Ασθένειες Ο Όλιβερ μου αρρώστησε

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης eva vrs
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μήπως, λέω μήπως είναι τίποτα παρόμοιο και με την δύσπνοια του Μάριου; Μιλάω για το parrotlet της Σίσσυς.

Απιστευτο... Δλδη ο νους μου παει στον εκτροφεα.. Αρρωστο το εδωσε το πουλακι; Πως γινετε ξαφνικά ολα αυτα τα προβλημα.. Αχ καημενο μου μικρακι ευχομαι να πανε ολα καλα.. Κ οπως σου ειπε κ η μαρια βγαλτα ολα απο το δωματιο κολονιες αποσμητικα κρεμες ακομα κ κλειστα μυριζουν.. Ακομη και τα ρουχα μας μπορει να τα επηρεασουν. Εγω τα χω κλεισει ολα σε ενα μπαουλο κ μονο εκτος δωματιου τα χρησιμοποιω. Ο αερας να ανακυκλωνεται να εχει καθαρο οξυγονο κ ζεστουλα. Ευχομαι περαστικα ουφ ☹

Απιστευτο... Δλδη ο νους μου παει στον εκτροφεα.. Αρρωστο το εδωσε το πουλακι; Πως γινετε ξαφνικά ολα αυτα τα προβλημα.. Αχ καημενο μου μικρακι ευχομαι να πανε ολα καλα.. Κ οπως σου ειπε κ η μαρια βγαλτα ολα απο το δωματιο κολονιες αποσμητικα κρεμες ακομα κ κλειστα μυριζουν.. Ακομη και τα ρουχα μας μπορει να τα επηρεασουν. Εγω τα χω κλεισει ολα σε ενα μπαουλο κ μονο εκτος δωματιου τα χρησιμοποιω. Ο αερας να ανακυκλωνεται να εχει καθαρο οξυγονο κ ζεστουλα. Ευχομαι περαστικα ουφ ☹
Να'σαι καλά Ελένη μου...

Περαστικά του.
Πως είναι σήμερα;
Επειδή δε θυμάμαι και για να μην το ψάχνω, πόσες μέρες είναι από τότε που ήρθε στα χέρια σου;
Σ'ευχαριστώ Γιάννη μου... Είναι 4 εβδομάδα που τον έχω.. Σήμερα είναι χειρότερα...όλο το βράδυ έκανε κραυγές και ανοιγοκλεινε το ράμφος του... Δηλ τώρα το κάνει σχεδόν ασταμάτητα! Κάθεται στο ένα πόδι και φουσκωμένο και η ουρά του πάει πάνω κάτω... φοβάμαι μόνο μη σταματήσει το νερό και το φαΐ! Τότε ακόμα θα ναι πιο δύσκολο!

αρρωστο το εδωσε το πουλακι;
Είναι 4 εβδομάδα που τον έχω
Δεν πιστεύω πως φταίει κάποιος συγκεκριμένα.
Νομίζω πως δεν έχει προλάβει να ολοκληρωθεί το ανοσοποιητικό του σύστημα...
Χρειάζεται να το δει γιατρός... και με κάθε τρόπο πρέπει να βρεθεί...

Παιδιά... Το ξέρω ότι πρέπει να το δει γιατρός...
αλλά είναι πολύ δύσκολο...

Παιδιά... Το ξέρω ότι πρέπει να το δει γιατρός...
αλλά είναι πολύ δύσκολο...
Εντάξει, ψυχραιμία Εύα. Ίσως η ερώτηση η δική μου και η σύσταση του Γιάννη να σου ήταν κάπως αγχωτικές. Οπότε συγγνώμη.
Άλλωστε δεν τίθεται καν θέμα μια και όλοι εδώ μέσα γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο πολύ φροντίζεις τα πουλάκια σου. Πάρε λοιπόν αυτόν τον μα... Κα τον εκτροφέα και ρώτα τον από ποια ηλικία τάιζε το μωρό, και τι να κάνεις τώρα. Παρακολούθησε αν τρώει, πίνει (μετρημένα εννοώ), βάλε νέους λίγους σπόρους στην ταΐστρα, άσε τα χόρτα, φρούτα για άλλη μέρα, και αναλόγως αν δεις ότι του έχει κοπεί η όρεξη δώσε του μαλακή αυγοτροφή και βλέπουμε.
Και, αν σε παίρνει πάρε πάλι το γιατρό τηλέφωνο. Ήδη παίρνει αντιβίωση το πουλί. Αν δεν το πιάνει (ο γιατρός θα πει σε πόσα 24 ωρα θα δεις βελτίωση) ρώτα ή να του δώσεις απευθείας στο στόμα ή να σκεφτεί ο ίδιος μήν και έχει μύκητες το μικρό. Δυστυχώς προσωπικά δεν με παραπέμπει κάποιο σύμπτωμα σε συγκεκριμένο λοιμώδη παράγοντα για να σου πω. Αλλά ξέρω ότι αν δεν σε πιάνει η αντιβίωση στον κατάλληλο χρόνο ή δεν παίρνεις τη σωστή ή αν το πουλί έχει ταιστεί στο χέρι, έχει μύκητες.

