Ασθένειες Κανάρα κάθεται στη φωλιά, αλλά δεν γεννάει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης KOSTAS1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγγραφή
17 Ιαν 2008
Μηνύματα
17
Πόλη
Αθήνα
καλημερα σε ολους!
ενω εχει φτιαξει την φωλια η καναρα μου, εδω και μια εβδομαδα, καθεται σε αυτην, αλλα δεν εχει γεννησει ακομη. Ακομη και οταν την σηκωνω για να δω αντιδρασεις της, τρεχει αμεσως ξανα στη φωλια. Πριν 2 μερες παρατηρησα οτι ειχε λερωσει τη φωλια με κουτσουλιες. Την καθαρισα(εβγαλα το λερωμενο νημα και της εβαλα καινουριο. Ξαναεφτιαξε τη φωλια και συνεχιζει να καθεται μεσα.

υ. Γ. Οι κουτσουλιες της ειναι μεγαλυτερες απο τις φυσιολογικες και αρκετα πιο υδαρεις σε χρωματισμο καφε σκουρο με λευκο.
τι μπορει να εχει;
 
I periodo anaparagogis gia tin Kanara einai apo Januaria kai pera. Afto eprepe na kseroune ola pou exoune Kanares.
An kapios selei na balei tis Kanares gia anaparagogi TORA , na einai eleftheros na to kanei. Etsi kai alios idame oti grafoume pali o kathenas kserei kalitero kai to kani mono tou.
Ala na eimaste likrina, aftous pou akolothoune to kanoniko dromo anaparagogis apo to Januario, distixos den boroune na lene tipota gia tis periptoseis ti tha gini an kapios selei na alasei tin periodo anaparagogis.
Afto einai ena na poume "kainourgio bima" kai ola pou kanoune afto to kainourgio bima prepei na exoune arketa emperia giro tin anaparagogi kanaras. Kai bebaios perimenoume panta ta nea gia na mathenoume kai emeis ti BORO na gini kai ti oxi.
 
Οπως ειπε και ο Αλεξανδρος η περιοδος αναπαραγωγης ειναι αργοτερα... Και ειναι εξαιρετικα τολμηρο εγχειρημα για καποιον χωρις πειρα (γενικα στην αναπαραγωγη)να ζευγαρωνει εκτος εποχης τα πουλια του. Η οποια αποψη-γνωμη-λυση στο προβλημα σου ειναι αρκετα εως πολυ παρακινδυνευμενη, μια και ενα πουλι που δεν ''τηρει''το φυσιολογικο μπορει να παρουσιασει και αλλες ασυνηθιστες στασεις και συμπεριφορες. (δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικη.. Αλλα ξερω σιγουρα πως δεν θα σου πω κανε αυτο ή κανε το αλλο).
Καποιες φορες η συλλογη-αποκομιδη εμπειριων γινεται με τον δυσκολο τροπο... (μεσω της απογοητευσης και της αποτυχιας), αλλα δεν ειναι σωστο σε βαρος των πουλιων μας να συλλεγουμε τετοιες εμπειριες..
Ωραια εσυ θα μαθεις με τον ενα ή τον αλλο τροπο! Αυτο ομως τι φταιει να ζοριζεται;
Σε ''φωτησα'' ε; 🙄
 
καναρα καθεται στη φωλια, αλλα δεν γενναει

Σοφια δεν εισαι καθολου υπερβολικη σε αυτα που γραφεις. Το ζητημα ειναι οτι το συγκεκριμενο ζευγαρι έκανε σαν τρελο να ζευγαρωσει.σε ξεχωριστα κλουβια ο καναρος καλαιδουσε συνεχεια στην καναρα με κατεβασμενες φτερουγες και αυτη ανταποκρινοταν παντα με το να στηνεται. Θεωρησα λοιπον αδικο να μην τα βάλω μαζι αφου εδειχναν οτι θελουν και τα δυο. Επειτα απο το πιασιμο των πουλιων στα συγκεκριμενα σημεια, διαπιστωσα οτι και τα δυο ειχαν φτασει σε μη περαιτερω κατασταση.
θα ηταν καλυτερα να τα χωρισω;
ευχαριστω για την αμεσοτητα στην απαντηση και τους δυο σας.
 
