Αν υπάρχει η δυνατότητα της χωριστής διαμονής ας μείνουν έτσι.Εγώ σκεφτόμουν να βάλω τη μικρή Fina με τη Gemma και την Ornella το Σεπτέμβριο που θα είναι 6 μηνών περίπου ή μήπως το καθυστερώ αρκετά;
Αν οι καταστάσεις πιέζουν... ας συγκατοικήσουν.
Αν υπάρχει η δυνατότητα της χωριστής διαμονής ας μείνουν έτσι.Εγώ σκεφτόμουν να βάλω τη μικρή Fina με τη Gemma και την Ornella το Σεπτέμβριο που θα είναι 6 μηνών περίπου ή μήπως το καθυστερώ αρκετά;
Νομίζω πως θα είναι καλύτερα σε μία ζευγαρώστρα με 2 θηλυκά παρά σε μία ζευγαρώστρα με 3 αρσενικά. Απ την άλλη με τα αδέλφια της έχει την ίδια ηλικία. Αλλά μόλις φτάσει 3-4 μηνών δοκίμασε να την βάλεις με τις θηλυκές. Θεωρώ πως θα επικρατεί πιο ηρεμία, θα είναι πιο άνετα και δε θα υπάρχει τόσος ανταγωνισμός και φωνές. Γνώμη μου!Εγώ σκεφτόμουν να βάλω τη μικρή Fina με τη Gemma και την Ornella
Υπάρχει πιθανότητα να προέρχονται οι πληγές από κάποιο αρπακτικό π.χ καρακάξα;Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Σήμερα γύρισα και βρήκα την μία από τις 4 χτυπημένη με ματωμένες πληγές γύρω από τα μάτια.
Αν είναι δυνατόν! Μεταξύ θηλυκών τόσο έντονες μάχες; Εντύπωση μου κάνει και στεναχωριέμαι που και εγώ σε καθησύχασα πως δε θα υπάρχει κανένα θέμα.. Είναι μήπως ακόμα πυρωμένες; Αυτός θα ήταν ένας λόγος για τέτοιες αιμοβόρικες μάχες..Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Σήμερα γύρισα και βρήκα την μία από τις 4 χτυπημένη με ματωμένες πληγές γύρω από τα μάτια.
Οι υπόλοιπες δεν έχουν κάποιο τραύμα; Πως τις βλέπεις μεταξύ τους;το θέμα είναι τι να κάνω με τις άλλες. Να τις ξαναχωρίσω μπας και προλάβω χειρότερα;
Από διάθεση πως είναι η καημένη; Τρώει πίνει νερό; ☹Την χώρισα και θα μιλήσω το απόγευμα με τον γιατρό μου,
Όπως σου είπαν και παραπάνω τα παιδιά, δύσκολα παρατηρούνται μάχες μεταξύ θηλυκών καναρινιών. Ασφαλώς χρειάζεται παρατήρηση τις πρώτες ημέρες της συγκατοίκησης. Θα σου πρότεινα να παρακολουθήσεις ποια από όλες δημιουργεί το πρόβλημα και να βάλεις αυτή σε χωριστό κλουβί. Αν θέλεις ενημέρωσε μας για την κατάσταση της κανάρας σου, μετά την επικοινωνία σου με το γιατρό.Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Σήμερα γύρισα και βρήκα την μία από τις 4 χτυπημένη με ματωμένες πληγές γύρω από τα μάτια. Την χώρισα και θα μιλήσω το απόγευμα με τον γιατρό μου, το θέμα είναι τι να κάνω με τις άλλες. Να τις ξαναχωρίσω μπας και προλάβω χειρότερα;
Το θεωρώ απίθανο...Θα σου πρότεινα να παρακολουθήσεις ποια από όλες δημιουργεί το πρόβλημα και να βάλεις αυτή σε χωριστό κλουβί.
Κύριε Γιάννη ούτε εμένα μου έχει τύχει να δω τόσο έντονες μάχες μεταξύ των καναρινιών μου. Μόνο ξεπουπουλιάσματα έχω παρατηρήσει. Βέβαια ποτέ δε ξέρεις. Αυτό με την καρακάξα δε το σκέφτηκα καν. Διόλου απίθανο.Αλλά όσο μπορώ να θυμηθώ δεν υπάρχει τέτοια "μάχη" μεταξύ καναρινιών. Όχι μόνο σε μένα αλλά και σε κανέναν γνωστό εκτροφέα.
Αντίθετα επιθέσεις προς τα μάτια των πουλιών κάνουν οι καρακάξες ώστε αν τυφλωθεί το πουλί να είναι πιο εύκολο ως θήραμα.
Ποντίκι μήπως;Παιδιά το κλουβί είναι σε εσωτερικό χώρο μέσα σε άλλο κλουβί από κουνελόσυρμα και και μεταλλική σήτα. Είναι αδύνατων να μπήκε κάτι άλλο μέσα στα κλουβιά μου.
Η αλήθεια είναι πως και εγώ που είχα θηλυκά σε κλούβα πυρωμένα, ποτέ δεν είδα πληγή, ή τόσο επιθετικούς καβγάδες... Και μιλάμε για θηλυκά πυρωμένα που ήθελαν την ίδια φωλιά ας πούμε...Το θεωρώ απίθανο...
ακριβώς ως πιστοποίηση του "κανένας κανόνας στους ζωντανούς οργανισμούς".Θα σου πρότεινα να παρακολουθήσεις ποια από όλες δημιουργεί το πρόβλημα και να βάλεις αυτή σε χωριστό κλουβί.
Πλούσια διατροφή, βάλε και βρασμένο αυγουλάκι. Άφησε τη σε ήσυχο μέρος. Μόλις μιλήσεις με το γιατρό, ενημέρωσε μας.Την χώρισα και θα μιλήσω το απόγευμα με τον γιατρό μου
Μαρία, είναι γνωστό ότι έντονοι καβγάδες μεταξύ καναρινιών δύσκολα υπάρχουν. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για θηλυκά καναρίνια. Κρατάμε μια επιφύλαξη, διότι πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Εγώ προσωπικά, τις πρώτες ημέρες τις συγκατοίκησης παρατηρώ αν θα υπάρξουν καβγάδες. Δεν μου έχει τύχει ποτέ, εκτός από απλά ξεπουπουλιάσματα. Έπειτα υπάρχει και το άλλο, αν αφήσεις σε μια κλούβα πυρωμένες κανάρες με φωλιές μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα και να τσακώνονται για την ίδια φωλιά, αλλά και πάλι δε νομίζω να φτάσουν σε σημείο να βγάλουν τα μάτια τους.Παιδιά είστε όλοι απόλυτοι και το καταλαβαίνω αφού αυτή είναι η εμπειρία σας αλλά έχουμε 2-3 παρόμοια περιστατικά φέτος και όλοι "κοπανιούνται" ότι οφείλεται σε μεταξύ τους διαμάχες.
Στα αρσενικά σε οίστρο νόμιζα πως υπάρχουν. όχι;Μαρία, είναι γνωστό ότι έντονοι καβγάδες μεταξύ καναρινιών δύσκολα υπάρχουν.
Ναι βέβαια υπάρχουν στα αρσενικά. Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά. Ειδικά όταν βρίσκονται σε οίστρο. Γι αυτό θα χεις παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι προτείνουν τα αρσενικά να είναι σε χωριστά κλουβιά και τα θηλυκά όλα μαζί. Ποτέ δεν αφήνω δύο αρσενικά στο ίδιο κλουβί. Μετά τους έξι μήνες ζωής τους, αφού έχω σιγουρευτεί για το φύλο τους, περνούν και στο κατάλληλο διαμέρισμα τους.Στα αρσενικά σε οίστρο νόμιζα πως υπάρχουν. όχι;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας