Γενικά Να πάρω καναρινάκι ή ένα παπαγαλάκι;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikfree
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Στα pet shops, ενδεχομένως να πηγαίνουν τα ας πούμε ανεπιθύμητα απο τους εκτροφείς πουλάκια. Επιπρόσθετα, και λόγω συγκέντρωσης πολλών πτηνών, ζώων και τροφών στον ιδιο χώρο και μάλιστα όλα αυτά έχουν διαφορετικη προέλευση, ειναι πιο πιθανό το πουλακι που θα αγοράσεις να έχει αρπάξει κάποιο μικρόβιο ή να ειναι ήδη Τίγκα στην αντιβίωση, προληπτικά η και θεραπευτικά κι έπειτα να τρέχεις και να μην σώνεις... Προτίμησε εκτροφέα.

Βρε Νίκο μου συγγνώμη να σε ρωτήσω κάτι; Τελείως φιλικά.. Πες βρίσκεις ένα πουλάκι που σου αρέσει και σου κρατάει συντροφιά. Είσαι πάνω στη Θεσσαλονίκη που είσαι δε ξέρω, και πρέπει να φύγεις. Πριν φύγεις θα κάνεις ταξίδι με αυτοκίνητο ή μάλλον με το τρένο 6 ωρών ταξίδι για να πας το καναρινάκι στους γονείς σου; Δε ξέρω... Το θεωρώ ταλαιπωρία για όλους! Καταλαβαίνω ότι θέλεις ένα ζωάκι αλλά στη φάση που είσαι τώρα ακόμα και ένα καναρίνια είναι δύσκολο. Θα ταλαιπωρείται και αυτό και εσύ θα έχεις έννοια. Εγώ δε θα σου προτείνω καναρινάκι ή παπαγαλάκι. Θα σε συμβουλεύσω να ξανασκεφτείς την απόφαση σου να πάρεις πουλάκι ενώ θα είσαι φοιτητής... :)

Βρε Νίκο μου συγγνώμη να σε ρωτήσω κάτι; Τελείως φιλικά.. Πες βρίσκεις ένα πουλάκι που σου αρέσει και σου κρατάει συντροφιά. Είσαι πάνω στη Θεσσαλονίκη που είσαι δε ξέρω, και πρέπει να φύγεις. Πριν φύγεις θα κάνεις ταξίδι με αυτοκίνητο ή μάλλον με το τρένο 6 ωρών ταξίδι για να πας το καναρινάκι στους γονείς σου; Δε ξέρω... Το θεωρώ ταλαιπωρία για όλους! Καταλαβαίνω ότι θέλεις ένα ζωάκι αλλά στη φάση που είσαι τώρα ακόμα και ένα καναρίνια είναι δύσκολο. Θα ταλαιπωρείται και αυτό και εσύ θα έχεις έννοια. Εγώ δε θα σου προτείνω καναρινάκι ή παπαγαλάκι. Θα σε συμβουλεύσω να ξανασκεφτείς την απόφαση σου να πάρεις πουλάκι ενώ θα είσαι φοιτητής... :)
Συμφωνώ και εγώ με την Αλίκη και θεωρώ πως είναι μια δύσκολη φάση για να φροντίζεις ένα κατοικίδιο. Ακόμα και την καθημερινή φροντίδα που χρειάζεται, μπορεί να μην προλαβαίνεις να του την παρέχεις πάντα. Επίσης αυτές οι μεγάλες μεταφορές που θα κάνεις μέσα στο χρόνο θα το ταλαιπωρούν αρκετά.
Γνώμη μου είναι να περιμένεις λίγο και να μην πάρεις κάποιο κατοικίδιο μαζί σου και όταν με το καλό γυρίσεις στο σπίτι σου, παίρνεις το καλύτερο ντιμπράντο!

