Γενικά Η οικογένεια των καναρινιών μου

Σε τι χώρο βρίσκονται στεγασμένα τα πουλιά Γιώργο; Γενικά έχε στο νου σου, ακραίες θερμοκρασίες και ρεύματα αέρα θα πρέπει να αποφεύγονται. Σε εξωτερικούς χώρους όταν διαβιώνουν καναρίνια, συχνά κατά το θερινό εξάμηνο βάζουμε προστασία από τα κουνούπια καθώς αυτά είναι φορείς του Ιού της Ευλογιάς, π.χ. ένα τούλι, κουνουπιέρα, σίτα.
Επίσης, είναι δύο τα καναρίνια; Αρσενικό και θηλυκό;
Ποιο το μήκος του κλουβιού;
Το κλουβί περιέχει πάρα πολλές πατήθρες, όχι σωστά τοποθετημένες...πιστεύω ότι τα άλλα μέλη θα σου πουν τις καλύτερες θέσεις, αλλά αυτό εξαρτάται και από το μήκος του κλουβιού. Επίσης κάποιες πατήθρες είναι στραμμένες γύρω από τον άξονά τους, όπως οι δύο κίτρινες πάνω στην πρώτη φωτογραφία, το οποίο χρειάζεται διόρθωση.
 
με πρόλαβες γιατι μολις θα εγραφα σχετικα με καποια απο τα θέματα που με προβληματιζουν.
αρχικα θέλω να αναφερω οτι τα καναρίνια τα εχω βαλει απο κατω απο το σπίτι μου το οποίο ειναι σαν πυλωτη.που σημενει οτι οντως ρευματιζει απο αεράκι.τον χειμωνα ομως δεν ειναι ιδανικο
στο σπίτι εχω τρια μπαλκονια αλλα φοβόμουν για τις καρακαξες και τα ξεφτέρια που υπάρχουν γενικότερα στη περιοχή.
θα ανεβαζω φωτογραφίες και δεχομαι ολες τις συμβουλές σας με μεγάλη εκτίμηση.
ευχαριστώ
 
οχι στο μονο κλουβι ειναι ο πατέρας.
στο διπλο ειναι η μητέρα με το μικρο της.το οποίο δεν γνωριζω φύλλοIMG_20200811_092822_compress47.webp
[automerge]1597127849[/automerge]
σε οτι αφορά τα ξυλακια ποτ πατάνε πως πρεπει να τα βαλω;
στο διπλο μεγαλο κλουβακι εχω βαλει χαμηλα καποια γιατι το μικρο εχει ενα θεμα στο πόδι του το ενα και δεν μπορούσε να ανέβει.συνεπως σκεφτηκα μηπως το βοηθουσε αυτη η κινηση να εξοικειωθεί.
 
Το κλουβί με τον αρσενικό πρέπει να αλλάξει, βασικά να πεταχτεί, καθώς υπάρχουν πολλές σκουριές. Προσπάθησε να τον βάλεις σε μια ζευγαρώστρα, αλλά και πάνω σε αυτό το ζήτημα θα έλεγα ότι οι 60ρες κινέζικες είναι φτηνές, κάνουν τη δουλειά τους και καθαρίζονται εύκολα καθώς έχουν αποσπώμενη συρόμενη σχάρα και πάτο.
Στον πάτο των κλουβιών καλύτερα να στρώνεις λευκό χαρτί κουζίνας. Υπάρχουν και άλλα υλικά όπως ζεόλιθος που δεν χρειάζονται αλλαγή τόσο συχνά.
Οι ποτίστρες που έχεις (κάποιες από αυτές) φαίνονται βρώμικες... Αυτό που βλέπω είναι μια καφέ άλω λίγο πιο πάνω από το πράσινο κάτω τμήμα. Χρειάζονται λοιπόν καθημερινά διεξοδικό καθάρισμα με ψήκτρα (όπως αυτές που καθαρίζουν τα μπιμπερό των μωρών) ή αλλαγή. Αν κάνεις αλλαγή, προτίμησε ποτίστρες κενού αέρος, βρομίζουν πολύ δυσκολότερα και δεν επιτρέπουν λόγω κατασκευής στα πουλιά να κάνουν μπάνιο με αυτές, οπότε να λερώσουν το νερό ή να το καταναλώσουν. Επίσης το κάθε κλουβί έχει ανάγκη από μία ποτίστρα και όχι από περισσότερες.
Οι θέσεις των κλουβιών δεν είναι σωστές. Καλό θα ήταν να εφάπτεται η μία τους πλευρά σε τοίχο. Το πρόβλημα είναι ότι βλέπω τούβλα στα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να αποικίσουν ψείρες ή άλλα παράσιτα. Γενικά για τον χώρο που έχεις τα κλουβιά, διαφωνώ. Υπάρχουν είπες τρία μπαλκόνια...υπάρχει θέση σε κάποιο από αυτά σε τοίχο να μπουν τα κλουβιά και να μην βρίσκονται σε ρεύματα αέρος αλλά ούτε να τα χτυπούν οι ηλιακές ακτίνες απευθείας; Αν ναι, προτίμησε αυτές τις θέσεις. Για προστασία από κουνούπια θα βάλεις τούλι και για προστασία από ιπτάμενα και μη αρπακτικά θα φτιάξεις πλέγμα ή θα αγοράσεις το ανάλογο προς τις διαστάσεις των κλουβιών προστατευτικό.
Οι πατήθρες συνήθως μπαίνουν ως εξής: μία πάνω και μία κάτω κοντά στα πλαϊνά κάγκελα του κλουβιού, όχι όμως τόσο κοντά ώστε κατά τη στροφή του καναρινιού να χτυπά η ουρά του πάνω στο κάγκελο. Ενίοτε (διαφωνώ ο ίδιος ) χρησιμοποιείται η διάταξη ανάποδου τριγώνου (η κορυφή προς τα κάτω δλδ) που απαρτίζεται από τρεις πατήθρες, δύο πάνω ψηλά και μία κάτω στο κέντρο χαμηλά. Όπως όμως και νά χει το ζήτημα, οι πατήθρες δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ σε θέσεις στις οποίες αν το πουλί καθώς στέκει σε αυτές κουτσουλήσει, να λερωθεί μια άλλη πατήθρα ή ακόμα και το κλαράκι της ταΐστρας. Η κούνια δεν χρειάζεται, εμποδίζει μάλιστα στα πουλιά να ανοίξουν τα φτερά τους και τους στερεί ζωτικό χώρο.
Το πουλάκι τι πρόβλημα έχει με το πόδι του;
 
