Γενικά Μόλις απέκτησα τον πρώτο μου σπίνο!

@Mitsos1311 το πουλάκι φαίνεται πιασμένο. Είναι σε πανικό και πολύ φοβάμαι ότι θα πάθει τίποτα από το φόβο του. Δεν ξέρω αλλά, σου αρέσει αυτή η εικόνα;

Καλα σε αυτο δεν υπηρχε αμφιβολια, το ερωτημα ειναι αν ειναι φρεσκοπιασμενο ή οχι!

Να έχεις υπόψιν ότι ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος για την προέλευση ενός πουλιού έιναι άν φοράει κλειστό δακτυλίδι (κατα προτίμηση συλλόγου εκτροφέων) στο οποίο αναφέρονται τα στοιχεία εκτροφέα/συλλόγου/έτος γέννησης.

Ειδικά στα άγρια χρειάζεται περισσότερη προσοχή γιατί κάποιοι βαφτίζουν εκτροφής κάποια πουλιά που πιάνουν απο την φύση.
Καλό είναι όταν γίνεται να επισκέπτεστε τον χώρο του εκτροφείου.

το ερωτημα ειναι αν ειναι φρεσκοπιασμενο ή οχι!
Από τις απαντήσεις του @Mitsos1311 θα έλεγα ότι δεν είναι φρέσκοπιασμένο αλλά σίγουρα πιασμένο.

Να έχεις υπόψιν ότι ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος για την προέλευση ενός πουλιού έιναι άν φοράει κλειστό δακτυλίδι (κατα προτίμηση συλλόγου εκτροφέων) στο οποίο αναφέρονται τα στοιχεία εκτροφέα/συλλόγου/έτος γέννησης.

Ειδικά στα άγρια χρειάζεται περισσότερη προσοχή γιατί κάποιοι βαφτίζουν εκτροφής κάποια πουλιά που πιάνουν απο την φύση.

Από τις απαντήσεις του @Mitsos1311 θα έλεγα ότι δεν είναι φρέσκοπιασμένο αλλά σίγουρα πιασμένο.

το ειδες το βιντεακι πιο πανω Γιαννη;

@Mitsos1311 το πουλάκι φαίνεται πιασμένο. Είναι σε πανικό και πολύ φοβάμαι ότι θα πάθει τίποτα από το φόβο του. Δεν ξέρω αλλά, σου αρέσει αυτή η εικόνα;
Συγχώρεσέ με φίλε μου, αλλά δεν είχα ποτέ ξανά σπίνο, ούτε κάποιο άλλο πουλί για να ξέρω πως είναι η συμπεριφορά που πρέπει να έχει για να μου αρέσει κάτι ή να μην μου αρέσει.
Η γενική συμπεριφορά του είναι.
Όταν είναι σε καποιο δωμάτιο και είμαστε μακριά του κάθεται τρώει πίνει νερό. Όταν αντιληφθεί ότι είμαστε κοντά του κελαηδάει πηδάει από κλαρί σε κλαρι. Χτες του βάλαμε μπανιέρα πλατσουρισε έδειχνε να το χαίρεται! Μου φαίνεται χαρούμενο γενικά, αλλά και πάλι δεν ξέρω δεν είμαι σίγουρος. Τι έπρεπε να κάνει ποτέ έπρεπε να κελαηδάει κλπ ;

Εσύ τι μου προτείνεις να κάνω να το ελευθερώσω ;
Να το κρατήσω και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την καλύτερη διαβίωσή του;
Να το επιστρέψω στο petshop ;

το ειδες το βιντεακι πιο πανω Γιαννη;
Τώρα το έιδα, το πουλάκι είναι δυστυχώς ΦΡΕΣΚΟΠΙΑΣΜΕΝΟ και προσπαθεί να φύγει.
@Mitsos1311 στο βίντεο φαίνεται οτι δεν πετάει από πατήθρα σε πατήθρα αλλά προσπαθεί να ελευθερωθεί.

Στην θέση σου θα το άφηνα ελέυθερο πρωινές ώρες κοντά σε κάποιο πάρκο.

Στο pet shop που το αγόρασες δεν θα πέργαγα ούτε απο έξω.

