Οι σφηκες δεν προσφερουν τοσο σημαντικο εργο οσο οι μελισσες, θανατος στο θυτη με το κεντρι!Ως εχθρός στο μελίσσι σου, μπορείς να τις παλέψεις... στις υπόλοιπες διαδικασίες όμως δεν ξέρω αν πρέπει ή αν τελικά κάνουμε καλό?
Οι σφηκες δεν προσφερουν τοσο σημαντικο εργο οσο οι μελισσες, θανατος στο θυτη με το κεντρι!Ως εχθρός στο μελίσσι σου, μπορείς να τις παλέψεις... στις υπόλοιπες διαδικασίες όμως δεν ξέρω αν πρέπει ή αν τελικά κάνουμε καλό?
Το γνωρίζω... μια από τις πολλές πηγές κινδύνων για τις μέλισσες... Τις παλεύεται και δεν αντιλέγω. Θεωρούνται επιβλαβή και είναι...Γιάννηδες μια χαρά τα λέτε. Αλλά για τους μελισσοκόμους οι σφήκες είναι τεράστια πληγή και η μη αντιμετώπιση τους είναι καθαρά οικονομικά μεγάλη ζημιά. Ειδικά στα νησιά.
Πάντως τα μέτρα κατά τις προσέλκυσης σφηκών στη κλούβα θα τα λάβω :)
Γιάννηδες μια χαρά τα λέτε. Αλλά για τους μελισσοκόμους οι σφήκες είναι τεράστια πληγή και η μη αντιμετώπιση τους είναι καθαρά οικονομικά μεγάλη ζημιά. Ειδικά στα νησιά.
Πάντως τα μέτρα κατά τις προσέλκυσης σφηκών στη κλούβα θα τα λάβω :)
Ποτίστρες με μπίλιες;Δεν αναφερόμαστε στις μέλισσες αλλά στην κλούβα. Διαφορετικές περιπτώσεις. Τι μέτρα θα λάβεις, δώσε ένα παράδειγμα.
O.K. ενημέρωσέ μας με δυό (η περισσότερα :) λόγια...Όχι Νίκο. Δε λειτουργεί αυτό. Υπάρχει άλλη παγίδα με τη χρήση οικολογικών ουσιών (φερομόνες)
Νικόλα, όταν ξεκίνησες το έργο, ομολογώ οτι ήμουν πολύ επιφυλακτικός... Το θεωρούσα αρκετά δύσκολο, και σκεφτόμουνα μήπως στα μισά τα παρατήσεις... Ευτυχώς για όλους μας και πιό πολύ για σένα το πάλεψες και τελικά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει με το παραπάνω! Υπέροχη δουλειά, τέλειος χώρος. Μπράβο, μπράβο και άλλα 1000 ΜΠΡΑΒΟ!Σας χρωστάω μια φωτογραφία με τα ζεμπράκια να είναι ολόκληρα μέσα στο πήλινο και να κάνουν κανονικά μπάνιο. Μια υπέροχη στιγμή. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να τα βγάλω έτσι.
Στις φωτογραφίες βλέπουμε και μερικά από τα φυτά που έχω βάλει μέσα. Δύο από τις 3 φωλιές έχουν ήδη αυγά, που τα κλωσούν περισσότερο τα αρσενικά και λιγότερο τα θηλυκά, όσο κοντά κι αν πας στη φωλιά, δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψει τα αυγά το αρσενικό, έχω εντυπωσιαστεί.
ΥΓ: Έπιασα και ένα ζευγάρωμα αλλά είναι σοκιν στιγμή και δεν την ανέβασα PPP
Νίκο ουσιαστικά είμαι πολύ ''φρέσκος'' στο χώρο.. μόνο 2 χήνες έχω και μερικές κότες... αλλά από ότι ξέρω, με πάπιες ασχολείται οΝα είσαι καλά Γιάννη. Το μεράκι κάνει θαύματα. Βλέπω ασχολείσαι με χήνες, πάπιες κλπ. Έχω ένα αρσενικό madarine (η θηλυκή μου ψόφησε πριν κάποια χρόνια) και το λυπάμαι το καημένο. Ή πρέπει να του βρω ταίρι ή να το δώσω σε κάποιον που έχει ταίρι. Είναι πανέμορφο πουλί..
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας