Αναπαραγωγή Μπάτζι 1,5 μηνών κι ακόμα δεν έχει απογαλακτιστεί

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Χρήστο, δεν χρειάζεται να το βάλεις με το ζόρι για μπάνιο.
Μπορείς να το βάλεις σε ένα άδειο κλουβί και να το ψεκάσεις με χαλαρό ρυθμό, κάτι σαν βροχούλα, από μία απόσταση 20-30 εκατοστών, αφού προηγουμένως έχεις βάλει το σαμπουάν και το έχεις αφήσει για λίγο.
Να το κάνεις το πρωί για να έχουν χρόνο να στεγνώσουν τα φτερά του.
Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση εφόσον δεν μπαίνει μόνο του στο νερό.
Τώρα για το σαμπουάν πρόκειται για φυσικό προϊόν οπότε μην το φοβάσαι, λίγη προσοχή μόνο να μην πάει απευθείας στα μάτια και στα ρουθούνια του.

Καλημέρα Βάγιο. Όπως είπα έριξα σαμπουάν στα σημεία εκείνα. Και πάνω από το κεφάλι. Αν είδες στις τελευταίες φωτογραφίες τα φτερά δεξιά και αριστερά τις ράμφους έχουν γίνει σαν τσιμέντο. Αυτά πώς θα τα καθαρίσω; Υπάρχει περίπτωση το φτέρωμα του από την κρέμα που έχει μια κάπως θερμοκρασία περίπου 39,5-40,5 να του τα έχει ,όπως λέμε λαικιστί "ξεπουπουλιασει" ;
[automerge]1658984504[/automerge]
Πάντως εχθές μετά την εφαρμογή τον είδα λίγο σαν να έχει μαραζώσει.

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα φτερά του, απλά έχουν κολλήσει και έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους.
Το ζητούμενο είναι να καθαρίσουν από την κρέμα, άν γίνει αυτό θα ανοίξουν μόνα τους.
Το νερό που θα το ψεκάσεις καλύτερα να είναι χλιαρό, ίσως βοηθήσει περισσότερο να μαλακώσουν τα υπολείμματα της κρέμας.

Γύρω από το ράμφος δεν ξέρω πως να τον καθαρίσω. Αναγκαστικά θα πρέπει να το πιάσω και σιγά σιγά να βάλω χλιαρό νερό με σαμπουάν ώστε να μαλακώσουν. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Υπάρχει αυτό το οποίο εφαρμόζεται σε περιόδους προετοιμασίας για τον διαγωνισμό ορισμένων φυλών καναρινιών εμφάνισης, το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε έκτακτες περιπτώσεις που το πτέρωμα λερώνει τόσο που γίνεται μη λειτουργικό.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ σε κάποιον που δεν έχει εμπειρία και δεν ξέρει ακριβώς τι και πως να το κάνει. Το αναφέρω πληροφοριακά.

Υπάρχει αυτό το οποίο εφαρμόζεται σε περιόδους προετοιμασίας για τον διαγωνισμό ορισμένων φυλών καναρινιών εμφάνισης, το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε έκτακτες περιπτώσεις που το πτέρωμα λερώνει τόσο που γίνεται μη λειτουργικό.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ σε κάποιον που δεν έχει εμπειρία και δεν ξέρει ακριβώς τι και πως να το κάνει. Το αναφέρω πληροφοριακά.
Κάτι τέτοιο είχα κάνει όταν είχε τελειώσει θεραπεία με ανθρώπινο φάρμακο ο Σκρουτζ πριν από έξι μήνες και ήταν τόσο πηχτό κι εγώ άσχετη με τις σύριγγες που είχε γεμίσει όλο το μουστάκι και οι φαβορίτες του. Δεν είχα βάλει σαμπουαν, ούτε καν νερό, είχα φέρει μεγάλες μουκάλες φυσιολογικού ορού από το εργαστήριο και μια παιδική οδοντόβουρτσα. Βεβαια, μιλάμε για ενήλικο πουλάκι που μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, οπότε δεν τον πίεσα πολύ. Μαλακώσαμε τα πουπουλάκια που είχαν γίνει τελειώς συμπαγή, βγάλαμε κάποια μεγάλα κομμάτια φαρμάκου, αλλά ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς το έκαμε ο ίδιος, με το να ξύνει και να χτενίζει την περιοχή με τα νύχια του. Πάντως φάνηκε να αισθάνεται αρκετά καλύτερα μετα τον καθαρισμό. Με την οδοντόβουρτσα επίσης καθαρίσαμε και κάποια από τα νέα του φτερά που ήταν ακόμα στις θήκες τους, γιαυτό και το μέτωπό του δείχνει πιο φουντωτό. Το ότι ήταν ενήλικος πάντως, μπορεί να δυσκόλεψε αρκετά την φάση του φασκιώματος, σίγουρα όμως διευκόλυνε στο στρες και την αυτοεξυπηρέτησή του ως προς την θερμοκρασία, το τι τον ενοχλούσε και τι ήταν οκ. Δεν ξέρω αν αρμόζει σε μωρό με μη-έμπειρο ιδιοκτήτη.

