Γενικά Θα ήθελα την βοήθειά σας για να επιλέξω παπαγάλο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fiji15
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λοιπόν, μένω σε διαμέρισμα με την κοπέλα μου, τον σκύλο και την γάτα μας και σκεφτόμαστε ποιος παπαγάλος θα μας ταιριάζει! Εγώ είχα παλιότερα ζεμπράκια, καναρίνια, budgies, lovebirds και cockatiels οπότε έχω κάποιες γνώσεις πάνω στο θέμα επίσης να αναφέρω ότι ο σκύλος με την γάτα τα πάνε τέλεια και έχουν γενικότερα πολύ καλό χαρακτήρα!
Σκεφτόμασταν να πάμε σε ringneck λόγω ομιλίας, συμπεριφοράς αλλά έχω διαβάσει κι ότι είναι δύσκολοι χαρακτήρες, οι απόψεις διίστανται δηλαδή γι’αυτο θέλω την βοήθεια σας, επίσης σκεφτόμαστε μονκ αλλά κι οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα μας ταιριάζει.. Περιμενω τις συμβουλές σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλό θα ήταν πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά να διαβάσετε κάποια άρθρα!

Φυσικά είναι και άλλα ξεκινά με αυτά!!

Καλό θα ήταν πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά να διαβάσετε κάποια άρθρα!

Φυσικά είναι και άλλα ξεκινά με αυτά!!
Το τρίτο άρθρο αρκετά βοηθητικό όντως, αλλά τα υπόλοιπα τα γνωρίζω, ανέφερα παραπάνω πως είχα αρκετά είδη οπότε έχω βασικές γνώσεις++ , ευχαριστώ πάντως για το χρήσιμο άρθρο!!

Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Θα ήθελα να σου προτείνω να μην πάρεις κάποιο πουλί στο σπίτι, κυρίως για τον κίνδυνο που θα διατρέχει από τη γάτα. Δεν έχει τόση σημασία κατά τη γνώμη μου ο καλός χαρακτήρας της γάτας σου κι αυτό γιατί παραμένει γάτα με ένστικτα κυνηγού. Και το κακό δεν αργεί να συμβεί. Επίσης είναι κρίμα και για το πουλάκι να ζει με τον φόβο και για εσάς να πρέπει να είστε συνεχώς alert ώστε να μην παραμείνουν πουλί και γάτα χωρίς επιτήρηση στον ίδιο χώρο.

