Φροντίδα Μπορεί να σταματήσει να δαγκώνει ο Ringneck και πως;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης mania
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ελπίζω όταν το κάνει να συγκρατήσω την χαρά μου και να μην τον τρομάξω 😀
Την πρώτη φορά που ανέβηκε πανω μου (στον ώμο) ο δικός μου τρελλάκος, είχα ξεχάσει να κλείσω την πόρτα του κλουβιού αφού τον είχα αφήσει να κάνει "τη βόλτα του" στο δωμάτιο. Μπήκε, έφαγε, πήρε εναν δεκάλεπτο υπνάκο (εγώ δίπλα στον καναπέ έβλεπα τηλεόραση) και ξαφνικά τσουπ, δίνει μία απ' το κλουβί και καθεται στον ώμο μου. Πάγωσα :D για λίγα λεπτά δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ. Δεν πειράζει, ήξερε αυτός.

Τώρα αρχίζουν τα ωραία!
Αργότερα θα αναπολείς τις στιγμές αυτές και θα νιώθεις το μεγεθος και τη σημασία της εκπαίδευσης που ζήσατε μαζί ! Συνέχισε με το ρυθμό που έχεις βρει και που βλέπεις εσύ αποτέλεσμα... Κάθε πουλάκι είναι διαφορετικό και προχωράμε όσο εκείνο μας επιτρέπει... Οπότε το πόσο γρήγορα ή αργά θα προχωράμε τα βήματα είναι σχετικό.

Μπράβο σας, πολύ χαίρομαι! 🙂:)

Ανυπομονώ τόσο πολύ, αλλά από την άλλη απολαμβάνω και τη διαδρομή 😀
Τελευταία φωνάζει πολύ και προσπαθώ να διαχειριστώ και αυτό κάπως. Δεν του δίνω σημασία όταν φωνάζει και όταν σταματάει για λίγο πάω και του μιλάω ή του δίνω καμία λιχουδιά. Το θέμα είναι ότι μόλις απομακρύνομαι πετάει την λιχουδιά και αρχίζει πάλι να φωνάζει. Αυτό εμένα μου δείχνει ότι θέλει επαφή μαζί μου και δεν ζητάει λιχουδιά σωστά;

Τελευταία φωνάζει πολύ και προσπαθώ να διαχειριστώ και αυτό κάπως. Δεν του δίνω σημασία όταν φωνάζει και όταν σταματάει για λίγο πάω και του μιλάω ή του δίνω καμία λιχουδιά. Το θέμα είναι ότι μόλις απομακρύνομαι πετάει την λιχουδιά και αρχίζει πάλι να φωνάζει. Αυτό εμένα μου δείχνει ότι θέλει επαφή μαζί μου και δεν ζητάει λιχουδιά σωστά;
Ακριβώς.
Αποζητάει την παρέα σου και πλεον θα το κάνει μονίμως. Φυσικά αν δει οτι δεν έρχεσαι θα σταματήσει μόλις όμως σε ξαναδεί ή σε ξανακούσει θα σου ζητήσει ξανά να πας κοντά του. Ολα αυτά είναι εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα.

Ναι σωστά το αντιλαμβάνεσαι...
Σε λίγο καιρό θα αρχίζει να σε καλεί από τη στιγμή που θα βάζεις το κλειδί στη κλειδαριά... Θα κάνει χαρές, ακόμα κι αν στο δικό σου αυτί ακούγονται κραυγές...

Αυτό το κάνει ήδη και σηκώνει την πολυκατοικία στο πόδι 😀
Μόλις πάω κοντά κάνει χαρούλες πάει από το ένα κλαδί στο άλλο και πάλι από την αρχή!
Λατρεύω τον χαρακτήρα του!
Αυτό που με απασχολεί τελευταία είναι ότι δεν έχει περάσει πτερόροια... όσο τον έχω εγώ τουλάχιστον. Διάβασα ότι όταν είναι μικρά αλλάζουν όλα τους τα φτεράκια κοντά στους 5-6 μήνες. Εγώ τον πήρα 5 μηνών και δεν έχω παρατηρήσει μεγάλη απώλεια φτερών. Μπορεί να το πέρασε όλο αυτό νωρίτερα;
Πιστεύετε ότι σε αυτό θα βοηθήσει η λάμπα που σκεφτόμαστε έτσι κι αλλιώς να πάρουμε;

Πιστεύετε ότι σε αυτό θα βοηθήσει η λάμπα που σκεφτόμαστε έτσι κι αλλιώς να πάρουμε;
Λάμπα να πάρετε, βελτιώνει την ορμονική λειτουργία και βοηθάει, στο βαθμό που οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι απαραίτητες για τον σωστό μεταβολισμό των πτηνών.
Για την πτερόρροια, δεν χρειάζεται ν' αγχώνεσαι, δεν την περνάνε όλα τα πουλιά με την ίδια ένταση και στον ίδιο χρόνο.
Δεν βλέπεις να χάνει καθόλου πούπουλα;

Βρίσκω κάποια πολύ μικρά αλλά όχι με μεγάλη συχνότητα... Θα βρω δηλαδή 2-3 την ημέρα...

