Ασθένειες Καναρίνι που σταμάτησε να κελαηδάει

VasilisMaramis

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιαν 2019
Μηνύματα
13
Καλησπέρα. Είμαι ο Βασίλης από την Κατερίνη και έχω ένα καναρινακι. Ο λόγος που έψαξα και μπήκα στο φόρουμ είναι επειδή ο ''Μητσακος'' μου πλέον δεν κελαιδαει. έχω διαβάσει όσα περισσότερα μπορούσα στην σελίδα και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν του παρεχω την διατροφή που χρειάζεται. Στο petshop που πηγαίνω μου πρότειναν να του δίνω μόνο χύμα τροφη(είναι αυτό που χρειάζεται ειπαν) και όχι συσκευασμενη. Καθε μέρα για δύο εβδομάδες το pterophene γιατί ακόμα (9/1/2019) χάνει φτερά και φρούτα η λαχανικά όπως τα διάβασα και εδώ. είναι ζωηρος, δεν έχω παράπονο, αλλά έχει να κελαιδησει περίπου 2-3 μήνες και αυτό το έκανε μόνο όταν τον έβγαζα στο μπαλκόνι σε μέρες που είχε καλό καιρό και δεν φυσουσε, όταν τον έβαζα μέσα σταματούσε κατευθείαν. τις υπόλοιπες μέρες τον έχω μέσα στο σπίτι. Διαβασα ότι για μια πόλη προτείνατε γιατρούς που έχουν γνώση. Για Κατερίνη ξέρετε κάτι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
 
Για να ειναι σε πτεροροια αυτη την εποχη το πουλακι, σημαινει οτι δεν ζει στις καταλληλες για την εποχη συνθηκες (διαρκεια φωτος και θερμοκρασια).

Για περιεγραψε μας λιγο τις συνθηκες στον χωρο που το εχεις.
 
Τον είχα μέχρι σήμερα στο πάτωμα μπροστά στην μπαλκονοπορτα. σήμερα που διάβασα ότι είναι λάθος τον πήγα σε μια γωνία και τον έβαλα πάνω σε τραπεζάκι. τώρα είναι στο ύψος της μέσης το πάνω μέρος του κλουβιου. όσον αφορά το φως επειδή είναι σαλόνι δεν υπάρχει σταθερό φως. μπορεί να λειπουμε όλη μέρα. μπορεί και να είμαστε σπίτι όλη μέρα
 
Αρα εχει υπερβολικη ζεστη για την εποχη και υπερβολικο φως.

Πρεπει να το βαλεις σε ενα χωρο που να εχει "φυσιολογικη" θερμοκρασια για την εποχη αλλα και φωτισμο συμφωνα με την ανατολη και την δυση του ηλιου.
 
Αν θές ανέβασε μία φωτογραφία του.
Για να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής του κάνε αυτό που πρότεινε ο Αντώνης
και
Σπόρους μόνο συσκευασμένους (συσκευασίας του 1kg), υπάρχουν αξιόλογες μάρκες manitoba, versele laga και πολλές άλλες που μπορείς να επιλέξεις με κόστος από 5-6 ευρώ.
Αυγοτροφή συσκευασμένη (2 φορές την εβδομάδα) ή ακόμα καλύτερα βρασμένο (12-15 λεπτά) αυγό με το τσόφλι (μισό δύο φορές την εβδομάδα).
Λαχανικά και φρούτα 2-3 φορές την εβδομάδα (περισσότερο λαχανικά και λιγότερο φρούτα)
Μπανάκι πρωινές ώρες και μετά αφαίρεση από το κλουβί.
 
Σε οτι αναφορα το γεγονος οτι δεν κελαηδαει οχι, το προβλημα ειναι οτι ειναι σε πτεροροια λογω των μη φυσιολογικων συνθηκων.
Οποτε φυσιολογικα δεν κελαηδαει.

Απο κει και περα οτι σου αναφερει και ο Γιαννης!
 
έχω διαβάσει όσα περισσότερα μπορούσα στην σελίδα
Βασίλη αυτό το έχεις διαβάσει; https://community.petbirds.gr/threads/Γιατί-δεν-κελαηδάει-το-καναρίνι-μου.27712/

Στο petshop που πηγαίνω μου πρότειναν να του δίνω μόνο χύμα τροφη(είναι αυτό που χρειάζεται ειπαν) και όχι συσκευασμενη
Τον λόγο σου τον είπαν; Πέρα φύσικά από το "δεν χρειάζεται συσκευασμένη".
 