Αν πρόκειται το πουλάκι να είναι στον ίδιο χώρο με την γάτα, συμφωνώ με @ianos . Κ όσο να ορκίζεσαι για το καλό χαρακτήρα της γάτας, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει ακόμα κ μόνο για παιχνίδι. Αλλά ακόμα κ στην απίθανη περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με μια ηλικιωμένη γατούλα (που κ τότε δεν είναι σίγουρο, το ένστικτο είναι ισχυρό), άντε εξήγησε το στο άμοιρο το πουλάκι ότι το αρπακτικό που βλέπεις, δεν θα σου κάνει κακό. Άρα η μόνη λύση είναι να τα έχεις σε διαφορετικούς χώρους που δεν θα έχουν ελεύθερη επικοινωνία μεταξύ τους.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Θα ήθελα να σου προτείνω να μην πάρεις κάποιο πουλί στο σπίτι, κυρίως για τον κίνδυνο που θα διατρέχει από τη γάτα. Δεν έχει τόση σημασία κατά τη γνώμη μου ο καλός χαρακτήρας της γάτας σου κι αυτό γιατί παραμένει γάτα με ένστικτα κυνηγού. Και το κακό δεν αργεί να συμβεί. Επίσης είναι κρίμα και για το πουλάκι να ζει με τον φόβο και για εσάς να πρέπει να είστε συνεχώς alert ώστε να μην παραμείνουν πουλί και γάτα χωρίς επιτήρηση στον ίδιο χώρο.
Καλησπέρα, καλώς σας βρήκα
Προφανώς και θα υπάρξει καραντίνα, θα είναι σε διαφορετικά δωμάτια (όπως ακριβώς φέραμε την γάτα στον σκύλο) και μπορεί να μην συνυπάρξουν και ποτε στον ίδιο χώρο αν κριθεί αναγκαίο! Επίσης η γάτα μας δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο, είναι στειρωμένη, χορτάτη, ασχολούμαστε μαζί της, μας αφήνει να την κάνουμε μπάνιο πράγμα σπάνιο για το είδος της, έχει πάντα κομμένα νύχια και ζει μόνο εντός σπιτιού οπότε τα ένστικτα κυνηγού ναι μεν δεν παύουν να υπάρχουν, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες είναι μηδαμινά! Δεν θα άφηνα ποτέ στον ίδιο χώρο ένα πτηνό που θα είναι μόνιμα στρεσαρισμένο βλέποντας συνέχεια έναν θηρευτή γύρω του κι ούτε μια γάτα μόνιμα τσατισμένη που δεν μπορεί να πιάσει το θήραμά της, αλλά όταν μιλάμε πλέον για κατοικίδια ζώα κι όχι άγρια έχουμε επέμβει τόσο στην ζωή τους καλώς ή κακώς, που δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται φίλοι, ζώα που στην φύση είναι εχθροί, παίζοντας μεγάλο ρόλο οι χαρακτήρες! Λαμβάνοντας λοιπόν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μπει στην οικογένεια ο φτερωτός μας φίλος κι έπειτα από πολύ ψάξιμο νομίζω πως έχουμε καταλήξει σε ringneck! Παρόλα αυτά περιμένουμε να είναι έτοιμα όλων των ειδών τα μικρά δεινοσαυράκια οπότε έχουμε 1+ μήνα για την τελική απόφαση απ’ότι μας είπε ο εκτροφέας. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις ανυσηχίες σας!! Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω σε περίπτωση που αποφασίσω να πάρω μη εξημερωμένους παπαγάλους πχ ένα ζευγάρι lovebirds ή budgies, είναι εφικτό να ζουν σε δωμάτιο χωρίς ηλιακό φως;

• Like
Αντιδράσεις: jk1980
Όχι, κανένα πουλί δεν πρέπει να ζει σε δωμάτιο χωρίς ηλιακό φως. Έχω την αίσθηση ότι μπορεί και να υπάρχουν λάμπες που να προσομοιάζουν προς το ηλιακό φως, αλλά μην το κάνετε...το φυσικό φως είναι απαραίτητο, πιο απαραίτητο ακόμα κι από την ελευθερία από την οποία τα στερούμε.
Παρεμπιπτόντως κι εγώ είχα έναν γατούλη από 45 ημερών έως 16,5 περίπου ετών. Καλοταΐσμένος, ζούσε αποκλειστικά μέσα στο διαμέρισμα, κοιμόταν μαζί μου, έκανε ειδικά vocalizations και ήξερα τι ζητούσε, καθόταν στην μπανιέρα μία φορά την εβδομάδα και τον έπλενα - δεν ήθελε, διαμαρτυρόταν, αλλά είχε μάθει να μην κουνιέται σε ένα συγκεκριμένο σήμα που του έκανα, ναι, με κομμένα νύχια... επίσης αγαπούσα το καναρίνι μου, πολύ μάλιστα και επιπρόσθετα δεν άκουγα τους γονείς μου (έφηβος ήμουν) που μου έλεγαν ότι δεν γίνεται να έχω γάτα και καναρίνι στο ίδιο σπίτι....απαντούσα ότι το καναρίνι είναι τόσο ψηλά, κοντά στο ταβάνι του σπιτιού, αδύνατο να είναι προσπελάσιμο από τη γάτα, η γάτα δεν πετούσε άλλωστε, ήταν ήμερη, σχεδόν σαν άνθρωπος. Ποτέ μου όμως δεν θεώρησα ότι ο γατούλης μου έχει απωλέσει τα ένστικτά του - γατομανής γαρ. Όπως καταλαβαίνεις, το κακό άργησε να γίνει, αλλά έγινε. Ο πατέρας μου απλά πήγε να απαντήσει στο κουδούνι του σπιτιού και άφησε τον γάτο στο ίδιο δωμάτιο με το καναρίνι. Ο γάτος δεν πετούσε, αλλά ...πέταξε. Το καναρίνι δεν πληγώθηκε μα πέθανε από τον τρόμο του. Ο γάτος ήταν γραπωμένος από το κλουβί. Άδοξο τέλος στις εφηβικές μου επιδιώξεις. Σε αυτήν τη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα και ενίοτε υπάρχουν αθώα θύματα. Ας έχουμε λοιπόν μερικούς δισταγμούς, χάριν των άλλων που τους έχουμε στερήσει το δικαίωμα να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις.
Να συμπληρώσω ότι ακόμα και φίλοι να γίνουν, που δεν θα γίνουν για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν είναι και τα δύο μωρά που μεγαλώνουν παρεούλα, πάνω στο παιχνίδι μπορεί να συμβεί το ατύχημα.

