Γενικά Η Λινκ παρουσιάζεται

seemsfunny

PB Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2017
Μηνύματα
1.113
Πόλη
Ιωάννινα
Έχω αφήσει ανοιχτή την πόρτα για 30 λεπτά και δεν βγήκε έξω. Στην συνέχεια του έβαλα λίγο φρούτο στο κάγκελο στο σημείο που είναι ανοιχτή η πόρτα και πάτησε πάνω, βγήκε ο μισός έξω, πήρε το μήλο και μπήκε πάλι μέσα. Τελικά εκεί που φοβόμουν ότι με το που θα ανοίξω την πόρτα για να του αλλάξω νερό ή να καθαρίσω το κλουβί θα φύγει πλέον τον παρακαλάω εδώ και 60 λεπτά σύνολο να βγει απ' το κλουβί. Ξέρω σας είναι αδιάφορο το θέμα αλλά ήθελα κάπου να το πω χα χα.

15mg3mu.webp
 
Γιατί δεν αποκτάτε πρώτα κάποια κοινά σημεία αναφοράς; Μια στοιχειώδη επικοινωνία, τα βασικά;
Αν βγει τώρα από το κλουβί μετά πως θα το βάλεις μέσα χωρίς να καταφύγεις στον μοναδικό κοινό παρονομαστή,την βία;
Η εξαρτημένη μάθηση θέλει υπομονή και σχέδιο.
Καλή επιτυχία!
 
Να σου πω την αλήθεια έχουμε κανα 10λεπτο τώρα βάζω το χέρι μέσα τον χαϊδεύω και κάθεται. Σκέφτηκα επειδή μέχρι της 3ς θα είμαι σπίτι να βγει από το κλουβί και να κάνει ότι θέλει. Με το ζόρι σε καμία περίπτωση δεν θα κάνω κάτι για να τον πιάσω οπότε απλά θα περιμένω μέχρι να έρθει μόνος του πάνω μου. (Ευκαιρία ψάχνω για ρεπό για να είμαι όλη την ημέρα σπίτι χα χα)
 
Αρχικά προσπαθεί να μαθει τον νέο του χώρο (το κλουβί) και είναι αγχωμένος. Με την εμπιστοσύνη που θα αποκτήσει σε σένα θα βγεικαι για να την αποκτήσει θέλει υπομονή. Εγώ έβγαλα τον δικό μου έξω την 2η μόλις μέρα και είδα κι έπαθα να τον βαλω ξανά μέσα (δεν τα κατάφερα, μπήκε μόνος του οταν πείνασε μετα απο καμια ώρα 😛)
Επαφή, συζήτηση, και σιγα σιγα θα σε εμπιστευτεί. Απλά αυτό που έχω μαθει είναι πως χρειάζεται απίστευτη υπομονή. Μη ξεχνάς ότι πρόκειται για πλασματάκια που είναι εκτος της "φυσης" τους και εχουν να κάνουν με κάτι πελώριους γιγαντες (εμας). Αρα θέλει χρόνο :D
Σύντομα θα κάνετε τις βόλτες σας στο δωμάτιο μαζι.
 
Μέχρι και τώρα ήταν με ανοιχτή την πόρτα και δεν βγήκε έξω. Είχα σκοπό να τον αφήσω για ώρες ελευθερο μέχρι να βαρεθεί και να μου πει "εντάξει ήρθε η ώρα να επιστρέψω" αν δεν ερχόταν από μόνος του πάνω μου. Δουλευω κάθε μέρα και είναι δύσκολο τα πρωινά να είμαι σπίτι οπότε σήμερα ήταν μια καλή ευκαιρία αλλά τελικά μάλλον του αρέσει ακόμη να είναι μέσα στο κλουβί. Το καλό είναι ότι πλέον τον χαϊδεύω οπότε θέμα χρόνου είναι.
 
