Ασθένειες Ξαφνικος θανατος ζευγαριου καρδερινων... Αιτια;

θα πρότεινα να σπάσει το θέμα σε δύο(τουλάχιστον) θέματα.Βλέπει κάποιος από μας τους νεότερους θέμα ''ξαφνικός θάνατος'' λέει : ενδιαφέρον φαίνεται... Και καταλήγει να βρίσκεται σε μια συζήτηση που δε βγάζει πουθενά με μπηχτές, μισόλογα και υπονούμενα! Θα πρότεινα να αλλάξουμε θέμα και να μην πέσει το φόρουμ σε τόσο χαμηλό επίπεδο όσο κάποια άλλα.
 
Σοβαρά μιλάμε; Συντηρείς καρδερίνες και ρωτάς εμένα τον άσχετο ποιος μπορεί να κατηγορήσει κάποιον που κρατάει στη ζωή πουλιά με αυτόν τον τρόπο; Οι πάντες μπορούν και οι πάντες έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τους υπόλοιπους σε μια κοινότητα από τέτοιου είδους κρυφά μυστικά. Εάν υποθέσουμε ότι όλοι μας νοιαζόμαστε για το καλό της εκτροφής και όχι για άλλου είδους καλά.

Αυτουνού τίποτα. Σιγά να μην του δώσει και εξηγήσεις. Όποιος θέλει όμως μπορεί να καταγγείλει αυτό που του συνέβη πραγματικά χωρίς να αφήνει εμάς να ψάχνουμε φαντάσματα ανάμεσα στα μπρόκολα.

Καταλαβαίνω απόλυτα την προθεση του καθενός και τη διάθεση να μιλήσει ή να μη μιλήσει ακόμη και εάν υπάρχει κάποιος χώρος που μπορεί να καταγγείλει τα πάντα. Αφού λοιπόν το παλικάρι δεν ήθελε να μιλήσει, γιατί τον εξέθεσες αφήνοντας υπονοούμενα προς κάθε κατεύθυνση αφού δεν σκόπευες να εξηγηθείς;

Μάλιστα...

Καταρχήν δεν εξέθεσα κανέναν. (Μόλις μπήκε ο φίλος μας ο Νίκος και αν τον εξέθεσα να του ζητησω και δημόσια συγγνώμη)

Κατα δεύτερον...

Σταύρο το φάρμακο πάει σύννεφο από το 95% που έχουν ιθαγεννή πουλιά. Γιατί έτσι τους έχουν μάθει όλοι οι είδικοί του είδους που ασχολούνται τόσα χρόνια και έχουν κάνει μία τεράστια τρύπα σε ότι αναφορά ιθαγεννή.

Και κατά τρίτον...

Και ποιος σου είπε πως το παλικάρι δεν ήθελε να μιλήσει;

Αυτός που στο είπε μάλλον κάνει λάθος.
 
Σταύρο το φάρμακο πάει σύννεφο από το 95% που έχουν ιθαγεννή πουλιά. Γιατί έτσι τους έχουν μάθει όλοι οι είδικοί του είδους που ασχολούνται τόσα χρόνια και έχουν κάνει μία τεράστια τρύπα σε ότι αναφορά ιθαγεννή.
Γιατί δεν τα λέτε λοιπόν; Γιατί αφήνετε δικαιολογημένα τον @patilas να θεωρεί ότι υπάρχει μυστικοπάθεια στο χώρο; Τι νομίζετε ότι εννοεί μυστικοπάθεια, το ότι δεν λέγονται αλήθειες όταν κάποιος ρωτάει τι χρώματα έχει η καρδερίνα;
Και ποιος σου είπε πως το παλικάρι δεν ήθελε να μιλήσει;

Αυτός που στο είπε μάλλον κάνει λάθος.
Όχι σε μένα αυτά Βασίλη. Εγώ δεν κάνω προσωπικές συζητήσεις περισσότερες από ένα-δύο μηνύματα με κανέναν. Όποιος θέλει να πει κάτι για εμένα, να το πει δημόσια. Η εντύπωση που έχω για το ότι ήθελε να κάνει το παιδί, είναι από τα μηνύματα που διάβασα όταν επέστρεψα από τη δουλειά μου στο φόρουμ.
Θ πρότεινα να αλλάξουμε θέμα και να μην πέσει το φόρουμ σε τόσο χαμηλό επίπεδο όσο κάποια άλλα.
Γιάννη έτσι δεν πέφτει το επίπεδο. Δυστυχώς το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό ήδη για να μείνουν περιθώρια να πέσει και άλλο. Εδώ είναι ένας χώρος που σας δίνει τη δυνατότητα για να τον αλλάξετε εφόσον δεν σας αρέσει, είτε με καταγγελίες είτε με όποιον άλλον τρόπο πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει. Εάν δεν θέλετε να τον εκμεταλλευτείτε για το καλό του χόμπι, τουλάχιστον μην του χρεώνετε χαμηλά επίπεδα και κυρίως μη διαμαρτυρεστε όταν σας εκμεταλλεύονται αυτοί που δεν τολμάτε να αντιμετωπίσετε όταν σας θίγουν.
 