Καλησπέρα κι από μένα! Έχω δύο γάτες στο σπίτι και ο παπαγαλος μου ειναι σε ξεχωριστό δωμάτιο. Όταν τυχαίνει να βρεθεί και μια από τις γάτες, το πτηνό τρομάζει παρόλο που η γατα δεν ασχολείται και απλά μπαίνει στο δωμάτιο για να ξαπλώσει. Οπότε όσο γίνεται να μην έρχονται σε επαφή.. όσο για το ηλιακό φως που λες καλό είναι όταν εχει καλό καιρό να βγαίνει το πουλί έστω και για 15 λεπτά υπό την επιτήρηση σου ,είναι καλό για την υγεία του

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Όχι, κανένα πουλί δεν πρέπει να ζει σε δωμάτιο χωρίς ηλιακό φως. Έχω την αίσθηση ότι μπορεί και να υπάρχουν λάμπες που να προσομοιάζουν προς το ηλιακό φως, αλλά μην το κάνετε...το φυσικό φως είναι απαραίτητο, πιο απαραίτητο ακόμα κι από την ελευθερία από την οποία τα στερούμε.
Παρεμπιπτόντως κι εγώ είχα έναν γατούλη από 45 ημερών έως 16,5 περίπου ετών. Καλοταΐσμένος, ζούσε αποκλειστικά μέσα στο διαμέρισμα, κοιμόταν μαζί μου, έκανε ειδικά vocalizations και ήξερα τι ζητούσε, καθόταν στην μπανιέρα μία φορά την εβδομάδα και τον έπλενα - δεν ήθελε, διαμαρτυρόταν, αλλά είχε μάθει να μην κουνιέται σε ένα συγκεκριμένο σήμα που του έκανα, ναι, με κομμένα νύχια... επίσης αγαπούσα το καναρίνι μου, πολύ μάλιστα και επιπρόσθετα δεν άκουγα τους γονείς μου (έφηβος ήμουν) που μου έλεγαν ότι δεν γίνεται να έχω γάτα και καναρίνι στο ίδιο σπίτι....απαντούσα ότι το καναρίνι είναι τόσο ψηλά, κοντά στο ταβάνι του σπιτιού, αδύνατο να είναι προσπελάσιμο από τη γάτα, η γάτα δεν πετούσε άλλωστε, ήταν ήμερη, σχεδόν σαν άνθρωπος. Ποτέ μου όμως δεν θεώρησα ότι ο γατούλης μου έχει απωλέσει τα ένστικτά του - γατομανής γαρ. Όπως καταλαβαίνεις, το κακό άργησε να γίνει, αλλά έγινε. Ο πατέρας μου απλά πήγε να απαντήσει στο κουδούνι του σπιτιού και άφησε τον γάτο στο ίδιο δωμάτιο με το καναρίνι. Ο γάτος δεν πετούσε, αλλά ...πέταξε. Το καναρίνι δεν πληγώθηκε μα πέθανε από τον τρόμο του. Ο γάτος ήταν γραπωμένος από το κλουβί. Άδοξο τέλος στις εφηβικές μου επιδιώξεις. Σε αυτήν τη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα και ενίοτε υπάρχουν αθώα θύματα. Ας έχουμε λοιπόν μερικούς δισταγμούς, χάριν των άλλων που τους έχουμε στερήσει το δικαίωμα να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις.
Να συμπληρώσω ότι ακόμα και φίλοι να γίνουν, που δεν θα γίνουν για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν είναι και τα δύο μωρά που μεγαλώνουν παρεούλα, πάνω στο παιχνίδι μπορεί να συμβεί το ατύχημα.
Όπως ανέφερα η γάτα είναι μηνών κι ο παπαγάλος μηνών θα είναι οπότε δεν είναι απίθανο να τα πάνε καλά. Επίσης το ατυχές συμβάν με το καναρίνι και την γάτα (που έχει τύχει και σε γνωστό μου) απέχει πολύ από την κατάσταση που αναφέρω εδώ, συν ότι μιλάμε για τελείως διαφορετικό πτηνό και κατάσταση καθώς ούτε έφηβος είμαι, ούτε όπως είπα θα έβαζα σε έναν χώρο και τα δυο, με ή χωρίς την παρουσία μου καθώς λόγω της δουλειάς μου γνωρίζω πολύ καλά την ιδιοσυγκρασία των δυο πλασμάτων! Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον και την υπενθύμιση να προσεχω, εσάς τι πτηνα σας συντροφεύουν;