Αν δεν υπηρχε το θεμα της μετακινησης θα σου ελεγα παρε παπαγαλακι.
Ειναι πολυ ομορφη συντροφια (αρκει να ειχες 1,2 ωρες την ημερα να την περασετε μαζι αλλιως θα ηθελε παρεα).
Ομως θα συμφωνησω με τα παιδια οτι θα ειναι ταλαιπωρια για ολους και πιο πολυ για ενα πουλακι που θα εχει συνεχεια το αγχος της μετακινησης.
Ειδικα ενα καναρινι θα φοβαται παρα πολυ ολη αυτη την διαδικασια σε αντιθεση με ενα ημερο παπαγαλακι που συνηθως το απολαμβανουν κι ολας.
Σε καταλαβαινω παρα πολυ γιατι κι εγω αν πηγαινα καπου μονη μου το πρωτο που θα σκεφτομουν θα ειναι να παρω ζωακι.
Ομως αν δεν ειναι ευκολο τοτε καλυτερα να περιμενεις να βρεις τους ρυθμους σου εκει, να δεις ποσο ελευθερο χρονο εχεις (απο σχολη αλλα και φιλους) και ποσο συχνα θα φευγεις απο το σπιτι για ταξιδια κλπ.
Λιγη υπομονουλα!

αν υπύρχε κάποιος φίλος να το προσέχει όσο θα λείπεις το πρόβλημα λύνεται νομίζω..σίγουρα σκέψου κάθε παράμετρο.. Καλό πουλάκι θα βρεις σίγουρα αν ψάξεις, είτε καναρίνι είτε παπαγαλάκι.. Να προσθέσω επίσης πως ένα τέτοιο ζωάκι μπορεί να ζήσει 10 χρόνια περίπου.. Είχα μικρός παπαγαλάκι που έζησε 13! Είναι όμορφο να μεγαλώνετε μαζι.. Οπότε σκέψου την διαμονή και την φροντίδα του και αν δεν υπάρχει πρόβλημα προχώρα.

Νίκο, νομίζω ότι καλώς μπήκες σε αυτές τις σκέψεις. Δες λίγο την πορεία σου, τις συνθήκες διαβιωσής σου, τα άτομα από τα οποία στο μέλλον θα μπορεί να πλαισιωθεί το όλο εγχείρημα, κι έπειτα αποφασίζεις.

Νίκο να σε ρωτήσω: Στην Αθήνα δεν είχες καναρινάκια;
Ναι τα ειχε αφησει στους γονεις του και στον αδερφο του καποια, αν θυμαμαι καλα.
Τον ειχαμε ρωτησει και τοτε γιατι δεν παιρνει μαζι του καποιο απο αυτα.

Εντάξει, κι εγώ αν ρωτάς θα έλεγα προς το παρόν μην παίρνεις τίποτα. Ωστόσο θα μπορούσες αν είναι να ανοίξεις πήγαινε-έλα με κλουβιά, να πάρεις κάποιον Αθηναίο τραγουδιστή σε επόμενο ταξίδι σου :)

Εντάξει, κι εγώ αν ρωτάς θα έλεγα προς το παρόν μην παίρνεις τίποτα. Ωστόσο θα μπορούσες αν είναι να ανοίξεις πήγαινε-έλα με κλουβιά, να πάρεις κάποιον Αθηναίο τραγουδιστή σε επόμενο ταξίδι σου :)
Σωστή και μέση λύση! :D

Χμ σωστο αλλα δν θελω να χαλασω τα ζευγαρακια ειναι ετοιμα ουτε να τα τρομαξω!

Χμ σωστο αλλα δν θελω να χαλασω τα ζευγαρακια ειναι ετοιμα ουτε να τα τρομαξω!
Άρα σε βλέπω προς άνοιξη μεριά να κάνεις πιο τακτικές επισκέψεις στην Αθήνα! 😉 Να λες πάλι καλά που οι δικοί σου δέχτηκαν να τα φροντίσουν!

Άρα σε βλέπω προς άνοιξη μεριά να κάνεις πιο τακτικές επισκέψεις στην Αθήνα! 😉 Να λες πάλι καλά που οι δικοί σου δέχτηκαν να τα φροντίσουν!
Θα λειπω ταξιδι τοτε εγω θα με ενημερωνουν με φωτο 😉

Back