Αναπαραγωγή Η κανάρα μου έφτιαξε φωλιά και θα γεννήσει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tzefri
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγω θα σου δωσω μια συμβουλη... Μην τα πολυενοχλεις με βιντεο, με φωτο, με με με... Τα καναρινια ειναι ευαισθητα σ αυτο το κομματι και η Πιπα μπορει να παρατησει τα αυγα και ειναι κριμα... Επισης μην μεταφερεις το κλουβι και μην το κουνας γιατι τα αυγουλακια ειναι πολυ ευαισθητα... Να τα παρατηρεις απο μακρια αλλα να μην τα ενοχλεις! Μια φορα την ημερα, νερακι και σπορακια και ολα καλα! Τωρα αυγοτροφη θα βαλεις 1-2 μερες πριν σκασει το πρωτο αυγο...

Πολυ ομορφο το ζευγαρακι σου να το χαιρεσαι και με το καλο να σου κανουν και απογονους αλλα δε χρειαζεται να τα ενοχλησεις με βιντεο και φωτο! Αστα στην ησυχια τους και ασε τη φυση να κανει το θαυμα της! Τωρα που ολα πηγαν καλα και εκανε μια χαρα τ αυγουλακια της(μπορει να σου κανει και αυριο αλλο ενα)το μονο που χρειαζεται ειναι υπομονη απο μερος σου! Τιποτα αλλο!

Συμφωνω απολυτα με αυτα που ειπε η Αλικη!
 
Καλημερα και ωραια..
με το 4ο παρεα!
 

Συνημμένα

  • IMG_20140105_110208.webp
    IMG_20140105_110208.webp
    19 KB · Προβολές: 68
Καλορίζικο και αυτό! Τώρα ή αύριο θα βρεις άλλο ένα τελευταίο αυγό ή έχει ήδη ολοκληρώσει την γέννα των αυγών. Για οποιεσδήποτε εξελίξεις, γράψε μας! Σε περιμένουμε!
 
  • Like
Αντιδράσεις: tzefri
Ρε παδια η πιπα κλωσσαει και ζηταει ακομα και ο πιπις της το δινει αβερτα!
Δεν χορτασαν ακομα; 😀
 
Καλημέρα! Χα χα έρωτας είναι αυτός :) Αν δεις ωστόσο ότι δεν θα την αφήνει να κλωσήσει μήπως θα πρέπει στην συνέχεια να το απομακρύνεις. Περίμενε να σου πει και κάποιος που γνωρίζει από αναπαραγωγή καναρινιών. Άντε με το καλό να δεις πουλάκια :)
 
Οχι οχι κλωσσαει κανονικα.
Καθε πεντε ταισματα στη φωλια πεφτει κι ενας γραβαλος εξω απο αυτην. Αυτη ζηταει κι ο πιπις της το κανει με λυσσα
 
😀! Α, τα άτιμα! Είναι τόσο δεμένα μεταξύ τους! Αν όμως συνεχιστεί αυτό, θα πρέπει να τα χωρίσεις. Αν και η κανάρα ξέρει πολύ καλά πότε θα δέχεται επαφές με το αρσενικό! Οπότε παρατήρησε τα και πες μας!
 
  • Like
Αντιδράσεις: tzefri
Δεν το θεωρω κακο που ζευγαρωνουν! ισα-ισα που ειναι καλο γιατι οσο ζευγαρωνει η θηλυκια κραταει σπερμα και ετσι η δευτερη γεννα μπορει να εχει αυγα ενσπορα! Θα τον χωρισεις μονο αμα δεις οτι ειναι επιθετικος απεναντι στην πιπα ή στα αυγα! Πολλα αρσενικα επειδη θελουν να ζευγαρωνουν συνεχεια μπορει να φανε τα αυγα! Γι αυτο το λογο κοβουμε την αυγοτροφη, για να ξεπυρωσει λιγο το αρσενικο... Αυτο που χρειαζεται τωρα ειναι παρατηρηση απο μακρυα! Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος ανησυχιας! Ολα καλα βαινουν! Απο την αλλη μερια αμα απομακρυνεις τον αρσενικο και το ζευγαρι ειναι δεμενο(οπως το δικο σου) τοτε η καναρα μπορει να τα παρατησει τα αυγα! Παρατηρεις και μας τα λες και τα συζηταμε 😉

Με το καλο και το 4ο αυγουλακι σας! Επειδη τα εχεις σε εσωτερικο χωρο με υψηλη θερμοκρασια υπαρχει φοβος να αποκτησουν ψειρες που σε περιοδο αναπαραγωγης ειναι ο,τι χειροτερο! Εχω καιε και εχω χασει και μωρο απο ψειρες γι αυτο βαλε λιγη ψειροσκονη στη φωλια! Εγω βαζω την Raff και ειναι πολυ καλη! Βαλε και στον πατο του κλουβιου για καλο και για κακο!
 
