Γενικά Ο Αρθούρος ο African grey μου

Μπραβο Νασο! :DΑυτο θα πει προοδος!

Δεν ειναι μεγαλος για να μαθει να λεει και αλλα... Οι γκρι συνεχιζουνε να μαθαινουνε ηχους σε ολη τους τη ζωη! Να προσπαθησεις να του μαθεις και πιστευω κατι θα πιασει!

αυτα τα σπρευ δεν ξερω κατα ποσο μπορουνε να βοηθησουνε η να στρεσσαρουν το πουλι χειροτερα με την απαισια γευση τους. Φαντασου να σε ειχανε πασαλειψει με κατι αηδιαστικο δε θα νευριαζες; Επισης πως θα φροντισει το πουλι τα φτερα του αν εχει αυτο πανω του; τα φτερα θελουνε καθημερινη περιποιηση αλλιως βρωμιζουνε. Παντως σε καποιες περιπτωσεις αν κρινεται απαραιτητο χρησιμοποιουνται.
 
Νάσο πολύ όμορφος να τον χαίρεσαι. Απ'ότι φαίνεται του αρέσουν πολύ τα χάδια είναι τυχερός που είναι κοντά σου και μπορεί να τα απολαμβάνει.
 
Μπράβο Νάσο, αυτά να τα βλέπω εγώ που φοβάμαο να πλησιάσω τον δικό μου...☹
Να τον χαίρεσαι!
 
nasos o timneh πως ειναι εβγαλε φτερακια καθολου
εχει βγαλει καποια, καποια αλλα ταχει ξανατραβιξει γενικα δενε χει μεγαλη διαφορα να πεις αλλο πουλι εγινε! Θα φτιαξει ομως και αυτος καποτε!
 
επιδη ειχα καποτε εναν ιδιο πριν 2 χρονια και εκανε η μανα μου μια μαλ... και αφησε την πορτα ανοιχτη και εγινε λουης ο χαρης επι 2 χρονια προσπαθουσα και επεφτα στο κενο. Μεχρι και κολαρο εβαλα απο αφρολεξ που βα ζουν στις μονωσεις των σωληνων γιατι ητα μαλακο. Ο δικος μου ειχε φτασει να φενετε δερμα.φαντασου πωε περναγε πριν στο προηγουμενο σπιτι. Τελικα με το κολαρο εβγαλε αολα τα φτερα παλι εγινε κουκλος και μια ωραια πρωια σηκωθηκα ειχα βγαλει το κολαρο και απο κατω ειδα κυριολεκτικα ενα βουνο απο φτερα στον πατο του κλουβιου. Τρελαθηκα μου ηρθε να ανοιξω το κλουβι και να τον αφησω να φυγει. Μιλαμε για τρελη στενοχωρια. Ελπιζω με το δικο σου να ειναι διαφορετικα τα πραγματα και να πετυχεις. Παντως παρα πολυ δυσκολα γιατι το ειχα ψαξει το θεμα παρα πολυ.hope for the best
 
αν σου πω οτι και γω τοχω σκεφτει αυτο με το κολαρο! Αλλα δεν ηξερα απο τι υλικο να φτιαξω. Και σκεφτηκα οτι μπορει να τον ενοχλει στη αρχη, να τον εμποδιζει αλλα καποτε θα το συνιθισει η τουλαχιστον δεν θα τον ενοχλει, αλλα τουλαχιστον να μην μπορει να μαδιεται ωστε να ξαναγεμισει απο φτερα και πουπουλα και τοτε να το βγαλω! Δεν ξερω ακομα στη σκεψη ειμαι. Εσυ εχεις καμια φοτο του δικου σου με το κολλαρο η καμια φοτο με το κολαρο σκετο που ειχεσ φτιαξει;
φανταζομαι οταν τον ειδες παλι μαδημενο πως θανιοσες! Τελικα τι απογινε το πουλι;
εσενα απο τι αρχισε και μαδιοταν;
δοσε οτι αλλη πληροφορια εχεις η οτι αλλη λυση ειχες δοκιμασει.
 
