Κατασκευή ζευγαρωστρας για μπατζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ermis1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ermis1

PB New Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2016
Μηνύματα
153
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στην ομάδα. Μερικές φώτο απο την κατασκευή που εχω ξεκινήσει για να φιλοξενήσει τα μπατζι μου. Εχει δουλειτσα ακόμα, στο σύνολο ειναι 4 ζευγαρωστρες 60 χ 45 χ 45. Εχουν γίνει συρτάρια για καθαρισμα, προστατευτικα στα πορτάκια, χωρίσματα και πατηθρες. Εχω όμως αρκετή δουλειτσα ακόμα όπως βάψιμο κτλ... Παρατηρήσεις και ιδέες διορθώσεων ευπρόσδεκτες. Να προσθέσω οτι θα βρίσκετε σε εσωτερικό αλλα φωτιζόμενο χώρο.

Αυτοσχέδια-ζευγαρώστρα-μπάτζι .webp
 
Ωραία και ευρύχωρη κατασκευή είναι, γεια στα χέρια σου.
Το διαχωριστικό μεταξύ τους από τι υλικό είναι; Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να το σκάβουν τα πουλιά; Επίσης μπορείς να βάλεις μια κοντινή στις πόρτες; Δεν καταλαβαίνω πως λειτουργούν.
Και τέλος όταν λες ζευγαρώστρες, θα βάλεις κάποια στιγμή φωλιά; Πως θα το χειρίζεσαι που οι φωλιές τους προσαρμόζονται στις πόρτες και εσύ δεν έχεις δεύτερη πόρτα; Πως θα ανανεώνεις ταΐστρες κτλ;
 
Τα χωρίσματα θα γίνουν με λαμαρίνα τωρα εχω βάλει τα πατρόν απο χαρμπον. Τις Φωλιες θα τις ανεβάσω μόλις θα ειναι έτοιμες, θα γίνουν ανοίγματα ετσι ώστε να τοποθετηθούν εξωτερικά των κλουβιών και θα εχουν διαστάσεις 25χ17χ15 και θα ανοίγουν απο επάνω για έλεγχο. Το ιδιο και οι ποτηστρες. Τις ταΐστρες θα τις εχω εσωτερικά μπολάκια κρεμαστά
tdsc_0066[1].jpg
 
Α το έχεις μελετήσει σχολαστικά το θέμα, χαίρομαι. Για προχώρα και βάζε φωτογραφίες να βλέπουμε τα έργα σου :)
Καλή δύναμη!
 
Ωραία κατασκευή, θέλω όμως να ρωτήσω κάτι οι πατήθρες βγαίνουν ή είναι μόνιμες;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ermis1
Πολυ ομορφη κατασκευη! Να σε ρωτησω, οι φωλιες εξωτερικα θα μπουν σε μια απο τις δυο πορτες, σωστα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ermis1
Σε κάθε κλουβί θα κάνω καινούργιο άνοιγμα, δλδ στην αριστερή θα μπει η φωλιά πάνω αριστερά και στη δεξιά πάνω δεξιά,ίσως σήμερα προλάβω να ετοιμάσω την πρώτη φωλιά και ανεβάσω φωτο. Να ρωτήσω και κάτι να μου πείτε τις απόψεις σας; Πως θα ειναι καλύτερα να ξεκινήσω; να βάλω αμέσως 4 ζευγάρια η καλύτερα 2 πρώτα και αργότερα τα άλλα δυο.
 
Πως θα ειναι καλύτερα να ξεκινήσω; να βάλω αμέσως 4 ζευγάρια η καλύτερα 2 πρώτα και αργότερα τα άλλα δυο.
Κοίτα για ν' αποφασίσεις, πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα. Αν θες μας λες και τα συζητάμε.
Έχεις ήδη κάποια πουλιά; Έχεις κάνει άλλη φορά αναπαραγωγή σε budgies ή έστω άλλων μικρών πουλιών;
Αν δεν έχεις, έχεις βρει από που θα τα αγοράσεις;
Αν τα αγοράσεις καλό είναι να τα προμηθευτείς τουλάχιστον από δύο διαφορετικούς εκτροφείς για ν' αποφύγεις πιθανές αιμομειξίες.
Αν δεν τα έχεις ήδη στην κατοχή σου, αφού τα πάρεις θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα γνωριμίας των πουλιών, αποδοχής και δεσίματος του ζευγαριού αλλά και διατροφικής προετοιμασίας τους από την πλευρά σου.
Να δεις τα πουλιά, να τα ζήσεις, να εκτιμήσεις την κατάσταση της υγείας τους και αν θα μπορέσουν ν' ανταπεξέλθουν στον αγώνα της αναπαραγωγής.
Τα πουλιά για να είναι σε θέση να αναπαραχθούν πρέπει να είναι το λιγότερο 10 μηνών με ενός έτους.
Έπειτα πρέπει να υπολογίσεις, τους νεοσσούς που θα προκύψουν που θα τους φιλοξενήσεις; Θα τους κρατήσεις; Θα τους δώσεις;
Επίσης η περίοδος αναπαραγωγής των πουλιών αυτών φτάνει τώρα στο τέλος της (όχι πως δεν μπορεί να συμβεί και άλλες περιόδους).
Όλα αυτά πρέπει να συζητήσουμε, να τα σκεφτείς και ν' αποφασίσεις.
 
