Αναπαραγωγή Μπάτζι 1,5 μηνών κι ακόμα δεν έχει απογαλακτιστεί

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα. Μίλησα με την Δουκάκη . Είναι σε διακοπές και θα γυρίσει μετά τις 25 του μήνα. Μου είπε να του δώσω Anima strath. Δυστυχώς εδώ στο χωριό φυσικά δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε σε πετ- σοπ σε μεγάλες πόλεις εδώ γύρω. Μίλησα και με τον κύριο Ποτατζη του Αττικού ζωολογικού. Μου είπε να του δώσω προβιοτικα τα ultra levure. Πάω τώρα φαρμακείο να δω μήπως το βρω. Σε κάθε γεύμα θα του χορηγώ το 1/10 της κάψουλας. Λογικά το χάπι τον 50.

Να κάνω μια ερώτηση. Η κρέμα που του δίνω είναι η Lactopet. Την έχω από τις αρχές Ιουλίου. Δεν την βάζω στο ψυγείο μετά το άνοιγμα. Υπάρχει λέτε καμία περίπτωση να έχει χαλάσει και να του δημιουργήσει το όλο πρόβλημα;

Να κάνω μια ερώτηση. Η κρέμα που του δίνω είναι η Lactopet. Την έχω από τις αρχές Ιουλίου. Δεν την βάζω στο ψυγείο μετά το άνοιγμα. Υπάρχει λέτε καμία περίπτωση να έχει χαλάσει και να του δημιουργήσει το όλο πρόβλημα;
Γιατί τρώει ακόμα κρέμα; Έχεις κοιτάξει για πελετς; Ίσως όλα αυτά δημιουργούνται και από την έκθεση της σκόνης στη ζέστη και από τη λάθος θερμοκρασία, ίσως και από κάποιο λάθος σε θέματα υγιεινής, ειδικά με υγρή τροφή είναι πιο εύκολο να δημιουργούνται βακτήρια και μύκητες.
Στη θέση σου θα έπαιρνα τηλ στον κτηνίατρο Κατσαούνη στην Κομοτηνή, μπορείς να ρωτήσεις σχετικά με τη μετάβαση σε πελετς και να στείλεις δείγμα από κουτσουλιά (είναι πανεύκολο).
Η Δουκάκη εκτός από το να δώσεις πολυβιταμίνες δε σου είπε να σταματήσεις την κρέμα ή να κάνεις εξετάσεις; Το Anima strath πάντως μπορείς να το παραγγείλεις από eshop

@crisam δεν ξέρω εάν πρέπει να του δίνεις κρέμα κ όπως είπε η @VampireConure θα πρέπει να ρωτήσεις την Ουκακη. Όσον αφορά εάν έπρεπε την κρεμα να την είχες στο ψυγείο μετά το άνοιγμα, δεν γράφει κάτι σχετικό στην συσκευασία;
Πάντως όταν έπρεπε να δώσω κρέμα νεοσσων στο πρώτο μου καναρινι, μετά το άνοιγμα την είχα ψυγείο. Εύχομαι περαστικά στο μικρούλι σου. Η Δουκακη είναι καταπληκτική πτηνιατρος κ πριν του δώσεις κάτι καλό είναι πρώτα να την ρωτας. Κ πιστεύω όλα θα πάνε καλά.

Τώρα εδώ που είμαι στο χωριό δεν μπορώ να βρω τίποτα. Παρασκευή μεσημέρι θα είμαι Αθήνα. Ναι μου είπε για πελετ. Θα κοιτάξω αύριο που θα πάω σε μεγάλη πόλη αν έχουν πελετ για μικρούς παπαγάλους. Πάντως τον βλέπω ότι προσπαθεί να φάει την παπαγαλινη αλλά μόνο το σιτάρι σπάει. Ακόμα και το κεχρί το βγάζει από το τσαμπί αλλά δεν βλέπω να το σπάει. Για τον συγκεκριμένο κτηνίατρο στην Κομοτηνή έχω ακούσει. Στην Αθήνα δεν βγαίνουν εξετάσεις κοπράνων;
[automerge]1660670958[/automerge]
Δεν γράφει κάτι για ψυγείο μετά το άνοιγμα. Το σκέφτηκα τώρα γιατί παλιά είχα μια άλλης εταιρείας και αυτός που μου την έδωσε την είχε ψυγείο.