Η συμπεριφορά του είναι ίδια με ένα δεντοφυλλοσκόπο ''καμικάζι'' που φιλοξένησα σε κλουβί για μία ώρα αφού προηγουμένως είχε τρακάρει με το τζάμι της μπαλκονόπορτας του σαλονιού μου.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις οδηγίες σου, έπρεπε να έχω γραφτεί εδώ και να έχω ρωτήσει σχετικά από πριν... Το θέμα είναι τώρα τι μου προτείνεις να κάνω ;

Να το αφήσεις ελεύθερο κοντα σε ένα πάρκο, όσο ακόμα είναι ζωηρό και δυνατό.
Ωραία αν και με θλίβει αυτό θα κάνω!
Σας ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές και οδηγίες σας να είστε καλά, καλό βράδυ!

Θελει μεγαλη δυναμη αυτο που θα κανεις παντως, αλλα συμφωνα με τους γραφοντες ειναι κ το μονο σωστο! Το να πας παλι στο πετ και να συζητησεις το θεμα ειναι απλα ανωφελο! Θα σε βγαλει ασχετο ενω εσυ γνωριζοντας οτι αλλη φωτο ειδες κ αλλο πουλι πηρες ξερεις μια χαρα τι παίχτηκε απο πισω!

απο το βιντεο και μονο, ειναι ενα πουλακι σε πανικο, full στρεσαρισμενο σε σημειο να χτυπαει στα καγκελα με κινδυνο τραυματισμου. Πιστεψε με αν το απελευθερωσεις θα αισθανθείς πολυ καλυτερα. Στη θεση σου θα πηγαινα στον πετσοπα και θα ζητουσα ενα αρσενικο καναρινακι, αλλιως θα ετρωγε καταγγελια για πωληση / προωθηση παρανομου αιχμαλωτισμενου πτηνου. Ηξερε πολυ καλα τι εκανε.

Απο πετ της γειτονιάς το πήρα, 40€ αλλά ο εκτροφέας ήταν στην Λάρισα, μου έστειλε την φωτογραφία (αυτός από το petshop), συμφώνησα και μου τον έφερε μετά από μερικές μέρες! Επισυνάπτω την αρχική φώτο!
Έχεις δίκιο κι εγώ πάνω στην χαρά που θα έκανε η κόρη μου δεν το πολύ έψαξα,
Το δαχτυλίδι δεν είναι κλειστού τύπου...άρα και αυτο της φώτο μάλλον πιασμένο θα είναι...
Δεν ξέρω αν η κόρη σου είναι σε ηλικία που θα καταλάβει αν της πεις την ιστορία του πουλιού και ότι πρέπει να απελευθερωθει, αλλά αυτό θα ήταν το καλύτερο μάθημα για ένα παιδάκι ώστε να μάθει να σεβεται την υπαρξη των αγριων πουλιών της πανίδα μας και οτι πρέπει να μένουν εκεί που ανήκουν.
Ένα καναρινάκι που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο κλουβι θα ήταν η καλύτερη συντροφιά για τη κορουλα σου!

συγγνώμη αλλά έχω μια απορία...
πήγες σε ένα πετ σοπ και ζήτησες έναν σπίνο(γιατί απ'ότι διάβασα δεν το είδες εκεί και άρεσε στο παιδί και είπες να το πάρεις)... Δηλαδή με ποια κριτήρια κατέληξες να πάρεις έναν σπίνο για το παιδί;

Είδε ένα βιντεάκι στο YouTube της άρεσε, μου άρεσε κι εμένα πως κελαηδάει και ξεκίνησα την αναζήτηση του!
Συγκεκριμένα αυτό

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Ένα καναρινάκι που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο κλουβι θα ήταν η καλύτερη συντροφιά για τη κορουλα σου!

Ή ένα μπάτζι ήμερο και μεγαλωμένο στο χέρι που θα μπορεί η μικρή σου με επίβλεψη να πιάνει και να έχει περισσότερη επαφή μαζί του.

Ή ένα μπάτζι ήμερο και μεγαλωμένο στο χέρι που θα μπορεί η μικρή σου με επίβλεψη να πιάνει και να έχει περισσότερη επαφή μαζί του.
Το καλυτερο!

Back