ΠΡΙΝ.jpg ΜΠΟΥΡΕΚΙ.jpg ΜΕΤΑ.jpg

Δυο σημειώσεις: Στην αρχή δείχνει κατσούφης γιατί είναι, αλλά και επειδή έτσι είναι η εμφάνισή του, είναι μισό εγγλέζικο, οπότε είναι φυσιολογικό να του πέφτουν πουπουλάκια γύρω γύρω στο πρόσωπο. Στην δεύτερη φωτογραφία, φαίνεται καλά το πρόβλημα στο μάτι, το οποίο όμως δεν έχει σχέση ούτε με το μπάνιο ούτε με τον καθαρισμό. Και στην τρίτη, τον έχουμε καλύψει για να ηρεμήσει, δεν ήταν νύχτα, αλλά τον πήρε τον υπνάκο του. Γέρνει γιατί το δεξί πόδι δεν κλείνει καλά, επίσης άσχετο με τον καθαρισμό.

Πάντως γενικά δεν είναι τόσο ευδιάθετος όσο πριν . Μάλλον η οκ διαδικασία με το σαμπουάν ,νερό , μπατονετα,χαρτί τον έχουν στρεσαρει . Όταν παν σπίτι θα βγάλω μια φωτογραφία πώς είναι μετά την χθεσινή εφαρμογή του σαμπουάν. Πάντως μετά από όλα αυτά εχθές τον βρηκα να είναι κρυμμένος και ενώ όταν του φωνάζεις ανταποκρινόταν με ένα τσίου, εχθές πραγματικά τον έψαχνα για κάνα 20 λεπτό. Πρέπει όμως να καθαριστεί. Εγώ δεν το έχω ξανακάνει. Όταν ξεκίνησα το άρθρο είπα ότι από μπάνιο είχα και εμπειρία. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι είχα προσπαθήσει να πλύνω στο παρελθόν ένα μπάτζι και αργότερα επειδή ήταν από ότι θυμάμαι Νοέμβριο προσπάθησα να το στεγνώσω με το πιστολάκι μαλλιών. Φυσικά δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά που μου έστειλε ο Σταύρος. Δεν ξέρω και κάποιον ο οποίος γνωρίζει από αυτά. Επειδή δεν θέλω να το χάσω, με όλο το θάρρος,αν κάποιος είναι από Αθήνα και γνωρίζει και φυσικά δεν του είναι κόπος μήπως με βοηθήσει. Συγνώμη για το θάρρος. Απλώς στεναχωριέμαι να τον βλέπω έτσι και την κόρη μου επίσης να στεναχωριεται όταν τις λέω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Να τον πάω σε πτηνίατρο δεν νομίζω ότι θα με βοηθήσει. Και πάλι συγνώμη για το θάρρος και ευχαριστώ όλους σας από καρδιάς.

Πάντως αφού είσαι στην Αθήνα δεν ακούγεται κακή ιδέα να τον πάτε σε πτηνιατρο. Θα σας δώσει και χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες, θα καθαρίσει και το πουλάκι (πες του το στο τηλέφωνο να ξέρει τι θέλεις να κάνει για να είναι πρωί και μήπως χρειαστεί να το στεγνώσει κιόλας δεν ξέρω) και θα ξεαγχωθεις πιστεύω μετά την επίσκεψη στον ειδικό

προσπάθησα να το στεγνώσω με το πιστολάκι μαλλιών.
Και το ότι έζησε, θετικό είναι. Τα ισχυρά πιστολάκια μαλλιών περιέχουν αντικολλητικά μέσα και η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί τόσο, που δημιουργούνται τοξικοί ατμοί. Τα περισσότερα πουλιά που πάει κάποιος να τα στεγνώσει έτσι απλώς πεθαίνουν επί τόπου ή μετά από λίγο, ή από τις τοξίνες ή από ψυξη.