ευχαριστώ για τις συμβουλές
τι ειναι η ζευγαρωστρα;
ποιες ειναι οι 60αρες κινεζικες;
ποιες ειναι οι ποτιστρες κενου αερα;
[automerge]1597136456[/automerge]
τωρα είναι καλύτερα η διάταξη των πατηστρων;
επισης αφαίρεσα τις αλλες δυο ποτιστρες.κρατησα μονο την μια την μεγάληJPEG_20200811_115850_compress16.webp
 
τι ειναι η ζευγαρωστρα;
ποιες ειναι οι 60αρες κινεζικες;
Αυτό https://community.petbirds.gr/media/Ζευγαρώστρα-Καναρινιών-60cm.21628/

ποιες ειναι οι ποτιστρες κενου αερα;
Αυτές https://community.petbirds.gr/media/Ποτίστρες-υποπίεσης-κενού-αέρος.22231/

τωρα είναι καλύτερα η διάταξη των πατηστρων;
Είναι πάρα πολλές. Χρειάζεσαι τρεις. Δες εδώ (για μεσαίου μεγέθους κλουβιά) https://community.petbirds.gr/threads/Πως-να-τοποθετήσετε-τις-πατήθρες-στο-κλουβί.430/
 
@pikos apikos Να τα χαιρεσαι ειναι κουκλια! Λοιπον...την καφε την ασπρη και 1 κιτρινη πατηθρα τις βγαζεις και την ποτιστρα βαλτην πανω απο ενα κλαδακι κιτρινο που εχεις!βαλε 2 ποτιστρες εφοσον παρεις νεο κλουβι με χωρισμα! Οσο για το παιδακι τους βαλτο σε αλλο κλουβι γιατι μην πυρωσει η καναρα και αρχισει και το μαδαει και να λεει μ' αγαπα δεν μ' αγαπα 🤣 το μικρουλι τι προβλημα εχει με το ποδαρακι του;βγαλτο μια φωτογραφια κοντινη! Συνεχεια κατω ειναι στο κλουβι;και εξοπλισου με προστασια των κλουβιων οπωσδηποτε! Να τα χαιρεσαι και παλι και για οποιαδηποτε αλλη απορια εδω ειμαστε ολοι!
 
Τελευταία επεξεργασία:
την καφε και την ασπρη τις εβαλα με το σκεπτικο μηπως βοηθηθει το μικρο που εχει θέμα με το ποδι του και δεν μπορουσε να ανεβει στα πιο ψηλα.
το θέμα που εχει ειναι στο ενα ποδαράκι.ειναι σαν να ειναι λιγο σπσμενο κατω στα δάχτυλα χαμηλα.θα βγαλω φωτογραφίες σε λίγο να σας δηξω
[automerge]1597143400[/automerge]
ποια απο τις κίτρινες πρεπει να βγαλω; επίσης δεν εχω καταλαβει γιατι πρέπει να αλαχθεί το κλουβί με αλλο ίδιο με αυτο.και αυτό ζευγαρωστρα ειναι και εχει και χωρισμα αν χρειαστεί.συγνωμη αν μου διεφυγε στα προηγουμενα ποστ μου να το αναφερω
 