Σταύρο...

Το φόρουμ αριθμεί κάποια χιλιάδες μέλη.

Μιλάμε δηλαδή για μια μικρή κοινωνία... Που έχει από όλα τα καλούδια.

Αν έχεις διαφορετική άποψη, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Οντως το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό.
 
Γιάννη έτσι δεν πέφτει το επίπεδο. Δυστυχώς το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό ήδη για να μείνουν περιθώρια να πέσει και άλλο. Εδώ είναι ένας χώρος που σας δίνει τη δυνατότητα για να τον αλλάξετε εφόσον δεν σας αρέσει, είτε με καταγγελίες είτε με όποιον άλλον τρόπο πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει. Εάν δεν θέλετε να τον εκμεταλλευτείτε για το καλό του χόμπι, τουλάχιστον μην του χρεώνετε χαμηλά επίπεδα και κυρίως μη διαμαρτυρεστε όταν σας εκμεταλλεύονται αυτοί που δεν τολμάτε να αντιμετωπίσετε όταν σας θίγουν.
Δεν κάλυψα ούτε και πρόκειται να καλύψω κανέναν απατεώνα - εκμεταλλευτή ανθρώπων ή ζώων. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάτι τόσο ευχάριστο και προφανές (όσο ένα φόρουμ στο οποίο είμαστε όλοι εθελοντές απ'οτι γνωρίζω) να γίνεται τόσο εκνευριστικό και μερικές φορές μέσο ξεκατινιάσματος ή προσωπικών αντιπαθειών. Προσωπικά, δεν μου αρέσει να είμαι μέλος σε οτιδήποτε δεν με ευχαριστεί γι'αυτό και συνεχίζω ενεργά να συμμετέχω όσο μου επιτρέπει η εργασία μου. Αυτό λεω, να μη χαλάσουμε την ωραία εικόνα του PB για να μην πέσει όπως είπα χαμηλά(ποτέ δεν είπα ότι είναι χαμηλά αντιθέτως είπα ''να μην πέσει...'')
 
Λοιπον, θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο συντομος γινεται, αν και το βλεπω δυσκολο. Εγινε χαμος αποτι βλεπω. Και δεν ειχα τετοια διαθεση, πιστεψτε με...
Καταρχην να πω οτι το ενα θεμα ειναι τι εχω πει (η τι δεν εχω πει κατα καποιους) εγω και το αλλο ειναι το επιμαχο σχολιο του Βασιλη που αναφερθηκε στο επιβαρημενο παραλθον των πουλιων. Ας τα παρουμε με την σειρα...
Εχω διαβασει αρκετες μομφες στο προσωπο μου του τυπου ''δεν μας εδειξε και μια φωτογραφια, ουτε και επιασε τον προλοβο να δει τι εφαγαν'' κτλ. Λοιπον, τα πουλακια πινουν εμφιαλωμενο νερο ΙΟΛΗ, τροφη Μπλατνερ για Μπαλκανικα απ του Θαναση στην Θηβων, τους δινω ριγανελαιο 5 ημερες τον μηνα, ενα πολιβιταμινουχο αλλες 5 και αραια και που βιταμινη Ε της Μπακς. Επισης αυγοτροφη ιντιος ανακατεμενη με βραστο αυγουλακι. Οπως εχω ξαναπει αρκετες φορες, τα πουλακια δεν ειχαν τιποτα. Ψοφησαν και τα 2 μαζι την ιδια ημερα ξαφνικά. Πραγμα που σημαινει οτι (μαλλον) πηγαν απο δηλητηριαση. Το... Περιβοητο μπροκολο ναι μεν ειπα οτι δεν το ειχαν αγγιξει, αλλα τωρα εαν εφαγαν και 5-10 σπυρια απ την κορφη του... ε τι να πω ρε παιδια, δεν το εβγαλα και ακτινογραφια, ουτε και το ζυγισα. Τωρα εαν καποιοι χρειαζονται αξονικες, νεκροψιες, αιματολογικες κτλ για να μου πουν την ρημαδα την γνωμη τους, ε δεν προκαμα. Εχω απαντησει οσο πιο αναλυτικα μπορουσα και συνεχιζω να δεχομαι μομφες οτι κατι κρυβω. Φοβερο πραγμα...
Επισης καποιος φιλος μου ειπε οτι κρυβομαι και οτι εχουν απαντησει 150 ενω εγω μονο 4. Σορρυ ρε παιδια... Δεν το ηξερα να φυλαω σκοπια ολο το 24ωρο εδω μεσα για να απαντησω και στους 150. Βρηκα χρονο 2-3 φορες σε 2 μερες και απαντησα οσο μπορουσα και οσο προλαβαινα. ΕΛΕΟΣ.

