Φροντίδα Πήραμε νέο κοκατίλ, θα ήθελα τη βοήθειά σας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lioui
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτο που περιγράφεις ως χασμουρητό ή αναγουλιασμα δεν ειναι εξακριβωμένο τι ακριβως σημαίνει. Υποθέτουμε οτι μπορεί να καθαρίζουν το λαιμό τους απο κατι, το κανουν ολοι οι παπαγάλοι κι ειναι φυσιολογικό. Το ιδιο και το τρίξιμο του ράμφους, ειναι μια φυσιολογική κι επιθυμητή ένδειξη χαλάρωσης κι οτι νιώθουν καλα.
 
Καλησπέρα στην ομάδα και εύχομαι να είστε όλοι καλά!
Σήμερα ο λιουη έζησε "επικίνδυνα", και τι εννοώ!
Καθώς παίζαμε το αγαπημένο μας παιχνίδι, του βάζω σπορια στο χέρι μου και έρχεται να τα μαζέψει, έφτασε μέχρι και τον ώμο μου! Αφού είδε καλά καλά ότι είναι έξω από το σπίτι του έμεινε ήρεμος και ύστερα σιγά σιγά πήγε στην ασφάλεια του! Να σημειώσω ότι δεν με άφησε ακόμη να τον χαϊδεψω στο κεφάλι αλλά δεν νοιώθει τόση ανασφάλεια με το δάχτυλο μου! Να το συνεχίσω το παιχνίδι η' να περιμένω να αρχίσουμε τα χάδια πρώτα!
Ααα, όσο για την κούνια, παίζει με τα παιχνίδια της αλλά να ανέβει ούτε για αστείο!
 
Καλησπέρα!
Σήμερα με τον λιουη ήρθαμε πραγματικά πολύ κοντά! Από τον καρπό έφτασε μέχρι τον ώμο μου! Και εφόσον ψηλαφισε με το ράμφος του την μύτη μου και το στόμα μου την αραξε ο κύριος και έτρωγε το σπορακι του! Μα μόλις προσπάθησα με το ελεύθερο χέρι μου να τον ταισω πεταξε μακριά μου! Και ενώ τις άλλες φορές του έβαζα το κλουβί στο πάτωμα να μπει μέσα, σημερα ανέβηκε σε μια πατηθρα που κρατούσα και τον έβαλα εγώ στο κλουβί του! Θεωρώ πως πλησιάζει η μέρα του χαδιου! Καμιά συμβουλή γιατί έχω αρχίσει και αγχώνομαι;

Ευχαριστώ!
 
Καλησπέρα στην ομάδα!

Λοιπόν, θέλω την βοήθεια σας! Ο λιουη κάθε απόγευμα με ατενίζει πάνω από το κλουβί του καθώς τον βάζω να κάθεται στο κλαδί επάνω από το κλουβί του, μέχρι εδώ όλα καλά! Του έχω και φαγητό και τρώει, όταν βαριέται, τσουπ , μπαίνει μέσα! Εδώ είναι το θέμα μου, μήπως τον έβγαλα πολύ νωρίς;! Το λέω γιατί δεν έχει συνηθίσει πολύ καλά το χέρι μου, ενώ ερχόμαστε πολύ κοντά, σε σημείο που να δαγκώνει τα χείλια μου, με το χέρι μου έχει ακόμη θέμα! Μήπως να μάθει πρώτα το χέρι μου και να τον βγάλω έξω η' να προσπαθήσω ενώ είναι έξω από το κλουβί του;
 
Εφόσον το πουλάκι βγαίνει ήδη έξω, δεν υπάρχει λόγος να το κρατήσεις μέσα στο κλουβί μέχρι να εξοικειωθεί με το χέρι σου. Απλά βρες έναν τρόπο, όσο είναι μέσα στο κλουβί να κάθεται πάνω στο χέρι σου (ίσως να κρατάς σε τέτοια θέση με το ίδιο χέρι κεχρί μίλετ, ώστε για να το φτάσει, να πρέπει να ανέβει στο χέρι σου).
 