επίσης δεν εχω καταλαβει γιατι πρέπει να αλαχθεί το κλουβί με αλλο ίδιο με αυτο.και αυτό ζευγαρωστρα ειναι και εχει και χωρισμα αν χρειαστεί.συγνωμη αν μου διεφυγε στα προηγουμενα ποστ μου να το αναφερω
(Γράψε αν θέλεις το μικρό σου όνομα στο προφίλ σου να το βλέπουμε)
Το κλουβί του αρσενικού σου πρότεινα να αλλάξεις διότι έχει σκουριές και μάλιστα να το αλλάξεις με 60ρα ζευγαρώστρα. Τώρα όσον αφορά αυτήν που έχεις ήδη με τη μητέρα και το μικρό, φυσικά και δεν προτείνω να την αλλάξεις. Παρόλα αυτά, σου πρότεινα κινέζικες διότι έχουν (νομίζω μάλλον το ανέφερα και αυτό) συρόμενη σχάρα και πάτο και όχι αποσπώμενο όπως αυτή που ήδη έχεις. Συγκεκριμένα το ταψί και η σχάρα αν είναι συρόμενα μπαίνουν και βγαίνουν εύκολα και έτσι είναι πολύ εύκολο να πλυθούν χωρίς να μετακινηθεί το κλουβί καθόλου ή να μπει χέρι μέσα στο κλουβί.
 
@ianos συγνώμη για την επέμβαση αλλά παρατήρησα ότι και η ζευγαρωστρα είναι σκουριασμένη σε κάποια σημεία δεν θα χειροτερέψει με τα πλυσίματα. Φαίνεται στην φωτογραφία 4.
[automerge]1597146700[/automerge]
@pikos apikos Να τα χαίρεσαι είναι κουκλάκια! Το σουπιοκοκκαλο νομίζω είναι σε σημείο που δεν το φτάνουν. Υπάρχουν στα pet shop στηρίγματα για σουπιοκοκκαλο, είναι σημαντικό να το έχουν πάντα διαθέσιμο. Επίσης θα χρειαστείς μανταλάκι για λαχανικά και δυο Τροφοθήκες μια για το γκριτ που είναι απαραίτητο και μια για αβγό η αβγοτροφη. Όλα αυτά δεν πρέπει να είναι χύμα! Να είναι πάντα γερά! 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία:
εχω ηδη ξεκινησει και γραφω οσα μου προτεινετε για αλαγη και αγορά.
θα αλαξω και τα κλουβιά αλλα θα ηθελα να το ψάξω πρώτα να παρω καλα κλουβια.
η σκουριά σε τι μπορεί να κανει ζημια;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@pikos apikos βγαλε αυτες που ειναι πανω απο τις ταΐστρες και την μεσαια βαλτην αναμεσα στις ταΐστρες! Δηλαδη να βλεπεις ενα αναποδο Λ δηλαδη ετσι V τα υπολοιπα οπως σου ειπαν τα παιδια δηλαδη κλουβι αυγοθηκες ποτιστρες σουπιοκοκκαλο μανταλακια για λαχανικα! Περιμενουμε να ανοιξεις νεο θεμα να δουμε το ποδαρακι του μικρου καναρινιου!
 
εν τω μεταξυ ψαχνω στα διάφορα σαιτ για κλουβί κια βλεπω ότι υπάρχουν πολλών ειδών και ασπρα αλλα και νικελ.
δεν καταλαβαίνω ομως πιο ειναι αυτο που προαναφερε ο φιλος που ειναι κινεζικο και εχει συρταρωτη τη σκάφη.
γενικότερα μήπως μπορείτε με κάποιο λινκ να με βοηθησετε;
 
επίσης βλεπω αυγοθηκες απλες και αυγοθηκες με καπακι.και κατι πατηθρες που βλέπω αλλες ειναι απο ξυλο αλλες ειναι ασβεστίου. Αλλες ειναι παχους 8 και αλλες 10 χιλιοστών.
τι να κανω;
και δεν μπορω να βρω και τις ποτίστρες που μου συνηστα ο φίλος κενου αέρα.
ευχαριστώ και παλι για τη βοήθεια σας
[automerge]1597169327[/automerge]
εδω ειναι μια φωτογραφία που εβγαλα με το πρόβλημα στο ποδαρακι του μικρου.δεν ξερω κατα πόσο σας βοηθησα.IMG_20200811_191435_compress25.webp
[automerge]1597169575[/automerge]
το κλούβακι ύστερα απο τις συμβουλές σας.

IMG_20200811_191500_compress64.webp
 

Συνημμένα

  • IMG_20200811_191500_compress64.webp
    IMG_20200811_191500_compress64.webp
    348,1 KB · Προβολές: 18
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top