Πάντως μετά από όλα αυτά εχθές τον βρηκα να είναι κρυμμένος και ενώ όταν του φωνάζεις ανταποκρινόταν με ένα τσίου, εχθές πραγματικά τον έψαχνα για κάνα 20 λεπτό
Δεν έχει κλουβί/θερμοκοιτίδα/κλειστό χώρο στον οποίο ζει? Μπορεί να τραυματιστεί άσχημα και ενήλικο πουλάκι ακόμα αν το έχουμε ελυθερο σε όλο το σπίτι. Καλό είναι να βγαινουν μόνο όταν έχουμε άμεση και συνεχή επίβλεψη των κινήσεών τους, και πάλι συνιστάται να έχουν ειδικό χώρ στο σπίτι που κάθονται και παίζουν, πάρκο, σταντ ή συνδυασμό των παραπάνω.

Επειδή δεν θέλω να το χάσω, με όλο το θάρρος,αν κάποιος είναι από Αθήνα και γνωρίζει και φυσικά δεν του είναι κόπος μήπως με βοηθήσει.
Ακριβώς επειδή τα πτηνά είναι πολύ ευαίσθητα ζ'ωα, και τα μωρά ακόμα περισσότερο, νομίζω ότι ακόμα κι αν κάποιο μέλος μπορεί να βοηθήσει, προηγείται ο πτηνίατρος.

Έχει play ground. Έχω παραγγείλει κλουβί για παπαγάλους με παιχνίδια μέσα . Τώρα τον βάζω σε μικρό κλουβί μεταφοράς για ύπνο. Απλώς εχθές τον άφησα μετά το μπάνιο για να στεγνώσει.

Τώρα τον βάζω σε μικρό κλουβί μεταφοράς για ύπνο. Απλώς εχθές τον άφησα μετά το μπάνιο για να στεγνώσει.
Δεν πρέπει να είναι εκτός κλουβιού χωρίς επιτήρηση. Μπορει να είναι μωρό, μπορεί να έχει θέματα με την διατροφη του, αλλά αν του έρθει, το πιο πιθανό να μπορεί να εξαφανιστεί στο πιο απίθανο μέρος. Τις προάλλες, ο Σκρουτζ, πάλι άρρωστος, ξεγλίστρησε από το κουβί καραντινας σε δωμάτιο μη κατάλληλο για παπαγαλακια, και εξαφανίστηκε. Τον βρήκα εγώ, όταν επέστρεψα από την δουλεια, στο καλώδιο που συνδέει το κλιματιστικό, πίσω από μια ψευδοροφή, να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, ενώ η μητλερα μου, που τον λεχασε ενώ πήγεινε να του βάλει φαγητο, ήταν μισό βήμα απο πολλαπλά εγκεφαλικά. Το θετικό ήταν ότι επειδή είναι άρρωστος, δεν έκανε πάρτυ στα κουφώματα. Θα μπορούσε να έχει μασήσει το (συνδεδεμένο) καλώδιο, τα βερνικωμένα ξύλα, τον τοίχο και τα πολύ σκονισμένα βιβλία, ευτυχώς όμως απλώς κοιμήθηκε χωρίς ανθρώπους να ελέγχουν συνεχ'ως τον πισινό του. Ενα μωρό παπαγαλάκι το πιο πιθανό να μην ήταν τόσο ήρεμο, και εκεί ξεκινούν οι ακραίοι κίνδυνοι.