και εγω νομιζω θεμα χρονου ειναι να αρχιση να κανει τις πτησεις του. Οταν θα το παρει αποφαση θα το κανει. συνηθως μετα απο το διαστημα προσαρμωγης ξερουν που ειναι ο χωρος τους, αρα θα γυρισουν μονοι τους πισω. Οταν θα πεινασουν, οταν θα βαρεθουν, οταν νυσταξουν. στα θετικα η επαφη σας 'χαιδεμα'. σκεψου και το αλλο ετσι λιγο για να σε φτιαξω. Οταν δεν θα μπενει μεσα με τιποτα γιατι θα θελει να ειναι συνεχεια μαζι σου. και μια ερωτηση"τα φτερακια του ειναι κομμενα η οχι.
 
Αν βλέπω καλά έχεις ένα Indian Ringneck.
Πούλια με προσωπικότητα και λίγο δυναμικο χαρακτήρα.
Από την στιγμή που τον χαϊδεύεις τότε είσαι πραγματικά σε πολύ καλό δρόμο.
Βέβαια να τον χαϊδεύεις μόνο αν πιστεύεις ότι του αρέσει χωρίς να τον πιέζεις γιατί βλέπω στη φωτογραφία ότι είναι λίγο φοβισμένος ακόμα και μακριά που είσαι.
Ηλικία ξέρουμε;
Λογικά νεαρουλη θα είναι για να κάθεται να το χαϊδεύεις. Φύλο ξέρουμε; Έχει κάνει τεστ DNA?
Εμένα ο δικός μου που είχα παλιά πάλι δεν έβγαινε από το κλουβί και είχε βγει μια φορά που διάβαζα ένα περιοδικό με πολύχρωμα έπιπλα. Τα κοιτούσε καλά καλά και είχε ξετρελαθεί οπότε βγήκε και ανέβηκε στο περιοδικό.
Ελπίζω να τον ημερευσεις γιατί θα έχετε τέλεια σχέση.
Απλά δώστου χρόνου και πολλές πολλές λιχουδιές.
Δοκίμασε κεχρί, μήλο που λατρεύουν και φυστίκια και φυσικά έχεις ένα σωρό επιλογές από πράγματα που επιβάλλεται να του εισαγεις στην διατροφή του για καλή υγεία.
Ευτυχώς είναι κοιλιοδουλα πλάσματα και τα τραβάς εύκολα με το φαγητό χάχα.
Εννοείται και δεν είναι αδιάφορο το θέμα σου.
Να μας γράφεις νέα για την πρόοδο σας.
 
Καλησπέρα και πάλι.

-και μια ερωτηση"τα φτερακια του ειναι κομμενα η οχι.
- Ακόμη κι αν ήταν πρόβλημα τα φτερά δεν θα του τα έκοβα εκτός κι αν υπήρχε ιατρικός λόγος

- Φύλο ξέρουμε; Έχει κάνει τεστ DNA?
- Δεν ξερω ακόμη οπότε διάλεξα το Link από το παιχνίδι Zelda που είναι unisex χε χε.

- Ευτυχώς είναι κοιλιοδουλα πλάσματα και τα τραβάς εύκολα με το φαγητό χάχα.
- Στις αρχές τον κυνηγούσα γύρο γύρο και καθόμουν 10-30 λεπτά με φαγητό ή φρούτα στο χέρι έξω από το κλουβί για να έρθει να φάει από το χέρι μου. Πλέον με το που με δει να κρατάω κάτι, από όποιο σημείο και να είναι πηδάει στο κλουβί προς το μέρος που είμαι για να φάει. Αυτό σημαίνει ότι εύκολα θα μπορώ να τον πλησιάσω όταν θα κάνει βόλτες στο δωμάτιο χε χε. Κάπως έτσι τον βλέπω να επιστρέφει στο κλουβί.

