Αναπαραγωγή Θηλυκια γενναει αυγα μεσα στην αυγοτροφη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vasia24
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μαρια 8:30 η ωρα εγινε... ειχα συνηθησει με την αλλη πορτα που ηταν μικρη και ανοιγε προς τα πανω
Αυτη τωρα ειναι μεγαλη και ανοιγει προς τα εξω... Νικο αν εφευγε απο το κηπο δε θα το εβρησκα αλλο. Απεναντι εχει λιοστασια...
 
Αυτη τη φορα η γλυκια μου ειπε μη σταματησει στα 4 αυγα... ημαστε στο 5ο... η θυλικια ειναι στη κλειστη φωλια και ο αρσενικος με τον μικρο στην ανοικτη... Την οποια καθε μερα την πετανε κατω ...
 
Αυτη τη φορα η γλυκια μου ειπε μη σταματησει στα 4 αυγα... ημαστε στο 5ο... η θυλικια ειναι στη κλειστη φωλια και ο αρσενικος με τον μικρο στην ανοικτη... Την οποια καθε μερα την πετανε κατω ...

Εεεεε τώρα έμαθε πως γίνεται, και είπε να κάνει περισσότερα η κυρία! Ο μικρός, τζαναμπέτης σαν τον μπαμπά του βγήκε με φαίνεται!:D! Δεν θα την βγάλεις τη δεύτερη φωλιά; Αφού βολεύτηκε η θηλυκιά στην άλλη!
 
Βάσια,
Συχνά τα γεγονότα συμβαίνουν μεν με τυχαίο τρόπο, αλλά αν σταθούμε απέναντί τους με αντικειμενικότητα, ειδικά αφού έχει περάσει λίγος χρόνος από το ίδιο το γεγονός, αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι μας δείχνουν / διδάσκουν...
Το πουλάκι το έσκασε, και το ίδιο μπορεί να συμβεί ξανά. Αν λοιπόν δεν σκοπεύεις όποτε ανοίγεις την πόρτα του κλουβιού, να έχει το κλουβί μέσα στο σπίτι, κάτι που μάλλον δεν είναι εύκολο να συμβεί τώρα που η θηλυκιά κλωσά στη φωλιά, τότε κάτι πρέπει να γίνει ώστε να αυξήσεις την ασφάλεια.
Θα μπορούσες να κάνεις ίσως ένα από τα ακόλουθα:
1. Αν το κλουβί είναι ζευγαρώστρα, θα κινείς τα πουλάκια προς την μία πλευρά, θα βάζεις το χώρισμα και θα ανοίγεις την πόρτα της άλλης μεριάς.
2. Αν το κλουβί δεν έχει χώρισμα, σκέψου να βάλεις κάτι όπως κουνουπιέρα, τούλι, αθερινόδιχτο κλπ, γύρω γύρω από το κλουβί και έως κάτω, ώστε αν σου φύγει πάλι κάποιο πουλάκι, αυτό να είναι περιορισμένο.
 
Καλημερα! Εννοειτε οτι το κλουβι εχει ανοιξει και αλλες φορες απο εκεινη τη φορα.. και μαλιστα η οροφη για να μπορω πιο ανετα να βαζω-βγαζω τα αυγα... απλα τωρα ημασταν 2 ατομα!
 
Το σκέφτηκα και εγω Μαρία μου και το μεσημέρι θα την αφαιρέσω.. @ianos το λάθος τη εκείνη τη φορά ηταν δικό μου γιατί είχα συνηθίσει μικρότερο κλουβί με πολύ μικρότερη πόρτα. Στο προηγούμενο μπλόκαρε σχεδόν όλο τα άνοιγμα με το χέρι μου... Και δε κατέβασα το κλουβί για να κάνω αυτο που ήθελα... Το έκανα απο με το κλουβί κρεμασμένο και εγω απο κάτω.. Ηταν όλη η φάση λάθος... Τέλοσπάντων παει πέρασε έγινε και δε πρόκειται να ξανά γίνει...
 
καλημερα. Πρωτα ενα ασχετο. Εμένα μια φορά(πριν φτιαξω την κλούβα) μου εφυγε ενα καναρινι και κάθισε μεσα στο στόμα της γάτας. Αυτο ειναι χειρότερο.

Απο την αρχή επρεπε να εχεις μεγαλο κλουβι σε περίπτωση που πας σε αλλη γεννα. Ηταν ρισκο η μετακινηση τους σε νεο κλουβι, με νεα φωλια κτλ. Η πορτα δεν χρειάζεται να ανοιγει συνεχεια απο την στιγμη που η τροφη μπαίνει σε εξωτερικες ταιστρες. Μην βαζεις συνεχεια το χερι σου μεσα, τα τρομαζεις. Αν ο μικρος αρχισε να τρωει πρεπει να το φυγεις. Να ασχοληθούν με την νεα τους γεννα. Ποσο ημερων ειναι;Ειναι ρισκο να ειναι και το μικρο. Δεν ξερεις πως θα αντιδρασει η θηλυκια αν προσπαθησει το μικρο να μπει μεσα στην φωλια. Ο αρσενικός πρεπει να αλλαζει βαριές με την θηλυκια και το βραδυ να κοιμούνται μαζι. Εύχομαι να πάνε ολα καλα. Αν εχεις νηματα μεσα αφαίρεσε τα.
 
Αν διαβασεις απο την αρχη θα δεις οτι ειχα ουτως ή αλλος ειχα σκοπο να αλλαξω κλουβι απλα δε προλαβα... Την αλλαγη την δεχτηκαν καλα... Δεν εχω νημα. Εχω ινες καρυδας... Τα 3 πουλια προς το παρων τα πανε καλα αλλα μολις δω το οτιδηποτε θα βαλω το χωρισμα...
 
Ποσο ειναι ο μικρος; Διαβασα το θεμα. Γενικα απο την αρχή επρεπε να επερνες πιο μεγαλο. Αλλα δεν πειράζει αφου ολα πηγαν καλα. Σε ρωταω για τον μικρο γιατι δεν είσαι σπιτι για να επεμβεις αν συμβει κατι.
 
Θελει ακομη.. Φυσικα ειναι αναλογα με το πουλι. Εγω θα τον αφηνα μεχρι τελος της βδομάδας. Αν εβλεπα φυσικά οτι τρωει μονο του. Μεγαλο ειναι το κλουβι ας ευχηθουμε να μην μπει στην αλλη φωλιά.

Σε αύτη την αναπαραγωγή νομιζω θα τα πας πολυ καλυτερα. Μεγαλυτερο κλουβι, σωστη φωλια, νήματα, λιγότερο αγχος (εχεις ζησει μια ολοκληρωμενη αναπαραγωγη).
 
Αν ο μικρός τρώει ικανοποιητικά μόνος του Βάσια, συμφωνώ με την Αριάδνη. Αν βγούν όλα ή έστω τα μισά αυγά οι γονείς έχουν πολλή δουλειά. Κι ο αρσενικός πρέπει να φροντίζει πολύ καλά το θηλυκό όλο αυτό το διάστημα για να μαζέψει δυνάμεις.
 
Back
Top