Φροντίδα Μπορεί να σταματήσει να δαγκώνει ο Ringneck και πως;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mania
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πάντως είναι πανέξυπνα!
Δεν είμαι σίγουρη αν είναι "εδαφικό" το θέμα ή αν από μέσα του γελάει με εμένα που προσπαθώ να βρω τρόπους να τον αποφύγω...
Τετραπέρατα είναι...
Αυτό είναι το "παιχνίδι του" και έτσι νιώθει οτι υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ σας... Της ορμάω,τραβιέται... Πονάει, γκρινιάζει = τα κατάφερα να ασχοληθεί μαζί μου!

*Μόλις βρω λίγο χρόνο θα σου γράψω για τα βήματα που προτείνω να ακολουθήσεις ώστε να μπορείς να διαχειριστείς πιο εύκολα το πουλί.
 
Δαχτυλίδι δεν έχει δυστυχώς...

vagelis76 Θα περιμένω! Ευχαριστώ πολύ!

Δεν έχουμε πολύ καλές φωτογραφίες η αλήθεια είναι... Στην πρώτη είναι πιο μικρός στην δεύτερη πια ολόκληρος άντρας! Αν βρω θα σας ανεβάσω και το σπίτι του κάποια στιγμή!

rsz_img_1077.webp rsz_img_1629.webp
 
Ευχαριστούμε!
Έχει αρχίσει και μεγαλώνει-μικραίνει η κόρη του ματιού όταν ενθουσιάζεται! Θα κάνουμε κι άλλη φωτογράφιση! Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον φακό! Του αρέσει θα έλεγα 😀
 
Καλημέρα σας!
Χθες κάναμε μία απόπειρα να βγούμε από το κλουβί... Άνοιξα το κλουβί λοιπόν από πάνω και την μπροστινή πόρτα και έκατσα στον καναπέ να φάω... Αρχικά βγήκε και ήρθε δίπλα μου (φυσικά από λαιμαργία επειδή έτρωγα). Μετά όμως άρχισε να πετάει και πετάει πολύ άτσαλα... Κοπάνησε μερικές φορές σε έπιπλα αλλά συνέχισε την εξερεύνηση. Τελικά κατέληξε πάνω στο κλουβί του κούνελου, όπου απ' ότι φαίνεται εκεί αισθάνεται μεγάλη ασφάλεια!
Τον άφησα πολλές ώρες εκτός κλουβιού μήπως και μπει πάλι μέσα μόνος του αλλά... όχι... Καθόταν με τον Νιόνιο (κουνέλι) και ώρες ώρες κοιμόταν κιόλας εκεί. Τελικά αφού τον πίεσα λίγο με το χέρι μου και λιχουδιά για να ανέβει να πάμε στο κλουβί πέταξε και βρέθηκε πάνω στο κλουβί και σιγά σιγά με λίγη πίεση μπήκε μέσα...
Η τελευταία μου απόφαση είναι ότι θέλει ακόμα πολλή δουλειά μέχρι να βγει. Ταράζεται πολύ και αυτός και εγώ... Φοβάμαι μην χτυπήσει σοβαρά... Θα συνεχίσουμε μέσα στο κλουβί και ελπίζω να τα καταφέρουμε να βγει κάποια στιγμή και να είναι πιο ήρεμος...
Α! Σήμερα ο Woody μου γίνεται 10 μηνών!

Πείτε μου παρακαλώ γνώμες. Σήμερα το πρωί ήταν ακόμα αρκετά μαζεμένος... Δεν μου μιλησε όπως συνήθως... Με πλησίασε όμως να πάρει λιχουδιά!
 
Χρονια του πολλα! Προτεινω να εκπαιδευσεις τον κουνελο τον Νιόνιο να τον βαζει αυτος μεσα!:D
φωτο θελουμε να δουμε να κανουν παρεα τα δυο τους!
Περα απο την πλακα μια χαρα τα πηγες,θα συνηθισει σιγα σιγα και θα παρεις το κολλαει με την λιχουδια και θα μπαινει ποιο ευκολα μετα!
 