Τις επαφες με τα χειλια να της αποφευγεις γιατι μεταφερονται μικροβια στο πουλακι που μπορουν να οδηγησουν σε ασθενεια.
Στο στομα μας υπαρχουν καποια μικροβια που δεν ειναι "εκπαιδευμενος" να αντιμετωπιζει ο οργανισμος τους.
 
@Lioui
@ianos στο χέρι μου ανεβαίνει και μάλιστα φτάνει μέχρι και τον ώμο μου! Το πρόβλημα είναι με το δάχτυλο μου! Δεν θέλει με τίποτα να ανέβει!
Είναι τόσο σημαντικό να ανεβαίνει στο δάχτυλό σου; Αν ναι, κράτα το μίλετ με τέτοιον τρόπο ώστε να αναγκαστεί να το κάνει.
Αλλά πραγματικά μου κινείς την περιέργεια σε σχέση με το τι θα εξυπηρετούσε, το να ανεβαίνει στο δάχτυλό σου.
 
Και εδώ ο κύριος στην απογευματινη του βόλτα! Την αράζει εκεί πάνω και εγώ μερικά μέτρα πιο κάτω να του μιλάω! Όταν βαρεθεί θα μπει σπίτι του,. Θέλω να πιστεύω!
 

Συνημμένα

  • IMG_20200608_165938.webp
    IMG_20200608_165938.webp
    165,2 KB · Προβολές: 30
Καλησπέρα στην ομάδα!

Εύχομαι να είστε όλοι καλά, και εσείς και τα φιλαράκια σας! Ο λιουη λοιπόν ήρθε από θάλασσα, και όπως ήταν φυσικό μετα από 2 εβδομάδες στο κλουβί σήμερα το έδωσε και κατάλαβε στο πέταγμα!

Βρήκαμε χρόνο και του φτιάξαμε και παιδική χαρά την οποία και σας δείχνω! Για να την αγοράσω θέλανε περίπου 60€ έτσι λοιπόν την έφτιαξα με 15€. Στην φώτο ο λιουη είναι η πρώτη φορά που καθεται εκεί! Μέχρι στιγμής την επεξεργάζεται!
 

Συνημμένα

  • IMG_20200727_165701.webp
    IMG_20200727_165701.webp
    61,2 KB · Προβολές: 44
  • IMG_20200727_165640.webp
    IMG_20200727_165640.webp
    39,9 KB · Προβολές: 45
@Lioui να τον χαίρεσαι είναι γλύκας.Έχω και γω ένα ίδιο τον όντι,εχω το ίδιο κλουβί και μου αρέσει πολύ η παιδική χαρά και θα σου κάνω την εξής πανέξυπνη γυναικεία ερώτηση...τα ξύλα τα έχεις ενώσει με κάποιο εργαλείο ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος γιατί δεν το έχω με τα μερεμέτια και θέλω να φτιάξω και γω πάρκο και παιχνίδι
 
Καλησπέρα στην ομάδα!
Σήμερα και μετά από ποοοοολυ υπομονή ο λιουη με άφησε να τον χαιδεψω στο κεφάλι! Με δόλο βέβαια αλλά με άφησε! Κρατώντας μιλετ στο χέρι μου με τέτοιο τρόπο ώστε να έχω ελεύθερο ένα δάχτυλο, και καθώς έσκυβε να φάει με το δάχτυλο τον χαιρετά! Δεν θύμωσε , τραβιωτανε αλλά σε λίγα δεύτερα ξαναερχοτανε! Τα βρίσκουμε σιγά σιγά! Περιττό να σας πω πως το παιχνίδι του το χαίρεται όσο δεν πάει άλλο! Έχει ώρες έξω από το σπίτι του και δεν θέλει να μπει!

Θα μου πείτε και έναν τρόπο να μπει ο βρωμιάρης στην μπανιέρα του να κάνει κανένα μπάνιο; Ούτε να την βλέπει δεν θέλει!
 
Θα μου πείτε και έναν τρόπο να μπει ο βρωμιάρης στην μπανιέρα του να κάνει κανένα μπάνιο; Ούτε να την βλέπει δεν θέλει!
Δοκίμασε να τον ψεκάσεις! Ο δικός μου, ιδιαίτερα πρωινες ώρες, το λατρεύει!υξξ
 
Back
Top