Φροντίδα Η ζωή μέσα στη κλούβα!

Πάλι το έσκασε. Το ίδιο πουλί. Έχω κάνει άνω-κάτω τη κλούβα να βρω από που μπορεί να βγήκε. Δεν βρίσκω καμία τρύπα. Δε καταλαβαίνω πως το κάνει. Πφφφφφφ... Και δεν τον έχω πιάσει ακόμα.

Και δεν ξέρω, αν τελικά δεν το πιάσω, αν το θηλυκό θα αναθρέψει μόνο του τα μικρά ή θα τα παρατήσει

Αν δεν το φοβίσετε... Θα κινείται εκεί γύρο... Πολύ προσοχή.

Το έπιασα ξανά. Το έβαλα μέσα. Δε ξέρω όμως από που βγαίνει και φοβάμαι ότι αύριο θα το βρω πάλι έξω. Προσπάθησα να κλείσω όσα σημεία το σύρμα ήταν...χαλαρό ας πούμε. Αλλά κανένα από αυτό δε μουκανε στο μάτι ότι μπορεί να βγει. Πραγματικά δε ξέρω τι συμβαίνει..

Το έπιασα ξανά. Το έβαλα μέσα. Δε ξέρω όμως από που βγαίνει και φοβάμαι ότι αύριο θα το βρω πάλι έξω. Προσπάθησα να κλείσω όσα σημεία το σύρμα ήταν...χαλαρό ας πούμε. Αλλά κανένα από αυτό δε μουκανε στο μάτι ότι μπορεί να βγει. Πραγματικά δε ξέρω τι συμβαίνει..
Να τον βαφτίσουμε Κλάρενς σε ανάμνηση ενός από αυτούς που απέδρασαν από το Αλκατράζ...

ο πεταλούδας! Μέχει αγχώσει πάρα πολύ.. Έχει μάθει να βγαίνει από κάπου και το πρωί θα τον βρω πάλι έξω πιστεύω. Αλλά από που; έλεγξα όλη τη κλούβα σχολαστικά μαζί με 2 άτομα ακόμα. Τι να πω... Θα δούμε αύριο!

Τελικά σήμερα το πρωί τον βρήκα μέσα. Ή βαρέθηκε να δραπετεύει ή όντως μια από τις χαραμάδες που χτες έκλεισα τον χώραγε για να δραπετεύει..

Ολόκληρη κλούβα κι αυτός ο αθεόφοβος κοιτάζει να βγει έξω;

3η φορά δραπέτευσε. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ΠΩΣ. Έχω τσεκάρει τη κλούβα εγώ κι αλλα 5 άτομα 50 φορές. Από που φεύγει; και πάντα το ίδιο πουλί

Απο οροφη δεν παιζει ε; Εχεις εναν μικρο δραπετη στην κατοχη σου Νικο!

Τον έπιασα για 3η φορά αλλά ορκίζομαι ότι θα ξαναβγει κάποια στιγμή. Πραγματικά δεν έχω ιδέα πως το κάνει, έχω τσεκάρει τη κλούβα άπειρες φορές. και το απίστευτο είναι ότι ΜΟΝΟ αυτό το πουλί δραπετεύει. έχω μείνει άναυδος

Όσον αφορά στην πόρτα, σε τόσο μεγάλες κλούβες που μπαίνεις όλος μέσα άρα με τεράστια πόρτα, η συνήθης τακτική είναι να υπάρχει προθάλαμος 80 πλάτος 80 μήκος στο ύψος που σε βολεύει.. μιά είσοδος δηλαδή με ξεχωριστή πόρταπου θα κλείνεις μπαίνοντας και κατόπιν ανοίγεις την κύρια είσοδο της κλούβας, ουτως ώστε άν κάποιο πάει να φύγει, θα εγκλωβιστεί στον προθάλαμο...
Το πρόβλημα θα οξυνθεί πιστεύω όταν με τις αναπαραγωγές τα άτομα θα αυξηθούν πολύ.. αν δεν έχεις, πρέπει να τον φτιάξεις...
Οσο για τις τρύπες, μην κοιτάς ψηλά μόνο, δεν θυμάμαι τι διάσταση πλέγμα έχεις στο πάτωμα.. μήπως είναι φαρδύτερο και έχει υποχωρήσει το χώμα σε κάποιο σημείο και την κάνει;

υτά κι ελπίζω να μήν σου ξανασυμβεί αυτό που έπαθες... 😉

Δεν είναι θέμα πόρτας Γιάννη. Όταν θα μπω μέσα αυτόματα κλείνω τη πόρτα ως που να τελειώσω τη δουλειά μου. Γιαυτό και δεν έφτιαξα προθάλαμο. Από αλλού φεύγει σίγουρα. Είναι 6 πουλιά και φεύγει πάντα ένα συγκεκριμένο. Το σύρμα εκεί που ενώνει τη κάτω πλευρά με τις κάθετες πλευρές είναι διπλό. Ακριβώς για να μην υπάρχει θέμα όταν υποχωρεί η άμμος. Δε μπορώ να βρω λογική απάντηση στο πως βγαίνει... Πρέπει να το παρακολουθήσω αλλά δεν έχω τόσες ώρες στη διάθεση μου (του).

• Like
Αντιδράσεις: Nbah
Στη δεύτερη φωτογραφία το αριστερό ζεμπράκι είναι ο πεταλούδας! Ο δραπέτης μας...

Προσπάθησα να διαμορφώσω τα κλαδιά σαν φυσικά δέντρα...

Συνημμένα

• 1.webp
    1.webp
    21,4 KB · Προβολές: 115
  • 2.webp
    2.webp
    11,6 KB · Προβολές: 123
  • 3.webp
    3.webp
    9,3 KB · Προβολές: 167
  • 5.webp
    5.webp
    12,1 KB · Προβολές: 112
  • 6.webp
    6.webp
    15,5 KB · Προβολές: 112
  • 7.webp
    7.webp
    13,1 KB · Προβολές: 106
  • 8.webp
    8.webp
    9,7 KB · Προβολές: 111
  • 9.webp
    9.webp
    16,7 KB · Προβολές: 109
  • 10.webp
    10.webp
    14,3 KB · Προβολές: 110
  • 11.webp
    11.webp
    14,6 KB · Προβολές: 111
32646

Βλέπω σαν να έχει μεγάλο κενό στο σύρμα αριστερά της φωτογραφίας, Παίζει να φεύγει από εκεί ο Πεταλούδας;

3.webp

Εδώ αλλά μπορεί να είναι οφθαλμαπάτη :D

Ειναι οφθαλμαπατη, απλα ειναι ενα μικρο κοιλωμα στο πλεγμα, δεν πιστευω να χωραει κατι αλλο απο εκει μεσα εκτος απο μαμουνια..Αλλιως μιλαμε για νεο ειδος, το πουλι λαστιχο.

Back