Ασθένειες Καναρίνι σηκώνει το πόδι του

GreekMan72

PB Known Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2017
Μηνύματα
2.149
Πόλη
Ραφήνα
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.

Εδώ και τρείς εβδομάδες έχω παρατηρήσει ότι ένα από τα καναρίνια μου σχεδόν σε μόνιμη βάση σηκώνει το ένα του πόδι. Αυτό δεν συμβαίνει όταν τρέφεται ή όταν κάνει μπάνιο κλπ.
Δεν παρουσιάζει κανένα περαιτέρω σύμπτωμα. Τρέφεται κανονικά, είναι κινητικό, κελαηδάει και γενικά φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν υπάρχει περίπτωση επίθεσης από κάτι και γενικά η συνθήκες διαβίωσης του είναι πολύ καλές (Προστασία, καθαριότητα, διατροφή κλπ.)

Παραθέτω δυο φωτογραφίες. Η μια με το ποδαράκι του σηκωμένο και η άλλη με το εν λόγο ποδαράκι το οποίο, αφού έβρεξα ελαφρώς τα χέρια μου, τράβηξα ελαφρά τα πούπουλα ώστε να φανερωθεί και η κλείδωση. Σε σύγκριση με το αλλά πόδι δεν υπάρχει καμία εμφανής διαφορά.
1.webp 2.webp
Ποια είναι η άποψη σας; Αξίζει να το ταλαιπωρήσω με περαιτερω παρακολούθηση η οποία όμως για να είναι εντατική θα πρέπει να γινει με μεταφορα του κλουβιου σε εσωτερικό χώρο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Μια και το έπιασες το φύσηξες να δεις αν φαίνεται κάποιο εσωτερικό όργανο;

Όχι...☹

Είναι παχύ,έχει λίπος

Δεν έχω την κατάλληλη εμπειρία για να μπορώ να διακρίνω εάν έχει λίπος ή όχι.. Ωστόσο, οπτικά δεν έχω δει αλλαγές σε σχέση με την κατασταση που ηταν κατα την αγορα του. Πως βλέπουμε-καταλαβαίνουμε εάν έχει λίπος;

σε τι χώρο(διάσταση) διαμένει;

Σε 60αρα ζευγαρώστρα με 4 ξύλινες πατήθρες. Σε εξωτερικό χώρο, προστατευμένο απο ρεύματα, αρπακτικά κλπ. Εννοειται σε συνθηκες με τακτικη και σχολαστική καθαριότητα.

Το ράμφος έχει μακρύνει;

Δεν νομιζω... Τουλαχιστον δεν εχω διακρινει καμια ιδιαιτερη αλλαγη στην γενικοτερη εμφανιση του τον τελευταιο καιρο και αφου ολοκληρωσε φυσιολογικα την πτεροροια.
 
Προσπάθησε να δεις την κοιλιά του όσο πιο γρήγορα γίνεται..
Κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα εντοπιστεί το πρόβλημα αν υπάρχει..
Ο πτηνιατρος όμως είναι η πιο σωστή λύση...
Συγνώμη μόλις τώρα είδα το ποδαράκι του που τα ακάρεα έχουν δημιουργήσει αυτό που λέμε λέπια...
Οπότε επιθολ ή βαζελίνη πρέπει να του βάζεις δύο ή τρεις φορές την ημέρα..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δημητρη με το "μονιμη βαση" αναφερεσαι ως προς την συχνοτητα ή ως προς την διαρκεια που το κανει;

Αντωνη, την συμπεριφορα αυτη την εχω εντοπισει εδω και 3 εβδομαδες. Σημερα μπαινουμε στην 4η. Η συχνοτητα ειναι περιπου στο 80% του χρονου που κάθεται στις πατηθρες χωρις να κανει κατι. Το παταει ομως οταν τρεφεται η οταν κανει μπανιο.
 
80% του χρονου που καθεται στην πατηθρα ξεφευγει απο τον αναμενομενο χρονο ξεκουρασης ειναι η αληθεια κι εμενα το κανουν αλλα οχι οπως το περιγραφεις εσυ.

Οπως ειπαν τα παιδια πιο πανω,το πιανεις παραμεριζεις πουπουλα κοιλιας (βρεξε ελαφρως τα δαχτυλα σου για να τα παραμερισεις) και βγαλε μια φωτο να φαινεται καθαρα κοιλια μεχρι θωρακα
[automerge]1543838023[/automerge]
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Συγνώμη μόλις τώρα είδα το ποδαράκι του που τα ακάρεα έχουν δημιουργήσει αυτό που λέμε λέπια...
Οπότε επιθολ ή βαζελίνη πρέπει να του βάζεις δύο ή τρεις φορές την ημέρα..

Σε ευχαριστω @Giannisbox! Το ακαρεα το ειχαν ταλαιπωρησει το συγκεκριμενο για αρκετο καιρο και ηταν πολυ χειροτερα. Επειδη ειδα βελτιωση αποφασισα να μην το ταλαιπωρησω αλλο γιατι ηταν μια στρεσογονος διαδικασια για το πουλακι. Ενδεχομενως να πρεπει να συνεχισω..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν νομιζω οτι ειναι κατι τετοιο @tasioskis, διοτι εχω δει οτι παει να το πατησει καποιες φορες, αλλα αμεσως το τραβαει.. Τα υπολοιπα καναρινια μου κανουν αυτο που πολυ σωστα περιγραφεις αλλα δεν εχει καμια σχεση η συχνοτητα σε συγκριση με το συγκεκριμενο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το ακαρεα το ειχαν ταλαιπωρησει το συγκεκριμενο για αρκετο καιρο και ηταν πολυ χειροτερα.

