Γενικά Μίνι "εκτροφείο" καρδερίνας

Περιποιημένα και καθαρά.
Όλα τακτοποιημένα και όμορφα...
Με καθαρή φωλιά από τις συχνές αλλαγές...
Με ολόκληρο αυγό από νωρίς να έχουν φαγητό για μια δυο μέρες... Μην τυχόν και φάνε φρέσκο το απόγευμα και πάθουν τίποτα.
Με "υπόστρωμα" τις ίδιες τις ακαθαρσίες τους...
Τέλεια και περιποιημένα...
Μια "άψογη" εκτροφή κλεμμένων από τη φύση αυγών..

γιατί οι ποτήστρες που έχουν πιάσει 1 χιλιοστό άλγη;
 
Άντε να δούμε τις εξελίξεις στην υπόθεση...
γιατί οι ποτήστρες που έχουν πιάσει 1 χιλιοστό άλγη;
Για να κρατούν το νερό φρέσκο και δροσερό...
 
Για να κρατούν το νερό φρέσκο και δροσερό...
και να έχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά.. σκουληκάκια, φυτικές ίνες (βρύα και λειχίνες) και όλα τα καλά για τη λειτουργία του εντέρου...
 
Τι λέτε ρε παιδιά, λάθος κάνετε! Η άλγη είναι για να παρέχει στα πουλιά ότι παρέχουν και τα λαχανικά, σιγά μην τρέχει αυτός ο "εξαίρετος" άνθρωπος να αλλάζει τα λαχανικά και τα φρούτα στα κλουβιά. Έχει κάνει άλλες πατέντες για να χειρίζεται τη διατροφή των κατοικιδίων του. Αφού ο καημένος κάθεται και πλέκει φωλιές όλη μέρα για να νιώθουν άνετα τα "για κάποιο παράξενο λόγο καρδερινάκια με γονείς καναρίνια." Το αποδεικνύει κιόλας όταν βρίσκει την φωλιά στην φύση και λέει πως 《Αυτά δεν τα πειράζουμε, είναι δουλειά της φύσης》και μην σας περάσει από το μυαλό ότι ο "αξιότιμος" αυτός τύπος πήρε αυτήν την φωλιά πιο μετά. Όοχι, αυτό το αμπελόφυλλο που ήταν στη μια φωλιά το έβαλε για διακοσμητικό ο "κακόμοιρος".
Εύχομαι να το πιάσουν... 😡
 
Μην κάνετε χιούμορ με αυτά, μας διαβάζει κόσμος. Χρειάζεται 50 χρόνια για να καταλάβει κάποιος το λάθος και μια λάθος ανάγνωση για να το συνεχίσει άλλα 500.
 
Ρε παιδιά, "δουλειά της φύσης" είναι μέχρι να γεννησουν τα αυγά. Μετά αναλαμβάνει ο κυρ Παναγιώτης η μαμη.

υγ
Το Πάσχα ήμουν στα Τρίκαλα και πέρασα μια βόλτα από τα πουλαδικα. Λοιπόν το τι κλάμα έχει πέσει δεν λέγετε. Έκανε συντονισμενη εφοδο το δασαρχειο μαζί με την αστυνομία και το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχει άγριο ούτε για δείγμα.
Μάλιστα σε παρότρυνση σε έναν από αυτούς που είναι γνωστός μου από παλιά, να μου κάνει και καλά μια εξυπηρέτηση, μου ορκίστηκε ότι δεν έχει πουλί ούτε για δείγμα.
Αλλά το σπαστικό και η υποκρισία ήταν αλλού. Ότι και καλά παθαμε ζημιά, ότι είχαμε μερικά πουλάκια να εξυπηρετουμε τους πελάτες, ούτε κέρδος είχαμε ούτε τπτ κλπ.
Του λέω, καλά με δουλεύεις; Πέρυσι δεν είχες καμία 100 γιαβρακια αγορασμένα στο 3ευρω και τα πουλουσες 10 και 15 τα εξαρακια; Ε ναι μου κάνει, άμα βάλεις και τα ψοφια, τπτ δεν βγάζω, ίσα ίσα να φέρνω βόλτα το μαγαζί... ΝΑ ΦΕΡΝΩ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!
Τεσπα του κάνω και πολύ άργησαν να σας την σβουριξουν... Και θα έχει και συνέχεια μου λεει,
Ο ίδιος πάνω κάτω διαλογος συναιβει σε όλα τα μαγαζιά των Τρικάλων, αλλού πιο λίγο, ανάλογα την γνωριμία που έχω.
Αυτά
 
Καλά βρε παιδί μου, δεν ντρέπονται καθόλου; Κανείς δεν βρίσκεται μεταξύ τους να μιλήσει για το κρίμα;
 
Κανείς δεν βρίσκεται μεταξύ τους να μιλήσει για το κρίμα;
Μάλλον θα είναι αυτός που τον κοροιδεύουν ως φιλόζωο.
.. Και εκεί είναι που τους κάνω να νιώσουν σαν σκουλήκια, αλλά τζάμπα κόπος... Ούτε την σύνταξη δεν προλαβαίνουν να καταλάβουν, πόσο μάλλον την άγνοια και την ασημαντότητά τους.
 