Εντάξει, ψυχραιμία Εύα. Ίσως η ερώτηση η δική μου και η σύσταση του Γιάννη να σου ήταν κάπως αγχωτικές. Οπότε συγγνώμη.
Άλλωστε δεν τίθεται καν θέμα μια και όλοι εδώ μέσα γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο πολύ φροντίζεις τα πουλάκια σου. Πάρε λοιπόν αυτόν τον μα... Κα τον εκτροφέα και ρώτα τον από ποια ηλικία τάιζε το μωρό, και τι να κάνεις τώρα. Παρακολούθησε αν τρώει, πίνει (μετρημένα εννοώ), βάλε νέους λίγους σπόρους στην ταΐστρα, άσε τα χόρτα, φρούτα για άλλη μέρα, και αναλόγως αν δεις ότι του έχει κοπεί η όρεξη δώσε του μαλακή αυγοτροφή και βλέπουμε.
Και, αν σε παίρνει πάρε πάλι το γιατρό τηλέφωνο. Ήδη παίρνει αντιβίωση το πουλί. Αν δεν το πιάνει (ο γιατρός θα πει σε πόσα 24 ωρα θα δεις βελτίωση) ρώτα ή να του δώσεις απευθείας στο στόμα ή να σκεφτεί ο ίδιος μήν και έχει μύκητες το μικρό. Δυστυχώς προσωπικά δεν με παραπέμπει κάποιο σύμπτωμα σε συγκεκριμένο λοιμώδη παράγοντα για να σου πω. Αλλά ξέρω ότι αν δεν σε πιάνει η αντιβίωση στον κατάλληλο χρόνο ή δεν παίρνεις τη σωστή ή αν το πουλί έχει ταιστεί στο χέρι, έχει μύκητες.
Προς Θεού μη ζητάς συγγνώμη, δεν πειράζει...
Θα τον πάρω τηλ, αλλά επειδή είναι έτσι ακριβός όπως τον είπες δεν περιμένω και πολλά...
Όσο για τη διατροφή του... Δυστυχώς τρώει μόνο σπόρια και γι'αυτό είπα θα χουμε πρόβλημα αν σταματήσει να τρώει...
Προς το παρών... Πριν λίγο έφαγε και ήπιε νερό... Τώρα προσπαθεί να κοιμηθεί, αλλά τον πιάνει αυτό και δεν μπορεί...
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ σε αυτή την περίπτωση ως κρύωμα... Είναι που αεριζω το δωμάτιο, αλλά όταν ανοίγω το παράθυρο τον έχω σκεπασμένο και δεν τον χτυπάει ρεύμα!
Θα μπορούσε να αρρωστήσει έτσι;

Αλλά ξέρω ότι αν δεν σε πιάνει η αντιβίωση στον κατάλληλο χρόνο ή δεν παίρνεις τη σωστή
Η αντιβίωση είναι ευραιου φάσματος... Οπότε καλύπτει τα περισσότερα!
Το θέμα είναι να πίνει νερό για να τον πιάσει...

Πως θα την βάλω στο στόμα του;
Εύα είσαι κάθε μέρα στο φόρουμ, πρώτη φορά το διαβάζεις αυτό;
Θα πάρεις σύριγγα, θα αφαιρέσεις την βελόνα και θα δώσεις από το νερό που θα έχεις κάνει την αραίωση του φαρμάκου.

Η αντιβίωση είναι ευραιου φάσματος... Οπότε καλύπτει τα περισσότερα!
Το θέμα είναι να πίνει νερό για να τον πιάσει...
Η απάντηση δόθηκε και από τη Μαρία. Προσφάτως η Κα Δουκάκη συνέστησε αυτήν την ίδια αντιβίωση (αν θες τη γνώμη μου η εν λόγω αντιβίωση είναι μαϊντανός) σε φίλη μου, λέγοντας ότι προτιμά να τη δίνει στο καναρίνι απευθείας. Οπότε καλή μου πάρε τον ντόκτορα και πες του ότι το πουλί δεν είσαι σίγουρη ότι πίνει νερό και πόσες σταγόνες χρειάζεται στο στόμα (μάλλον μία θα σου πει, αλλά δεν ξέρω τη συχνότητα)

Εύα είσαι κάθε μέρα στο φόρουμ, πρώτη φορά το διαβάζεις αυτό;
Θα πάρεις σύριγγα, θα αφαιρέσεις την βελόνα και θα δώσεις από το νερό που θα έχεις κάνει την αραίωση του φαρμάκου.
Ξέρω πως γίνεται, απλά είπα πως θα το κάνω γιατί φοβάμαι...

Ξέρω πως γίνεται, απλά είπα πως θα το κάνω γιατί φοβάμαι...
Ευα μου, ευχομαι περαστικα να ειναι. Εδω ομως δεν χωραει θεμα φοβου, πρεπει να το ξεπερασεις αλλιως δεν θα εχετε καμια βελτιωση. Ειδικα στην περιπτωση σου που ηδη το επιανες στα χερια σου πρεπει να ναι πιο ευκολο.

Ευα μου, ευχομαι περαστικα να ειναι. Εδω ομως δεν χωραει θεμα φοβου, πρεπει να το ξεπερασεις αλλιως δεν θα εχετε καμια βελτιωση. Ειδικα στην περιπτωση σου που ηδη το επιανες στα χερια σου πρεπει να ναι πιο ευκολο.
Να'σαι καλά Μιράντα μου... Ναι πρέπει να προσπαθήσω για να γίνει καλά!

Back