Γενικά Ο Ερνέστο το parrotlet μου παρουσιάζεται

Αυριο το πρωί ξεκινάμε για διακοπες λοιπον, ετοιμη και η βαλιτσα του Ερνεστο με ολα του τα... Προικιά, ετοιμο και το εξοχικο του κλουβάκι και με πολυ άγχος (εγώ δεν ξερω για τον Ερνι) κατευθυνόμαστε για μια βδομαδα στην παραλία.

Ελπιζω να εχουμε πολλα ομορφα να σας πουμε γυριζοντας.

Πιο πολλά κουβαλάμε γι΄αυτούς παρά για εμάς! 😛 Τούλι για κουνούπια-σφήκες κτλ πήρατε;
Καλές διακοπές, καλά να περάστε και να βγάλετε φωτογραφίες να μας δείξετε (και για τις %CE%91%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.7/ 😉 )
 
Πιο πολλά κουβαλάμε γι΄αυτούς παρά για εμάς! 😛 Τούλι για κουνούπια-σφήκες κτλ πήρατε;
Καλές διακοπές, καλά να περάστε και να βγάλετε φωτογραφίες να μας δείξετε (και για τις %CE%91%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.7/ 😉 )
Ολα, ολα ετοιμα, και καθε λιγο σκεφτομαστε "μηπως να του παρουμε παραπανω κεχρακι" (λες και δεν εχει κεχρι αλλου μονο εδω που ζουμε εμεις 😛 )
Δικιο εχεις, η μιση βαλιτσα ειναι δικια του και η αλλη μιση των 2 μας
 
Αχχχχχ θελωωω μαριονοπουλακι. Τι ομορφος που ειναι ο ερνεστο! Να τον χαιρεστε
Οσο κουκλια ειναι και τα ταρζανάκια :)
Ειναι αυτη η γλυκα που μας κανουν να νιωθουμε με τις παλαβομαρες τους που μας ζεσταίνει την καρδια (για να πω ομως και την "σωβινιά" μου οντως τα μαριονοπουλα ειναι αλλο πραμα 😛 )
 
Καλές διακοπές και να περάσετε όμορφα.
Εμείς θα περιμένουμε να μας πείτε τα νέα σας και να θαυμασουμε καμία φωτογραφία :)

*Επίσης να πω μόνο λίγο προσοχή με την κουνουπιερα γιατί μπορεί άθελά μας να εγκλωβισουμε μέσα κουνούπια και να κάνουμε "κακο" μέσα στην καλή μας πρόθεση.
Το είχα πάθει πέρσι με το μωρακι μου στο καρότσι και από τότε δεν την ξαναχρησιμοποιήσα, τον είχαν κάνει κόσκινο τον καημενουλη μου.

Καλά μπανάκια και πάλι :)
 
Επιστρέψαμε (δυστυχώς). Ηταν υπεροχα, ο Ερνεστο παρα την κουραση του ταξιδιου ξετρελαθηκε, πρεπει να περασε καλυτερα απ' ολους μας.
Ιδου ο Ερνι θαυμάζοντας τον κήπο του ξενοδοχείου μας μολις εχουμε φτασει

MloSiFb.jpg
 
Μα τι ωραια που ειστε εκει.
Φωτιζει και το ομορφο χρωμα του και ταιριαζει με το φοντο.
Καμια βουτια εκανες Ερνεστο;
😀 πολυ θα το ηθελε αλλα εκανε μια δυο βουτιες στη μπανιεριτσα του 😛
Ξετρελαθηκε με τον κοσμο (ειναι ΤΡΟΜΕΡΑ κοινωνικος) και γνωρισαμε τα... μισα παιδακια του ξενοδοχείου που πλησιαζαν να τον δουν
 
QORFu5O.jpg


Από τα απομνημονεύματα του Ερνέστο του Ταξιδευτή

"Επιτέλους το δωμάτιο ετοιμαστηκε. Σουίτα φυσικά. Γκαρσον πιασε κατι δροσιστικό, φώναξα, και (ευτυχώς γι' αυτους) δεν άργησαν. Χμ... ωραία πισίνα είχε έξω, ίσως να κυνηγήσω σκυλόψαρα αργότερα σ' αυτην, διότι είμαι και περιπετειώδης τύπος"
 