Στην πρώτη φωτογραφία είναι ο Woody με τον Νιόνιο! Ο Νιόνιος έμεινε μέσα σε όλη την διάρκεια της εξόδου του Woody, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί πάντως τα βρίσκουν πολύ καλά δεν είδα κάποια ανησυχία από κανέναν.
Στην δεύτερη φωτογραφία είναι ο Woody δίπλα στα κριτσίνια... Τα εντόπισε και πήγε εκεί και άρχισε να χτυπάει το βάζω για να πάρει μεζέ 😀. (Καμία φορά του δίνω ένα κομματάκι και κάθεται και βγάζει το σουσάμι απ' έξω και μετά το περισσότερο το πετάει)
 

Συνημμένα

  • IMG_1689.webp
    IMG_1689.webp
    42,2 KB · Προβολές: 39
  • thumbnail_IMG_1686.webp
    thumbnail_IMG_1686.webp
    4,2 KB · Προβολές: 39
😀 όχι εγώ το ήξερα ότι θα μεγαλώσει τόσο... Δεν είναι από pet shop είναι από αγρόκτημα οπότε ήξερα την οικογένεια του 😀!
 
για πρώτη φορά καλά τα πήγατε.σιγά σιγά θα μάθει τον χώρο και οι βόλτες του θα είναι πιο ήρεμες και πιο σίγουρες (εκτός εάν είναι ατσούμπαλος όπως ο Μπέμπης που πετάει λες και δεν έχει ξαναπετάξει ποτέ 😀 και λες τωρα θα κουτουλήσει, τώρα θα κουτουλήσει 😀)
προσπάθησε με μια λιχουδίτσα να τον καλέσεις στο χέρι σου, ενώ είσαι πολύ κοντά στο κλουβί (ώστε να μπορέσει να πηδήξει στο χέρι,όχι να πετάξει ). Πες τα μπράβο σου και μόλις δοκιμάσει την λιχουδίτσα, επιστροφή στο κλουβί, με τα σχετικά μπράβο, γεμάτα ενθουσιασμό.σιγά σιγά μεγαλώνεις την απόσταση.Θεωρώ ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η επιβράβευση πρέπει πάντα να είναι κάτι που δεν δίνουμε συνέχεια στο φτερωτό. Πχ τα δικά μου λατρεύουν το ψωμάκι (έτσι λέμε τον κρητικό ντάκο που "κερδίζουν" ,όταν "εκτελέσουν" την "εντολή" που τους δίνω)
υπομονή και αγάπη χρειάζονται και μετά δεν τα προλαβαίνεις στις γλύκες και τα χαδάκια 😀
 
douke-soula μου άρεσε πολύ η συμβουλή σου! Θα το δοκιμάσω απλά θα αφήσω λίγο καιρό να περάσει για να τον ξαναβγάλω από το κλουβί... Φοβάμαι ότι θα χτυπήσει και θέλω να έχουμε μια πιο δεμένη σχέση όταν ξαναβγεί. Από την άλλη σκέφτομαι ότι όποτε και να βγει πάλι, θα είναι κάτι καινούριο και οι αντιδράσεις του θα είναι υπερβολικές...
Τα χέρια μου εννοείται ότι δεν τα πλησιάζει για να ανέβει πάνω, μόνο για να δαγκώσει και να πάρει λιχουδιά. ☹
Πάντως με εντυπωσίασε ότι μόλις πέταξε μακρυά από το κλουβί ήρθε και προσγειώθηκε δίπλα μου! Μπορώ να πω ότι χάρηκα πάρα πολύ εκείνη την στιγμή και του έδωσα λίγο κρακεράκι ανάλατο, το πήρε και αφού έφαγε λίγο το πέταξε και έφυγε... Κάνω κάτι λάθος;
 
μην αφήνεις να περνάει ο καιρός... Το θέμα σου είναι να μάθει κάποια πράγματα... Εάν αφήνεις μέρες να περνάνε από το ένα "μάθημα" στο άλλο δεν νομίζω ότι είναι καλό. Θα ξεχάσει και όλα πάλι από την αρχή.όπως και να έχει φρόντισε να περνάς αρκετή ώρα μαζί του.
η Barbara Heidenreich ,όταν κάναμε το σεμινάριο, μας είχε πει να δίνουμε πολύ μικρό καμμάτι λιχουδιάς. Τόσο ώστε να το φάει με την μια.όχι να το πιάσει και να ασχοληθεί. Αυτό το κάνουμε για να μείνει συγκεντρωμένο σε εμάς.
το ότι ήρθε κοντά σου, φυσικά είναι πολύ καλό, σημαίνει ότι έχει εξοικειωθεί μαζί σου και σε αναζητά.