Μαρία, το κρίμα για αυτούς είναι ότι κόβεται ο τζίρος, μιλάμε για πολλά λεφτά. Χώρια από τα γιαβρακια, είναι και οι μεγάλες μετά το φθινόπωρο. Άκου, μια φορά τον ρωτάω τι κάνει τα πουλια που του μένουν κατά την άνοιξη και μου απαντά, όλο και κάποιος χάνει πουλί στην άνοιξη και ερχετε εδώ. Και ξέρεις τι κοπανημα πέφτει στην τιμή, μου κάνει, στρωμένο πουλί θα πάρει...
Πόσο τον ρωτάω; Πάνω από τριάντα ευρώ.. Αν δεν παζαρεψει κιολας, μου λέει.
Στρωμένο πουλί... ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΠΟΥΛΙ... Τι ωραία που ακούγεται στον πιτσιρικα ή στον ανιδεο. Άσχετα που θα το χάσει και αυτό...
 
το κρίμα για αυτούς είναι ότι κόβεται ο τζίρος
Εγώ πιστεύω πως ο μεγάλος τζίρος είναι με τους μούλους. Επίσης βλέπω αυτό το εμπόριο ως πιο θανατηφόρο.
Σήμερα στην αθηνάς πούλαγαν ενα μούλο πύρρουλα με κάτι(σκαρθί ή τίποτα άλλο) 350 ευρώ. Μεγάλο πουλί, πρώτη φορά το βλέπω.
 
Κατ' αρχήν μέσα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αθηνάς, πουλάνε καπάτζες στα πεζοδρόμια. Αφού είναι ένα εργαλείο παράνομης δραστηριότητας και μόνον, γιατί πουλιέται ελεύθερα; Έχει νόμιμη χρήση αυτό το εργαλείο; Είμαστε ένα κράτος και ένας λαός που λειτουργούμε με το "σώπα τώρα μωρέ, σιγά..."
 
Εγώ πιστεύω πως ο μεγάλος τζίρος είναι με τους μούλους. Επίσης βλέπω αυτό το εμπόριο ως πιο θανατηφόρο.
Σήμερα στην αθηνάς πούλαγαν ενα μούλο πύρρουλα με κάτι(σκαρθί ή τίποτα άλλο) 350 ευρώ. Μεγάλο πουλί, πρώτη φορά το βλέπω.
Πυρουλα με καρδερίνα, αλλά είναι δύσκολος ο "γάμος", ενώ στην άλλη περίπτωση είναι ζεστό χρήμα
 
Αυτό πριν τρεις ώρες. Μάλλον δεν έγινε κάτι σήμερα, ας ελπίσουμε από αύριο να έχουμε νέα!
Γιατί του έχουμε δώσει views και σιγά σιγά θα βγαίνει ποιο συχνά στα προτεινόμενα, με αποτέλεσμα περισσότερους πελάτες!
 

Συνημμένα

  • FGGFG.webp
    FGGFG.webp
    9,7 KB · Προβολές: 67
Δηλαδή τί;θα αποχωριστεί τα φιλαράκια του; OMG 😱
Μάλλον κόλπο της αστυνομίας είναι ή... Δικός του, ας ελπίσουμε..
"καλησπέρα αδελφέ"και "ευχαριστώ εκ των προτέρων".. Μπλιάχ.
κάντε το θέμα live streaming "Φωλιά πουλοπιάστη"
 
Σόρρυ για το ειρωνικό χιούμορ παραπάνω, αλλά δεν αντιστάθηκα.
Πάντως ήθελα και εγώ να πω πως το θέμα έχει πάει πολύ μακριά. Έχω δει τύπους να μπαίνουν σε καφενεία στην Θεσσσαλονίκη και να αρχίζουν να παζαρεύονται καπάντζες, ξόβεργες, αλλά και φλώρους, καρδερίνες και άλλα πουλιά σε παγίδες, τα οποία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
 
Πάντως ήθελα και εγώ να πω πως το θέμα έχει πάει πολύ μακριά
Το θέμα ήταν ανέκαθεν πολύ κοντά, τόσο κοντά που εξελισσόταν και εξελίσσεται γύρω μας, δίπλα μας. Αυτό που άλλαξε είναι ότι αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε πλέον πως αυτό που γίνεται δεν είναι σωστό και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Χρειάζεται μόνο να σταματήσουμε να δίνουμε υπόσταση και κύρος σε κάθε "μάστερ" της καρδερίνας και άλλων ιθαγενών πουλιών, σε κάθε "δάσκαλο" φωνών και γενικά σε κάθε έναν που αφαιρεί από την κληρονομιά που είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά.
 
Πυρουλα με καρδερίνα, αλλά είναι δύσκολος ο "γάμος", ενώ στην άλλη περίπτωση είναι ζεστό χρήμα
Για την ιστορία και μόνο, πύρρουλας με φανέτο έγραφε, πέρασα σήμερα το πρωί και το είδα.
 
Back
Top