Καλησπέρα κι από μένα! Έχω δύο γάτες στο σπίτι και ο παπαγαλος μου ειναι σε ξεχωριστό δωμάτιο. Όταν τυχαίνει να βρεθεί και μια από τις γάτες, το πτηνό τρομάζει παρόλο που η γατα δεν ασχολείται και απλά μπαίνει στο δωμάτιο για να ξαπλώσει. Οπότε όσο γίνεται να μην έρχονται σε επαφή.. όσο για το ηλιακό φως που λες καλό είναι όταν εχει καλό καιρό να βγαίνει το πουλί έστω και για 15 λεπτά υπό την επιτήρηση σου ,είναι καλό για την υγεία του
Καλησπέρα, εφόσον ο παπαγάλος σας δεν εχει επαφή με τις γάτες σας καθημερινά και από μικρή ηλικία, είναι λογικό να στρεσάρεται κάθε φορά που ξαφνικά βλέπει έναν θηρευτή στο χώρο του!! Πάντως ευχαριστώ που μοιραστήκατε την προσωπική σας εμπειρία

Καλησπέρα, εφόσον ο παπαγάλος σας δεν εχει επαφή με τις γάτες σας καθημερινά και από μικρή ηλικία, είναι λογικό να στρεσάρεται κάθε φορά που ξαφνικά βλέπει έναν θηρευτή στο χώρο του!! Πάντως ευχαριστώ που μοιραστήκατε την προσωπική σας εμπειρία
Δεν έχει σημασία αν βλέπονται καθημερινά. Ειναι φυσιολογικό να φοβούνται ο,τι είναι μεγαλύτερο από αυτά. Και εμάς φοβούνται μέχρι να αφιερώσουμε χρόνο με καθημερινή επαφή να μας εμπιστευτούν. Η γατα δεν θα κάτσει να το κάνει αυτό. Αυτό θέλω να πω. Και εμάς στην αρχή σαν θηρευτές μας βλέπουν. Μπορεί να βλέπουμε ένα σορό βιντεακια με γάτες και παπαγαλους που τα πάνε καλά ή έστω έτσι θέλουν να δείχνουν, αλλά δε παύει να είναι επικίνδυνο