Ένα από τα μείον της εξωτερικής εκτροφής είναι η ανάπτυξη ακάρεων μόλις αδυνατίσει το ανοσοποιητικό των πουλιών από κάποια άλλη ασθένεια...
Καλύτερα να το δεί ένας καλός πτηνιατρος μήπως έχει και κάτι άλλο.
Επίσης μπορεί να σου δώσει κάποιο φάρμακο για τα ακάρεα γιατί η βαζελίνη και η επιθολ καταπολεμούν το σύμπτωμα της ασθένειας και όχι την ίδια...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για αυτο τον λογο ειχα αγορασει το Scatt απο το εξωτερικο..Αυτο το φαρμακο του μειωσε τα συμπτωματα..Ισως να σταματησα νωρις..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Επίσης μπορεί να σου δώσει κάποιο φάρμακο για τα ακάρεα γιατί η βαζελίνη και η επιθολ καταπολεμούν το σύμπτωμα της ασθένειας και όχι την ίδια...

Τι εννοεις ακριβως Γιαννη;
Τα ακαρεα δεν ειναι συμπτωμα καποιας αλλης ασθενειας,τα ακαρεα δεν ειναι καν συμπτωμα. Η ασθενεια/αποτελεσμα/συμπτωμα της προσβολης απο ακαρεα ειναι η υπερκερατωση.
Αυτη η κατασταση θεραπευεται με epithol και δεν προυποθετει να εχει εξασθενησει το ανοσοποιητικο του πτηνου για να γινει προσβολη του.
Μιλαμε για εξωτερικα παρασιτα που καταπολεμα η epithol με την αντιπαρασιτικη και απολυμαντικη ιδιοτητα που εχει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus η υπερκεράτωση είναι το σύμπτωμα από τα ακάρεα ίσως δεν το διατύπωσα σωστά..
Η επιθολ ή η βαζελίνη καταπολεμούν το σύμπτωμα λοιπόν δεν διώχνουν τα εξωπαρασιτα.
Τα ακάρεα παραμένουν και με την πρώτη εξασθένιση του πουλιού θα εμφανιστεί πάλι το σύμπτωμα τους η υπερκεράτωση...
Δεν είναι πράγματα που έβγαλα από το μυαλό μου ή παρατήρησα μόνος είναι συμβουλές και γνωματεύσεις από ειδικό πτηνιατρο...
 
Τα ακαρεα αν γινει σωστη αντιμετωπιση με την epithol (αντιθετη επαλλειψη ως προς την φορα των φολιδων του δερματος) θα επιμεινω οτι εξοντωνονται πληρως ακομη κι αν αυτο προυποθετει επαναληψη της θεραπειας.

Ειναι τυπου σαν τις ψειρες που προσβαλλουν το ανθρωπινο τριχωτο της κεφαλης ή τα τσιμπουρια στους σκυλους ή ακομα και τις ψειρες στα πτηνα, αλοιμονο αν δεν μπορουσαμε να εξολοθρευουμε τετοιου ειδους εξωπαρασιτα στη σημερινη εποχη.
 
Ναι έτσι πιστεύω ότι τα ακάρεα υπάρχουν...
Όταν επιδεινωθεί η κατάσταση θα εμφανιστεί και στο άλλο άκρο...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Την ιδια εικονα σε σχεση με τα ακαρεα παρουσιαζει και το αλλο ποδι.. Αρα, υπαρχει πιθανοτητα να ειναι εντονοτερο το προβλημα σε αυτο το ποδι που τωρα σηκωνει και εαν το αφησω ετσι να αρχισει να μην μπορει να παταει ουτε και το αλλο; Καταλαβα σωστα Γιαννη;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θεωρειτε οτι το προβλημα μπορει να προερχεται απο τα οποια ακαρεα υπαρχουν; Εαν ναι τοτε γιατι μονο στο ενα ποδι και οχι στο αλλο;

Η προσωπικη μου άποψη ειναι κατηγορηματικά οχι αν δεν κανει καποια extended σιεστα το πουλι τοτε συνηθως μαζεμα του ποδιου σημαινει ενοχληση/πονος σε εσωτερικό οργανο.

Δεν παρουσιάζει κατασταση υπερκερατωσης που να δικαιολογει μαζεμα ποδιου
 
Αρα, υπαρχει πιθανοτητα να ειναι εντονοτερο το προβλημα σε αυτο το ποδι που τωρα σηκωνει και εαν το αφησω ετσι να αρχισει να μην μπορει να παταει ουτε και το αλλο; Καταλαβα σωστα Γιαννη;


Δεν γνωρίζω τι θα γίνει αν μείνει χωρίς θεραπεία και συνεχιστεί η κατάσταση..
Γι'αυτό δες και την κοιλιά του και πήγαινε το σε κάποιο ειδικό για την σωστότερη αντιμετώπιση του προβλήματος..
 
Back
Top