Τώρα εδώ που είμαι στο χωριό δεν μπορώ να βρω τίποτα. Παρασκευή μεσημέρι θα είμαι Αθήνα. Ναι μου είπε για πελετ. Θα κοιτάξω αύριο που θα πάω σε μεγάλη πόλη αν έχουν πελετ για μικρούς παπαγάλους. Πάντως τον βλέπω ότι προσπαθεί να φάει την στην Κομοτηνή έχω ακούσει. Στην Αθήνα δεν βγαίνουν εξετάσεις κοπράνων;
Δεν γράφει κάτι για ψυγείο μετά το άνοιγμα. Το σκέφτηκα τώρα γιατί παλιά είχα μια άλλης εταιρείας και αυτός που μου την έδωσε την είχε ψυγείο.
Για τον συγκεκριμένο κτηνίατρο στην Κομοτηνή έχω ακούσει. Στην Αθήνα δεν βγαίνουν εξετάσεις κοπράνων;
Λογικά γίνονται και στην Αθήνα αλλά νόμιζα ότι δεν έχεις πρόσβαση. Ρώτα τη Δουκάκη.
Ακόμα και αν δεν το γράφει στη συσκευασία, τώρα το καλοκαίρι μπορεί να αναπτύσσονται βακτήρια.
Ακόμα και τα μείγματα σπόρων έχει γίνει πολύ δημοφιλές να τα σερβίρουν κατεψυγμένα για να έχουν σκοτωθεί τυχόν κάμπιες και ζωύφια.
Καλά για την αυγοτροφη δεν το συζητώ, απομάκρυνση από το κλουβί μετά από 1μιση ώρα και τη συσκευασία αποθήκευση στο ψυγείο. Το αυγό χαλάει πολύ γρήγορα το καλοκαίρι.
Πελετς μπορείς να βρεις πανεύκολα στην Αθήνα, πρόσεξε όμως να πάρεις το πολύ μικρό μέγεθος κροκετιτσας.

Θα την πάρω τηλέφωνο αύριο. Ελπίζω να μην έχω κάνει καμία βλακεία με την σκόνη τις Lactopet. Έχω μαζί μου και μια άλλη σφραγισμένη της ίδιας εταιρείας. Την πήρα για back up στην περίπτωση που γίνει κάτι με την άλλη. Θα το πω στην Δουκάκη.

Καλησπέρα. Πήρα τηλέφωνο την Δουκάκη. Για την συγκεκριμένη κρέμα της Lactopet δεν γνωρίζει αν πρέπει να μπει ψυγείο μετά το άνοιγμα γιατί δεν την χρησιμοποιεί. Ότι γράφει το κουτί μου είπε . Αυτή που χρησιμοποιεί την βάζει ψυγείο.Το κουτί όμως δεν λέει τίποτα. Μήπως, παρακαλώ ,γνωρίζει κάτι σχετικά με την αποθήκευση μετά το άνοιγμα; Αν είναι και έχει αλλοιωθεί γιατί την έχω ανοίξει κοντά στις 40 ημέρες, να ανοίξω την άλλη και να την βάλω ψυγείο.

Άνοιξα την καινούργια. Η κρέμα είναι ποιο κίτρινη και μυρίζει διαφορετικά. Έχει ένα άρωμα σαν βανίλια. Η παλιά δεν έχει κάποια άσχημη μυρωδιά αλλά σαν κρέμα βγαίνει πιο λευκή. Λέω να την βάλω ψυγείο και να δω πως θα πάει. Αν είναι κάποιο βακτήριο μήπως πρέπει να ξεκινήσω αντιβίωση; Το ξέρω ότι χωρίς γνωμάτευση πτηνίατρου δεν δίνουμε. Δυστυχώς όμως η Δουκάκη θα γυρίσει σε 10 ημέρες. Μου φαίνεται κάπως πιο αδύνατος όμως δεν έχω εδώ που βρίσκομαι κάποια ζυγαριά ακριβείας. Θα τον ταίζω ανά 3 ώρες για να μην αδυνατίσει. Πάντως η όρεξη του και η γενική εικόνα του είναι καλή. Πήρα και την Tafarm τηλέφωνο για να μου πει για το Lactopet αλλά είναι κλειστά μέχρι τις 21 για διακοπές.

