Αναπαραγωγή Καναρα δεν καθεται στην φωλια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης giorgos6
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
rsz_20150520_130922.webp
rsz_20150520_130719.webp
rsz_20150520_130936.webp

αυτες ειναι μερικες φωτογραφιες του αρσενικου... Οταν τον πηρα για να τον βγαλω φωτογραφια η αλλη πηγε αμεσως στην φωλια και εκατσε... Οταν τον ξαναεβαλα μεσα την εδιωξε και παλι εκατσε αυτος!

αρσενικο δεν ειναι;

Μια και τον έπιασες, κοίταξες μήπως είναι παχύς ή μήπως έχει κάποιον όγκο από κάτω και ψάχνει μαλακό μέρος για να κάθεται; Μήπως έχει πρόβλημα στα πόδια του;

Μοιάζει για αρσενικό... ή έτσι μπορώ εγώ να το εκλάβω.
Αν μου έδειχνες μια εικόνα με το προφίλ του πουλιού θα μου ήταν πιο εύκολο.

Πανεμορφο αλλα δεν βλεπω να δινει απογονονους και δεν μπορω να καταλαβω τον λογο!

Εδώ υπάρχει θέμα... Ποιος σου μίλησε για αυτό το χρωματισμό των αυγών;
Γιάννη φημολογείται οτι όταν τα αβγά είναι πιο σκούρα και έχουν πάνω στίγματα, οτι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι ενσπορα απο οτι τα πιο ανοιχτόχρωμα αβγά χωρίς στίγματα. Θα ήθελα να σε ρωτησω σύμφωνα με την εμπειρία σου ισχύει κάτι τέτοιο;

Γιάννη φημολογείται οτι όταν τα αβγά είναι πιο σκούρα και έχουν πάνω στίγματα, οτι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι ενσπορα απο οτι τα πιο ανοιχτόχρωμα αβγά χωρίς στίγματα. Θα ήθελα να σε ρωτησω σύμφωνα με την εμπειρία σου ισχύει κάτι τέτοιο;
Με κάτι τέτοια στ' αλήθεια τρομάζω...

νομιζω πως ηταν ετοιμο για αναπαραγωγη και για αυτο το εβαλα να ζευγαρωσει

αλλα και με μια μερα δεν νομιζω να υπαρχει λογος ανησυχιας.

Οποιαδήποτε διαταραχή στην συχνότητα γέννησης των αυγών είναι ύποπτο σημάδι. Ενισχύεται συνήθως η υποψία για άσπορη γέννα...

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Ναι αλλα εννοω με μια μερα καθυστερηση σιγουρα θα εχεις το νου σου, αλλα δεν ειναι και τοσο κακο (μια μερα μονο, οχι παραπανω) για την υγεια της καναρας. Επισης, γιατι ενισχυεται η υποψια για ασπορα; Πως επηρρεαζεται η ωοτοκια απο την αποτυχημενη γονιμοποιηση; δεν το καταλαβαινω.

Επισης, γιατι ενισχυεται η υποψια για ασπορα

Στο παρελθόν Μιράντα όσες κανάρες μου χάρισαν πουλάκια είχαν σταθερό κύκλο ωοτοκίας. Δεν θυμάμαι καμία να διακόπτει έστω και για μια μέρα. Παρακολουθώντας φέτος το petbirds, μετά από αρκετά χρόνια αποχής από αναπαραγωγές, έμαθα πως υπάρχει και αυτή η περίπτωση. Τη βίωσα και εγώ φέτος με ένα από τα 2 θηλυκά που έχω. Στην πρώτη γέννα της δεν έδωσα σημασία. Στην τρίτη γέννα όμως που το φαινόμενο επαναλήφθηκε είμαι πεπεισμένος πως θα είναι άσπορα. Βέβαια η πεποίθησή μου ενισχύεται ακόμη περισσότερο και από την όψη των αυγών...

αρσενικο δεν ειναι;

Μου φαίνεται απύρωτος...

και μετα τα εβαλα μαζι

Τα έβαλες μαζί αφού είδες το θηλυκό να στρώνει φωλιά;

@Stfns Τοτε θα μας πεις που καταληγουν οι ως τωρα παρατηρησεις σου.

Εγω δεν μπορω να εκφερω γνωμη, πρωτη χρονια ειχα ζευγος και μικρα.

Η καναρα εκανε και τεταρτο αυγο σημερα και αυτο εξω απο την φωλια... Εχει δυο αυγα μεσα στην φωλια αλλα δεν νομιζω να βγουν νεοοσοι ουτε απο αυτη την γεννα, δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται με αυτο το ζευγαρι... Μαλλον δεν θα δω νεοοσους ουτε και φετος! ☹

Η καναρα εκανε και τεταρτο αυγο σημερα και αυτο εξω απο την φωλια... Εχει δυο αυγα μεσα στην φωλια αλλα δεν νομιζω να βγουν νεοοσοι ουτε απο αυτη την γεννα, δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται με αυτο το ζευγαρι... Μαλλον δεν θα δω νεοοσους ουτε και φετος! ☹
Μην το λες βρε Γιώργο! Ποτέ δε ξέρεις! Ξέρεις πόσες φορές δεν έχω δει ούτε βάτεμα και τα αυγά έχον σκάσει;

ναι αλλα η θυληκια δνε εχει κατσει καθολου στην φωλια και οταν παει να κατσει η θυληκια ο αρσενικος την διωχνει, δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται με τον αρσενικο... Πολυ παραξενος ειναι και δεν συμπεριφερεται καθολου σαν αρσενικο αλλα σαν θυληκο και καθεται ολη μερα στην φωλια σαν να ειναι θυληκο!

Back