QORFu5O.jpg


Από τα απομνημονεύματα του Ερνέστο του Ταξιδευτή

"Επιτέλους το δωμάτιο ετοιμαστηκε. Σουίτα φυσικά. Γκαρσον πιασε κατι δροσιστικό, φώναξα, και (ευτυχώς γι' αυτους) δεν άργησαν. Χμ... ωραία πισίνα είχε έξω, ίσως να κυνηγήσω σκυλόψαρα αργότερα σ' αυτην, διότι είμαι και περιπετειώδης τύπος"

Ενταξει του παει τρελα η εξοχη.
Πρωτη φορα βλεπω τοσο καλα το υπεροχο χρωμα του.
Νομιζω ετσι θα γινει και το Πεπερονι υης @Eleni pepper :)
 
Αχχχ μωρεεε μωρεεεεεεεεε βρε ερνεστουλη ποιος την χαρη σουυυ🙂

Μα καλα ειναι ενας κουκλος ενας μικρος θεουλης... @ilie mp μακατι να του μοιασουμεεεεε
 
👍Καλώς τους, και του χρόνου Ερνεστούλη! Σου 😛πηγαίνει η εξοχή!:D
Καταλαβαίνω πως ο πιτσιρίκος πέρασε θαυμάσια! Αυτά τα διαβολάκια τρελαίνονται για τα πήγαινε-έλα και τα ταξίδια τελικά, έχοντας όμως πάντα τον μπαμπά και τη μαμά μαζί τους (τις σταθερές τους 😉 )
 
Εδω κι εμεις μετα απο αθελητη απουσια, αλλα τι να κανουμε "εξωγενεις παραγοντες" 😛
Σήμερα πηγαμε τον πιτσιρή για ενα "τσεκ απ" και τον ερωτεύτηκε ολη η κλινική. Φτιαξαμε και το ραμφακι (λιιιγο το πηραμε να ειναι κουκλος) και κατα τα αλλα χαίρουμε υγείας και διαβολιας. Θα επανελθουμε απο αυριο με φωτογραφίες.
 
Εν τάχει πήγαμε στην γιατρό Πατρίσια Γκρέι, εμεις αγχωμένοι ως τα μπουνια, ο Ερνεστο χαλαρός και παίζοντας σε ολη τη διάρκεια της διαδρομής (εκανε και 3 διαδρομες με το αμαξι χθές). Τελικα το... "κολπο" ειναι να μη το σκεπασεις. Οπως μας είπε παραστατικα και η γιατρος μοιαζει με "απαγωγή" που του απαγορεύει να δει τι είναι οι θόρυβοι γύρω του.
Ξεσκέπαστος και ωραιος λοιπον, με μονο προβλημα τις λακουβες των Αθηναϊκων δρόμων, ο Ερνεστο μεσα στην καλή χαρά, σφίχτηκε λιγο μονο στον χώρο αναμονής. Μετα απο 2-3 λεπτα στο ιατρείο ξεψάρωσε και αρχισε να περιεργάζεται τη γιατρο και τα σύνεργά της.
Οταν βγήκαμε εξω να τον εξετασει αγχωθήκαμε περισσότερο αλλα αυτος μαλλον το... Διασκέδασε ο ατιμουλης. Φτιαξαμε ραμφάκι, είδαμε φτερα, νυχάκια, ακροαστικά,ζυγιστήκαμε, μιλησαμε για την παλια πληγουλα στο ραμφακι που του έχει αφήσει μια "σκληρός και μοιραίος" ουλή (αλλα δεν τρεχει τίποτα δεν τον ποναει απλα τον κανει να είναι σουπερ γκομενακος 😛 ) όλα ομορφα και ωραία. Yγειέστατος και τέλειος με αθλητικό βάρος, ζωηρός (σιγά το νέο) και σκανδαλιάρης (αυτό κι αν είναι νέο... )

Και παω στις παρατηρήσεις της γιατρου αφου θεωρώ ότι θα είναι καλό να τις μοιραζόμαστε (ποτέ δεν ξέρεις).