καθώς λόγω της δουλειάς μου γνωρίζω πολύ καλά την ιδιοσυγκρασία των δυο πλασμάτων
Επίσης η γάτα μας δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο, είναι στειρωμένη, χορτάτη, ασχολούμαστε μαζί της, μας αφήνει να την κάνουμε μπάνιο πράγμα σπάνιο για το είδος της, έχει πάντα κομμένα νύχια και ζει μόνο εντός σπιτιού οπότε τα ένστικτα κυνηγού ναι μεν δεν παύουν να υπάρχουν, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες είναι μηδαμινά!
Sorry, και ειλικρινά σου το γράφω καλόπιστα, αλλά και μόνο με τη δήλωση που έχεις κάνει περί ενστίκτων, φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις και τόσο καλά την ιδιοσυγκρασία της γάτας.
Για να σου εξηγήσω, οι γατούλες δεν απώλεσαν ποτέ σε ικανό βαθμό το ένστικτο του κυνηγού. Ξεκίνησαν να ζουν "συμβιωτικά" σχεδόν (ο όρος δεν είναι ακριβής, αλλά τον χρησιμοποιώ για να εξηγήσω, ότι) έλκονταν κοντά στις περιοχές διαμονής του ανθρώπου, από την αγροτική επανάσταση κι έπειτα, ώστε να κυνηγούν τρωκτικά τα οποία έτρωγαν τα αποθηκευμένα σιτηρά. Η συντροφικότητα ανθρώπου - γάτας ήταν και δεν άλλαξε πολύ έκτοτε, μια διαδικασία win - win κοινού οφέλους δλδ. Αν αμολύσεις κάποιες γάτες στη φύση, κι εφόσον υπάρχουν θηράματα, ένα αξιοσημείωτο ποσοστό (δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες μελέτες) θα επιβιώσει, δεν συμβαίνει το ανάλογο με σκύλους.
The latest answer, based on insights from recent archeological discoveries and genome-sequencing studies, is that cats are semi-domesticated. Conventional wisdom holds that the ancient Egyptians were the first people to bond with the cat, only four thousand years ago.
1742712282208.webp

Θα μοιραστώ κ εγώ ένα σχετικό επεισόδιο που επαναλαμβάνεται αυτό το καιρό, σε σημείο εκνευρισμού. Υπάρχει στην πλευρά του δρόμου ένα αδέσποτο ήμερο ενήλικο γατί που το φροντίζουν κ ο αδελφός μου κ οι γείτονες που σημαίνει ότι δεν είναι ποτέ νηστικό ή απότιστο. Εγώ μετά το πρώτο μου καναρίνι, έχω αποστασιοποιηθεί από την υιοθέτηση γατιών παρότι ήμουν cat person όλη μου την ζωή. Τον Σοφοκλή (καναρίνι) όταν τον έχω ελεύθερο στο δωμάτιο, τραγουδάει βλέποντας το τζάμι της μπαλκονόπορτας μου. Τότε έρχεται το αχαρακτήριστο κ πηδάει πάνω στην τζαμαρία της μπαλκονόπορτας κ τον τρομάζει. Πετάει ο κακομοίρης μέχρι την κορνίζα από πάνω μου κ εγώ τρέχω στο μπαλκόνι να το διώξω με ένα ποτήρι νερό στο χέρι. Αυτό γίνεται αρκετά συχνά. Είναι ένα γατί πολύ ήρεμο, καθόλου επιθετικό που αναζητά τα χάδια σαν τρελό κ πάντα χορτάτο. Κ όμως κάνει ένα κύκλο για να φτάσει το μπαλκόνι μου. Κ ξέρει ότι είναι ανεπιθύμητος στο μπαλκόνι γιατί μέχρι να βγω έχει φύγει χιλιόμετρα μακριά. Το ένστικτο όμως το κάνει όταν ακούει το τραγούδι του Σοφοκλή να θέλει να τον αρπάξει. Τα γατιά (πολύ πολύ περισσότερο από τα σκυλιά) είναι κυνηγοί κ αυτό το ένστικτο δεν χάνεται ποτέ, ακόμα κ αν κυνηγήσουν για να παίξουν. Αυτά τα βιντεάκια στο yt μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι ίσως, μήπως, κλπ κάτι άλλο αλλά θα έρθει η στιγμή δυστυχώς που θα δράσουν όπως τα προστάζει η φύση τους.
@ianos το ότι το καναρινάκι πέθανε από το φόβο του στην ιστορία σου, με έβαλε σε σκέψεις. Μάλλον θα κολλήσω στο τζάμι κάνα αυτοκόλλητο λυκόσκυλου μπας κ φοβηθεί κ δεν έρχεται.
@Fiji15 Πολλά μέλη έχουν κ αλλά κατοικίδια εκτός από πουλάκια, όπως γατιά. Η λύση είναι απλή, να μην συναντιώνται ποτέ.

