Alexandrine Parakeet και ό,τι χρειαστεί ρωτάς άνετα.
 

Συνημμένα

  • 5months alexandrine parrot.webp
    5months alexandrine parrot.webp
    7,9 KB · Προβολές: 135
Κι εγω δεν ξερω απο αλεξανδρινους αλλα αυτος ο 5μηνων
yoshi-the-alexandrine-21485523.jpg
εχει καταμαυρη ιριδα.

Τι να πω κατα τ'αλλα βρε Σακη. Τα ειπες ολα με μια λεξη. Κακοποιηση ειναι αυτο. Γιατι πηρες γουρουνι στο σακι, στην κυριολεξια, μου λες ενα καλο επιχειρημα;
 
Καλημερα, το παπαγαλακι το πειρα διοτι πιστεψα πως ηταν τρελλαμενο απο τα ζορια που τραβηξε γιατι το ειχε στο κουτι μια μερα πριν χωρις νερο και τροφη και το πειρα την επομενη το μεσιμερη, οσο για τα ματια του οι κορες του διαστελοντε συνεχως και ξαναμαζεβουν, με εχει στεναχωρησει πολυ το γεγονος οτι πειρα ημερο παπαγαλο και δεν το πολυβλεπω να ειναι, απτην αλλη ομως τρωει μηλο απο τα χερια μου, λ και ταυτοχρονα τον χαϊδεβω, μερικες φορες καθεται να τον χαϊδεψω και χωρις τροφη, αλλα για να τον πιασω η να ανεβει στο χερι μου κοβεντα, εχω μπερδευτει: ειναι ημερο η αγριο; Θα ξετραδαριστει; Και ποτε; Τι τακτικη πρεπει να ακολουθησω;
 
Δωστου χρονο κι ολα θα γινουν, μην το ζοριζεις. Ενα βημα τη φορα ως εκει που νιωθει ανετα το πουλι αν θελεις να σε εμπιστευτει. Τωρα για το αν ειναι ημερο ή αγριο δεν μπορω να σου απαντησω. Αν δεν χτυπιεται οταν βαζεις το χερι σου τοτε ειναι εξημερωμενο σε καποιον βαθμο, τωρα το ποσο ειναι αλλο θεμα. Με τοσο αυστηρο κοψιμο φτερων και με το ζορι που εχει τραβηξει, προς το παρον εγω δεν μπορω να βγαλω παραπανω συμπερασματα. :)
 
Μαλιστα, δηλαδη ακολουθω τα βηματα εξημερωσεις ενος αγριου πουλιου και βλεπουμε πως παει;

Καποιος μου ειπε να βγαλω το κλουβι και να του βαλω σταντ για να μας συνηθησει, εξαλου ειναι συνεχια εξω απο το κλουβι
 
Ουτως η αλλως αυτο πρεπει να κανεις και μωρο να ειναι. Δεν σε ξερει κι απο χθες για να σε εμπιστευθει με τη μια. :) Μπορεις να του παρεις και σταντ και να το φτιαξεις ωραιο με παιχνιδια για να εχει δραστηριοτητες εκει, δεν εννοεις το κλασικο σκουποξυλο με το ταψι απο κατω ετσι; 🙄
 
Οχι οχι, του εκανα σταντ μονος μου και το βελτιωσα κιαλο σημερα, το παπαγαλακι χθες ηταν πολυ φιλικο, χαδϊα, σπρακια απο το χερι μου, τον πειρα με μια πατηθρα απο κατω που εκανε βολτα για να τον παω στο σταντ και κατα την διαδρομη εφυγε απο την πατηθρα και ανεβηκε πανω στο χερι και τον αφησα στο σταντ, ερωτησεις: ποσο καιρο λετε να παρει μεχρι να μπορω να τον πιανω; Ποτε θα βγαλει καινουργια φτερα; Κανει να κοιμηθει στο σταντ?
 
Back
Top