Μετα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση περι αιχμαλωσίας, αφου στην ουσια συμφώνησε οτι αυτα τα πουλακια έχουν ένστικτα αγριου ζώου και δεν είναι για κλουβιά, χαρακτηριστικά ανέφερε οτι οι γάτες εχουν ένστικτα αγριου ζωου οταν γεννιουνται, παρ' ολο που ζουν 5000 χρονια στην αιχμαλωσία (ας το πουμε πιο εύπεπτα "ως πετ") φαντασου τα παροτλετ ή τα πουλακια γενικοτερα που έγιναν κατοικίδια σχετικα "σαν χθες". Ομολογώ ότι με εντυπωσίασαν οι θέσεις της, δεδομένης και της δουλειάς που κάνει.

Μας είπε οτι εφ' οσον δεν έχουμε σκοπο να τον αναπαράξουμε δε χρειάζεται να τον ταϊσουμε αυγό. Κατά τη γνώμη της γιατρού δεν έχει να του προσφέρει πολλά, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να μην πρέπει μαλιστα να το τρώει. Γενικότερα μας προέτρεψε σε μια πιο "φυσική" διατροφή, αυτή που θα έκανε και στη φύση (και απ' οσο μπορούμε να ξέρουμε, οπως θα γραψω παρακάτω).

Επίσης να απομακρύνουμε τα μεταλλικά καμπανάκια και αλυσιδούλες των παιγνιδιών του αφου τα περισσότερα δεν είναι "αληθινά" ανοξείδωτα αλλα επεξεργασμένα με ενα υλικό που μπορεί να προκαλέσει τοξίκωση. Ετσι το αγαπημένο του καμπανάκι παιρνει δρόμο (μια ελαφρια φαγουρα που ειχε τον τελευταίο καιρο εντοπίζεται σε αυτο το θεμα ακριβώς, χωρις να ειναι σοβαρό αλλα πλεον δε θα προχωρήσει αφου μάθαμε). Θα προτιμαμε πλεον ανοξείδωτα απο μεγαλα μαγαζια ας πουμε μαγειρικων σκευών (μικρα κουταλακια δεμενα μαζί ωστε να κανουν ήχους κτλ).

Οι ηλιοσποροι ειναι απλα για την ευχαριστησή του και δεν του προσφερουν κατι. Ας φάει αλλα όχι πολλους. Εκει που ζουν, στη φύση, στα μερη που ζουν, δεν εχει ηλιοσπορο. Επισης ποτε δεν εχουμε καταφέρει να τα παρατηρήσουμε τόσο που να μάθουμε ποια ακριβώς είναι 100% η δίαιτά τους, οπότε ουσιαστικά "πειραματιζόμασε". Και προσπαθούμε να πετύχουμε ισορροπία με μίγματα τροφών, αλλα και παλι δύσκολα θα το πετύχουμε, μιας και τα πουλάκια, διαλέγουν και τρώνε αυτούς που θέλουν. Ετσι εμεις μπορεί να του δίνουμε μίγμα 50 σπόρων, αυτό να τρώει 1 ή 2 σπόρους μόνο. Και να νομίζουμε πως έχει πλήρη διατροφή, αλλα μπα. Μας έδωσε μια δυο ιδέες για τη διατροφή, μας προτεινε και καποιες συσκευασμένες τροφές (σε κροκέτες οι οποίες βοηθάνε να προσλαμβάνει όσα χρειάζεται χωρίς να μπορεί να "επιλέξει" αλλα και σπορους).

Φυσικα τα φρουτα, τα λαχανικά, συνεχίζονται μια χαρα. Τα τρώει (παρα πολλά) οπότε τα συνεχίζουμε οπως και πριν.

Ολα αυτά ο μικρος τα ακουσε προσεκτικα, μετα είπε κατι δικά του αλλα δεν καταλαβαμε 😛
Επέστρεψε παίζοντας αλλα μεχρι να φτασουμε νύχτωσε και ψιλοπήρε έναν υπνάκο στο αμάξι 😛

Πιθανόν υπαρχουν διαφωνίες και συμφωνίες σε όσα είπα (θα γραψω κι αλλα οταν θα τα θυμηθώ, θα γίνω και πιο αναλυτικός στα παραπανω) αλλα θεώρησα ότι είναι καλό να μοιραστούμε τις απόψεις.
 
Back
Top