Έχετε δίκιο. Αύριο θα μου έρθει το κλουβί του. Λοιπόν πήρα την απόφαση να τον καθαρίσω. Μαζί με την κόρη μου σαν βοηθός ετοίμασα ένα μικρό μπολ ,λίγο πιο μεγάλο από του γιαουρτιού με χλιαρό νερό 37°c περίπου. Ψεκασα μα σαμπουάν γλυκερίνης το νερό περίπου 1,5 δάχτυλα βάθος και τον έβαλα μέσα. Στην αρχή φυσικά δεν ήθελε με τίποτα. Ψεκασα επιπλέον με σαμπουάν τα σημεία που ήταν λερωμένα. Με μπατονετα και χαρτί λάθος και δίσκοι ντεμακιγιαζ της γυναίκας μου έκανα τα επίμαχα σημεία. Τα σημεία γύρω από το ράμφος ήταν σαν πέτρα. Με δυσκολία βγήκε το ένα από τα δύο. Επειδή το νερό είχε λερωθεί αρκετά ετοίμασα καθαρό και τον έβαλα ξανά μέσα. Έκατσε ήρεμα αυτή την φορά και με πολύ προσπάθεια αφαίρεσα και το άλλο κομμάτι. Στην όλη αυτή ώρα είχε γίνει σαν βρεγμένη γάτα. Τον τύλιξα για πολύ λίγο με ρολό κουζίνας για το πολύ νερό. Κατόπιν τον έβαλα σε ένα μικρό κλουβί τον έβγαλα στο μπαλκόνι ( στο ποιο δεν έχει ρεύματα αέρα,άσε που με αυτές τις θερμοκρασίες είναι ζεστός) και σκέπασα τις τρεις όψεις του κλουβιού με μια πετσέτα. Στο δια ταύτα. Ο μικρός είναι τόσο λούτσα που κάθετες ακίνητος στο κλαδάκι με τα φτερά πτήσεις τελείως κατεβασμένα και τρέμει. Η θερμοκρασία έξω είναι 31° από εξωτερικό θερμόμετρο. Είναι φυσιολογικό ή έκανα καμία βλακεία;

Παρτον μέσα στο σπίτι σε δωμάτιο χωρίς αναμμένο αιρ κοντισιον φυσικά και τυλιγε τον με χαρτί κουζίνας ξανά και ξανά να στεγνώσει καλά. Και ίσως να ήταν καλύτερα να μην πειραμστιζεσαι πλέον και να πηγαίνατε από την πτηνιατρο

• Συμφωνώ
Αντιδράσεις: MARY58
Καλησπέρα. Μάλλον καλό βράδυ. Είναι εντάξει . Τα φτερά του έχουν καθαριστεί σε μεγάλο βαθμό. Μοσχομυρίζει ο μικρός. Έκανε και τα γεύματα του και πήγε για ύπνο. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ το φτέρωμα. Τα υπολείμματα γύρω από το ράμφος έφυγαν. Για να μην λερωθεί ξανά και εφόσον η ηλικία του δεν είναι μικρή άρχισα να τον ταίζω με κουταλάκι. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Το έχω δει σε video. Αν δεν κάνει παρακαλώ πείτε μου. Αύριο το μεσημέρι μετά την δουλειά θα βγάλω και φωτογραφία. Καληνύχτα.

Ουφ πάλι καλά... Τις σκαπούλαρε ο μικρός.
Δες αυτο
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Και αυτό
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Να πάρεις κάποιες ιδέες για το τάισμα

Καλησπέρα. Ήρθε σήμερα το κλουβί μαζί με τα παιχνίδια του μέσα. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο μεγάλο για αυτόν αλλά χαλάλι του. Το φτέρωμα του έχει φτιάξει παρά πολύ. Σας στέλνω μερικές φωτογραφίες και περιμένω τις οποίες παρατηρήσεις σας.
[automerge]1659103925[/automerge]
Δεν είναι πάντως κινητικός. Μόνο στο φαγητό κάνει τα δικά του. Κάθε πότε μπορώ να τον βγάζω από το κλουβί για εκπαίδευση ; Να τον παίρνουμε εκεί που καθόμαστε για χάδια; Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα (εγωιστικό ακούγετε) εκτός από το να μάθει να έρχεται στο χέρι ή όταν τον φωνάζουμε να μάθει και καμία λεξουλα. Γνωρίζω ότι τον πρώτο λόγο τον έχει φυσικά ο χαρακτήρας του μικρού και μετά εμείς με υπομονή και προσπάθεια. Τι πρέπει να κάνουμε ; Κάποιες λέξεις συνεχώς; Λόγου χάρη το όνομα του ή γεια σου , καλημέρα κ.τ.λ.Παντως μόνος του ακόμα δεν δοκιμάζει σπόρους.
[automerge]1659104431[/automerge]
Αυτός είναι.

Συνημμένα

• IMG_20220729_154407_800x598.webp
    IMG_20220729_154407_800x598.webp
    24,6 KB · Προβολές: 18
Τελευταία επεξεργασία:
Back