Αναπαραγωγή Μπάτζι 1,5 μηνών κι ακόμα δεν έχει απογαλακτιστεί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα. Ήρθε σήμερα το κλουβί μαζί με τα παιχνίδια του μέσα. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο μεγάλο για αυτόν αλλά χαλάλι του. Το φτέρωμα του έχει φτιάξει παρά πολύ. Σας στέλνω μερικές φωτογραφίες και περιμένω τις οποίες παρατηρήσεις σας.
Χρήστο η συζήτηση για το κλουβί γίνεται εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Ήρθε-σήμερα-το-κλουβί-του-budgie-μου.45669/
 
@crisam ναι. Μια από τις επικρατέστερες είναι αυτή
 
Καλημέρα και καλή Παναγία σε όλους και στις οικογένειές σας. Θέλω σας παρακαλώ όσο γίνεται από τις φωτογραφίες να μου πείτε την γνώμη σας. Ο Ρόκο είναι μια χαρά ευδιάθετος. Παίζει με τα παιχνίδια του και με εμάς, θέλει χάδια και έρχεται σε εμάς για να τα έχει. Ακόμα τον ταίζω με κρέμα γιατί δεν τρώει πολύ σπόρους. Επιλέγει. Συνήθως τρώει τους σπόρους από το σιτάρι. Την παπαγαλινη δεν μπορεί να την σπάσει. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται. Απλώς όπως νομίζω λόγω διατροφής η κουτσουλιές είναι ανοιχτόχρωμες και λίγο ή καμία φορά περισσότερο υδατές. Γύρω από την αμάρα το φτέρωμα έχει αραιώσει. Μπορεί να έγινε λόγω τις κουτσουλιές; Στέλνω και φωτογραφίες από το χαρτί με τις κουτσουλιές. Ευχαριστώ και καλή αυριανή.
[automerge]1660470823[/automerge]
Οι φωτογραφίες. Όσο είναι ευδιάκριτες.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220814_120441_800x598.webp
    IMG_20220814_120441_800x598.webp
    33,5 KB · Προβολές: 17
  • IMG_20220814_120435_598x800.webp
    IMG_20220814_120435_598x800.webp
    40,3 KB · Προβολές: 17
@crisam οι κουτσουλιές είναι καφέ δλδ μη φυσιολογικές, διάρροια. Αυτό μπορεί να προκληθεί είτε από υπερβολική σίτιση υγρών τροφών (παραπάνω λαχανικά και φρούτα αναλογικά με τα σπόρια), είτε από κάποια ασθένεια. Επίσης είναι συχνό φαινόμενο τα μπατζι να τρώνε τις κουτσουλιες τους και να συμβαίνει αυτό. Επειδή είναι το τριήμερο και πιθανόν θα δυσκολευτείς να βρεις γιατρό θα μπορούσες να δώσεις ultra levure. Αλλά θεωρώ καλύτερα να μιλήσεις με γιατρό και αν δεν βρεις τίποτα τότε έλα ξανά εδώ να σου πω τι δοσολογία να χρησιμοποιήσεις (το φάρμακο αυτό δεν είναι αντιβίωση αλλά προβιοτικα οπότε μπορείς να τα δίνεις και κάθε μήνα για τρεις μέρες για να βοηθάνε!! Τα δικά μου το χρειάζονται!)
 
Τώρα είμαι διακοπές σε χωριό. Τα προβιοτικα αυτά τα πουλάνε σε φαρμακείο ή σε πετ- σοπ; Όπως είπα τρώει σχεδόν μόνο κρέμα. Όταν επιστρέψω θα τον πάω έτσι και αλλιώς σε πτηνίατρο για μια γενική εικόνα και έλεγχο. Μου είχατε συστήσει μια στον Πειραιά. Εκεί λέω να πάω.
 
@crisam Έφαγε φρούτα ή λαχανικά πρόσφατα? Οι κουτσουλιές αυτές δεν είναι φυσιολογικές. Παρατηρώ μια μεγάλη ποσότητα ούρων καθώς και απλωμενες κουτσουλιές που σημαίνει πως έχει διάρροια. Οι κουτσουλιές τον μπατζι αποτελούνται από καφέ περιττώματα με άσπρο στο κέντρο. Μην του δόσεις προβιοτικα προληπτικά δεν κάνει. Η πτηνιατρος στον Πειραιά είναι η Δουκακη και πιστεύω πως είναι η καλύτερη να πας.
 
