Ασθένειες Μικρά κοτοπουλάκια με αίμα στις κουτσουλιές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Boula72
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα Βούλα,
Γράψε μας αν θέλεις τι συμπτώματα παρουσιάζουν οι κοτούλες σου καθώς και σε τι κατάσταση βρίσκονται τώρα για να σχηματίσουμε και εμείς μια άποψη.
 
Έχω 4 μικρά πουλάκια ενός μηνών με αίμα στις κουτσουλιές, όπως επίσης κ 8 πουλιά τεσσάρων μηνών κ αυτά το ίδιο. Κλείνουν τα μάτια κ μαζεύονται. Αυτά μου τα έδωσε το ίδιο άτομο μαζί με κλώσσα. Έχω αγοράσει κ 10 κότες για να έχω αυγά κ τα είχα όλα μαζί.
Έχω παλιές κότες που ήταν άρρωστες με ροχάλα, τσίμπλες στα μάτια κ κάτι σα μύξα, κ ήθελα να τις σφάξω για να έχω υγειής κότες.
Σ' αυτά που ήταν όλα έχω δώσει baycox 2,5, tylosin, levoplix, baytril 0,5, semitan 30% κ ακόμη η ασθένεια συνεχίζει να υπάρχει. Κ έχω περίπου μία εβδομάδα με δέκα μέρες που ένωσαν όλες τις κότες μαζί, παλιές, καινούριες, πουλιά κ πουλάκια. Έχω απογοητευτεί τελείως.
 
Εκ περιγραφής των συμπτωμάτων φαίνεται να αντιμετωπίζεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα με κοκκίδια. Συνήθως μεταδίδονται από άγρια πτηνά στα οικόσιτα καθώς και μέσο των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης (λάσπες, πολλές ακαθαρσίες, υγρασία).
Ελπίζω να έχεις φροντίσει να μην κυριαρχεί κάτι τέτοιο στο κοτέτσι. Το μόνο αντικοκκιδιακό που κάνει δουλειά κατά την γνώμη μου είναι το baycox 2,5. Έκανες σωστή χορηγία όπως αναγράφουν οι οδηγίες;
Επίσης γράψε μας αν θέλεις τι ταΐζεις τα μικρά κοτοπουλάκια.
 
Στα μικρά κοτοπουλάκια δίνω την τροφή που κάνει για νεοσσούς. Κ για όλα αυτά που έχω δώσει, πήγα σύμφωνα με ότι μου είπε η κτηνίατρος. Τώρα μου είπε να δίνω πάλι το semitan 30% γιατί με το baycox (1ml σε 1lt νερό για 5 μέρες) δεν πέρασε.
[automerge]1646633737[/automerge]
Τη στρωμνή την είχα κ την έχω στεγνή με πριονίδι κ πέλλετ που απορροφάει πολύ την υγρασία, κ όσο για άγρια πουλιά τα είχα μέσα σε αποθήκη κλεισμένα με φως όλο το εικοσιτετράωρο. Τώρα που τα ένωσα όλα μαζί, όπως έγραψα πιο πάνω βγαίνουν έξω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top