Το πρόβλημα δεν είναι ότι έβαλες τα πουλιά για αναπαραγωγή αλλά το ότι βρέθηκαν σε κατάσταση αναπαραγωγής αυτήν την περίοδο. Προφανώς κάτι δεν κάνεις σωστά διότι αυτή η περίοδος είναι περίοδος ανάπαυσης και όχι αναπαραγωγής. Βρες που είναι το λάθος (φωτισμός, θερμοκρασία, διατροφή) και διόρθωσέ το για να έχουν τα πουλιά σου μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες Φροντίδα των πουλιών και συνθήκες περιβάλλοντος
 
καναρα καθεται στη φωλια, αλλα δεν γενναει

Σε ευχαριστω για τις συμβουλες Σταυρο, αλλα δεν νομιζω πως εκανα κατι για να πυρωσουν.
Βρισκονται σε εσωτερικο χωρο με αποκλειστικα φυσικο φωτισμο (οχι ηλιο) απο ενα μεγαλο παραθυρο, η διατροφη τους ειναι λιτη (οχι διατροφη προετοιμασιας), και η θερμοκρασια ειναι θερμοκρασια δωματιου χωρις θερμανση.
Το θεμα που απασχολει εμενα στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ειναι αν υπαρχει ενδεχομενο να γνωριζει καποιος, αν η καναρα εχει καποιο αλλο προβλημα, βασει της συγκεκριμενης συμπεριφορας που προανεφερα. Το λιγοτερο που με απασχολει ειναι το αν θα αυξησω τον αριθμο των πουλιων που εκτρεφω.

Υ. Γ. Το πουλι ειναι ζωηρο, αλλα παραλληλα και μετρημενο στις κινησεις του, δεν τρομαζει και ειναι απολυτα εξοικιωμενο μαζι μου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ
 
Κώστα γράψε αν θέλεις, πότε πέρασαν πτερόρροια, ποιόν μήνα
και πότε σταμάτησε.
 
καναρα καθεται στη φωλια, αλλα δεν γενναει

Στο αρσενικο η πτεροροια τελειωσε μεσα αυγουστου και στο θηλυκο στο τελος του αυγουστου.
εγω παντως τα χωρισα, εβγαλα και τη φωλια απο την καναρα.
Απλα ηθελα να μαθω αν καποιος γνωριζει γιατι συνεβει αυτο και αν ειναι επικινδυνο για την καναρα κατι τετοιο.
 
Πολύ καλά έκανες και τα χώρισες και έβγαλες και την φωλιά.
Η συμπεριφορά της καναρας λογικά θα αλλάξει όταν έρθει η εποχή ζευγαρώματος που ΕΑΝ δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες ΔΕΝ είναι τον Ιανουάριο αλλά από τον Μάρτιο και μετά.
Έτσι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου και με μια καλή προετοιμασία δεν θα σε απογοητεύσουν τα πουλιά.

Το ότι ο αρσενικός κελαιδαει δεν σημαίνει ότι βατεύει από τώρα αλλά ούτε και το θηλυκό σου αποδείχτηκε έτοιμο.
Μην βιάζεσαι όλα στην ώρα τους.
 
Στο αρσενικο η πτεροροια τελειωσε μεσα αυγουστου και στο θηλυκο στο τελος του αυγουστου.
εγω παντως τα χωρισα, εβγαλα και τη φωλια απο την καναρα.
Απλα ηθελα να μαθω αν καποιος γνωριζει γιατι συνεβει αυτο και αν ειναι επικινδυνο για την καναρα κατι τετοιο.

Αρα τα πουλιά βρήσκονται σε φυσιολογικό κύκλο.
Κατι η υψηλή θερμοκρασία, κάτι ο Παβαρότι σου, κάτι η ενισχυμένη
διατροφή μπέρδεψαν κάπως τα πράγματα.Απο την στιγμή που χάλασες τη φωλιά, αν απομακρύνεις
και τον κάναρο και την βάλεις σε δίαιτα συντήρησης η εξέληξη θα είναι μάλλον ομαλή. Μην ανησυχείς. 🙂
 
Καταληγω στο οτι η παρατεταμενη ζεστη τα μπερδεψαν, γιατι η διατροφη τους ειναι διατροφη συντηρησης.

ευχαριστω για το ενδιαφερον!
 
κι εγω εχω ιδιο προβλημα... Μαλλον παθολογικο ειναι.. εγω διαπιστωσα ενα ογκο στο πλαι της κοιλίας και πιστευω οτι μαλλον φλεγμονη ειναι στην καλυτερη περιπτωση, στη χειροτερη καρκινωμα... Πυρωνει κανει φωλια αλλα δεν γενναει. μπορει να καθεται 2 βδομαδες χωρις να γεννησει... μαλιστα περυσι της εβαλα 2 ξενα αυγα τα κλωσησε και εβγαλε πουλακια και τα μεγαλωσε! φετος ξαναπυρωσε την εβαλα με αρσενικο εκανε φωλια καθεται μεσα εδω και 4 μαρες χωρις να εχει γεννησει.. Ο ογκος υπαρχει ακομη... Μαλλον θα της ξαναβαλλω ξενα αυγα να κλωσσησει!
 
Back
Top