Σταύρο από εκεί ξεκίνησα την επαφή με το φόρουμ.
Ο λόγος είναι μάλλον γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν συσκευασμενη
 
Ο λόγος είναι μάλλον γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν συσκευασμενη


Γι αυτο ακριβως σου ειπαν οτι ειναι καλυτερο το χυμα μειγμα! 😛
Aν δεν ηταν "καλυτερο" πως θα στο πουλησουν;
 
Γι αυτο ακριβως σου ειπαν οτι ειναι καλυτερο το χυμα μειγμα! 😛
Aν δεν ηταν "καλυτερο" πως θα στο πουλησουν;
το κακό είναι ότι από όλους αυτούς που έχω δει εδώ ο συγκεκριμένος φάνηκε ο πιο σοβαρός και τον εμπιστευτηκα. Φαντάσου τι είναι οι υπόλοιποι. Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει από Κατερίνη να μου προτείνει υπεύθυνο άτομο θα ήθελα να τον ακουσω
 
Ο λόγος είναι μάλλον γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν συσκευασμενη
Το φαντάζομαι αλλά ο λόγος αυτός δεν είναι αρκετός. Διάβασε αν θέλεις και αυτό με την ευκαιρία. https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/

Διαβασα ότι για μια πόλη προτείνατε γιατρούς που έχουν γνώση. Για Κατερίνη ξέρετε κάτι;
Σχετικά με την ερώτησή σου γνωρίζω ότι υπάρχει στην Κατερίνη ο Λεωνίδας Τζέγκας. Δε γνωρίζω ποιο είναι το επίπεδο γνώσεων του τα πτηνά, ξέρω όμως ότι έχει και ο ίδιος καναρίνια και είναι μέλος του συλλόγου της Κατερίνης. Αν θέλεις κάνε μία επαφή για να δεις τι παίζει.

Γενικότερα, εκτός από τη βελτίωση των συνθηκών περιβάλλοντος που σου πρότειναν τα παιδιά, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την καλή υγεία του καναρινιού, νομίζω ότι πρέπει να ελέγξεις την υγεία του και οργανικά και να το ψάξεις με τον γιατρό. Μακάρι να μην έχει κάτι αλλά είναι το πρώτο που πρέπει να αποκλείσεις.

Ενημέρωσε μας αν θέλεις για τις εξελίξεις.
 
Τον Λεωνίδα τον ξέρω. Χρόνια κοιτούσε τον σκύλο μου αλλά ποτέ δεν ρώτησα για το καναρινι. Θα εφαρμοστεί ότι έχω διαβάσει εδώ και εννοείται θα σας ενημερώσω. τώρα που σας γνώρισα θα τα λέμε συχνα...
 
μπορεί και να είμαστε σπίτι όλη μέρα

Σχετικά με τις τροφές ήδη σε έχουν καλύψει οι προηγούμενοι φίλοι..

Για να σταμάτησε να κελαηδάει και εφόσον είναι υγιές (αυτό πρέπει να το δεις!) κάτι το έχει ενοχλήσει. Εγώ απλά θα ήθελα να σου πω να έχεις κατά νου ότι γενικά τα καναρινάκια θέλουν την ησυχία τους.. Οι κινήσεις μας στο σπίτι, έστω και αυτές που εμείς θεωρούμε φιλικές τα στρεσάρουν σε ένα βαθμό, οπότε στρες και κελάηδημα δεν πάνε μαζί:)
Επίσης αυτό πάει αναλόγως και με τον χαρακτήρα του πουλιού..Άλλα δεν καταλαβαίνουν τίποτα, άλλα.. Καταλαβαίνουν περισσότερα:) Ειδικά εάν κάποιες καταστάσεις δεν είναι μόνιμες (απουσιάζω δυο μέρες και είναι σε ησυχία και είμαι σπίτι για άλλες δυο οπότε έρχεται η ανάλογη φασαρία)

Εαν το τοποθετήσεις κάπου μόνιμα και σχετικά ψηλά, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις και τα πολλά πάρε δώσε, και σε χώρο που να μην έχει θορύβους όπως τηλεοράσεις, ντουλάπια, πόρτες, φωνές κλπ, θα είναι ιδανικό (π.χ Βεράντα με τις σχετικές και απαραίτητες προφυλάξεις είναι μια χαρά).. Εφόσον από πλευράς υγείας και διατροφής είναι εντάξει το κελάηδημα θα έρθει κι αυτό στο χρόνο του. Εγγυημένα.

Έχω καναρίνι που για ένα χρόνο δεν έβγαλε κιχ επειδή δεν γνώριζα πολλές από τις παραπάνω λεπτομέρειες και πλέον.. Τα σπάει:D Ας είναι καλά οι φίλοι εδώ μέσα.

Δείξε υπομονή και ακολούθησε την συμβουλές που σου δόθηκαν και θα ανταμειφθείς δεόντως👍
 
Τελευταία επεξεργασία:
Από αύριο αλλάζω τροφή και μέρος και ελπίζω σύντομα να έχουμε ευχάριστα νεα

Aν δεν βγει απο την πτεροροια μην περιμενεις να το ακουσεις να λαλαει!
 
Το pterophene βλεπω ότι έχει βοηθήσει. Να συνεχίσω για ακόμα 2 εβδομάδες ώστε να κλείσει ο. κύκλος της αγωγής η να το αφήσω;
 
Back
Top