Οι κουτσουλιές μπορεί να είναι άλλοτε πιο υδαρές και άλλοτε πιο σφιχτές. Εξαρτάται και από την διατροφή. Η εικόνα της περιοχής της αμάρας όμως δεν είναι φυσιολογική, παραπέμπει σε ασθένεια. Με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφτείς γιατρό, όπως είπες ότι έχεις σκοπό να κάνεις. Συμφωνώ με αυτό.
 
Μην του δόσεις προβιοτικα προληπτικά δεν κάνει
@Ledagcc πτηνιατρος μου το σύστησε και εγώ βλέπω διάφορα βοηθάει πολύ

Επίσης το καφέ δεν είναι το φυσιολογικό χρώμα. Πράσινο πρέπει σκούρο με λίγο άσπρο και όσο πιο σφιχτές γίνεται
 
Όχι δεν έχει φάει καθόλου φρούτα. Όσο για τις κουτσουλιές επειδή γνωρίζω πως πρέπει να είναι γι'αυτό έστειλα. Η αλήθεια είναι ότι από μικρός περίπου είχαν το ίδιο χρώμα και υπέθεσα ότι μπορεί να είναι από την κρέμα. Ένας πτηνιατρος που το είχα πάει όταν ήταν μικρός επειδή είχε χάσει βάρος, έφτασε τα 22 γραμμάρια μου είπε να τον ταίζω κάθε τρεις ώρες περίπου 3 με 3,5ml κρέμα. Σε αυτήν την ηλικία περίπου 2 μηνών η κρέμα πρέπει να έχει την θερμοκρασία που δίνουμε όταν είναι πιο μικρό; Δηλαδή 39-41 βαθμούς; Γιατί τώρα την πρώτη δόση είναι χλιαρή αλλά η άλλη είναι όπως είναι μέσα στο μπολ. Θερμοκρασία δωματίου δηλαδή.
 
@meniam Καλό θα ήταν να μην δίνουμε τίποτα προληπτικά. Τα προβιοτικα δίνονται όταν ένα πουλάκι έχει περάσει μια ασθένεια και το αντιμετωπίσε με αντιβίωση καθώς η αντιβίωση σκοτώνει και τα μικρόβια του εντέρου και δίνουμε προβιοτικα ώστε να δημιουργηθούν καινούργια. Έτσι γίνεται και με τον άνθρωπο.
@crisam Το πουλάκι θα έπρεπε να είχε ήδη απογαλακτιστει. Την θερμοκρασία πρέπει πριν του την δώσεις να την θερμομετρεις με ένα θερμόμετρο. Η θερμοκρασία του θα πρεπει να είναι γύρω στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Δεν έχω σκοπό να δώσω κάτι προληπτικά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι για την θερ της κρέμας. Λόγω ηλικίας και μόνο δεν την έκανα όπως πρέπει. Είπα ότι ενώ λόγο ηλικίας μπορεί να τρώει φρούτα και λαχανικά με θερμοκρασία δωματίου γιατί όχι και την κρέμα. Μπορεί να έχω κάνει λάθος. Να του κόψω τα μικρά γεύματα ώστε να ξεκινήσει να τρώει περισσότερους σπόρους; Φυσικά θα τον παρατηρώ μην τυχόν αδυνατίσει .
 
Σας στέλνω μια καλύτερη φωτογραφία της αμάρας. Πάντως είναι πολύ καλά. Πετάει, παίζει έρχεται όπως είπα σε μας συνεχώς και όλα όπως κάνουν τα φυσιολογικά πουλιά.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220814_135541_598x800.webp
    IMG_20220814_135541_598x800.webp
    22,2 KB · Προβολές: 15
Δυστυχώς είμαι διακοπές. Θα επιστρέψω Αθήνα Παρασκευή. Θα τηλεφωνήσω στην Δουκάκη την Τρίτη να μου πει το πρόγραμμα της (μπορεί να βρίσκεται σε διακοπές). Πάντως όπως είπα η διάθεση του σε όλα είναι πολύ καλή.
 
Back
Top