Με εκτροφή γενικά εχω ασχοληθεί για πολλά χρόνια αλλά οχι με πουλιά, με άλλα ζώα. Λόγοι υγείας όμως με αναγκασανε να εγκαταλείψω, επειδή όμως μου αρέσει η ενασχόληση της εκτροφής πήρα την απόφαση να ξεκινήσω πάλι με κάποιο είδος "οχι" και τόσο απαιτητικού ως προς τις εργασίες αλλά και χωρίς να χρειάζεται να μετακινούμε για να τα φροντίσω μιας και μένω Αθήνα. Οπότε γιατι πουλιά; Γιατι ειναι το μόνο είδος που μπορώ να ασχοληθώ με το χώρο που διαθέτω και γιατι μπατζι; γιατι έχω τρελα μαζί τους οπως με το κοκατιλ μου μου αρέσει η εποικινωνια που έχεις μαζί τους. Ζευγάρια εχω βρει και οπως είπες maria p απο 2 διαφορετικους εκτροφεις και συγκεκριμένα χομπιστες προς αποφυγή αιμομιξίας. Τωρα κάποια πουλιά θα κρατήσω κάποια θα δινω και σίγουρα θα ειναι ελεγχόμενη η εκτροφή και οχι ανεξέλεγκτη.
 
Ωραία, άρα το θέμα ζώο γενικά "το χεις" που λέμε, έχεις και το παρεάκι με τους φίλους σου που θα πάρεις τα πουλιά, έχεις κι όλους εμάς εδώ, οπότε, θα μπορούσες να βάλεις και τέσσερα ζευγάρια.
Έτσι κι αλλιώς, μην νομίζεις, δεν θα κάτσουν όλα μαζί στην αναπαραγωγή.
Χρειάζεται κάποιος χρόνος. Να έχεις στο μυαλό σου, ότι τα ζευγάρια θα ζουν μόνιμα μαζί στο ίδιο κλουβί.
Επίσης εκτός της κατασκευής που ετοιμάζεις, θα χρειαστείς εφεδρικά κλουβιά και για τους νεοσσούς όταν ξεπεταχτούν και μέχρι να δεις τι θα κάνεις αλλά και γιατί δεν πάνε πάντα όλα αρμονικά στις γέννες και (δεν το εύχομαι βέβαια) ίσως χρειαστεί να χωρίσεις κάποιο πουλί αν δείξει επιθετικότητα στους νεοσσούς του.
Εύχομαι όλα να σου πάνε κατ' ευχήν και ό,τι σκέφτεσαι ρώτα :)

Διάβασε αυτά εν τω μεταξύ
<Link Removed>
<Link Removed>
https://community.petbirds.gr/threads/Σουπιοκόκκαλο-στα-πουλιά.17816/
 
  • Like
Αντιδράσεις: ermis1
Πολύ όμορφη κατασκευή, θα χωράνε όμως ταίστρες και ποτίστρα;
Πολύ όμορφη κατασκευή, θα χωράνε όμως ταίστρες και ποτίστρα;
Βασικά η ποτίστρα θα ειναι εξωτερική μόνο η ταΐστρα θα είναι μέσα κρεμαστή. Τώρα θα δω και στην πράξη.έτσι και αλλιώς κάθε μέρα που ασχολούμαι όλο και κάτι παραπάνω κάνω από αυτο που είχα αρχικά σκεφτεί. Περιμένω καμιά ιδέα και από εσάς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
δραπετεύσεις δεν θα εχεις αλλα προσεξε τα ξυλα να ειναι ασφαλη. Επισης το ξυλο πιανει πολυ βρωμια και παρασιτα. Εγω εκανα 30 ζευγαρωστρες και τις χαλασα. Τωρα χρησιμοποιω μονο πλεγμα που ειναι ευκολο στο καθαρισμα
 
"Θέματα ή Μηνύματα χωρίς Κείμενο". Τελευταία προειδοποίηση.
tdsc_0129.jpg

Τελείωσε η ζευγαρωστρα. Την ψέκασα κ με σπρέι για παράσιτα. Πιστεύω να μην εχει πρόβλημα.Άξιζε τον κόπο μάλλον, συνολικό κόστος 16 ευρώ μιας και ειχα πολλά από τα υλικά.
 
Πολύ ωραία είναι γεια στα χέρια σου. Την ποτίστρα που λέει ο Γιώργος, μπορείς να την πιάνεις στο πάνω μέρος της με κάποιο σύρμα ή έστω με πράσινο συρματάκι λουλουδιών προσωρινά. Που θα βάλεις τις φωλιές όμως τελικά;
 
Back
Top