Για την συγκεκριμένη κρέμα της Lactopet
Για γατάκια δεν είναι αυτή; Αν έχει ως βάση το γάλα ή είναι κάποιου είδους υποκατάστατό του, τότε δεν κάνει για πτηνά.

@Stavros Λοιπόν το έψαξα... Η Lactopet έχει κυρίως υποκατάστατα γάλατος για κουτάβια και γατάκια που ή τα έχει παρατήσει η μητέρα τους ή έχει πεθάνει. Έχει όμως και κρέμα για νεοσσούς πουλιών άρα πιστεύω αυτή θα έχει. Να επισυμάνω ότι είναι της μάρκας Tafarm.

Έχει όμως και κρέμα για νεοσσούς πουλιών άρα πιστεύω αυτή θα έχει
Λήδα; αναφέρεται στη συσκευασία; Μου φαίνεται κάπως περίεργο μία πρώτη τροφή να είναι κατάλληλη και για θηλαστικά και πτηνά.

Καλημέρα. Μίλησα εχθές με τον αντιπρόσωπο της Tafarm στην Ελλάδα. Βρήκα το κινητό του. Μου είπε ότι δεν μπαίνει ψυγείο μετά το άνοιγμα αλλά μέχρι σήμερα δεν του είχε κάνει κάποιος αυτή την ερώτηση . Οπότε θα ρωτήσει την εταιρεία για να είναι 100% σίγουρος. Αυτή είναι η κρέμα.

Συνημμένα

• Screenshot_2022-08-18-10-28-15-619_com.android.chrome_369x800.webp
    Screenshot_2022-08-18-10-28-15-619_com.android.chrome_369x800.webp
    12,7 KB · Προβολές: 5
Καλησπέρα. Σήμερα πήγα τον Ρόκο στην Δουκάκη. Θέλει ακόμα τάισμα με κρέμα για να μην χάσει βάρος. Με το anima strath υπάρχει εμφανείς βελτίωση ως προς τις υδατές κουτσουλιές. Σε εξέταση κοπράνων βρήκε ότι έχει μύκητες οι οποίοι του της προκαλούν. Οι μύκητες μπορεί να προέρχονται και οπο το ότι είναι σχετικά μικρός αλλά μπορεί και από κάτι άλλο. Έτσι μου έδωσε MYSTAMYSYN , 2 φορές την ημέρα , πρωί - βράδυ για 28 ημέρες και μετά επανέλεγχος κοπράνων. Έκανα και μια εξέταση για ψιτάκκωση. Από την πρώτη ματιά φαίνεται να μην έχει γιατί δεν δείχνει κάποιο σύμπτωμα,αλλά καλύτερα να είμαι σίγουρος εφόσον είναι μέσα στο σπίτι και έρχεται σε επαφή με όλους μας. Προπαντός τα παιδιά που μερικές φορές τον φιλούν. Το φτέρωμα του είναι λίγο ανακατεμένο, δηλαδή δεν είναι στιλπνό, ομοιόμορφο αλλά αυτό μου είπε ότι μπορεί να είναι και από την ηλικία του που είναι μικρό. Λογικά σε κανένα 2 μηνο θα φτιάξει. Αν όχι τότε το ξανά κοιτάμε. Αυτά τα ολίγα. Πάντως φαίνεται φοβερή γιατρός με γνώση σε πτηνά. Να πω την αλήθεια ήταν σαν να ήμουνα σε πτηνίατρο που βλέπω σε συνδρομητικά κανάλια.

Back