το πουλι εμεινε ανοιχτη η πορτα και εφυγε
το κολαρο εινα μια σωληνα απο αφρολεξ που εχουν για μονωση στις σωληνες του καλοριφερ. Αμμα πας καπου που εχουν χαλκοσωληνες ή εχεις κανα φιλο υδραυλικο θα σου δωσει. Το πουλι το βρηκα σε τετοια κατασταση δεν
ξερω τι γινοταν πιο πριν εκει που ηταν. Παντως καπου ειχα δει κολλαρο απο πλεξιγλασ καπου στο ιντερνετ . Αμα το βρω θα σου βαλω σιτε
 
Paidia, aytaa exo dei ego apo palia...Omos den ksero an poulane edod stin ellada...An ftiaksete monoi sas mporei na traumatisti to pouli...
 
πωλινα το πρωτο οκ ειναι κολαρο,τα αλλα ειναι σιγουρα γιαυτη τη δουλια; Για τα κοστουμια λεω! 😀πολυ αστεια παντος. Να εχεις τον παπαγάλο ντυμενο σαν γκαρσονι!:D
 
Καλη η λυση για το κολαρο, αναγκαστικη βεβαια αλλα αποτι να τραβαει τα φτερακια του απο συνηθεια κατι ειναι κ αυτο. Γιατι αποτι καταλαβα τωρα τον φροντιζεις πολυ, οποτε δνε οφειλεται σε ανια η ελλειψη απασχολησης το τραβηγμα. Ισως οταν τον βλεπεις νασο να τραβιεται να του επισημαινεις πχ κακο αυτο η να τον μαλωνεις ωστε να συνδυασει αυτο με κατι αρνητικο..
προσφατα πηγα σε ενα πετ σοπ ειδα ενα σπρευ που λεγε για παπαγαλους για να μη μαδιουνται. Δε ξερω αν ειναι αποτελεσματικο η καλο... Εχει κανενας παρομοια εμπειρια;18 ευρω εκανε ακριβο ηταν αλαλ εαν ειναι να κοψει τη κακη αυτη συνηθεια με αυτο το τροπο δε ξερω... Ισως αξιζει.φανταζομαι θα παιζει ακποιο ρολο οπως στους ανθρωπους ενα μανο που μυριζει ασχημα κ ειναι για να σταματανε το φαγωμα των νυχιων, ας μας παει καποιος που τυχον εχει ακουσει για αυτο το σπρευ.
 
Yparxoun diafora kostoumia...diakosmitika kai mi...An tha psaxneis tha vreis idika gia papagalous pou madane ta ftera tous...
 
Νάσο εγώ βρήκα ένα κολλάρο, αλλά μάλλον είναι για περίπτωση κατάγματος; 😕

Για δες, Το βρήκα σε ένα γερμανικό σάιτ εδώ: CHD-Service - Dienstleistungen - Web-Shop
 

Συνημμένα

  • chd_opkragen_kakadu_300.webp
    chd_opkragen_kakadu_300.webp
    6,8 KB · Προβολές: 81
muriam κατι τετοιο σκεφτομαι και γω αλλα ακομα δεν εχω αποφασισει να το κανω. Θα το ψαξω κιαλλο λιγο.
 
Το κολαρο ειναι μια προσωρινη λυση και μολις βγει το πουλι ξαναγυριζει στην κακια συνηθεια να μαδαει τα φτερα του απο το στρες του κολαρου. Ειναι πολυ λιγες οι περιπτωσεις που εχω ακουσει και αυτη τη στιγμη δεν μου ερχεται καμια που να ειχε αποτελεσμα. Στο τελος μαλλον κακο παρα καλο κανει επιφεροντας μεγαλυτερο στρες στο πουλι.

Αυτη ειναι η γνωμη μου... 😉 Εγω στον δικο μου δεν θα εβαζα τετοιο πραγμα.
 