Τελευταία επεξεργασία:
Βοηθός κτηνιάτρου και groomer
θα ηταν πολυ ενδιαφερον αν υπηρχαν καποιο υλικο απο το σχετικο μαθημα στο ΑΠΘ και μπορουσες να μας διαφωτιζες. Εριξα μια ματια στο φετινο προγραμμα σπουδων αλλα δεν εβγαλα ακρη σε ποιο απο ολα εμπεριεχεται η μελετη συμπεριφορων στα ζωα συντροφιας. και δη πτηνα
τωρα για το θεμα έλλειψης ηλιακου φωτος και η επιροη του στον οργανισμο των πτηνων και στην ρυθμιση των ορμονων κλπ , νομιζω το αντικειμενο των σπουδων σου δινει πολυ ευκολα την απαντηση. Εχουμε μελος εδω που ειναι στον καναδα που ισχυουν λιγο διαφορετικα πραγματα απο οτι εδω στην ελλαδα ως προς τον ηλιο και τα ωραρια.
Να θυμισω οτι τα περισσοτερα ενεργα μελη εδω δεν ειναι κτηνιατροι . Εγω θα ρωτουσα τον κτηνιατρο που συνεργαζεσαι για μια πιο "επαγγελματικη" και συναδελφικη απαντηση.
Καλη συνεχεια σε οτι επιλογη κανεις

Καλησπέρα και παλι, δεν είπα ποτε πως έχει χάσει τα ένστικτα της εντελώς κι ότι αποκλείω κάθε πιθανότητα να επιτεθεί ανα πασα στιγμή! Επισής προφανώς και η γάτα είναι ημί-εξημερωμένη (δεν θα γίνει ποτε σκύλος) και δεν θα την εμπιστευτώ ποτε στον ίδιο χώρο με τον παπαγάλο, είναι αυτονόητο.. Επειδή παλι αναφέρετε γάτα, ποσο μάλλον αδέσποτη, που τρομάζει το καναρίνι σας είναι απολύτως λογικό, δεν είπα ποτε πως γάτες και πτηνά είναι φίλοι!! Παρολα αυτά, η επιστήμη φτάνει έως ένα σημείο στην πραγματικότητα καθώς εκτός από ζωντανούς οργανισμούς μιλαμε και για χαρακτήρες, ποσο μάλλον όταν δεν λέμε για άγρια ζώα στην φύση αλλά για γάτα στο σπίτι μας, @filomathis αν βρω κάποιο σχετικό κεφάλαιο θα το ανεβάσω, όσο για το ηλιακό φως εννοείται πως στερούνται πολλά καθώς το χρειάζονται και είναι αναντικατάστατο, παρολα αυτά δεν είναι λίγες οι εσωτερικές εκτροφές με προσομοίωση Ανατολής-Δύσης γι’αυτο και ρώτησα εδώ αν γνωρίζει κάποιος κάτι που να έχει μια λογική εξήγηση! Για να κλείσω την συζήτηση προφανώς και το έχω συζητήσει με συναδέλφους γι’αυτο κι εδώ δεν ρώτησα τόσο για το θέμα σκυλου-γάτας-πτηνού, όσο για το τι είδος παπαγάλου να επιλέξω έπειτα από αυτά που είχα.

