Αναπαραγωγή Καλοκαιρινή αναπαραγωγή των budgies μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εκει ηταν παντα. Δεν τα ενοχλουν. Οι παπαγαλοι ειναι σε κλουβια του pet shop και σε αλλο σημειο απο τα καναρινια..
 
Οταν εβαλα το κλουβι μπροστα απο την ροζελλα η θηλυκια μπηκε στην φωλια παλι.. Ειμαι σιγουρη πως ειναι ασπορα ολα αλλα λεω μηπως καποιο ειναι γονιμο.. Ο αρσενικος νομιζω περναει πτεροροια γιατι βρηκα φτερα στο πατο του κλουβιου.
 
Ε ναι θα περάσουν και τα δύο τώρα. Αύριο μεθαύριο πρέπει να βγάλεις την φωλιά αν δεν γίνει κάτι. Να ξεκουραστούν τα πουλιά και να τα φροντίσεις για την πτερόρροια.
 
Αυριο τελευταια μερα.. Ποτε θα μπορω να τα βαλω για ζευγαρωμα και παλι;
 
Αργά το φθινόπωρο και όποτε θέλουν θα προχωρήσουν αυτά.
 
Ναι αλλα εγω την φωλια θα την φυγω.. Πως θα προχωρισουν μονοι τους;

Οταν αποφασισουν καποια στιγμη.. Πως θα το καταλαβω;
 
Αυριο τελευταια μερα.. Ποτε θα μπορω να τα βαλω για ζευγαρωμα και παλι;
Αργά το φθινόπωρο και όποτε θέλουν θα προχωρήσουν αυτά.
Ρώτησες πότε να τα βάλεις για ζευγάρωμα, δηλαδή να ξαναβάλεις την φωλιά εννοούμε αφού τα πουλιά είναι μαζί έτσι κι αλλιώς :)
 
Ενταξει.. Θα αγχοθω το φθινοπωρο παλι.. Τωρα θα κανουν διακοπες. Αν και ο αρσενικος δεν εκτελει τα συζυγικα του καθηκοντα. Ελπιζω το φθινοπωρο να ειναι πιο θερμος 😛
 
Γι αυτό σου είπαν όταν θέλουν. Το πιο πιθανόν είναι μετά το νέο έτος.
 
Απο οτι ξερω η πρετιμασια αναπαραγωγης αρχιζει στα μεσα του Σεπτεμβρη με αυγοτροφη και σουπιοκοκκαλο και τελειωνει στα μεσα του Οκτωμβρη.
 
Όχι δεν είναι θέμα λάθους έκφρασης αλλά αντίληψης που ακούγεται πολύ.
Προετοιμάζουμε τα πουλάκια, ακολουθώντας πάντα σωστό πρόγραμμα διατροφής.
Τα παπαγαλάκια δεν είναι όπως τα καναρίνια (που επίσης θέλουν γενική φροντίδα αλλά η αναπαραγωγή τους εντοπίζεται άνοιξη με αρχή καλοκαιριού).
Μπορούν να αναπαραχθούν και άλλες εποχές του χρόνου και απλά αναπαύονται με τις πολλές ζέστες του καλοκαιριού.
Τα κρατάμε δηλαδή υγιή και καλοταισμένα όλο τον χρόνο και όταν δούμε ότι είναι έτοιμα (ζευγαρώνουν, αλλάζει ο χαλινός κτλ), ενισχύουμε το ασβέστιο για το θηλυκό και τις πρωτείνες μέσω της αυγοτροφής και βάζουμε και την φωλιά.
Κατά τα άλλα κάνουμε ότι πάντα.
 
Τωρα που εβαλα τα καναρινια σε ενα μεγαλο κλουβι τα κοινα και σε ενα μικροτερο τα κοκκινα.. Εχω περισσοτερο χρονο και ανεση.. Οποτε ολα τα πουλια εχουν πολυ καλη διατροφη.. Δεν περιμενω δηλαδη να ειναι η περιοδος προετοιμασιας για αναπαραγωγη..

Υπαρχει στα αρθρα του φορουμ ενα υπεροχο αρθρο με την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησει καποιος για να εχει μια πετυχημενη αναπαραγωγη.

Κατι τελευταιο, θα αφαιρεσω σημερα την φωλια... Δεν βγηκε κανενα πουλακι.. Αλλα να ειμαστε καλα και το Φθινοπωρο ξαναπροσπαθω .
 
Χαίρομαι που διαβάζετε τα άρθρα. Η γνώση είναι το πρώτο βήμα. Όταν η γνώση εμπεδωθεί, οι πράξεις μοιάζουν αυτονόητες και απλές :)
Εύχομαι επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια!
 
Καλησπερα. Μια τελευταια προσπαθεια για αναπαραγωγη των παπαγαλων μου αρχισε χθες. Λεω τελευταια γιατι θεωρω πως ο αρσενικος ειναι μεγαλος και ισως ασφαιρος. Η θηλυκια ειναι 2 χρονων. Ειναι σχεδον 1 χρονο μαζι της ( η προηγουμενη πεθανε). Ειναι η δευτερη προσπαθεια που κανει με αυτη την θηλυκια και ευχομαι να πετυχει. Με την αλλη παντα τα αυγα ηταν ασπορα.

Δεν ειδα βατεματα αλλα δεν ειμαι συνεχεια εκει. Την ταιζει απο την τρυπα της φωλιας και αυτη ειναι συνεχως μεσα και το κλωσσα. Ευχομαι να μην Ξανα απογοητευτω.
 
Με το καλό Αριάδνη μου! Εύχομαι να είναι ένσπορα τα αυγουλάκια! :D

Έχεις ψάξει για το ποιες μπορεί να είναι οι αιτίες των άσπορων;
 
Με το καλό Αριάδνη μου! Εύχομαι να είναι ένσπορα τα αυγουλάκια! :D

Έχεις ψάξει για το ποιες μπορεί να είναι οι αιτίες των άσπορων;

Δεν το εχω ψαξει... Αλλα πιστευω πως φταιει ο αρσενικος.
 
Back
Top