Θα δω για την σκονη, γιατι δεν εχω φραγκα τωρα. Ενας φιλος πηγε για σουπιες και μου εφερε μερικες σημερα
Να βαλω το κοκκαλο η θα την τρομαξω;
 
Δεν το θεωρω κακο που ζευγαρωνουν! ισα-ισα που ειναι καλο γιατι οσο ζευγαρωνει η θηλυκια κραταει σπερμα και ετσι η δευτερη γεννα μπορει να εχει αυγα ενσπορα!
Δεν ισχύει αυτό. Το σπέρμα ζει μόνο για μερικές μέρες μέσα στο θηλυκό.
Γι αυτο το λογο κοβουμε την αυγοτροφη, για να ξεπυρωσει λιγο το αρσενικο...
Ο λόγος που σταματούμε την αυγοτροφή κατά την επώαση είναι επειδή δεν χρειάζεται. Αυτή την περίοδο και οι ενεργειακές αλλά και οι διατροφικές ανάγκες των πουλιών είναι μικρές και είναι μια ευκαιρία να φέρουμε σε ισορροπία τη διατροφή τους.
 
Βασικα το κοκκαλο να το βαλω η θα τρομαξει ρε παιδια;
Η να το σκαλωσω στα καγκελα;
 
να το σκαλωσεις στα καγκελα αλλα απο μεσα μερια, αν τρομαξει; θα ορμισει για να φαει οχι και θα τρομαξει!
 
Το βαλα, αλλα δε τοβαλα καλα.
 
Θα γραψω κατι ισως παρεξηγησιμο!
Χρονομετρησα 3 φορες την πιπα ποσα λεπτα κανει εκτος φωλιας, ετσι απο περιεργια!
Μια φορα 2:32 και 2 φορες 2:24 ΑΚΡΙΒΩΣ ομως φιλοι μου.
 
Δεν ισχύει αυτό. Το σπέρμα ζει μόνο για μερικές μέρες μέσα στο θηλυκό.

Ουπς! Συγγνωμη! Δεν το ηξερα! Βασικα ειχα διαβασει πιο παλια αυτο το θεμα: Συχνότητα " Συνεύρεσης" και αντιστοιχία σε ένσπορα! που λεει οτι οι καναρες αποθηκευουν το σπερμα ακομη και για πανω απο 10 μερες και ειχα μεινει εκει!

Ο λόγος που σταματούμε την αυγοτροφή κατά την επώαση είναι επειδή δεν χρειάζεται. Αυτή την περίοδο και οι ενεργειακές αλλά και οι διατροφικές ανάγκες των πουλιών είναι μικρές και είναι μια ευκαιρία να φέρουμε σε ισορροπία τη διατροφή τους.

Και παλι συγγνωμη! Ναι τωρα που το λες θυμηθηκα οτι η καναρα καθεται στη φωλια οποτε αν τρωει και αυγοτροφη θα παχυνει κατι το οποιο δε θελουμε!

Θα γραψω κατι ισως παρεξηγησιμο!
Χρονομετρησα 3 φορες την πιπα ποσα λεπτα κανει εκτος φωλιας, ετσι απο περιεργια!
Μια φορα 2:32 και 2 φορες 2:24 ΑΚΡΙΒΩΣ ομως φιλοι μου.

Καθολου παρεξηγησιμο φιλη Αρτεμη! Κι γω στηις αναπαραγωγες καθομαι με τις ωρες και τα παρατηρω! Μπανηστηρι κανονικο! 😛 Μια χαρα μανα φαινεται η πιπα σου! Να τη χαιρεσαι! Και οσο περναει ο καιρος τοσο πιο αραια θα βγαινει απο την φωλια! Και αν παρατηρησεις οι κουτσουλιες της ειναι πολυ μεγαλες γιατι κρατιεται το καημενο! Εγω καθε φορα ανησυχω μηπως δεν τρωνε τα κοριτσακια μ γιατι οποτε πηγαινω ειναι στην φωλια λες και ειναι βιδωμενες! 😛 Ο πιπις την ταιζει καθολου;

Γινομαι κουραστικη το ξερω αλλα ελπιζω να την παρατηρησες και να τη χρονομετρησες απο μακρυα... 😛 Οταν παμε κοντα πολλες φορες σηκωνονται γιατι φοβουνται! 😉
 
το σουπιοκόκκαλο θέλει βράσιμο και στέγνωμα πριν της το δώσεις. Μια χαρά πάνε άντε να δούμε πουλάκια με το καλό!
 
  • Like
Αντιδράσεις: tzefri
Φχαριστω πολυ για τις συμβουλες!
Υγ.
Ρε παιδια αντρας ειμαι και με λενε Αρτεμη.
Ειμαστε στα 2 μευρα αποσταση διοτι τα εχβ στο υπνοδωματιο. Δεν εχει τρομαξει ποτε 5 μερρς τωρα. Αυτη την ωρα που γραφω αυτη τιτιβιζει ο πιπις την βατευει σηκωνετε,τρωει, παει παλι πισω στξ φωλια και ο πιπις την ταιζει.19:54 η ωρα.
 
Χα χα και το φαντάστηκα για το θηλυκό κάνει Άρτεμις αλλά λέω άσε θα φανεί χα χα να σαι καλά :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: tzefri
Back
Top