Ασθένειες Μάλλον πρόβλημα στα πόδια της κανάρας

Σημερα ειναι ακομη πιο καλα η Δωρα μου!👍
Ηθελα να ρωτησω αυτο:Η ''γιατρος'' μου ειπε να δωσω την αντιβιωση για 4-5 μερες στο πουλακι..Λιγο δεν ειναι;Η αντιβιωση γραφει 9-10 μερες δοσολογια! Σκεφτομαι να πραξω αυτο που λενε οι οδηγιες και να δωσω για 10 μερες. Ποια η δικη σας γνωμη;👎
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ποια η δικη σας γνωμη;👎

Προσωπικά θα παρατηρούσα το πουλί και εφόσον έβλεπα ότι είναι καλύτερα, θα σταματούσα στις 5 ημέρες όπως σου είπε η γιατρός. Το σκεύασμα μπορεί να γράφει 9-10 ημέρες, αλλά το διάστημα αυτό ίσως προυποθέτει μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας. Στην δική σου περίπτωση το πενθήμερο ίσως να είναι αρκετό.
 
Στη θέση σου θα επικοινωνούσαν με τη γιατρό και θα έθετα τον προβληματισμό μου. Αν μου έλεγε οτι το πουλακι είχε την τάδε συγκεκριμένη πάθηση και για αυτο 5 ημερες αρκούν θα σταμάταγε στις πέντε ημερες. Σε καθε άλλη περίπτωση που θα υπήρχε ασάφεια ως προς την πάθηση ή δεν υπήρχε απάντηση σε ανάλογο δικό μου ερώτημα τύπου τελικά τι εχει το πουλί, θα ακολουθούσα τις οδηγίες της αντιβίωσης ασυζητητί, και στη συνέχεια θα έδινα προβιοτικά για καμιά βδομάδα.
 
Η Δωρα μου ειναι πλεον καλα, σημερα τελειωνουμε και την αντιβιωση της. Το πουλακι εχει επανελθει πληρως. Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας και για το ποσο κοντα μου εισασταν! Να ειστε ολοι καλα.:)
 
Υπαρχει προβλημα αν στο νερο υπαρχουν μαζι ultra levure και πολυβιταμινες;
 
Με ένα γρήγορο search που έκανα στο διαδίκτυο, δεν φαίνεται να υπάρχουν φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ βιταμινών και του σακχαρομύκητα που περιέχεται στις κάψουλες.
Βέβαια, στη θέση σου θα έδινα πρώτα πολυβιταμίνες και μετά το προβιοτικό ή το τελευταίο θα το χορηγούσα σε μεσοδιαστήματα μεταξύ διαδοχικών δόσεων βιταμινών, ώστε να αποφύγω έστω και κάτι ανεπιθύμητο δεδομένου ότι ο οργανισμός είναι μικρός. Από την άλλη πλευρά, πολλές φορές έχω ακούσει ότι γιατροί σύστησαν και τα δύο μετά από αντιβίωση.
Όμως και sorry για τα bold, έχεις αγοράσει τη μικρή συσκευασία του σκευάσματος, δλδ, όχι την ενισχυμένη, έτσι δεν είναι;
 
Πηρα των 50 mg και τα ξεκινησαμε. Και παλι σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια σας! 🙂Τωρα μπορω σιγα σιγα να της ξεκινησω την epithol για τα ποδαρακια της;Επισης ποσες μερες λετε να της χορηγω τα ultra levure?

Μια εβδομαδα χορηγησης καλα δεν ειναι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Παιδια τι λετε;Τωρα που το πουλακι ειναι καλα, να του ξεκινησω την epithol; Ευχαριστω:)
 
Είμαι κάπως επιφυλακτικός για το τώρα. Βασικά δίσταζα να γράψω γιατί δεν έχω γνώμη, αλλά περισσότερο προβληματισμό. Εξηγούμαι:
Κι αν ήταν κοκκίδια αυτό που είχε το πουλί; Γνωρίζω ότι αν και το aviomycin δεν είναι ας πούμε και το καταλληλότερο φάρμακο για αυτά, πτηνίατρος το συνέστησε σε μια φίλη μου για κοκκίδια τα οποία είδε (ήταν φίσκα) στο μικροσκόπιο και τα πουλιά έγιναν καλά. Αν λοιπόν ήταν κοκκίδια ή κάτι άλλο τέλος πάντων που δεν εκριζώνεται, με το πιάσιμο του πουλιού και χωρίς φάρμακο, ενδεχομένως να αγχωθεί - αγχώνεται και να αυξηθεί πάλι ο πληθυσμός - και είναι ήδη ταλαιπωρημένο. Άρα;
Λέω, αν η κατάσταση δεν είναι ήδη δύσκολη, να το αφήσεις ακόμα λίγες ημέρες και με το δεδομένο ότι θα απουσιάσεις επί τρεις ημέρες από το σπίτι σου (-> καταστρατήγηση / δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων 😉, να αφήσεις την επιθολ για έπειτα.
Υπολόγισε ότι είμαι και λίγο... Ανήσυχος ας πούμε με τις ασθένειες.
 
Back
Top