Γενικά Κλάρωσε το καρδερινάκι μου

Κατάσταση
Κλειστό.
Εγώ αυτό που προτείνω είναι να μην υπάρχουν αφορισμοί και αγενείες από οποίο "στρατοπεδο" και αν προέρχονται.
Στο μόνο που μπορώ να συμφωνήσω είναι το παραπάνω.
Το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και όταν μπαίνει κάτω από το χαλί.
Μπορεί να μη λύνεται και να υπάρχει το πρόβλημα...
Σε καμία όμως περίπτωση το forum δε θα γίνει πλυντήριο "πιασμένων" πουλιών...
Δεν θα επεκταθώ παραπανω για λόγους ευγένειας
Αντώνη αφήνεις να εννοηθεί κάτι που εκτός του ότι δεν μου αρέσει δεν είναι και αλήθεια.
Για να μη γίνει προσωπική αντιπαράθεση και χαλάσει το θέμα.
Αν ξέρεις κάτι θα πρέπει ή να το καταθέσεις ή να ανασκευάσεις... και να αφήσουμε την ευγένεια κατά μέρος.
Αρκεί μόνο ένα παράδειγμα...
Γιατί ξέρω πολύ καλά πως κανένα πουλί (καρδερίνα) δεν μπήκε και δεν θα μπει στο χώρο μου χωρίς κλειστό δακτυλίδι.

Τελευταία επεξεργασία:
Αντώνη αφήνεις να εννοηθεί κάτι που εκτός του ότι δεν μου αρέσει δεν είναι και αλήθεια.
Για να μη γίνει προσωπική αντιπαράθεση και χαλάσει το θέμα.
Αν ξέρεις κάτι θα πρέπει ή να το καταθέσεις ή να ανασκευάσεις... και να αφήσουμε την ευγένεια κατά μέρος

Για να μην αφήνω σκιές και με την πιθανότητα να κάνω εγώ λάθος το ανασκευαζω, εξ' άλλου σου είπα ότι αν η πληροφορία που έχω είναι λάθος να με διορθώσεις.

Θα ήθελα την άποψη σου όμως για κάτι που είπα πιο πανω.Αν πάρω στην κατοχή μου αυγά και τα ρίξω σε μια κατάλαβα η στην μηχανή ή αν πάρω νεοσσούς κάτω των 5 και τους βάλω δαχτυλίδια, ειμαι συμβατός με τους κανόνες και τα πουλιά είναι εκτροφής;

Θα ήθελα όμως να ακούσω την άποψη σου και στα υπόλοιπα σκέλη του μνμ μου
Παιδιά, ανοίξτε αν θέλετε σας παρακαλώ μια νέα συζήτηση που να περιλαμβάνει όλα αυτά τα θέματα για να συζητηθούν εκεί.

Θα ήθελα την άποψη σου όμως για κάτι που είπα πιο πανω.Αν πάρω στην κατοχή μου αυγά και τα ρίξω σε μια κατάλαβα η στην μηχανή ή αν πάρω νεοσσούς κάτω των 5 και τους βάλω δαχτυλίδια, ειμαι συμβατός με τους κανόνες και τα πουλιά είναι εκτροφής;
Μα δεν θα είναι εκτροφής ούτως ή άλλως, τι θα πει συμβατός με τους κανόνες; Βρε Αντώνη, αφού ξέρεις, το είπες και μόνος σου αυτό που γίνεται, τι νόημα έχει το ερώτημα; Όποιος φυλακίζει πουλιά που έχουν γεννηθεί στη φύση, δεν είναι συμβατός με τους κανόνες. Ναι, μπορεί να κοροϊδέψει σχετικά, να περάσει από τους κανόνες, αλλά θα είναι ουσιαστικά ασύμβατος. Τι νόημα έχει όλο αυτό, δεν καταλαβαίνω... Επειδή κάποιος δεν βάζει δαχτυλίδι στα πουλιά του, σημαίνει ότι όσοι πιάνουν πουλιά καλά κάνουν; Νομίζω ότι τα δύο θέματα δεν σχετίζονται.