φιλε μου η προσπαθεια σου τουλαχιστον για μενα ειναι πολυ συγκηνητικη και σου αξιζει κατι περισσοτερο απο ενα μπραβο.
τον δικο μου τον εχω ακομα σε σταντ, πηρα κι ενα μεγαλο κλουβι αλλα δε το εχω στησει ακομα.
τον βλεπω ανετο στο σταντ μονο που δεν παιζει ακομα με ενα παιχνιδι που του εχω βαλει.
λυπαμαι να τον βαλω σε κλουβι εστω κι αν ανοιγει απο πανω.
 
Νάσο πες μας τα νέα του Αρθούρου! Πως πάει το φτέρωμα; Πως είναι η σχέση του με τα Lovebirds?
 
Νάσο πες μας τα νέα του Αρθούρου! Πως πάει το φτέρωμα; Πως είναι η σχέση του με τα Lovebirds?

lena καταρχην που ξερεις εσυ τοσα για μενα;
λοιπον ο παιχταρας ειναι μια χαρα, εβγαλα και 2 φοτο σημερινες για να τον δεις.
η διατροφή του ειναι πελλετς και φρουτα και λαχανικα αραια και που.
και κανα φυστικι η σπορακι για επιβραβευση οταν κανει κατι καλο.

το φτερωμα εχει βελτιωθει λιγο αλλα επειδη η δυναμη της συνιθιας δεν κοβεται ευκολα παρολο που βγαζει συνεχεια νεα φτερα, λιγα λιγα τα μαδαει.
εχει πολλα παιχνιδια που ασχολειται καθημερινα αλλα καποιοες στιγμες, παλια μου τεχνη κοσκινο. Παντος εγω που τον βλεπω καθημερινα σιγα σιγα γεμιζει. Δηλ τραβαει μερικα αλλα μερικα μενουν οπωτε καποτε θα γεμισει πιστευω. Και να μην γεμισει παντως εμενα και ετσι μου αρεσει επειδη τον εχω μαθει!

τον βγαζω εξω απο το κλουβι του καθημερινα και τον παιρνω και πανω μου καθε μερα για τα χαδακια του που τοτε ειναι που γλαρωνει και πραγματικα το απολαμβανει και εχει πολυ γελιο. Αμα σταματησω να τον ξυνω στο κεφαλι μου πιανει τα δαχτυλα και τα τραβαει προς αυτον σαν να λεει συνεχισε!
εχω φτιαξει ενα πολυ μικρο σταντ ενα ξυλο μονο 20 εκατοστα και το βαζω στο γραφειο διπλα μου οταν διαβαζω η στο σαλονι οταν βλεπω τηλεοραση και καθεται και αυτος διπλα μου. Αμα σηκωθω και φυγω εκει αρχιζει τα σφυριγματα για να γυρισω. Οταν μενει μονος του τοτε δινει ρεσιταλ με σφυριγματα και οταν μπω στο δωματιο τοτε σταματαει και καθεται σαν καλο παιδακι.😀

με τα Lovebirds δεν τα παει καθολου καλά και ποτε δεν τα συμπαθησε και ετσι οταν τα αφηνω αυτα ελευθερα στο δωματιο παντα ειμαι σε επιφυλακη γιατι αμα τον πλησιασουν ορμαει να τα αρπαξει. Και ετσι και τα πιασει πανε, οπωτε παντα ειμαι εκει.

αυτα σε γενικές γραμμές. Αμα θες κατι αλλο ρωτα με αν και αυτα που ηξερες εντυπωση μου εκανες γιατι δεν εχουμε ξαναμιλησει.
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    21,4 KB · Προβολές: 156
  • 2.webp
    2.webp
    24,5 KB · Προβολές: 153
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Εξαιρετικα νεα Νασο! Αυτο θα πει προοδος! Και σε λιγοτερο απο ενα χρονο ετσι;

Πολυ ωραιες οι νεες φωτο! Και φαινεται πολυ περηφανος για τα καινουρια του φτερα! :D
 
Back
Top