ααα και χρόνια πολλά ! Να τον χαίρεσαι!
 
Ευχαριστούμε για τα χρόνια πολλά! 😀!
Το ότι χτυπάει στους τοίχους και τα έπιπλα δεν είναι επικίνδυνο όμως; και το ότι μπαίνει με αρκετή πίεση και κυνηγητό; Εμένα δεν με κουράζει αυτό, γι' αυτόν με νοιάζει μην με μισήσει που τον πιέζω και μην χτυπήσει.
 
Νομίζω ότι δεν υπάρχει εξαίρεση για το εγκεφαλικό που περάσαμε όλοι μας στην πρώτη πτήση. Όλων τα πτηνά πέσανε σε κάποιο τοίχο ή παράθυρο αλλά μόνο εμείς που το είδαμε πονεσαμε.

Για να σε πλησιάσει και να μείνει πάνω σου, όταν θα είναι εκτός κλουβιού θα ασχολήσαι μόνο με το κινητό ή το λαπ τοπ. Και μόνο που θα κουνάς τα δάχτυλα ενώ τον αγνοείς για να γράψεις θα έρθει πάνω σου.

Για την επιστροφή στο κλουβί θα σου πρότεινα να βρεις έναν τρόπο να κρεμάσεις κάτι μια λιχουδιά με αποτέλεσμα να την βλέπει και να πρέπει να μπει μέσα για να την φάει.

Μία καλή λύση είναι τα φιστίκια. Η δική μου δεν τρώει τον καρπό αλλά τρελενεται για τον ήχο που κάνουν όταν τα σπάει. Μετά από λίγους μήνες φτάσαμε στο σημείο να συνδιασει το φιστίκι με την επιστροφή στο κλουβί.

Όλα όμως έγιναν από μόνα τους. Εσύ θα πρέπει απλά να ακολουθείς ένα καθημερινό πρόγραμμα όπως είπανε και τα παιδιά.
 
Δε νομιζω οτι το πουλι θα ασχοληθει μαζι σου αν δεν ασχοληθεις εσυ! το να βγει το πουι εξω και εσυ να μη του δινεις σημασια πιο το οφελος; το θεμα ειναι να υπαρχει επικοδομητικος χρονος οταν ασχολεισαι μαζι του. Το να χτυπαει πανω σε επιπλα η παραθυρα ειναι οτι χειροτερο και φυσικα μπορει να υπαρξει τραυματισμος. Οπως και το κυνηγητο το μονο που κανει ειναι στρεσαρει το πουλι και να κανετε βηματα προς τα πισω!
Οσον αφορα τα φυστικια προσωπικα νομιζω οτι ειναι καλυτερα να τα δινουμε ανοιγμενα και οχι να τα σπανε τα πουλια διορτι παραγουν μια σκονη η οποια δεν ειναι καλη για τα πουλια και τους προκαλει προβλημα στο αναπνευστικο!
 
zack27 τι θα μου πρότεινες; Θα ήθελα να ακούσω όλες τις γνώμες για να αποφασίσω το καλύτερο!
 
Kοιτα στα ειπαν ολα τα παιδια παραπανω! Πιθανον οταν ειναι στο λουβι του υπερασπιζεται το χωρο του για αυτο κ αντιδρα ετσι. Εγω θα εκανα αυτα που σου εγραψε και η Σουλα! Να κερδισεις πρωτα την εμπιστοσυνη του κοντα στο κλουβι του κ μετα απεξω!

διαβασε και αυτο μηπως σε βοηθησει λιγο:
https://community.petbirds.gr/threads/Εδαφική-επιθετικότητα-των-παπαγάλων-territorial-aggression-in-parrots.31210/
 
Back
Top