Μα δεν θα είναι εκτροφής ούτως ή άλλως, τι θα πει συμβατός με τους κανόνες; Βρε Αντώνη, αφού ξέρεις, το είπες και μόνος σου αυτό που γίνεται, τι νόημα έχει το ερώτημα; Όποιος φυλακίζει πουλιά που έχουν γεννηθεί στη φύση, δεν είναι συμβατός με τους κανόνες. Ναι, μπορεί να κοροϊδέψει σχετικά, να περάσει από τους κανόνες, αλλά θα είναι ουσιαστικά ασύμβατος. Τι νόημα έχει όλο αυτό, δεν καταλαβαίνω... Επειδή κάποιος δεν βάζει δαχτυλίδι στα πουλιά του, σημαίνει ότι όσοι πιάνουν πουλιά καλά κάνουν; Νομίζω ότι τα δύο θέματα δεν σχετίζονται.

Aναφερομαι σε αυτο εδω Γιαννη

Εκτροφής καρδερίνα = καρδερίνα με δαχτυλίδι.
Τέλος με τα αυτονόητα

Και λεω οτι το δαχτυλιδι δεν σημαινει και αυτοματα πουλι εκτροφης οπως και το αντιθετο

Επισης πουθενα δεν ανεφερα οτι καλα κανουν οσοι πιανουν πουλια, αυτο δεν σημαινει οτι θα πρεπει να αφορησουμε οσους δεν βαζουν δαχτυλιδια

Γιατι οταν εχεις νεοσσους καρδερινας απο το ζευγαρακι σου και λαχταρας να τα δεις να κλαρωνουν, δεν θα ρισκαρεις να χωσεις την χερουκλα σου στη φωλια και να χαλασεις τα παντα σε περιπτωση απορριψης. Οι καρδερινες δεν ειναι καναρινια.

παντως το θεμα εχει συζητηθει και εδω https://community.petbirds.gr/threa...-καρδερίνες-είναι-εκτροφής-ή-πιασμένες.32388/ μετα το 12 ποστ.

Φιλε να σου ζησει και γεματο υγεια να ειναι το πουλακι σου.

Και εγω παιδια, εαν το ζευγαρακι μου εχει ενσπορα αυγα που το ευχομαι, θα προτιμησω να μην βαλω δαχτυλιδια, δεν το εχω κανει ποτε ουτε στα καναρινια μου, απο οτι εχω διαβασει και εδω και εχω δει και βιντεο, θελει "χειρουργικες" κινησεις που εγω απλα δε το εχω, δε θελω να μου μεινει καποιο δαχτυλο η ποδι στο χερι, και επειδη δεχομαι και σεβομαι τους κανονισμους του φορουμ , αν ολα πανε καλα με τα αυγα τοτε δε θα βγαλω φωτογραφιες ουτε θα ανοιξω ποστ.

Συμφωνα με τον εκτροφικο κανονα και τα standards της εκτροφης τα πουλια οφειλουν να φερουν κλειστο δαχτυλιδι αλουμινιου με αναγραφομενα τα εκτροφικα στοιχεια του πουλιου, σε αντιθετη περιπτωση θεωρουνται μη εκτροφικα.

Θελοντας να ειμαι δικαιος προς ολους αλλα και προς τον εαυτο μου, παραθετω τα παρακατω.

https://community.petbirds.gr/media/Το-νέο-ζευγαράκι-μου.20376/#media

https://community.petbirds.gr/media/Το-νέο-ζευγαράκι-μου.20375/#media

Χωρις ρεβανσισμο, χωρις να ζητω απο κανεναν να ανακαλεσει ή να ανασκευασει κατι.

Ακομα και μια καρδερινα με πλαστικο, μη εκτροφικο, δαχτυλιδι μπορει να συνυπαρξει στην εκτροφη μας για τον πολυ απλο λογο οτι ειναι αποδεδειγμενα (εκ συμπεριφορας) εκτροφης.
Για τον ιδιο λογο μπορει να συνυπαρξει στην εκτροφη μας και ενα εκτροφικο πουλι ανευ δαχτυλιδιου.