''Ειπώθηκαν - εκφράστηκαν πολλές γνώμες, που πιστεύω κάλυψαν την ανησυχία σου, δεν νομίζω όμως ότι πραγματικά σε ενδιαφέρουν, καθώς πιστεύω ότι γνωρίζεις τα αίτια της περιπέτειας σου και αυτά δεν είναι σίγουρα για μένα πλέον το μπρόκολο (ανεμογγάστρι όπως είπε ο πάντοτε αυθόρμητος paianas)
Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα...
Καλή επιτυχία - πορεία στα υπόλοιπα πουλιά σου.''
Σε αυτο πραγματικα δεν θελω να απαντησω, γιατι θα πεσει το επιπεδο πολυ και αποτι βλεπω προσπαθειτε να το κρατησετε υψηλο και καλα κανετε. ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΑ, ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΟΥΤΕ ΕΙΠΑ ΨΕΜΜΑΤΑ. Αυτο αρκει.
Για μενα περισσοτερες πιθανοτητες εχει το μπροκολο. Απλα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΠΟΣΤ, ρωτωντας την αποψη σας για το αν υπαρχει περιπτωση να φταιει το μπροκολο, μηπως και ειχε καποιος αναλογη εμπειρια.
Ειναι και αλλα που αφορουν εμενα και θελω να απαντησω, αλλα 1ον θα μακρυγορησω και 2ον θα γινω κακος ισως και δεν το θελω.
Ας παμε τωρα στην περιβοητη αναφορα του Βασιλη για το επιβαρημενο παρελθον. Ναι, τα πουλια ειναι αγορασμενα απο μεγαλο και παλιο εκτροφεα, ο οποιος εχει την ταση να ''φορτωνει'' τα πουλια του με φαρμακα, κατι που βρισκει αντιθετο κι εμενα. Αλλα τα πηρα γιατι μου αρεσαν. ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ. Κανενας δεν ''πουλαει φαρμακωμενα πουλια'', κανενας δεν κοροιδεψε κανεναν, κανενας δεν ''πουλησε σκαρτα πουλια'' σε κανεναν. Δικη του τακτικη να δινει πολλα φαρμακα, δικη μου να μην δινω, δικο μου και το ρισκο. Παει και τελειωσε. Απορω γιατι αρπαχτηκατε ολοι. Αν διαβασει ενας περαστικος του φορουμ τα σχολια σας θα πειστει οτι οι περισσοτεροι εχετε λερωμενη την φωλια σας παιδια. Φιλικα σας το λεω.
Ο Βασιλης ειπε την φραση βεβαρημενο παρελθον γιατι στην κουβεντα μας στο τηλεφωνο ειπωθικε οτι ισως να ειναι και αυτος ενας παραγοντας που εχασα τα πουλια. Αν διαβασετε το σχολιο του δεν λεει οτι πιστευει οτι αυτος ηταν ο λογος. Ουτε κι εγω το πιστευω. Εαν κοψεις τα φαρμακα σε πουλακια που ειναι συνηθισμενα σε αυτα, τοτε απλα... Θα αρωστησουν. ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΑ, το λεω για πολοστη φορα.
Κλεινοντας να πω ενα συγγνωμη για το ορθογραφικα, το κειμενο γραφτηκε στο γονατο που λενε.
 
Σταύρο..
Οντως το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό.
Φίλε ΑΒΑΤΟΝ,
Το επίπεδο είναι όσο χαμηλό θέλουμε εμείς να είναι, δεν είναι κάτι που ''συμβαίνει απλά''
Νομίζω ότι όλοι μας θέλουμε να είμαστε μέλη ενός παραγωγικού, ενημερωτικού και ευχάριστου φόρουμ παρά ενός λεκτικού ''ρινγκ''
 
Δεν κάλυψα ούτε και πρόκειται να καλύψω κανέναν απατεώνα - εκμεταλλευτή ανθρώπων ή ζώων.
Γιάννη, δεν σε κατηγόρησε κανείς. Επίσης όλοι θέλουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Αλλωστε, υπάρχουν και κατηγορίες στο ΡΒ που μπορούμε να λέμε... χαριτωμένα. Εάν όμως θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά και επί της ουσίας κάποια στιγμή, δυστυχώς θα πρέπει κάποιοι να στενοχωρηθούν.

