Τι οποίο είναι τι;Μπορείς να κόψεις από ευκαλιπτο ξύλο
Δένδρο Μιχάλη, τι θα μπορούσε να ήταν. Τόση ώρα μιλάμε για τις ξύλινες πατήθρες. Διάβασε αυτό, επέλεξε ένα ξύλο και και φτιάξε μερικές πατήθρες : https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-ξύλα-για-πατήθρες-και-παιχνίδια.14396/Τι οποίο είναι τι;
Οκ το διάβασα... Με συκιά θα το κάνω.. Αύριο πρωί θα πάω να πάρω ξύλα... Επίσης να ρωτήσω.. Μονο σε νερό και ξύδι χρειάζεται να τα βάλω;Δένδρο Μιχάλη, τι θα μπορούσε να ήταν. Τόση ώρα μιλάμε για τις ξύλινες πατήθρες. Διάβασε αυτό, επέλεξε ένα ξύλο και και φτιάξε μερικές πατήθρες : https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-ξύλα-για-πατήθρες-και-παιχνίδια.14396/
Μπορεί το ξύλο συκιάς να μην αναφέρεται ως τοξικό αλλά δεν θα ήταν επιλογή μου.... Με συκιά θα το κάνω..
ΣυμφωνώΜπορεί το ξύλο συκιάς να μην αναφέρεται ως τοξικό αλλά δεν θα ήταν επιλογή μου.
Θεωρώ πολύ εύκολο να βρεις κλαδιά ευκαλύπτου, για πιο σιγουριά...
Βρήκα τελικά αλλά ήταν δύσκολο διότι ήταν τεράστιο δέντρο και ήταν πολύ ψηλά. Μια αναγκάστηκα έβαλα ελιάΜπορεί το ξύλο συκιάς να μην αναφέρεται ως τοξικό αλλά δεν θα ήταν επιλογή μου.
Θεωρώ πολύ εύκολο να βρεις κλαδιά ευκαλύπτου, για πιο σιγουριά...
Όπως έχω γράψει και ποιο πάνω δεν έχει κανένα πετ σοπ εδώ ξύλινες πατήθρες. Επίσης εγώ ήξερα πως βάζεις νερό με μηλόξυδο τα βάζεις μέσα για λίγο μετά τα βγάζεις Στεγνώνουν και τα βάζεις στο κλουβί. Να κάνω την διαδικασία τώρα ή όχι; (εννοώ αύριο το πρωί =Δεν είναι σωστό το "κόβω-βάζω"! Αν είναι να γίνει έτσι τότε καλύτερα να μείνεις με τα πλαστικά πάτηθρα!
Κάθε είδος ξύλου που χρησιμοποιούμε για πάτηθρα κάλο είναι πριν να πλένεται πάρα πολύ σχολαστικά. Μετά ακολουθεί μια διαδικασία αποξήρανσης του ξύλου η οποία θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον μια εβδομάδα για να εξασφαλίσουμε την μη ύπαρξη υγρασίας. Τα αφήνουμε κάπου να ξεραθούν καλά με απλά λόγια.
Πολλοί τα βάζουν στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά και μετά τα κρατούν άλλες 3-4 μέρες πριν τα βάλουν στα κλουβιά)
Υπάρχει αναλυτικό άρθρο για το ποια είναι τα κατάλληλα ξύλα και ποια όχι:
Αν όλα τα παραπάνω είναι δύσκολα προμηθεύσoυ έτοιμα ξύλινα πάτηθρα* που είναι από ξύλο οξείας και έχει υποστεί όλη την παραπάνω διαδικασία.
*Ο σύνδεσμος στο συγκεκριμένο κατάστημα είναι ενδεικτικός. Μπορεί κανείς να βρει το προϊόν και σε πολλά άλλα καταστήματα.
To εκεί που είναι;δεν έχει κανένα πετ σοπ εδώ
Βάλε τις πλαστικές.Να κάνω την διαδικασία τώρα ή όχι; (εννοώ αύριο το πρωί =
Ηλιούπολη. Να βάλω της πλαστικες μέχρι να φτιάξω τα ξύλα εννοείτε;To εκεί που είναι;
Βάλε τις πλαστικές.
Να βάλω της πλαστικες μέχρι να φτιάξω τα ξύλα εννοείτε;
Από που το πιστεύεις αυτό? Τόσα σου γράψαμε.. Τέλος πάντων..αλλά μάλλον θα είμαι εντάξει με τα ξύλα πιστεύω
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας