Γενικά Θέλω να δοκιμάσω να πιάσω το καναρίνι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofia18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sofia18

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2022
Μηνύματα
83
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα, το καναρίνι μου το έχω 1 μίνα και δεν το έχω ακουμπήσει πότε ( δηλαδή να το πιάσω). Θέλω να δοκιμάσω να το πιάσω με τα χέρια μου αλλά δεν ξέρω πως θα αντιδράσει και αν του κάνει καλό όλο αυτό. Τι γνώμη έχετε?
 
@sofia18 Γιατί να το κάνετε αυτό? Δεν είναι σκύλος. Θέλει εκπαίδευση για να έρχεται ένα πουλάκι στο χέρι και ποτέ δεν το πιάνουμε, εκτός κι αν έχει ιατρικό θέμα. Θα τρομάξει πάρα πολυ.
 
Σοφία να μην το φοβάσαι . Ο φόβος θα γεννήσει πανικό κλπ κλπ . Κατ΄ αρχήν τα φιλαράκια μας πρέπει να μας συνηθίσουν . Να του μιλάς σιγά , να ¨βγαίνει¨ αυτή η αγάπη που γράφεις για εκείνο . Θα το καταλάβει και όλα θα πάνε καλά . Δεν πιάνουμε τα φιλαράκια μας για πλάκα , δεν είναι παπαγαλάκια που να το δέχονται . Όταν θες να το εξετάσεις για κάποιο λόγο ,(δείχνει κακοδιάθετο ) , κατεβάζεις το κλουβάκι , βγάζεις τις πατήθρες και με λίγο χαμηλό φως το πιάνεις . Η πρώτη φορά θα σου δείξει κατά πόσο το ενοχλεί και σε ποιο
βαθμό . Πρόσεξε μερικά κάνουν τα πεθαμένα ... μην την πατήσεις και τρελαθείς . Εάν σου συμβεί επιστροφή στο κλουβί και θα συνέλθει . Θέλει σιγανές και αποφασιστικές κινήσεις , καλή αρχή .
 
@Nausicaa επειδή θέλω να το χαϊδέψω αλλά εφόσον θα τρομάξει πάρα πολύ δεν θα το κάνω. Ρώτησα γιατί δεν ξέρω πολλά πράγματα για τα καναρινια και ήθελα να σιγουρευτώ. Ευχαριστώ.
[automerge]1647693180[/automerge]
@gianniskilkis οχι πάλι καλά δεν τον βλέπω κακοδιαθετο απλα θέλω να τον χαϊδέψω λίγο. Αλλά επειδή θα τρομάξει όπως μου είπαν δεν θα το κάνω. Ευχαριστώ πολύ πάντως για την γνώμη. 🙂
 
@sofia18 Ούτε κι εγώ ξέρω από καναρίνια, μπάτζι (παπαγαλάκια) έχω, αλλά κάποια πράγματα είναι ίδια, αφού είναι μικρά πτηνά που αποτελούν θηράματα στην φύση. Το χάδι είναι το τελευταίο βήμα στην εκπαίδευση και το ημέρωμα πτηνών, και επίσης υπάρχουν πτηνά που απλώς δεν τους αρέσει, όπως και στους ανθρώπους. Εφόσον θέλετε να αναπτύξετε σχέση με το καναρίνι σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε πολύ αργά. Καθίστε κοντά του, μιλήστε του, δώστε του λιχουδιές για να συνηθίσει το χέρι σας στο κλουβί. Μπορεί να θέλει να καθίσει στο χέρι σας, μπορεί όχι. Το βασικό είναι να μην το πιέσετε να κάνει πράγμτα που δεν θέλει, γιατί θα το βιώσει ως απειλή. Ομοίως, το να το πιάσουμε σαν λεμόνι για στύψιμο είναι μόνο λύση ανάγκης για άρρωστα πουλάκια που χρειάζεται να πάρουν φαρμακο από το στόμα.
 
Εάν θέλεις μόνο να το χαϊδέψεις ισχύει εκείνο που σου είπε η Ναυσικά . Εάν επιμείνεις όμως στην επιθυμία σου , σιγά σιγά να του κόβεις τα μπινελίκια σε μικρές ροδελίτσες και να τα βάλεις με το χέρι σου μέσα από το κάγκελο , Θα περιμένεις λίγο ήρεμα και εφόσον έλθει να δοκιμάσει όλα καλά , εάν δεν έλθει μετά θα το βάζεις στο κουρουπάκι . Θα καταλάβει με τον καιρό πως πρόκειται για κάτι καλό και θα σε κατευθύνει .
 
Θέλω να δοκιμάσω να το πιάσω με τα χέρια μου αλλά δεν ξέρω πως θα αντιδράσει και αν του κάνει καλό όλο αυτό. Τι γνώμη έχετε?
επειδή θέλω να το χαϊδέψω
Τα καναρίνια δεν είναι καθόλου δεκτικά στα πιασίματα.
Ανάλογα με τον χαρακτήρα τους, άλλα φοβούνται περισσότερο και άλλα λιγότερο, το πόσο φοβάται το δικό σου θα το καταλάβεις από την συμπεριφορά του όταν π.χ. τοποθετείς μια μπανιέρα μέσα στο κλουβί, αν κάθεται ήσυχο σε ένα σημείο δεν φοβάται πολύ, αν πεταρίζει δεξιά αριστερά φοβάται.
Αυτό που έχω διαπιστώσει με ''φοβιτσιάρη'' κάναρο είναι ότι με την καθημερινή επαφή έχει σταματήσει να φοβάται και είναι ήρεμος όταν βάζω κάτι μέσα στο κλουβί.
Αν αφιερώσεις αρκετό χρόνο και κεράσματα όπως είπαν τα παιδιά μπορεί να καταφέρεις να έχετε μια πιο ιδιαίτερη σχέση.
 
Back
Top