Οπως ειπα και παραπανω οσοι εμπλεκομαστε με την εκτροφη του συγκεκριμενου ειδους (μικροι ή μεγαλοι εκτροφεις), καλο θα ειναι να ειμαστε ανοιχτομυαλοι αν θελουμε να δουμε την εκτροφη να πηγαινει ενα βημα παρακατω.

Κλεινοντας θα καταστησω σαφες ακομη μια φορα οτι ειναι εγκλημα να αφαιρουμε πουλια απο την φυση.

Ακομα και μια καρδερινα με πλαστικο, μη εκτροφικο, δαχτυλιδι
Μιλούσες συνεχώς για χωρίς δαχτυλίδι Αντώνη...
Αν με αυτό εννοούσες το πλαστικό τότε έχεις δίκιο... Δε φορούσε δαχτυλίδι αλουμινίου.
Είχε όμως κλειστό δαχτυλίδι... αλλιώς δε θα έμπαινε στην εκτροφή μου.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα
Δηλαδή αν ανεβάσω φωτογραφίες με το ζευγάρι που φτιάχνει φωλιά, που κλωσσαει, που ταΐζει και τα πουλιά που θα βγουν για τον α, β λόγο δεν τα βάλω δαχτυλίδι, δεν θεωρούνται εκτροφής;

βαση κανονισμων του petbirds τους οποιους εχουμε αποδεχτει οσοι ειμαστε εδω, δε θεωρουνται εκτροφης

Τελευταία επεξεργασία:
βαση κανονισμων του petbirds τους οποιους εχουμε αποδεχτει οσοι ημαστε εδω, δε θεωρουνται εκτροφης
Σεβαστό, και καμιά αντίρρηση επ αυτού. Όταν και αν με το καλό βγουν θα φροντίσω να τα δαχτυλιδωσει ο εκτροφεας του ζευγαριού.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Μιλούσες συνεχώς για χωρίς δαχτυλίδι Αντώνη...
Αν με αυτό εννοούσες το πλαστικό τότε έχεις δίκιο... Δε φορούσε δαχτυλίδι αλουμινίου.
Είχε όμως κλειστό δαχτυλίδι... αλλιώς δε θα έμπαινε στην εκτροφή μου.

Γιάννη σε θαυμάζω και σε σέβομαι ξεκινάω με αυτό.

Ξέρεις πολύ καλά ότι στην καρδερίνα παίζει ρόλο για το αν θα κριθεί (σύμφωνα με τους κανονες) εκτροφικο το πουλι ακόμα και η διάμετρος του αλουμινενιου δαχτυλιδιου, πόσο μάλλον το είδος του.
πχ 2.9 κλειστό αλουμινίου δεν γίνεται αποδεκτό.

Μοιραία αντιλαμβάνεσαι ότι καρδερίνα με πλαστικό δαχτυλίδι άνευ στοιχείων και άγνωστης διαμέτρου δεν γινεται αποδεκτη και ισοδυναμεί με αδαχτυλιδωτο πουλι Και κατά συνέπεια μη εκτροφικο (συμφωνα με τον κανονα παντα)

Φυσικά και το πουλι που παρουσιάζεις στην φωτο ήταν εκτροφικο ακομα κι αν δεν πληρει τις προδιαγραφες (με βαση τον κανονα)

• Like
Αντιδράσεις: jk1980
ΟΚ... Παραιτούμαι!
Για να σταματήσουμε να χαλάμε το θέμα...
Γιατί και το άλλο πουλί της φωτογραφίας έχει μηδενικό δαχτυλίδι και άρα στη λογική σου δεν έχει δαχτυλίδι.
Τέλος...

Παιδιά, ανοίξτε αν θέλετε σας παρακαλώ μια νέα συζήτηση που να περιλαμβάνει όλα αυτά τα θέματα για να συζητηθούν εκεί.
Το θέμα κλείνει εδώ.

Κατάσταση
Κλειστό.
Back