Είναι κάτι που γνωρίζουν ελάχιστοι, αλλά δεν έχω κανένα πουλί. Επίσης δεν έχω κάποιο κατάστημα που έχει οποιαδήποτε συναλλαγή με το χώρο των πουλιών. Καθόμαστε εδώ από το πρωί μέχρι το βράδυ για κάποιο λόγο. Εάν ο λόγος αυτός ήταν να περνάμε καλά, ελάτε να σας κάνω φίλους στο Facebook για να περνάμε τέλεια.

Εάν θέλετε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χώρο για κάτι περισσότερο από χαριτωμένες συζητήσεις καλού κλίματος. Τουλάχιστον εγώ έχω και τη θέληση και τη διάθεση. Εάν εσείς που έχετε πουλιά και είτε θεωρείτε είτε κάποια στιγμή πιαστήκατε κορόιδα, ότι πρέπει να περιοριζόμαστε μόνο σε ευχάριστες συζητήσεις, εμένα δεν με νοιάζει και πολύ.

Αν πάλι νομίζετε ότι είναι ευκαιρία να ξεβρακώσετε όσους σας κοροϊδεύουν, εγώ τουλάχιστον το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτώ είναι να μη χαλάσει το καλό κλίμα που έχουμε.
ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ
Αυτό ακριβώς με έκανε εξαλλο. Από την αρχή μας είπες όσο χρειαζόταν ή όσα θα ήθελες να ξέρουμε. Εάν εσένα δεν σε ενοχλεί που μάθαμε τι συνέβη πραγματικά με τον τρόπο που το μάθαμε, εγώ είμαι ο τελευταίος που θα κατηγορήσω εσένα.

Για όλα τα άλλα που αναφέρεις στο προηγούμενο μήνυμα σου Νίκο, θα σου έλεγα να κοιτάξεις μια παραπομπή που υπάρχει στην κορυφή της σελίδας για τη συμπλήρωση μίας φόρμας σε περίπτωση ασθένειας. Εάν γινόταν από την αρχή, δεν θα ξεκινούσαμε καν να μιλάμε για μπρόκολα.
 
''τη συμπλήρωση μίας φόρμας σε περίπτωση ασθένειας''.
Οταν αρωστησουν τα πουλακια μου θα το κανω. Η διαβαζετε οτι θελετε η χρησιμοποιω ασπρο χρωμα στην γραμματοσειρα μου ποτε ποτε, δεν εξηγειται αλλιως...
 
Αν διαβασει ενας περαστικος του φορουμ τα σχολια σας θα πειστει οτι οι περισσοτεροι εχετε λερωμενη την φωλια σας παιδια. Φιλικα σας το λεω.
Επειδή οι περισσότεροι όπως λες έχουμε λερωμένη την φωλιά μας...
για κάντο λιανά... Να το καταλάβουμε
 
Δημητρη, λιανα εαν θες θα κανω αυτο που ειπα εγω. Οχι αυτο που εγραψες εσυ. Δεν θα ξεχασουμε και τα λιγα Ελληνικα που γνωριζουμε εδω μεσα. Τελος παντων, επειδη βλεπω οτι το κλιμα ειναι καπως βαρυ, μαλλον δεν με σηκωνει. Το να δεχομαι τοσες μομφες, να παρερμηνευονται ετσι τα γραφωμενα μου και να παραβλεπονται συνεχως καποια αλλα, μου δειχνει μια καπως αρνητικη σταση απεναντι μου και δεν ξερω τον λογο. Ειστε ελευθεροι να θετετε τα δεδομενα σε μια συζητηση, εγω δεν προκειται να συμμετασχω σε αυτο αλλο. Δεν γινεται να διαβαζετε μονο οσα θελετε και ΟΠΩΣ τα θελετε.
(Πατρινε, δεν αφορουσε εσενα η λερωμενη φωλια. Διαβασε τα σχολια που εχουν γραψει και θα καταλαβεις...)
 
Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα...
Καλή επιτυχία - πορεία στα υπόλοιπα πουλιά σου.''
Σε αυτο πραγματικα δεν θελω να απαντησω, γιατι θα πεσει το επιπεδο πολυ και αποτι βλεπω προσπαθειτε να το κρατησετε υψηλο και καλα κανετε. ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΑ, ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΟΥΤΕ ΕΙΠΑ ΨΕΜΜΑΤΑ. Αυτο αρκει.
Δεν είπα ότι ειπώθηκαν ψέμματα, αλλά μισές αλήθειες.
Αν λοιπόν αυτό ρίχνει το επίπεδο και όχι η καμουφλαρισμένη φαρμακοδοσία, τότε παρακαλώ τον Σταυρο να το διαγράψει.
Οι περισσότεροι πάντως κατάλαβαν -έμαθαν πολλά.
 
Τσιμπησαν πεντε εξι σπυρια φιλε μου ολα τα πουλακια δεν ειχαν μπροκολο; Μην λεμε οτι θελουμε,θα πηγαιναν ολα αδιαβαστα!
 
Ποια καμουφλαρισμενη φαρμακοδοσια μωρε; Θα τρελαθουμε; Τα πουλακια δεν ειχαν κατι, θα το λαβει κανεις υποψην αυτο η πρεπει να το γραφω ολη μερα; Η εκτιμηση του Βασιλη οτι ΙΣΩΣ να φταιει και αυτο δεν σημαινει κατι. Ενα ενδεχομενο εθεσε, οπως πολλοι αλλοι.. Πεθαναν ξαφνικά και τα 2 την ιδια μερα στο ιδιο κλουβι επειδη ο προηγουμενος ιδιοκτητης τους τα φορτωνε με φαρμακα πριν 1 χρονο; ΕΛΕΟΣ.
 
Ολα φιλε patilas. Εχεις δικιο. Οπως και ολα ειχαν το ιδιο νερο, την ιδια τροφη κτλ. Επειδη ομως το νερο και η τροφη ειναι στανταρ κι επειδη το μπροκολο το πηρα εκεινη την ημερα, το θεωρω πιο πιθανον να φταιει αυτο. + το οτι ισως να μην επλυνα καλα το δικο τους κομματι, + το οτι δεν ξερουμε με πια μορφη ριχνουν φυτοφαρμακο (υγρο, σε σκονη, ισως σε αλλα σημεια να ριχνουν περισσοτερο και σε αλλα λιγοτερο κτλ). Εικασιες κανουμε ολοι. Κι εγω το ιδιο. Γιαυτο και ρωτησα συγκεκριμενα για μπροκολο. Δεν εχω τπτ με τα πρασινα. Ανεκαθεν εδινα στα πουλια μου, εστω και αραια. Αλλα αυτο που εγινε με παραξενεψε. Γιαυτο και ζητησα την γνωμη σας...
 
Δεν φταει το μπροκολο εκτος κ αν εισαι τοσο γκΝτεμης κ το δικο τους κομματι ηταν τιγκα στο φυτοφαρμακο δυσκολο πολυ! Ας υποθεσουμε οτι ο προηγουμενος εδινε φαρμακα στα πουλια, δεν ξερουμε τι ακριβως εδινε και ποσο εδινε οταν το πουλακι εχει συνιθησει στο φαρμακο ενας χρονος διακοπη, κ με βαση την ενεργεια που σπαταλανε στην αναπαραγωγικη περιοδο και το στρες που περνανε μια ασυνιθηστη για αυτα κοπωση και πτωση του ανοσοποιητικου μπορει ν φερουν ανακοπη, εφοσον ολο τον καιρο επαιρναν φαρμακα και ο οργανισμος τους ηταν νεκρος δεν ειχε δικα τους αντισωματα ουτε βιωσει ξανα αναπαραγωγη με φυσικη διατροφη και οχι με πολυ βιταμινουχα κ ματζουνια! Αυτη ειναι η δικη μου αποψη!
 
Για οποιαδηποτε αμφιβολια σχετικα με τα λαχανοκομικα που τρωτε ή ταιζετε στα ζωα σας μπορειτε δωρεαν και καθε εργασιμη ημερα να προσκομιζετε οι ιδιοι τα δειγματα των προιοντων που θελετε να εξετασθουν για φυτοφαρμακα στα "Περιφερειακα Κεντρα Προστασιας Φυτων και Ποιοτικου Ελεγχου" της καθε νομαρχιας.

Nα πω αλλη μια ιδεα; Ειπες οτι τα πουλια ηταν μπροστα σε τζαμαρια. Αποκλειεται να προσπαθουσε κατι να τα φτασει εξω απο το τζαμι και να τα κατατρομαξε; Το τζαμι απο εξω εχει τιποτα σημαδια;
 
Back
Top