@Fiji15

Το γεγονος οτι τοσα post μετα ειναι ακομα στην διαπραγματευση για το αν και ποσο ασφαλες ειναι να συμβιωσει μια γατα με ενα πτηνο στο ιδιο χωρο - ειδικα απο ανθρωπους που δηλωνουν γνωστες- ειναι επιεικως ασχολιαστο...
ΠΟΤΕ ενα πτηνο δεν θα ειναι ασφαλες στον ιδιο χωρο με ενα αρπακτικο κατω υπο οποιαδηποτε συνθηκη.

Στο βασικο ερωτημα τωρα,το τι ειδος θα επιλεξεις εξαρταται απο τον διαθεσιμο χωρο που θα εχει,απο τον χρονο που εισαι διατεθειμενος να του δωσεις και απο το επιπεδο φασαριας που ειναι διατεθειμενοι οι γειτονες σου αλλα και εσυ να ανεχθεις.

@Fiji15

Το γεγονος οτι τοσα post μετα ειναι ακομα στην διαπραγματευση για το αν και ποσο ασφαλες ειναι να συμβιωσει μια γατα με ενα πτηνο στο ιδιο χωρο - ειδικα απο ανθρωπους που δηλωνουν γνωστες- ειναι επιεικως ασχολιαστο...
ΠΟΤΕ ενα πτηνο δεν θα ειναι ασφαλες στον ιδιο χωρο με ενα αρπακτικο κατω υπο οποιαδηποτε συνθηκη.

Στο βασικο ερωτημα τωρα,το τι ειδος θα επιλεξεις εξαρταται απο τον διαθεσιμο χωρο που θα εχει,απο τον χρονο που εισαι διατεθειμενος να του δωσεις και απο το επιπεδο φασαριας που ειναι διατεθειμενοι οι γειτονες σου αλλα και εσυ να ανεχθεις.
Στο θέμα μας λοιπόν, για τον μεσαίο προς μεγάλο παπαγάλο που θα ήθελα, έχω ήδη το παρακάτω κλουβι που είναι αρκετά μεγάλο και νομίζω πως είναι εντάξει για τις ώρες ξεκούρασης που θα περνάει μέσα σε αυτό, θα μπορώ να ασχοληθώ 2+ ώρες την ημερα ίσως και παραπάνω καθώς είχα και στο παρελθόν μικρότερους βέβαια αλλά ήμερους παπαγαλους οπότε γνωρίζω πως όσο περισσότερο ασχοληθώ τόσο καλύτερη θα ειναι η εξοικείωση και η υγεία του. Επίσης, αυτή την φορά προτιμώ το είδος που θα πάρω να τείνει να ειναι καλός ομιλητής στατιστικά πάντα γιατί είναι και στο πτηνό βεβαίως. Όσο για την φασαρία μετρίου βαθμού θα ελεγα είναι ανεκτή.

Συνημμένα

• IMG_5061.webp
    IMG_5061.webp
    478,7 KB · Προβολές: 14
Μάλλον για ρινγκνενκ σε βλέπω κι εσένα. Μιλάνε και μια μικρή παρατήρηση όσων αναφορά τον θόρυβο ναι μεν έχουν δυνατή φωνή αλλά δεν φωνάζουν χωρίς λόγο. Όσο έχω παρατηρήσει φωνάζουν μόνο όταν είναι αρκετη ώρα μόνοι ή πεινάνε και δεν έχουν κάτι να ασχοληθούν. Τα αρσενικά δεν ξέρω πως είναι. Πάντως η δικια μου είναι κολλιτσιδα ,πολύ κτητική και κάνει θόρυβο όταν συμβαίνει κάτι απ τα παραπάνω που σ έγραψα 🙃

• Like
Αντιδράσεις: Fiji15
Back