12905114_469348119941956_85049535_n.jpg


Δεν ήξερα πως να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά οπότε τα έκανα copy/paste. Για το κεχρί ρώτησα σήμερα και μου είπε στο πετ σοπ ότι είναι για καναρίνια και έτσι δεν έκανα την παραγγελία αλλά μίλησα και με κάποιο μέλος από εδώ και μου είπε ότι είναι κάτι που μπορώ να φυτέψω και μόνος μου. Προς το παρόν θα παραγγείλω από ένα πετ σουπερ μάρκετ από αθήνα και στην συνέχεια θα δοκιμάσω να βάλω δικό μου στην αυλή.
 
Το κεχρί είναι τέλεια λιχουδιά για παπαγάλους. Είναι σαν σοκολάτα γι αυτά 😉
Δεν ξέρω πόσο καιρό τον έχεις αλλά οι παπαγάλοι θέλουν πολύ υπομονή για να σε εμπιστευτούν και να νιώσουν άνετα.
Το ότι τρώει μέσα από το κλουβί από το χέρι σου δεν σημαίνει ότι θα έρχεται και εκτός κλουβιού να φάει πάντως.
Γι αυτό είναι καλύτερο να σε εμπιστευτεί πρώτα και να μάθει να ανεβαίνει στο χέρι σου.
 
Θα συμφωνήσω πως η κοιλιοδουλία τους (ιδίως σε "γλυκά" όπως είπε και η Ηλέκτρα παραπάνω όπως τσαμπι κεχρί, ηλιόσπορο κτλ) είναι τεράστια βοήθεια για την εξοικίωση. Όπως και η περιέργειά τους φυσικά, και η... Τάση τους για σκανδαλιές.
Θα τα καταφέρεις, εφ' όσον τον αγαπάς και του φέρεσαι όχι ως πετ, αλλά ως φίλο. Εχω μάθει απίστευτα πράγματα απ' τον Ερνέστο και έχω γίνει και καλύτερος άνθρωπος εξ'αιτίας του.
Υπομονή και αγάπη.
 
Για το κεχρί ρώτησα σήμερα και μου είπε στο πετ σοπ ότι είναι για καναρίνια
Το κεχρί που συζητάμε για την εκπαίδευση είναι αυτό στα τσαμπιά δες εδώ https://community.petbirds.gr/media/Κεχρί-Σενεγάλης-millet.1896/
Ο σπόρος είναι αυτός https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διαφορά-έχει-το-κεχρί-από-το-ασπούρι.3948/ και δεν αφορά την προκειμένη συζήτηση.
 
για τα φτερακια του εαν ειναι κομμενα ρωτησα καθαρα μηπως και τον αγορασες ετσι. Δεν ειμαι υπερ στο κοψιμο των φτερων.
 
Δεν ήξερα πως να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά οπότε τα έκανα copy/paste.
Για να απαντήσεις ξέχωρα στον καθένα, κλικάρεις (επιλέγεις το κομμάτι στο οποίο θέλεις να απαντήσεις) και στη συνέχεια επιλέγεις απάντηση ή quote και ακολούθως εισαγωγή quotes αν θέλεις απλώς να κάνεις παράθεση του τμήματος αυτού.
 
για τα φτερακια του εαν ειναι κομμενα ρωτησα καθαρα μηπως και τον αγορασες ετσι. Δεν ειμαι υπερ στο κοψιμο των φτερων.

Όχι δεν είναι κομμένα ευτυχώς.

Σήμερα ασχολείται και με ένα καπάκι από νερό που του έβαλα. Το είχα δει αυτό σε φωτογραφία ή βίντεο από τον Ερνέστο. Τελικά περισσότερο ασχολείται με απλά πράγματα παρά διάφορα παιχνίδια που του αγοράζω κατα καιρούς από τα πετ σοπ.
 
Τελικά περισσότερο ασχολείται με απλά πράγματα παρά διάφορα παιχνίδια που του αγοράζω κατα καιρούς από τα πετ σοπ.
το μόνο σίγουρο, μάζεψε και κουκουνάρια και δώστα αφού τα πλύνεις και στεγνώσεις.
 