Αυτό που με απασχολεί τελευταία είναι ότι δεν έχει περάσει πτερόροια... όσο τον έχω εγώ τουλάχιστον. Διάβασα ότι όταν είναι μικρά αλλάζουν όλα τους τα φτεράκια κοντά στους 5-6 μήνες. Εγώ τον πήρα 5 μηνών και δεν έχω παρατηρήσει μεγάλη απώλεια φτερών. Μπορεί να το πέρασε όλο αυτό νωρίτερα;

Στη πρώτη πτερόρροια δεν αλλάζουν όλα τους τα φτερά... Δηλαδή σε ηλικία 5-6 μηνών δε θα δεις να αλλάξει πτερά πτήσης και ουρά... (φαντάζομαι οτι αυτά εννοείς οτι δεν έχεις αλλάξει επειδή είχε κομμένα)
Ναι μεν αλλάζουν το "μωρουδιακό "τους ντύσιμο αλλά δε περνάνε κανονική πτερόρροια..
Η λάμπα είναι χρήσιμη εφόσον δεν υπάρχει άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου... Ο ήλιος είναι υγεία!

Την πρώτη του πτερόρροια μπορεί να την περάσει και 9-10 μηνών. Μην ανησυχείς. Την μεγάλη θα την περάσει περίπου 18-20 μηνών, τότε που στ' αρσενικά αρχίζει να φαίνεται το κολιέ στο λαιμό.
Έχεις καιρό να το καλοταΐζεις για ν' ανταπεξέλθει στην επίπονη αυτή περίοδο. Το περισσότερο φως, επιταχύνει την πτερόρροια αλλά δεν είναι κάτι που επιθυμούμε, οπότε μη βιάζεσαι :)

Γειααα σας!
Να σας πω τα νέα μας;
Λοιπόν, η "εκπαίδευση" πια γίνεται με ανοιχτή την πόρτα και το χέρι μου μέσα στο κλουβί.
Πάει πολύ καλά. Φυσικά και ανυπομονεί κάθε μέρα, ίδια ώρα και δεν ξεχνιέται με τίποτα. Πρέπει να γίνει η ιεροτελεστία και μετά θα πάει να ασχοληθεί με κάτι άλλο.
Το προηγούμενο βήμα που είχαμε κάνει (να με ακουμπάει με το ράμφος για να πάρει την λιχουδιά) το έχει μάθει τέλεια και ωφέλησε πάρα πολύ την σχέση μας. Πλέον δαγκώνει όλο και πιο μαλακά και εγώ είμαι πιο εξοικειωμένη και δεν φοβάμαι.
Τώρα λοιπόν αφήνω το χέρι μου ακίνητο στην μέση του κλουβιού και έρχεται, ακουμπάει το ράμφος του στο χέρι μου, ταυτόχρονα του κάνω τον ήχο του φιλιού, μήπως και μάθουμε και αυτό. Μόλις πάρει την λιχουδιά ακουμπάω με το δάχτυλό μου τα πόδια του. Στην αρχή θύμωνε, φώναζε και έφευγε. Τώρα όποτε το κάνουμε αυτό, χαίρομαι τόσο πολύ, που χαίρεται και αυτός και το έχουμε βρει παιχνίδι. Κάθε φορά λοιπόν που παίρνει την λιχουδιά κάθεται ακίνητος και κοιτάει τα πόδια του. Μόλις τον ακουμπήσω φεύγει γιατί είναι και φοβιτσιάρης και μετά χαίρεται 😀

Γειααα σας!
ακουμπάω με το δάχτυλό μου τα πόδια του
Πάντως ακόμα και σήμερα αν το κάνω αυτό στον Ερνέστο θα μείνω με κανα δυο δάχτυλα λιγότερα :D Τις έχει "ιερές" τις ποδάρες του.

Σκέφτηκα τα πόδια γιατί και είναι πιο εύκολα προσβάσιμα έτσι όπως κάθεται στο κλαρί, αλλά και για να συνηθίζει την αίσθηση ώστε κάααποτε να ανέβει στο δάχτυλο μου... Θα δείξει.
Πάντως πραγματικά είναι πολύ συγκινητικές και χαρούμενες οι πρώτες επαφές!

Το κάθε παπαγαλί έχει τα δικά του που του αρέσουνε και που δε του αρέσουνε. Ο δικός σου διασκεδάζει τώρα έστω και φοβισμένα τις πρώτες σας επαφές. Είναι πολύ καλό. Επίσης οτι κάθεται και "περιμένει" το άγγιγμα πριν... λακήσει, δείχνει ότι σου λέει "εντάξει ας γίνουμε φίλοι, για να δουμε". Πολύ καλά :)

Αισθάνομαι ότι θα σκάσω από το πόσο γλυκός και καλός είναι 😀
Ακαι που είσαι ακόμα, δεν έχεις δει τίποτα. Οταν κι αυτός ξεθαρρέψει για τα καλά και καταλάβει ότι είστε φίλοι, θα σου κάνει γλύκες που δε φαντάζεσαι.
Σιγά σιγά άρχισε να μας τον παρουσιάζεις καθώς και τη δίαιτα που του κάνεις, το κλουβί, τα παιγνίδια και γενικότερα όλη σας την προσπάθεια. :)

Back