Γενικά Καναρινάκι πέθανε στην ταΐστρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης flora13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

flora13

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαϊ 2021
Μηνύματα
9
Πόλη
παιανία
Καλημέρα , το καναρινακι μου που τραγουδούσε πολύ κάθε μέρα , φαινότανε υγιέστατο , έτρωγε με όρεξη , έκανε το μπανάκι του , όλα μια χαρά , το βρήκα ξαφνικά νεκρό σφηνωμένο μέσα στην ταίστρα . Γιατί μπορεί να συνέβη αυτό ;
 
Λυπάμαι για ότι συνέβη. Νομίζω ότι απάντησες εσύ η ίδια , πολλές φορές μπαίνουν μέσα στην ταιστρα και δεν μπορούν να βγουν και συμβαίνει το κακό. Την επόμενη φορά προτίμησε αλλού τύπου ταιστρες ίσως εσωτερικές.
 
Λυπάμαι πολύ για ότι σου έτυχε. Αλλά να κάνω μια ερώτηση υπάρχει περιπτώση να μην είχε σπορακια και να είχαν μείνει μόνο τσόφλια σε σημείο που να σε μπερδεύουν κ να νομιζεις πως ειναι γεμάτη η ταιστρα.
Ειλικρινά λυπάμαι κ δεν θέλω να το παίζω έξυπνος.
 
@kom όχι δεν το παίζεις έξυπνος , το έχει πάθει γνωστή μου , νόμιζε ότι είχε φαγητο και ήταν μόνο τσόφλια . Εμενα είχε όμως σποράκια και αυγο και αυγο τροφή , όποτε δεν σφήνωσε για να φάει . Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έπαθε για να μην ξαναγίνει το ίδιο ατύχημα με άλλο πουλάκι . Τα αγαπάω τα μωρά μου και δεν θέλω να πάθουν κάτι
 
Υπάρχουν και οι ταίστρες οικονομίας. Δεν τις έχω χρησιμοποιήσει κ δεν έχω άποψη. Μου φαίνονται όμως λίγο ασφυκτικές. Χωράει μόνο το κεφάλι τους για να τρώνε κ έτσι δεν πετάνε έξω τα σπόρια ψάχνοντας για τα αγαπημένα τους σπορακια.
Νομίζω να πάρεις τις κλασσικές τις εσωτερικές αλλά λίγο μεγαλύτερες.
 
σφηνωμένο μέσα στην ταίστρα
Τέτοιες συμπεριφορές μπορείς να δεις στα θηλυκά όταν ψάχνουν σημείο για φωλιά, ήταν σίγουρα αρσενικό ?
 
@MARY58 ναι και εγώ δεν τις έχω δοκιμάσει αλλά το σκέφτομαι
[automerge]1653755224[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ αρσενικός και πολύ καλός
[automerge]1653755262[/automerge]
@gianniskilkis ευχαριστώ
[automerge]1653755348[/automerge]
@Ledagcc ευχαριστώ
 
Καλημέρα , το καναρινακι μου που τραγουδούσε πολύ κάθε μέρα , φαινότανε υγιέστατο , έτρωγε με όρεξη , έκανε το μπανάκι του , όλα μια χαρά , το βρήκα ξαφνικά νεκρό σφηνωμένο μέσα στην ταίστρα . Γιατί μπορεί να συνέβη αυτό ;

Απλά μπορεί να συμβεί και αυτό...
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου αλλά πας παρακάτω...
Όχι ότι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα αλλά έχω χάσει και εγώ πουλάκι έτσι αλλά και σώσει/προλάβει 2-3 φορές ακόμα...
 
αλλά και σώσει/προλάβει
κι εγώ μία φορά έχω σώσει πουλάκι έτσι. Είχα συμπεράνει ότι το συγκεκριμένο προσπαθώντας να φτάσει στον πάτο της ταΐστρας (από την εμμονή μου να φάει όλους τους σπόρους, απλά δεν συμπλήρωνα ώστε να αυξηθεί το ύψος τους), σφήνωσε.
 
...απλά δεν συμπλήρωνα ώστε να αυξηθεί το ύψος τους
Πράγματι, αυτός είναι ένας βασικός λόγος που καταλήγουν στο βάθος της ταίστρας τα πουλιά, αλλα ο βασικότερος είναι ο κακός σχεδιασμός της. Συνήθως κακές απομιμήσεις γνωστών εταιρειών του είδους (όχι οτι και αυτών κάτι τέτοια αξεσουάρ δεν είναι απαράδεκτα κάποιες φορές). Γι' αυτό αγοράζοντας ένα απο αυτά τα φθηνά κλουβάκια της αγοράς πρέπει πάντα να αλλάζουμε πάτηθρα (ξύλινα ή καλά πλαστικά) και τάιστρα . Αν ταιριάζουν στην κατασκευή κάτι σαν της φωτό είναι πολύ καλύτερα. Διαφορετικά, μικρά, ανοικτά,εσωτερικά.
 

Συνημμένα

  • 0768092.webp
    0768092.webp
    3,4 KB · Προβολές: 29
Back
Top