το μόνο σίγουρο, μάζεψε και κουκουνάρια και δώστα αφού τα πλύνεις και στεγνώσεις.

Θα ψάξω να βρω αν υπάρχει θέμα ή θέματα με αυτοσχέδια παιχνίδια αλλιώς θα φτιάξω ένα θέμα ώστε να υπάρχουν οι ιδέες από όλους όπως το καπάκι του Ερνέστο. Πλέον και τα κουκουνάρια.
 
Καλησπέρα και πάλι. Με μεγάλη μου χαρά μπορώ να πω ότι πλέον ο Λινκ; η Zelda; (δεν ξέρω ακόμη τι είναι αλλά προς το παρόν ακούει στο Λινκ) έκανε την πρώτη βόλτα στο δωμάτιο. Στην αρχή είχα ανοιχτή την πόρτα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, στην συνεχεία του έφτιαξα μια πατήθρα για να βγει προς τα έξω. Έκανε βόλτες μέσα έξω στην πατήθρα ώσπου τελικά έκανε την πρώτη του πτήση. Η αλήθεια είναι ότι χτύπησε 3-4 φορές στον τοίχο αριστερά και δεξιά χωρίς να πονέσει όσο πόνεσα εγώ που τον έβλεπα. Στην συνέχεια όμως πετούσε με προσοχή (τουλάχιστον στους τοίχους) και ανέβηκε στα πιο ψηλά σημεία που μπορούσε. (Τώρα είμαι και 100% σίγουρος ότι δεν έχει κομμένα τα πτερά του, αφού πετούσε και γύρο γύρο στο δωμάτιο μέχρι να προσγειωθεί στο τραπέζι ή στο καναπέ). Τελικά κατέληξε να εξερευνεί το κλουβί του από την πάνω πλευρά και γενικά το δωμάτιο όλο. Σαν πρώτη εμπειρία μπορώ να πω ότι περισσότερο φοβόμουν εγώ μην χτυπήσει ή γενικά μην συμβεί κάτι παρά ο Λινκ που θα έπρεπε να είναι τρομοκρατημένος. Για ένα πράγμα είμαι όμως σίγουρος. Ότι πλέον μπορεί να βγαίνει και να μπαίνει όποτε θέλει στο κλουβί χωρίς ο ένας να ενοχλεί τον άλλο. (Εκτός κι αν έρθει να μου κάνει γλύκες χα χα).

Το ότι μπήκε μόνος του μέσα και είναι ακόμη η πόρτα ανοιχτή για να βγει είναι καλό ή κακό; Παραμένει το ίδιο ζωηρός χωρίς να έχει αλλάξει κάτι πριν από την πρώτη του πτήση.

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Την πρώτη φορά που έβγαλα έξω τον Ερνέστο πήρε... Φόρα και κουτούλησε στον τοίχο (ελαφρά βέβαια, ασχετα αν εμένα μου φάνηκε σα, σύγκρουση με νταλίκα). Πήγε... "ντροπιασμένος" στο κλουβάκι του και τριγύρναγε για λίγο.
Αν δε δείχνει να πονάει προφανώς είναι όλα εντάξει. Μαθαίνει το νέο χώρο και είναι λογικό να είναι διστακτικός και αγχωμένος. Το καλύτερο θα είναι να τον βγάζεις (ή να του ανοίγεις για να βγει αυτός αν θέλει) για λίγο στην αρχή κάθε μέρα (και καλό θα ήταν και συγκεκριμένη ώρα ώστε να τη συνηθίσει) μέχρι να μάθετε και οι δύο να "ελέγχετε" τις κινήσεις σας :)
Φυσικά, κλειστές κουρτίνες, παράθυρα και όχι τζάμια που θα μπορούσε να κουτουλήσει χωρίς να καταλάβει ότι από εκεί... Δεν περνάμε ανάμεσα.
 
Back
Top